Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף - בלי שותפים.

שותפים זה פתרון כשאתה סטודנט או בן 21-23, והתקציב שלך לדיור הוא 1000-1500 ש"ח.

אם אתה חושב, ששותף ידאג לנקות את הבית או למלא את המקרר כשאתה לא נמצא - תחשוב שוב.

כמו כן, כשגרים עם שותפים נושא בת הזוג בעייתי יותר אפילו מאשר כשגרים עם ההורים.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שראיתי יותר מדי תכניות טלוויזיה אמריקאיות, שם כולם גרים בשותפות עד אמצע שנות ה-30 בדירה מגניבה בניו-יורק, מז**נים בלי הפסקה ונראים כמו מליון דולר. :rolleyes:

היות ויש פה כמה אנשים מבוגרים ומנוסים ממני, אני נוטה להאמין לנסיונם ומשתכנע לוותר על הרעיון, אלא אם כן מדובר יהיה בהזדמנות יוצאת דופן (למשל חבר טוב או מישהו שאני סומך עליו ומחפש סידור דומה). מאתמול להיום גם נפל לי האסימון שאני כבר לא גר לבד במדינה זרה ואת מלאכת מילוי המקרר והשקיית העציצים אפשר פשוט להאציל לאחד מבני המשפחה שגרים לא רחוק.

תודה על העצות, נתתם לי כיוון מחשבה מועיל.

תנסה לחשוב יצירתי.

.Challenge accepted

פורסם
למשל חבר טוב או מישהו שאני סומך עליו ומחפש סידור דומה

גם זה רעיון לא כ"כ טוב.

זה עדיין פגיעה באיכות חיים, בפרטיות ובמרווח שלך, תהיה עסוק כל הזמן בחלוקת משימות, תשלומים, שטיפת כלים ועוד מיליון דברים שלא חשבת עליהם.

זה קצת יותר טוב מבן אדם זר, כי לפחות אתה יודע עם מי יש לך עסק ויש סוג של מחוייבות הדדית, אבל עדיין לא ממליץ.

לדעתי, OCD (גם קל שבקלים) ושותפים לא הולכים יחד.

כשאתה עם שותפים, אתה צריך להיות מאוד טולרנטי, לא להתרגש מהזנחה, לכלוך ובלאגן. כל דירות השותפים שראיתי (כולל שלי) היו מוזנחות ומבולגנות ברמה זו או אחרת.

תגור לבד ותארגן חברה, שאולי תעבור לגור איתך בעתיד הנראה לעין.

פורסם

תשמ'ע... :-) אכן אתה נשמע צעיר וחסר ניסיון במגורים עם שותפים. כמעט כול מה שכתבת במציאות זה קצת שונה.

לגור עם חבר שאתה מכיר זה מתכון מצויין לבעיות. אם החבר שלך יתחיל 'לפספס' תשלום עבור דמי שכירות אתה לא תוכל להגיד לו "חתיכת בן Xונה" תעוף מהדירה או שאני תובע אותך.

תשכח מזה שמישהו באמת ידאג לנקות או למלא את המקרר כאשר תחזור הביתה לאחר חודש או חודשיים בחו"ל.

הכי גרוע זה סטודנטים/רופאים/אנשי קבע. הם באמת רוב הזמן לא בבית ומצד אחד זה מצויין אבל מצד שני את תצטרך לדאוג להכול קרי קניות/תשלומים/הזמנת טכנאי או אינסטלטורים וניקיון הבית מכיוון שלהם אין 'זמן' לשטויות האלה.

בקשר לנשים בתור שותפים אל תצפה שהבית שלך יהייה 'מתוקתק' אלא להפך ברוב המקרים. הם אוהבות ניקיון אבל כאשר מישהו אחר מנקה, הם היו רגילות שהאמא מנתיבות/שדרות/צפון ת"א שהייתה כול היום מנקה ומבשלת.

איזה כייף לי :)

פורסם

דברים שרואים מכאן לא רואים משם.

יכול רק לחזק את כל שנכתב כאן. בתאוריה הכל יפה וטוב הדירה נקייה המקרר מלא ונפלת על שותף תותח וכ"ו וכ"ו.

בפועל זה ממש לא ככה. והכביכול חלוקת נושא תשלומי השכירות והחשבונות האחרים עם עוד בנאדם לא שווה את הכאב ראש.

ביחוד שבמפגש הראשוני כולם נשבעים שהם מסודרים ושאין מצב שתהיה הזנחה של הדירה או פיגור בתשלומים ובפועל המצב שונה בתכלית.

ואני כבר לא מדבר כאשר נכנסת בחורה לתמונה או בחור :lol:

פורסם

בעניין של חברים, עם משפחה וחברים לא עושים עסקים וזה סוג של עסק (תשלומים תחזוקה וכ"ו).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לקחתי לתשומת לבי את הערותיכם וחשבתי על אופציה אחרת: לשכור קוטג' דו משפחתי בתקציב של 5K, צד אחד לי ול-OCD שלי והצד השני להורים. בדיקה מהירה בלוחות מעלה מספר אופציות רלוונטיות במושבים של אזור השרון (שזה סבבה) ונראה שגם ה"שותפים" שלמים עם הרעיון.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

פורסם

צד אחד לך וצד אחד להם?

שמתכוונים קוטג' דו משפחתי זה בעצם שני קוטג'ים שחולקים קיר משותף. וכל בית הוא עצמאי.

או שלא הבנתי אותך?

פורסם

הבנת נכון, יש כמה תצורות אפשריות שנתקלתי בהן: שתי דירות החולקות חדר מדרגות בלבד, חולקות קיר, חולקות תקרה/רצפה (אחת מעל השניה) או סתם שתי יחידות דיור שנבנו בסמוך על שטח אדמה אחד עם גינה מסביב.

בשורה התחתונה מדובר בשתי דירות שנמצאות באותו מתחם, אך כל אחת מהן עצמאית לגמרי ועם כניסה נפרדת.

פורסם

זוג חברים של אחי עזב לא מזמן יחידת דיור בכפר-סבא שמתאימה לאדם אחד באופן מושלם, היא נמצאת באיזור הצפוני של כפ"ס (לא רחוק מכפ"ס הירוקה) מאחורי בית פרטי.

אני אנסה לברר כמה הם שילמו והאם היחידה עדיין פנויה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן:

לפי מה שאני רואה ביד-2, היחידה עדיין לא הושכרה. זה אומר שהם מחפשים כבר הרבה זמן אבל כנראה שהמחיר שהם דורשים גבוהה מידי (2900 ש"ח).

הנה לינק:

http://www.yad2.co.il/Nadlan/rent_info.php?NadlanID=2de94f95a63832c0808ed14304317377052

תסתכל היטב בתמונות ותראה אם הגודל מתאים לך (אפילו שאתה אדם אחד, זה מקום קטן).

ייתכן ובגלל שהם לחוצים, יש אפשרות ללחוץ את המחיר למטה.

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה רבה, אבל זה לא מתאים לי.

עניין המחיר פחות מפריע, פשוט מדובר ביחידה מאד קטנה ובסיסית ממה שנראה בתמונות.

כן, זה מקום קטן - בגלל זה אמרתי שכדאי שתסתכל.

אומנם החדר שינה עם ארון סבבה והמקום הוא בסיסי (מספיק טוב למיטה וחצי, אבל זוגית זה גבולי), האמבטיה (שלא מופיעה בתמונות) היא קטנה ברמה כזו שלא רק שהיא לא תתאים למשגלים שלך, גם אם תרצה לאונן לבד לא תוכל כי לא יהיה לך מקום :lol:

מאידך, יש מזגן בסלון\מטבח, מדובר במקום מאוד שקט ומאוד נחמד, יש מקרר סבבה ומטבח נחמד (קטן, אבל נחמד).

למי שנהנה לשבת בגינה, יש גם שטח נחמד בחוץ שיכול לשמש לשולחן וכמה כיסאות.

טוב, ניסיתי לעזור :) אולי בפעם הבאה אצליח יותר :wink:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...