Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר ניתוח עין עצלה שלא כ"כ צלח לצערי :-(. אני זקוק למשקפיים חדשות עם מספר עדכני + פריזמה בעדשה אחת.

הבנתי שפריזמה מייקרת מאוד את המשקפיים :-( ואני זקוק למרשם למשקפיים כדי לקבל הצעות מחיר בארץ ובחו"ל.

אשמח להמלצה על אופטומטריסט זול וטוב. רצוי באזור השרון (נתניה). אפשר גם באזור חיפה\טירת כרמל (חיפה עצמה, לא קריות).

תודתי מראש.

פורסם

אתה יכול לבצע בדיקה בצורה פרטית, ולשלם בתמורה למרשם (50-150 ש"ח)

לאחר מכן, תוכל לקנות באמצעות המרשם משקפיים מאתרים בארץ ובחול שמוכרים מסגרות ועדשות במחירים נמוכים משמעותית מאשר באופטיקות.

ד"א הפריזמה מייקרת את המשקפיים רק בגלל שיש יותר סיכוי לטעות.

בחנות בה אני עובד אנחנו לא עושים בכלל פריזמות, אבל פעם דיברתי עם האחראי אופטיקה של החברה, לגבי חבר טוב שיש לו משקפיים עם פריזמה, הוא אישר לי לעשות לחבר משקפיים עם פריזמה ואמר לי לגבות ממנו מחיר של משקפיים רגילים.

בקשר לאופטימטריסטים שיתנו לך מרשם - תתחיל להתקשר לכל מי שבאיזור מגורים שלך ותשאל על עלויות למרשם.

קח בחשבון שאם המרשם שניתן לך ע"י האופטימטריסט לא נוח לך לאחר שרכשת משקפיים מחו"ל, אין לך שום אחראי שיהיה אפשר לפנות אליו.

לכן אולי שווה למצוא אופטימטריסט באיזור מגוריל שיגבה מחיר הגיוני עבור העבודה כולה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בד"כ המחיר לבדיקה (ומרשם) ללא רכישת משקפיים מצויין בשילוט על קיר החנות.

את זוגות המשקפיים האחרונים - וויש אצלי במשפחה 3 מרכיבי משקפיים ועוד אחד גבולי - עשיתי ב"אופטיקה הזורע". מצד אחד חנות לא זולה, מצד שני מספר זוגות תוקנו ללא עלות נוספת גם לאחר שבר מחבטה או נפילה, מה שמקזז את מחיר המשקפיים. ויש יתרון בכך שאם זוג משקפיים נשבר הוא מתוקן במקום או, אם צריך להזמין חלק חילוף, תוך מספר ימים וללא עלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה יכול לבצע בדיקה בצורה פרטית, ולשלם בתמורה למרשם (50-150 ש"ח)

התקשרתי הבוקר למס. אופטומטריסטים באזור נתניה והמחירים שהם מבקשים הם פשוט גבוהים.

הזולים שבהם מבקשים 200 ש"ח, האחרים לא מהססים לדרוש 350 ש"ח בעבור מרשם בלבד.

אין לאף אחד המלצה על אופטומטריסט בעל שם שגובה מחירים סבירים?:-(

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על ההקפצה ולא יודע אם עדיין רלוונטי (רק עכשיו נתקלתי בפוסט):

אני ביצעתי בדיקת ראייה באוני' בר אילן, במחלקה לאופטומטריה.

בדיקה מאוד מקיפה - יותר מקיפה מכל אופטמטריסט אחר שהייתי אצלו (פרט לזה שעשה לי עדשות מגע מיוחדות במכון "עיניים", אבל גם עלה 300ש"ח), בליווי אופטמטריסט בכיר (פרופ').

הבדיקה בחינם וניתן גם לרכוש משקפיים ולעשות עדשות אצלם במחירים טובים.

אני מתכוון להזמין מסגרת מחו"ל (לאחר שנמדדה בחנות בארץ) ובדילמה האם לעשות את העדשות דרך האתר (זול מאוד יחסית) או דרך בר אילן.

ואם כבר, אנצל את השרשור:

האם למישהו יש נסיון עם האתר הזה:

http://theopticshop.co.uk?

האם יש מכס על משקפי ראייה? האם תקף גם על מסגרות בלבד?

תודה.

פורסם

בחיפה מרשם אצל טראנס אופטיק בואדי (ליד הציונות) http://www.d.co.il/80068067/1560/

מאוד מקצועי, חניה בעייתית, מחיר זול (70 שח למרשם בלי פריזמה), סגור בראשון

אין מתחרה למחירים של זני http://www.zennioptical.com/ אתה יכול לסגור על משקפיים משובחות ב200 שח או להתכלב במשקפיים ב100 שח

לא מגיעים ל 75$ - לא משלמים מעמ

פורסם

מצאתי לבסוף חנות אופטיקה בקניון בצומת בני דרור, שם ביקשו ממני 150 ש"ח עבור מרשם בלבד (ואם ארכוש מהם משקפיים, הסכום יקוזז מעלות המשקפיים).

לאחר הבדיקה, ביקשתי הצעת מחיר והאמת היא שחשכו עיניי. תוספת הפריזמה למשקפיים (8 בעין אחת ו7 בשניה) מייקרת מאוד את העדשות. הערכת המחיר שקיבלתי היא של כ5,000 ש"ח לעדשות בלבד :shock: :shock: :shock:

זה המקום להגיד למי מהקוראים שסובל מעין עצלה והוא לא ילד (אלה מחלימים מהר). אל תעשה את הניתוח - פשוט אל תעשה. אחוזי הצלחת הניתוח אצל מבוגרים הם נמוכים מאוד מסתבר. חבל שלמדתי את זה על בשרי.

בכל מקרה, הלכתי לחפש פתרון זול יותר באינטרנט. בדקתי את האתרים, חרשתי פורומים, סרטוני יוטיוב וכיו"ב ומצאתי שהאתרים הגדולים מאוד אמינים והמשקפיים מוכנות בדיוק לפי המרשמים.

הזמנתי לבסוף משקפיים מהאתר http://www.goggles4u.com/

רק לאחר פניה אל הצ'אט שלהם ושליחת המרשם שקיבלתי, הם אישרו שניתן לבצע אותו אצלם בתוספת של 100$ עבור הפריזמה וחייבו לבחור עבור המרשם מסגרת ממסגרות המעצבים שלהם (היקרות יותר)

בחרתי במסגרת מעצבים שעולה 40$, עדשות Crizal - 1.74 - Ultra thin בעלות של 150$ והוספתי גם ציפוי פרימיום נגד השתקפות. יצא לי 197$ לאחר שימוש בקוד קופון של 10% שמצאתי ברשת. את התוספת של 100$ על הפריזמה הם עדיין לא ביקשו (המשקפיים עדיין בהכנה, זה לוקח זמן כי המרשם מורכב).

למקרה שמישהו יקרא את הפוסט הזה בעתיד - אני ביקשתי גם Lens Edge Polish - ליטוש דופן העדשה שלא תהיה בעלת מראה חלבי (גורם לה להיראות דקה יותר) וגם Lens Edge Rolling - ליטוש דופן העדשה בכדי להוריד מהעובי שלה (פריזמות מוסיפות עובי).

שתי התוספות האלה התקבלו ויבוצעו ללא תשלום.

לצערי, הם לא ידעו לתת לי הערכה של עובי דופן העדשות. אני מקוה שלא יצאו לי משקפיים עם עדשה עבה מדי.

בכל אופן, במקרה שלי מדובר בחיסכון עצום - כ4,000 ש"ח יותר זול ממחיר הרכישה בארץ.

גם אם העדשות יצאו טיפה עבות מדי, אוכל להזמין משקפיים נוספות בעלות עדשות קטנות יותר ו\או מסגרת עבה יותר כדי לא להסתובב עם עדשות "תחתיות של עראק" בגלל הפריזמה. ועדיין החיסכון יהיה עצום.

סתם לסבר את האוזן, שמעתי על מקרים דומים של אנשים שנזקקים לפריזמות יקרות שנוסעים לסופ"ש ארוך בחו"ל, מזמינים משקפיים מיד אחרי הנחיתה, מטיילים ואוספים את המשקפיים לפני שממריאים חזרה לארץ. סך עלות הטיול והמשקפיים יוצאים יותר זול מהמחיר בארץ.

פורסם

תוכל להרחיב מעט על הניתוח? זה היה אמור להיות ניתוח להסרת משקפיים?

האם פריזמה זה עין עצלה? ככה הבנתי כששאלתי את דוקטור גוגל.

אני חושב שלי יש עין עצלה, לא בטוח. המשקפיים שלי עלו לי 650 שקל. יש לי גם צילינדר.

אבל אני מרכיב את המשקפיים רק בנהיגה.

אני אומנם לא רואה הכי טוב לרחוק בלי המשקפיים, לא רואה חד. אני מנחש שזה בגלל הצילינדר.

לא יודע כל כך מה מפריע לי העין העצלה למען האמת. אפילו לא באמת יודע מה זה.

אף פעם לא באמת ייחסתי חשיבות לעין עצלה. אחרי שקראתי שעברת ניתוח ושמי שיש לו את זה קשה לו יותר לרכוש משקפיים

אז קצת סקרנת אותי, אשמח לשמוע עוד אם לא אכפת לך לפרט.

אני בן 21 אם זה חשוב. כי כתבת שזה משנה בגילאים שונים.

פורסם

פלטינום, כולי תקווה שהמשקפיים שיגיעו יתאימו לך בול ותסתגל אליהם במהרה. אבל אני חושש שהשמחה מוקדמת מידי.

כמו שאמרתי, התוספת המשמעותית של התשלום היא עבור הסכנה הגבוהה יותר בייצור של משקפיים כאלה.

כך שעדיין מרחפת מעליך הסכנה שתצטרך לנהל דין ודברים עם האתר שמכר לך את המשקפיים כדי להתאים אותם אליך.

הפריזמה לא מוסיפה לעובי העדשה עצמה, אלא משפיעה על העובי הסופי.

המאפיינים היחידים של העדשה הם: כוח (מספר), צילינדר, מקדם שבירה (קובע כמה תהיה דקה/עבה) וקוטר העדשה (משפיע על גודל המסגרת המקסימלי שתוכל לקחת).

בחיתוך העדשה קובעים את זוית הצילינדר, את ה-PD, ואת הפריזמה.

כך שאותה עדשה לפני החיתוך, יכולה לשמש הרבה אנשים שונים עם מרשמים שונים.

ואחרי החיתוך, היא מתאימה לך כמעט באופן בלעדי.

מאוד קשה להגיד מה יהיה העובי הסופי, אבל אפשר להעריך אותו.

מה שמשפיע על העובי הסופי (לאחר החיתוך) של העדשה, במידה ואנחנו מדברים על עדשות מינוס הם:

מקדם שבירה (ככל שגבוה יותר, כך העדשה דקה יותר)

כוח העדשה (ככל שרחוק יותר מהאפס כך תהיה עבה יותר)

צילינדר (ככל שרחוק יותר מהאפס - כך תהיה עבה יותר)

גודל העדשה של המשקפיים שבחרת (ככל שהעדשה יותר גדולה, יותר עבה).

מרחק בין אישונים (ככל שיותר גדול, העדשה יותר דקה).

פריזמה - תלוי לאן מוסטת העדשה. אם החלק החיצוני (שהוא בד"כ העבה יותר) יהיה מוסט החוצה, אז זה יראה יותר עבה.

וכמובן, ככל שהמסגרת עצמה יותר עבה, כך היא תסתיר יותר את העדשות.

Lens Edge Polish - יועיל אם בחרת מסגרת חצי, אחרת די מיותר לדעתי.

Lens Edge Rolling - יועיל יותר אם בחרת מסגרת חצי, פחות יועיל במסגרת מלאה.

סופרמן, פריזמה זה לא עין עצלה, תבדוק יותר טוב אצל גוגל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

תודה matansab, אם כי אני לא ממש שמח למען האמת. אני בהחלט מקווה שהמשקפיים יגיעו ללא בעיות מיוחדות.

אנחנו מדברים אכן על עדשות מינוס. העדשות שהזמנתי הן אגב aspherical ולא spherical מה שאמור לתרום מעט לעדשות דקות יותר.

המסגרת שבחרתי היא מסגרת מלאה, הPD שלי הוא 68.5. הפריזמה שלי היא Base out.

בינתיים אין לי מה לעשות אלא לקוות לטוב (ולעדשות דקות ככל שניתן).

כפי שכתבתי קודם, במקרה הגרוע יותר, אזמין עוד זוג - קטן יותר ו\או מסגרת עבה יותר.

תוכל להרחיב מעט על הניתוח? זה היה אמור להיות ניתוח להסרת משקפיים?

האם פריזמה זה עין עצלה? ..

עין עצלה (לפחות במקרה שלי) היא עין שהשרירים שלה נחלשו והיא לא זזה או עומדת יציב בדיוק כמו העין השניה. במקרה כזה מורגש שהעין "בורחת"\"קופצת" לכיוון בו השרירים חלשים.

בניתוח מותחים את השרירים (בהתאם לכיוון הבריחה) כדי לקבל עין יציבה.

במקרה שלי עין שמאל ברחה החוצה (שמאלה) ולכן מתחו את השרירים לכיוון פנימה (ימינה).

לאחר הניתוח, העין אמורה לחזור למקומה (פחות או יותר) והמוח אמור ללמוד להציג תמונה יחידה משתי העיניים בהתאם למיקום החדש.

זה עובד טוב אצל ילדים. אצלי, המוח כבר עייף ולא הצליח להתגבר על הראיה הכפולה.

הפריזמה יודעת לתקן את הסטייה של העין ע"י הסטה של קרני האור (התמונה). כלומר, במקום להזיז את העין, מזיזים את התמונה.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ כדי לעדכן, למקרה שמישהו ייתקל בבעיות דומות בעתיד ויחפש תשובה.

המשקפיים שהזמנתי מחו"ל הגיעו באיחור של חודשיים. אך אבוי, קצות העדשה מאוד עבות. ממש "תחתיות של עראק".

פניתי למתן להתייעצות והוא התגלה כאיש יקר שאוהב לעזור. ובסבלנות רבה ואורך רוח, הנחה אותי לחפש מסגרת בה סכום הגשר ורוחב העדשה קטן יותר מהמסגרת שהזמנתי.

במסגרת שהזמנתי, סכום הגשר והעדשה היה 70 מ"מ. עובי קצה העדשה היה כ 12 מ"מ.

הזמנתי מסגרת אחרת, הפען מפלסטיק, בה סכום הגשר והעדשה היה 62 מ"מ. מכיוון שלא יכלו להכין לי את העדשות בחו"ל, פניתי ל"אופטיקה ישראל" והצלחתי להשיג אצלם מחיר טוב לעדשות hi index 1.74 aspheric.

השבוע קיבלתי את הזוג החדש וכשפתחתי את נרתיק המשקפיים, נדהמתי לגלות שהן נראות רגילות לחלוטין, בלי "תחתיות של עראק" ובלי מגושמות.

קצה העדשה אמנם עבה אך זה כלל אינו מורגש בשל הבחירה במסגרת פלסטיק שהיא עבה יותר וההפחתה של סכום אורך העדשה והגשר.

המון תודה מתן, אני מקוה שהמידע הזה יועיל גם לאחרים בעתיד.

פורסם

עין עצלה (לפחות במקרה שלי) היא עין שהשרירים שלה נחלשו והיא לא זזה או עומדת יציב בדיוק כמו העין השניה. במקרה כזה מורגש שהעין "בורחת"\"קופצת" לכיוון בו השרירים חלשים.

בניתוח מותחים את השרירים (בהתאם לכיוון הבריחה) כדי לקבל עין יציבה.

במקרה שלי עין שמאל ברחה החוצה (שמאלה) ולכן מתחו את השרירים לכיוון פנימה (ימינה).

לאחר הניתוח, העין אמורה לחזור למקומה (פחות או יותר) והמוח אמור ללמוד להציג תמונה יחידה משתי העיניים בהתאם למיקום החדש.

זה עובד טוב אצל ילדים. אצלי, המוח כבר עייף ולא הצליח להתגבר על הראיה הכפולה.

הפריזמה יודעת לתקן את הסטייה של העין ע"י הסטה של קרני האור (התמונה). כלומר, במקום להזיז את העין, מזיזים את התמונה.

בעבר קראתי על תוכנה כזו או אחרת, כנראה ישראלית, שמיועדת ללימוד מחדש של ראיה סטריאוסקופית בדיוק לאנשים עם בעיות כאלו. הבנתי שאחוזי ההצלחה גבוהים. זה משהו שקראתי לפני הרבה זמן ואני זוכר במעורפל (עוד אין תיקון למוח עצל, לדאבוני).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...