Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת רקע:

לפני כשלושה וחצי חודשים התחלתי להתאמן דיי ברצינות על פיתוח שרירים עם מאמן כושר אישי בבית (יש לי ספת כושר ומשקולות/מוטות במשקל כולל של כ150 קילו).

כבר כאן אציין שאין לי כוונה להכנס ממש לתוך בודי-בילדינג, אבל בוא נאמר שלפני שהתחלתי אימונים הייתי FLAT לחלוטין בהכל (במיוחד במראה) ואני מאוד רוצה להגיע לתוצאות נראות לעין ומעוצבות יפה.

בשלושת החודשים הנ"ל השתפרתי מאוד בכוח (מדחיקת חזה של 10-12 קילו ל60 קילו) ואפילו רואים תוצאות ויזואליות על הידיים/כתפיים וחזה.

עכשיו לצד כל זה, יש את נושא התזונה:

המאמן שלי לא מפסיק לזמזם לי על כך שאני חייב לקחת אבקות חלבון, חומצות אמינו, ויטמינים ואפילו קריאטין.

אני לעומת זאת מאוד סקפטי על כל תוספי המזון הללו, ומנסה להשלים את כל הדרישות לגוף ע"ב ארוחות ואוכל רגיל.

אני מודע לכך שהתוספים שציינתי אינם מסוכנים לגוף בתור רעל, אבל אני חושש מהרעיון שהגוף עלול "להתרגל" לקבל חלבונים או ויטמינים בצורה מעובדת ונקיה, ובהמשך יתקשה להפיק אותם בעצמו מתוך מאכלים רגילים (אני לא מניח שאני אתאמן כל החיים בכל זאת).

מי ששאל פעם בפורום כושר את השאלה "אבקת חלבון - כן/לא?" קיבל מבול תשובות בסגנון של "אייפון או אנדרואיד"? בהתפלגות דיי שווה לכאן ולכאן.

החלטתי שאני רוצה להכריע את השאלה אצל תזונאי ספורט מקצועי,

ואני מחפש אחד או אולי אפילו שניים לטובת שתי חוות דעת, שיתבססו על ידע מקצועי בספורט, ובדיקה מעמיקה של נתוני הגוף שלי.

אני יודע שיש כזה ייעוץ במכון וינגייט, אבל זה קצת רחוק לי וקיים בשעות לא נוחות.

השאלה אם יש משהו ברמה דומה (או יותר גבוהה) באזור ר"ג או באזור חיפה?

הדגש הוא על יועץ ספורט ולא תזונאית רגילה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

1. תמחק מהזיכרון את כל הקטע שהגוף מתרגל לחלבון ובלה בלה בלה

2. אתה רוצה תזונאי כדי שיכריע אם כן או לא להשתמש בתוספים?

התשובה היא שזו טעות, לרצות בכך.

אם אתה בשלב שאתה רוצה תזונאי בשביל הכרעה כזו אז בטח אתה כבר יודע מה וכמה אתה אוכל

אם כן, אז אתה אמור לדעת אם אתה צריך תוספים

אם חסר לך חלבון בתפריט ואתה לא מצליח להשלים ממזון אז כן אתה צריך אבקת חלבון

אם אתה לא מגיע לדרישת הקלוריות שאתה צריך אז כן תצרוך גיינר

אם אתה לא אוכל מזון מגוון שמכיל ויטמינים ומינרלים ואו יש לך תסמינים של מחסור (בדיקות דם, רופא משפחה) אז כן תצרוך מולטי ויומין או ויטמין ספציפי

אם הגעת לשלב שלמדת טוב טכניקות עבודה עם משקלים ואתה כבר מרים כבד אז בהחלט שווה לקחת קריאטין כדי להגיע למשקלים גבוהים יותר - מה שיכול לזרז תוצאות

תזונאי שיענה על זה? לא נראה לי שצריך או שנכון לעשות כך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

למצוא מחשבון קלוריות כזה או אחר שיגיד שבשביל משקל X צריך A B C בכמויות X, זה ברור שלא צריך תזונאי.

מה שאני מחפש, זה DRILL-DOWN יותר לעומק תוך התחשבות בנתונים אישיים,

כגון - כמות שעות שינה, סדר יום וסוג פעילות, תפריט אוכל יומי, בדיקות דם לאיתור מחסור ברכיבים שונים, שקילה, אחוזי שומן/שריר,אולי בדיקת מאמץ כלשהי...

ואז המלצה על אופן המשך התזונה אל מול נתוני האימונים שלי.

ברור שאת הכל אפשר לקרוא באינטרנט ברמה כזו או אחרת, אבל בכל זאת אני מחפש יועץ מקצועי שידע לשלב את כל המידע בצורה הנכונה ולתת המלצה עניינית.

ולגבי סעיף 1 - כל דבר שהגוף לא צריך - מתנוון. משמע - גם פה היכולת לפרק חלבון או לפרק ויטמינים ממאכלים עלולים להיפגע (לאורך זמן כן? אני לא מדבר על תקופה של חודש).

אני אומנם לא רופא - אבל אני מניח שגם אתה לא, לכן אמירה כל כך חד משמעית בנושא לא נראית לי רלוונטית.

בברכה!

יונתן.

פורסם

גם תזונאי ספורט הוא לא בהכרך רופא

גם המחשבון תזונה וקלוריות זה נתונים של בערך

רפרף באשכול של הבחור שביקש תפריט עליה במאסה

שם רשמתי שאת נתון הקלוריות אתה אמור להתאים לעצמך עפ בדיקה ומעקב מידי כמה שבועות

לגבי שינה, זה לא קשור לתזונאי, לא תישן, לא תתאושש מספיק, תתקדם לאט או תתקע איפשהו בהמשך

מחסור בויטמינים וכו, לא קשור לתזונאי אלא לרופא משפחה

אם אתה רוצה תזונאי שיתאים לך תפריט זה משהו אחר ובאמת תחפש תזונאי או מאמן שמבין ובונה גם תפריטי תזונה

אם זה רק כדי לדעת מה לעשות עם תוספים כמו חלבון וקריאטין אז שוב, זה לא תפקיד של תזונאי

תזונאי ללא כוונת מכירה לא ירשום לך חלבון בתפריט, הוא ישלב לך שם בשר/עוף/דגים/גבינה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...