Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת החודש מכרתי את רכבי הפרטי (יפני). הרכב היה בליסינג בעבר אבל קניתי אותו משם והוא שירת אותי בנאמנות במשך 4 שנים והיה אמין מאוד. החלטתנו במשפחה שאנו רוצים להשתדרג קצת וגם לעבור לרכב חדש יותר ורצינו למכור את הרכב . פרסמתי אותו ביד 2 ובכל האתרים המקובלים ואז יצר איתי קשר הקונה. הוא בחר לבדוק את הרכב במוסך שהוא מטפל ברכב שלו (יכל לקחת אותו לכל מכון או מוסך שיבחר !!). בדקו את הרכב במוסך ואמרו לו שהרכב טוב. מפה לשם סגרנו את העסקה לאחר הורדת סכום מסוים ממחירון הרכב וחתימה על זכרון דברים. בזכרון הדברים הוספנו סעיף שאני מתחייב על שלדה ,מנוע וגיר תקינים. ועשינו העברת בעלות.

מפה לשם מתקשר אלי הבחור ואומר שבדק במוסך היבואן ונאמר לו שהיתה לרכב פעם הודעת חיישן טורק גיר. ומאיים שאצור איתו קשר לפני שיהיה סיבוך של העניינים. זה נכון שהייתי פעם עם הרכב במוסך היבואן אך הם טענו שיכול להיות שהחיישן עצמו תקול ודורש החלפה ,אבל בגלל שבעבר החליפו חייישנים כאלה וזה לא עזר ,פשוט להמשיך לנסוע ככה ולא להכנס להוצאות מיותרות. ומחקו את התקלה. עשיתי גם ברורים פה בפורום והתברר באמת שזה כלום ופשוט המשכתי לנסוע כרגיל.

שאלתי מה יכולות להיות ההשלכות המשפטיות אם הקונה יחליט לתבוע אותי או משהו בסגנון? והאם יש לו קייס בכלל?

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה לא הבנת טוב את הרעיון של התחייבות על מנוע, גיר ושלדה (או שאני לא מבין טוב :-D)

ממה שאני מבין ההתחייבות היא על הבדיקה, כלומר אתה מתחייב שהם תקינים בבדיקה כדי שהקונה לא יבוא ויוציא 500 שקל סתם על בדיקה, במידה ואחד הדברים האלה יוצאים לא טוב בבדיקה (לא, לא טוב אלא גרוע, פגיעה בשלדה, גיר או מנוע גמורים) אז אתה מחזיר לקונה את הכסף.

לדעתי אין שום סיבה שתשלם לקונה את עלות התיקון (כמה זמן הרכב אצלו), אם בבדיקה שנעשתה במוסך על ידו הרכב יצא בסדר ולא היו שום הערות לגבי הגיר אין לו קייס.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

הרכב אצלו מתחילת החודש (מאי 2013). לרכב אין כלום ועברה שנה מאז שבדקתי את תקלת חיישן הגיר המדוברת ונסעתי עם הרכב ככה . זו לא תקלה מהותית שגורמת לירידת ערך . יש לך לינק משפטי בעניין?

פורסם

אתה בבעייה משום שיש רישום שהיית אצלו לבדיקה ונמצאה קלה שלא תוקנה בגיר. לפיכך ברור שהיה ידוע לך על התקלה, ולא אמרת לקונה על כך.

חבר שקנה לנדרובר דיסקברי עם תקלה שהמוכר ידע עליה במנוע (שלא השפיעה על הנסיעה באופן מיידי) הצליח, לאחר הליך משפטי מפרך, לקבל כ-25000 ש"ח מהמוכר, רק בשל העובדה שהיה אצל היבואן רישום על כל שהרכב נבדק, נתגלתה התקלה, והלקוח בחר שלא לתקן.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה צריך לענות לו בתמצית :

1) בדקת את הרכב ומצאת לשביאות רצונך במוסך שלך.

2) הרכב תוחזק במוסכי היבואן בעבר ולפני שנה גם היבואן אחרי שבדק את החיווי אישר כי אין תקלה.

פורסם

התייעצתי עם עו"ד והכל מראה שאם זה יגיע למשפט כמעט כל הראיות נגדי. בגלל חוק גילוי נאות.

נראה לי שעדיף לי להתפשר איתו.

פורסם

שלום לפותח השרשור . מסור לקונה הרכב במילים נעימות שהוא בדק את הרכב במוסך שבחר וכל התלונות שיש לו הוא מוזמן להפנות למוסך שלו שבדק את הרכב. ולהבא השמר בלשונך. אם אתה לא מכונאי רכב אל תתחייב על שום דבר. לא שלדה , לא גיר ולא נעליים. אולי שלדה בעצם כן בהנחה שאתה בדקת את הרכב לפני הקניה. ככה כולם נוהגים - אומרים לקונה זה הרכב אתה מוזמן לבדוק אותו היכן שתרצה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הקונה דיבר איתי היום והוא אומר שיברר את עלות תיקון התקלה ונתחלק בעלות חצי חצי. האם עדיף לי להסכים לדבר ולסגור את הפרשה?

האם להחתים אותו על מסמך כלשהו שאין לו תביעות ממני יותר?

פורסם

לדעתי להתעלם ממנו. נודניקים וסחטנים לא חסרים. הרכב תקין לדבריך, מכונאי מורשה יבואן אמר לך שהרכב תקין. תסביר לו פשוט שהרכב נמצא תקין ע"י נציגי היבואן בעצמו.

פורסם

1. על איזה סכום כסף מדובר?

2. תסכים לעשות זאת רק בתנאי שהוא יחתום שאין לו יותר דרישות ממך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...