Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני עובד שם, יש שם הפקה יוקרתית שאני מתקלט בה.

ההגעה לאיזור היא בטוחה מבחינת אוכלוסיה ערבית שבסביבה וכו'?

האזור הזה ספציפית רגוע יחסית, במיוחד היום כשכבר כמעט ואין בעיות עם מבריחים מהגבול עם מצרים.

בעיות, אם יהיו לך, יהיו באזור המזרחי יותר של המשולש באר-שבע-ערד-אופקים. זה אזור שעל הנייר נמצא בשליטה ישראלית, בפועל זאת ממלכה בדואית עצמאית והם עושים שם מה שהם רוצים. גם אם זה אומר שהם רוצים לחצות פס הפרדה לבן או סתם לנסוע כמו משוגעים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
האזור הזה ספציפית רגוע יחסית, במיוחד היום כשכבר כמעט ואין בעיות עם מבריחים מהגבול עם מצרים.

בעיות, אם יהיו לך, יהיו באזור המזרחי יותר של המשולש באר-שבע-ערד-אופקים. זה אזור שעל הנייר נמצא בשליטה ישראלית, בפועל זאת ממלכה בדואית עצמאית והם עושים שם מה שהם רוצים. גם אם זה אומר שהם רוצים לחצות פס הפרדה לבן או סתם לנסוע כמו משוגעים.

ואני חייב לעבור דרך האיזור הזה?

פורסם

כן.

תזהר מרכבים עוקפים מולך, קוי הפרדה, וירידות/ עליות מהשוליים לכביש ולהפך.

תשתדל לא לעצור בצד הדרך, ושים משהו טוב לאוזניים במערכת.

פורסם
כן.

מה מסוכן בלעצור בצב?

פורסם
כן.

מה מסוגן בלעצור בצד?

פורסם

אשכרה מה נסגר איתכם?

סע, תהנה, ותחזור בשלום.

אני לפעמים מופתע עד כמה אנשים לא מוציאים את הראש שלהם מחוץ לגבולות גוש דן (או כל איזור אחר בו הם מתגוררים).

פורסם

אני מכיר כמה מקרי שוד בצד הדרך שהייתי עד להם בשנת 2010.

עוד מקרה אחד בשנת 2007 בו שדדו ממני ציוד צילום מרחק סה"כ חמישה ק"מ מדימונה.

צריך לספר לכם שמדובר בדרום הפרוע?

אני חושש לנהוג שם יותר מאשר בנהיגה ביו"ש, והרבה מאוד מהנסועה שלי ביו"ש.

פורסם
אני מכיר כמה מקרי שוד בצד הדרך שהייתי עד להם בשנת 2010.

עוד מקרה אחד בשנת 2007 בו שדדו ממני ציוד צילום מרחק סה"כ חמישה ק"מ מדימונה.

צריך לספר לכם שמדובר בדרום הפרוע?

אני חושש לנהוג שם יותר מאשר בנהיגה ביו"ש, והרבה מאוד מהנסועה שלי ביו"ש.

יש שם סכנה של חטיפות \ ירי ?

פורסם

נראה לי שנסחפת.

האזור הזה אולי לא הכי סימפטי, אבל חטיפות? אנחנו עדיין לא בג׳ונגלים של דרום אמריקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש שם סכנה של חטיפות \ ירי ?

כן. סכנה ממשית. עזוב אל תיסע, זה לא שווה את החיים שלך.

או ברצינות לרגע, מרבית חברי הפורום ואזרחי המדינה יורדים לאילת דרך מצפה רמון, ויודעים להמליץ על הדרך הזו כל פעם כשמתעורר דיון בעניין. מישהו פעם הזהיר מסכנת חטיפות/ירי/שוד? לא. מדוע? כי זה פשוט לא קורה שם, לא בתדירות גבוהה יותר מבשאר חלקי הארץ, וודאי אלה המועדים לפורענות (בלי נתונים בדוקים, השערה שלי).

מה הקשר בין הדרך לעזוז והדרך לאילת? מבאר שבע עד צומת טללים, בה הנוסעים לאילת פונים שמאלה, זו אותה הדרך. לעזוז ממשיכים ישר. האיזור "המועד לפורענות" המדובר כאן בהגזמה פראית משתרע בין ב"ש לבין, חכו לזה, צומת טללים (ליתר דיוק עד צומת הנגב, כמה קילומטרים לפני כן). שם יש ריכוז גבוה של מאהלים בדואים. מסוכן? לדעתי לא, ולא לדעת שאר היורדים לאילת, או הגרים באיזור, או צה"ל והמשטרה.

יש אמת בטענה שייתכן ותיתקלו בנהגים מסוכנים, אך לא מדובר כאן במקס הזועם. שמירה על עירנות ונהיגה בטוחה ומודעת מומלצת, כמו בכל מקום אחר. לשם השוואה - ביפו אני נוהג הרבה יותר דרוך מאשר בנגב.

מהרגע בו עברנו את האיזור "המסוכן", ז"א המשכנו בצומת טללים ישר לכיוון עזוז - אין ריכוזי מאהלים בדואים. יש ישובים יהודיים ובסיסי צבא. אין כמעט תנועה, וכל טירוף הדרכים שתואר כאן פשוט לא קיים. מהרגע בו פנינו בצומת ניצנה לכיוון עזוז אין יותר כלום. פשוטו כמשמעו. שלווה ונירוונה מוחלטת. מדבר נטו. מי שזה מפחיד אותו - שיימנע.

את חלקי בדיון הכי מיותר שהשתתפתי בו - סיימתי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...