Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

GS Designs Redline GSD12 , התרשמות :-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול התקנו לחבר שלי את הסאב הנ"ל , חייב שלציין שהסאב הוא מאוד חזק שבא עם גומי עבה מאוד בצבע כתום-אדום, בעלת באס חד,נקי ומדוייק. (לעומת הצליל של רוקפורד - הוא לא כל-כך עמוק) אבל נותן תרומה טובה עם D-Class , 350 RMS , מומלץ לכל אוהבי SPL .

12” Subwoofer, 2X60 Oz. (120 Oz.) Magnet, 2” Voice Coil Power Handling – 350 Watts pict297.jpgpict294.jpg

מש"ק זרזור

פורסם

בוא נניח שאני חובב SPL, איך אתה יכול להמליץ עליו ?

במחיר שלו אפשר לרכוש שני פיוניירים 305, שאני בטוח שאחד כזה לא יעשה עבודה יותר טובה בשביל SPL,

אולי אלטרנטיבה חדשה בשביל הפורום , זה כן, הפורום הזה מאוד אטום לפי דעתי.

מאוד מאוד אטום,

החברות שמדוברות פה, ומומלצות פה, חוזרות על עצמם כמו תוכי, ומה שמצחיק פה

ללא כל קשר למציאות,

בכל אופן, אם תהייה לי אפשרות לשמוע אותו ולהתרשם מהצליל שלו, זה יהיה נחמד.

(לא בהכרח בשביל SPL, אולי הוא פשוט נשמע טוב יותר מה305, ובשלב מסויים אני כבר צריך שידרוג..)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אין קשר לאטום, רוב האנשים שבאים לכאן (שמייצגים חתך נורמלי של האוכ' בארץ) מחפשים רכיבים בתקציב יחסית מוצמצם. בתקציבים האלה אין המון אפשרויות טובות ולכן ההמלצות חוזרות על עצמן. זה שלדעתך הן לא טובות זו דעה פרטית שלך, עובדה שיש הרבה שחושבים ההפך.

דרך אגב הפורום לא שונה מאף פורום אודיו בחו"ל, גם שם ממליצים בדרך כלל על מספר מוצרים מצומצם והרבה פעמים יש שם מה שנקרא "HYPE" של מוצר מסויים. זה כמו כדור שלג, אחר ממליץ ואז גם השני ואז מהר מאוד מצטרפים עוד ממליצים ששמעו (וגם לפעמים שלא שמעו) את המוצר ויוצא שכל הפורום ממליץ אותו הדבר. זה גם קורה הפוך ויש פורומים ששורפים לפעמים מותגים ולא תמיד בטענות מוצדקות.

אני דווקא חושב שיחסית אנחנו נמצאים במצב טוב.

פורסם

ממש לא איל, הטענות שלי כמובן וכמובן לא באות אל פלג האוכלוסיה בעל התקציב הרחב, משום שאפילו הניסיון שלי בתחום הזה דל ושואף לאפס, אז כמובן שלא אעביר ביקורת על מותג כזה או אחר שממליצים למישהו בעל תקציב שמן.

אני מדבר אך ורק על בעלי התקציב הנמוך, עושים פה המלצות על ימין ועל שמאל, בלי להסתכל לצדדים.

וזה דיי חבל שאנשים מקבלים פה המלצות על מוצרים, שהם נחותים ממוצרים אחרים בתקציב זהה, רק בגלל שאנשים פשוט מסרבים להסתכל לצדדים.

עכשיו לנקודה שלך, שזאת דעתי הפרטית, ועובדה שאחרים חושבים אחרת.

אם אני מעמיד מולך חמור, ומביא 1000 אנשים שיקראו לו סוס, האם החיה שעומדת מולך הופכת לסוס ?

או שהיא נישארת חמור ?

כמובן שחמור נשאר חמור, גם אם מיליון אנשים אחרים חושבים אחרת.

בשביל להוכיח את הטענה שלי,זה משאל עם פשוט ביותר.

1. מישהו פעם שמע קומפוננט של בלאופנקט GT ?

2. מישהו פעם שמע קומפוננט של PHASE ?

3. מישהו פעם שמע מגבר של בלאופוינט מסדרת וילוסיטי ?

4. מישהו פעם שמע סאב של בלאופוינט מסדרת וילוסיטי ?

5. מישהו פעם שמע מגבר של מאגנט מסדרת טירקס ?

6. מישהו פעם שמע מגבר של מאגנט מסדרת XCITE ?

7. מישהו פעם שמע רמקולים אובליים של מאגנט ?

8. מישהו פעם שמע סאב של BAZOOKA שני סלילים ?

9. מישהו פעם שמע סאב משולש של באזוקה ?

10. מישהו פעם שמע קומפוננט של באזוקה ?

11. מישהו פעם שמע מגבר של באזוקה ?

12. מישהו פעם שמע סאבים של מאגנט ? לדוגמא TRANSFORCE, או MEGAFORCE ?

מישהו פעם עשה השוואה אמיתית למגברים הסיניים הזולים, לעומת מגברים אמינים יותר מבחינת ביצועים ?

מישהו השוואה את הלאנזר הכל כך מומלץ, להגברות אחרות בתקציב זהה ?

כל השאלות שנשאלו פה. מוכיחות מבלי אפשרות לעירעור, על ה"אטימות" שדיברתי עליה.

זה לא עיניין של חוסר ידע , זה עיניין של חוסר ניסיון וחוסר רצון להסתכל לצדדים, במקום להגיד הדשא של השכן לא משהו, אני אמצא דשא יותר טוב,

אתם אומרים הדשא של השכן מספיק טוב בשבילי, וכדאי גם שהשכן מהצד השני ירכוש אותו גם כן, כי הוא פשוט שווה את זה.

*** במשפט אחד, אם לפורום כל כך גדול אין ניסיון עם המון מוצרים מוצלחים, איך אפשר להמליץ על מוצרים שהם כביכול נותנים תמורה טובה לכסף, מבלי להיחסף לכל המוצרים הללו ?, ***

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

איזו הודעה ארוכה, מחייבת תשובה ארוכה.

דיברתי על התקציב הנמוך.

כשמדובר על רמקולים זה עניין של טעם, אין נכון ולא נכון. לכן בשביל אחד הסוס יכול להיות חמור ולשני החמור סוס.

ציינת פה מעט מאוד חברות, יש עוד המון. אתה חושב שקיים בן אדם ששמע את הכל? גם בעלי חנויות אודיו לא שמעו את הכל וגם אם שמעו הם לא עשו בהכרח השוואה ישירה. לצערנו לא מדובר באודיו ביתי ולכן לעשות השוואות זה קשה.

אנשים עשו השוואת של מגברים סיניים לאחרים, השוו את הלנזר לאחרים וכו' וכו'. מוצר לא מקבל שם יחסית טוב אם הוא חרא. זה שאתה חושב שהוא חרא, לא עושה אותו לכזה, אולי הבעיה היא בך ולא באחרים?

מי זה אתם שאתה עושה כזו הכללה? אני שייך לקבוצה מסויימת בלי ששמתי לב?

אפשר למצוא כאן בפורום המלצות לרוב החברות שיש בשוק. תחשוב על שם של חברה, תריץ חיפוש עליה ואני בטוח שתמצא המלצה. אני לא ממש יודע מה אתה רוצה או למה אתה מצפה.

המשפט האחרון שלך לא אומר שום דבר. הפורום הוא לא בן אדם, הוא קבוצה של אנשים. לכל אחד יש ניסיון עם דברים שונים ולחלק עם דברים דומים. אנשים ממליצים על מה שהם מכירים, אם אתה מצפה שהם יכירו וידעו על כל מוצר שקיים בשוק בטווח מחירים מסויים אז אתה חי באשליה.

כשבן אדם בא ומבקש המלצה הוא מקבל חוות דעת, לרוב חוות הדעת האלה כוללות מוצרים שנותנים תמורה למחיר. אולי התשובות לא מכסות את כל המוצרים בשוק אבל הן נותנות לו מספיק אופציות טובות.

פורסם

איל, אני חושב שפיספסת את הנקודה..

כמובן שלא ציפיתי מבן אדם שיהיה לו ניסיון עם כל החברות, או כל המוצרים, או כל הסדרות,

אבל האם אתה יכול להגיד, שהחבר"ה הקבועים שנותנים פה המלצות שהם כל כך סגורים עליהם.

כהמלצות DONE DEAL ?

כמובן שלא, ולגבי מה שטענתי, זה היה פשוט, במשך התקופה שאני פה, לא ראיתי בן אדם מזכיר שהוא שמע או ראה או מתלבט בהקשר לקומפ של פייז, (אם אני לא טועה מישהו שאל על החברה, אך לא על הקומפוננטים המדהימים שלהם)

אותו דבר לגבי וילוסיטי, מגבר ברמה גבוהה מאוד, היה פה מישהו שרכש אחד כזה?

מה לגבי הסאב של וילוסיטי ?

מה לגבי המשולש של באזוקה, אם למישהו פה היה שמץ איך הסאב הזה דופק, עם רק 200 וואט, כבר מזמן לא היו ממליצים על פיוניר305 בשביל SPL,.. אותו דבר לגבי המגברים של מאגנט, כבר כמה ניסיון יש לאנשים פה איתם ?

מה לגבי מגברים של בלאונפקט ? מי רכש פה אחד כזה? מה עם המגברים של באזוקה , פחות טובים מלאנזר ?

כי המחיר דיי דומה,(פעם אחרונה שבדקתי.)

אבל, לעומת זאת, יש לנו את לאנזר!

חבר"ה שכל כך ממליצים על לאנזר, אף אחד פה לא באמת עשה למגברים שלהם השוואה למציאות, כי אם היה עושה השוואה מינימלית , הוא היה ער, והיה יוצא מהמציאות של לאנזר(שמה הכל הפוך על הנייר)

ומה לגבי ביקורות שליליות , כגון, רעש שנובע מחוסר בידוד בהגברה עצמה, מה שלא ניתן לפתור גם עם הכבל היקר בעולם ?

האם אפשר לקרוא למוצר כזה, אמין ?! בעל תמורה טובה יותר ממגברים אחרים, כגון בלאופנקט ? מאגנט ? פיוניר ? באזוקה ? אתה יודע מה , למה ללכת רחוק, כבר היתי לוקח PYLE, משום שההספקים שלהם אפילו קצת יותר טובים מהלאנזרים הנחותים (שעולים יותר כמובן).

דרך אגב, אתם זה כמובן מיוחס לפורום ולאנשים שנותנים המלצות שחוזרות על עצמן ולווא דווקא המומלצות יותר, או מוצלחות יותר, לא בגלל שאינם מנסים לעזור, חס וחלילה, איני מפקפק בכוונותיכם, או ברצון שלכם לעזור, אני פשוט אומר שלרוב האנשים פה "הולכים על בטוח" רק מה שאומרים להם, כל השאר, כניראה לא נחשב אם אנשים פה ממש לא מתסכלים על המוצרים והסדרות המעולות שהזכרתי פה.

במילים אחרות, כשיבוא היום ומישהו יגיע עם תקציב נחמד, וימליצו לו על המגברים של סדרת וילוסיטי, בגלל שהם אכן איכותיים.

או שיבוא יום שבמקום להמליץ רק על מורל, ויתחילו להמליץ על PHASE, כי אני משוכנע שאם אנשים פה היו שומעים אותם, הם כבר היו מטילים ספק בתמורה של המורלים למיניהם.

או שיבוא יום שיתחילו להמליץ על המשולש של באזוקה, כתור SPL טהור, משום שמגיע לו את התואר הזה, מכל הלב...

אז אולי התמורה שאנשים יקבלו , והמבחר, לא יהיה מצומצם ל3 חברות, ויהיה מבחר לקהל הרחב

אחרי הכל, כמו שאמרת, רכב זה לא קולנוע ביתי, ולרמקולים זה טעם אישי לכל דבר...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כנס לכל פורום בחו"ל ותביא לי דוגמאות להמלצות על המוצרים שציינת. אני לא אומר שהם לא טובים פשוט אתה אומר שהפורום כאן שונה, אז תוכיח. אם תעשה חיפוש אתה תראה שהיחס שבו המוצרים הללו מוזכרים כאן לעומת אחרים שמוזכרים הרבה איננו שונה משום מקום בעולם. גם בחנויות בארץ הם נפוצים פחות. הפורום מייצג את הארץ (פחות או יותר) שכן הוא הגדול ביותר בתחום אז כביכול הבעיה שאתה מדבר עליה היא לא בעיה של הפורום אלא בעיה של הארץ.

כמו כן העובדה שאתה חושב שהמוצרים טובים לא עושה אותם בהכרח לכאלה. בארץ יש המון חברות שמתומחרות גבוה, מהסיבה הזו ממליצים על חברות מסויימות.

סך הכל ציינת מעט מאוד מוצרים שלטענתך לא מוזכרים, אם זה המצב אז הוא מצויין.

לגבי פייל, זוהי דעתך, כאמור יש שונות. יש לך איזו הוכחה למדידות למשל שמראות שהפייל טוב יותר? אין לך ממש קייס וכל הסיפור כאן בת'רד הוא בזבוז זמן לטעמי.

העבודה של היבואן היא לדאוג שהמוצרים שלו יהיו נפוצים ומוכרים, הפורום לא נועד לעשות את העבודה של היבואן. אם ליבואן של מותג X יש מוצר מעולה במחיר זול ואנשים לא מכירים אותו אז זו אשמת היבואן ולא אשמת הצרכנים. אם הוא יתחיל להשקיע ובאמת יש שוק למוצר שלו, אז גם יהיה רשום עליו פה אני בטוח (ויש דוגמאות לכך).

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לוויכוח עצמו אלא רק להוסיף נקודה למחשבה :

בניגוד לקולנוע ביתי בסטריאו לרכב 70% מהתוצאה תלויה בהתקנה נכונה , בידוד , פאזות נכונות ואין ספור אלמנטים נוספים.

גם אם נעמיד 10 רכבים כאשר לכל רכב ציוד שונה אחד מול השני אין לנו מקום להשוואה.

לא פעם ולא פעמיים יצא לי לשמוע רכב עם ציוד מעולה שנשמע זוועתי בגלל התקנה לקויה וחוסר כיוון.

תוסיף לעובדה הזאת שחברי הפורום מגיבים בצורה חופשית גם על ציוד שלא שמעו מעולם ותגיע למסקנה שחוות דעת אובייקטיבית אמיתית לא תוכל לקבל לעולם.

מה שמשאיר אותנו עם עובדה די עצובה , אבל נכונה בכל העולם , שבסטריאו לרכב תצטרך לנחש קצת וגם להסתמך על המתקין כאשר בד"כ עומדים בפניו שיקולים מסחריים לפני איכותיים.

Leon Cupra 2009

פורסם

עם החלק הראשון אני מסכים וגם כתבתי אותו.

עם החלק השני פחות. נכון, תמיד יהיה מי שיגיב בלי לשמוע אבל כמו שאמרת גם אם שמע זה לא בהכרח אומר משהו. אין פה 100% אבל העובדה היא שיש הרבה פעמים מוצרים ששואלים איך הם ואף אחד לא מגיב.

אני גם לא אוהב את ההכללה הזו "חברי הפורום". חברי הפורום הם לא אישיות אחת בעלת דעה אחת לכן אי אפשר להכליל. אם מישהו ממליץ למישהו על סאב מסויים לאחר שהוא קרא 20 המלצות עליו אז זה לא נורא, כמו שנאמר אי אפשר לשמוע הכל אבל לפחות ההמלצה שלו מבוססת. זה לא שונה בהרבה ממישהו שממליץ לאחר על רכב לפי מבחן רכב שהתבצע במגזין.

בנתיים לא זכור לי מישהו שקנה מוצר בהמלצת הפורום שחזר ואמר "חבר'ה נתתם לי המלצות על הפנים".

כשאני רציתי לקנות פעם זוג רמקולים ביתי וביקשתי המלצות בפורום מסויים המליצו לי הרוב נגד שכן הם טענו שהביקורת עליו באחת העיתונים לא הייתה כל כך טובה. בכל זאת הלכתי לשמוע אותו ודווקא מאוד התרשמתי.

שורה תחתונה, אם אפשר לשמוע לבד אז זה תמיד יותר טוב. אם לא אז צריך להתבסס על המלצות ולקחת בחשבון שלא תמיד הן יקלעו לטעמך. לרוב לא יומלץ על מוצר שלא שווה את הכסף.

פורסם

אוקיי , אני מסכים שלא צריך להכליל על חברי הפורום בכלליות אבל מצד שני ההשוואות בתחום מאוד מאוד קשות.

כמו שאתה יודע ובקלות ניתן להוכיח המגזינים בתחום שלנו מעדיפים את מי שקונה יותר פרסום (בגדול) וכבר כמה פעמים יצא לי לקרוא ביקורות סותרות על אותו המוצר.

עדיין , אני תמיד בעד ביקורת מנומקת , אפילו מכתבה בעיתון.

הדבר היחידי שמכעיס אותי אישית זה תופעת העדר כאשר קבוצה גדולה של אנשים "נדבקת" להמלצה שמגיעה בלי שום נימוקים וללא שאף אחד מהם אפילו התרשם מהציוד.

עוד יותר מרגיז אותי תגובות על הספקים של מגברים כגון קליפורניה בום שמצדדים בהספק המוצהר הלא מציאותי וזאת ללא כל בדיקות בשטח.

סתם , לשם דוגמה קלילה , הנה כמה בדיקות הספקים מהמגזין Autohifi הגרמני :

Lanzar Opti 500x2 מוצהר כ 500WRMS לכל ערוץ , 330W במדידה

Dragster DA604 מוצהר כ 60WRMS לכל ערוץ , 48W במדידה

ויש עוד המון המון דוגמאות גם חיוביות וגם שליליות על הרבה חברות.

העניין הוא אחד , הרבה אנשים קוראים את הפורום ומשתתפים בו ואנחנו לפעמים מטעים אותם , וחבל.

Leon Cupra 2009

פורסם

עם קינתם את זה מברנר מהמושב.....

אז עשיתם קניה באמת טובה.

הוא באמת בחור טוב.

ובקשר לסאב....דוד שלי מראשון קנה גם אחד ממנו לפני חצי שנה ב900 שקל.

אחלה סאב שבעולם!!!

אבל מצד שני....

שבמיר הזה אפשר להביא 2 סאבים פיוניר 305 C אז זה קצת משנה את המצב.

אבל אין מה להגיד.

סאב מצויין!

פורסם
הדבר היחידי שמכעיס אותי אישית זה תופעת העדר כאשר קבוצה גדולה של אנשים "נדבקת" להמלצה שמגיעה בלי שום נימוקים וללא שאף אחד מהם אפילו התרשם מהציוד.

תן דוגמא.

היו פה מספר אנשים שדווקא דחפו והמליצו על קליפורניה בום ושאר חברי הפורום לא נתנו לכך יד. זו דוגמא לכך שאנשים שהיה להם ניסיון לא טוב עם המוצר אמרו את דעתם ולא נסחפו אחרי אחרים.

אני מעדיף אבל שלא ננקוב בשמות של מותגים, אתה כבעל חנות ואני כמנהל פורום (כל אחד מסיבות שונות).

• תוכן חדש...