Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים אני ואישתי התחלפנו במכוניות וגיליתי כי המנוע ברכבה הרבה פחות רועד מאשר אצלי, בביקור שלי במוסך נאמר לי כי תושבות המנוע כבר בלויות ורצוי להחליף אותן (נשמע סביר לאחר 15 שנה ו 180K ק"מ). מחיר תושבת מנוע בכלמוביל הוא כ 800 ש"ח (ואני זקוק לשתיים) וכבר באותה הזדמנות אחליף את תושבת הגיר (400 ש"ח בכלמוביל). עם מחירים כאלה הייתי שמח לנסות לחסוך אם זה אפשרי ובגלל שהחלפת התושבות לא קריטית בזמן עיכוב בהחלפה לא מלחיץ אותי.

-האם ניתן לוודא כי התושבות אכן בלויות ללא פירוק? אם כן אז כיצד? אני מרגיש רעידות בהגה אך עדיין לא סיימתי לטפל בבעית ה"חלקות" של המנוע (הצילינדרים 1-3 מפספסים ניצוץ מפעם לפעם) כך שעלה בי החשד כי התושבות אינן בלוייות עד כדי כך והרעד נובע מחוסר האיזון של המנוע (אני חושב כי ברכב של אישתי לא הוחלפו התושבות מעולם והוא עשה יותר מ 240K ק"מ).

-היכן ניתן לרכוש תושבות מקוריות של מרצדס במחיר זול יותר מכולמוביל? האם ניתן/כדאי לרכוש בחו"ל?

-האם ניתן למצוא תושבות חליפיות (OEM בלבד) למרצדס? אאל"ט, לפני כשנה אחד מחברי הפורום התארח במפעל בגרמניה המייצר תושבות ורצועות מקוריות ליצרני רכב שונים, אשמח אם הוא יוכל להעלות את השם שלהם.

הרכב הוא C240 משנת 98, שלדה W202 ומנוע M112.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חיים

למפורדר וקורטקו הם יצרני oem

lemforder ,corteco

אני החלפתי לפני כמה חודשים את תושבות המנוע וכן את תושבת הגיר ושמתי למפורדר

יש לי אותו מנוע אך הבודי הוא 210

המחירים שציינת כוללים עבודה?

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

תודה.

להבנתי המחיר אינו כולל עבודה. היכן רכשת את התושבות? ואם מותר לשאול, מה היה מחירם? המכונאי אמר כי ניתן להשיג תושבות תחליפיות ב 400 ש"ח אך הוא אינו ממליץ. אבדוק על איזה תושבות הוא דיבר.

ד"א, בנוגע לתה"ל שיעצת לי. המחשב טיפולים (הסקאנר) הוא אכן "סטאר" ואע"פ שהתה"ל אותחלה דרכו אני עדיין לא מוצא את הנקודה המדוייקת של הקיק-דאון.

פורסם

לפי מה שאני זוכר אתה מאיזור ירושלים,

בואדי ג'וז יש חנות (ליד החנות חלפים של אלרג'בי) שמוכרת חלפים רק של מרצדס והם גם מוכרים חלפים של lemforder.

עריכה: הוספתי תמונה של החנות מתוך גוגל סטריט הכתובת היא רחוב: ח'אלד אבן אל וליד 5, ירושלים.

ללא שם.JPG

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

חיים

התושבות היחידות שהייתי שם במידה ולא מדובר על מקורי אלו קורטקו או למפורדר

אני הזמנתי דרך האינטרנט

http://www.rmeuropean.com

http://www.autohausaz.com

אני מאמין שב200 דולר (בערך) תוכל לרכוש את כל הסט (2 תושבות מנוע ותושבת גיר)

באם התושבות שיש לך הן המקוריות אשר הורכבו ברכב אי שם בשנת 98 ,,,אני בהחלט הייתי מחליף.

בכל מקרה הייתי בודק עם דקר חלקי חילוף אולי יש להם תושבות oem

לגבי הקיק דאון בדקת את החיישן שנמצא מתחת לדוושת הגז אולי הוא מקור הבעיה?

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

אבדוק מחר עם דקר בנוגע לתושבות OEM, האם קורטקו או למפורדר הם ספקי OEM של מרצדס?

הדוושה אצלי היא אלקטרונית לחלוטין, להבנתי לא קיים חיישן שנמצא מתחת לדוושת הגז כמו ברכבים היותר ישנים אלא זיהוי הקיק-דאון מתבצע ע"י בדיקת מהירות הלחיצה על הדוושה ומיקומה.

פורסם

חיים

אכן כן קורטקו ולמפורדר הם ספקי oem

כאשר אתה נוסע במהירות נורמלית , נניח 70 קמ"ש אם תלחץ על דוושת הגז עד הסוף (אבל ממש ) האם התיבה לא תגיב בkickdown ?

האם ניסית להוציא קודים כאשר עבדת עם הסטאר?

האם יש הבדל כאשר התיבה במוד חורף ? W?

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

זה בדיוק מה שקרה לי היום, נסעתי ב 80 קמ"ש וראיתי את הרמזור מהבהב. בעיטה בדוושה למטה עד הסוף לא הורידה הילוך אולם התאוצה גברה באופן משמעותי כך שלאחר מספר (לא רב) של שניות המהירות גדלה ממש.

לא ניסיתי להוציא קודי תקלה כאשר סקטנר ה"סטאר" חובר כי נאמר לי כי שלא קיימת שום בעייה, הסורק חובר כדי לאתחל את התה"ל לאחר החלפת הנוזל ההידראולי (בפעם הקודמת) וביצוע ריסט לתה"ל בפעם הנוכחית.

מעולם לא נסעתי כאשר התה"ל מוצבת במצב חורף, נאמר לי ע"י המכונאי כי הדבר אינו מומלץ ועלול לגרום לנזק. לא מובן לי ההגיון בטיעון זה (במצב חורף הנסיעה מתחילה בשני לא בראשון) כי באי אלו מקומות בעולם שורר מצב חורף חלק לא קטן של הזמן והתה"ל מוצבת במצב חורף, לכאורה אורך החיים של התה"ל יקטן אך מעולם לא שמעתי על מצב כזה.

פורסם

זה מגביר את הבלאי הנסיעה במצב חורף.

זה לא מצב שמפעילים בכל חורף, אלה רק כשיש שלג, כדי שלא תפרפר, הילוך ראשון משחרר מומנט גדול מאוד לגלגלים.

לא יודעאיך הולך במרצדס שלך, לפעמים זה רק כיוון של כבל קיקדאון, והרכב מגיב כמו חדש.

פורסם

חיים

מאוד מוזר , אני לא זוכר לגבי ה210

אבל בsl500

כאשר לוחצים עד הסוף אני מרגיש לחיצה קטנה על כפתור אשר מבצע את הקיק דאון

ומדובר ממש באותה תיבה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

חיים

עוד אופציה שעלתה בדעתי,,, מה מצב חיישן האויר?

הוחלף אי פעם? האם צריכת הדלק סבירה?

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

כן, ב 120K (הבנתי כי זהו אורך החיים הממוצע שלו במנועי M112). צריכת הדלק אינה גבוה במיוחד (היום, עם הטויו חתך נמוך שהחליפו את החישוקים המקוריים ונסיעה לא איטית בכביש שש) משהו כמו 12 ק"מ/ליטר בנסיעה שרובה בין עירונית או 10 ק"מ/ליטר בנסיעהעירוני+מזגן

מאוד מוזר , אני לא זוכר לגבי ה210 אני עם ה 202

אבל בsl500

כאשר לוחצים עד הסוף אני מרגיש לחיצה קטנה על כפתור אשר מבצע את הקיק דאון

ומדובר ממש באותה תיבה שימוש בתוכנה של מחשב המנוע חוסך את הצורך בכפתור, מעולם לא הרגשתי דבר בזמן הלחיצה

תודה, אבדוק גם באוטוסטור

ד"א, אם למישהו יש גישה לאוטדאטה אשמח מאוד לקבל את מק"טי היצרן של התושבות.

פורסם

חיים התיבה הנה אותה תיבה

w210 w202 r129 שנת 98

לפי מיטב ידיעתי

מק"ט 2022402717

2 תושבות מנוע

מק"ט 212-240-04-18

תושבת גיר

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

אני שילמתי משהו כמו 270 ש"ח לתושבת מנוע לBMW של לאמפרדר. ישנם שניים כמו אצלך.

ו50 ש"ח לתושבת גיר, ישנם שניים אני מאמין כמו אצלך.

המחיר שלי הוא מחיר עלות של מוסך, אני מאמין שבשוק המחירים הם עוד 15% בערך.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...