Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

מצד אחד, אתה צודק. באמת.

מצד שני, אני עדיין מחזיק בדיעה שאם אני או בני משפחתי מוחזקים כבני ערובה, אני מעדיף מישהו אחר.

ואם אתה או מי משפחתך לוחמים בשטח, אז סביר להניח שהדעה היא כמו של ההוא. 

אין מה לעשות לפעמים יש התנגשויות. 

אני לא חושב שהלחץ שמשפחות החטופים מפעילות על המדינה הוא בריא או רציונלי. אני חושב שהדבר היחיד שעומד לנגד עיניהם הוא החזרה האפשרית של בני משפחתם. זה מובן וזה לגיטימי וכנראה שאם הייתי במקומם זה היה הדבר הכי חשוב עבורי, אבל אני חושב שאם אני מנהל את המדינה לא זו בלבד שאסור שזה יהיה השיקול העיקרי שלי, אלא שזה יהיה חטא לכל שאר אזרחי המדינה. הדבר הראשון והחשוב ביותר שצריך להיות מונח במרכז החשיבה של מקבלי ההחלטות הוא הבטחת ביטחון לכלל תושבי המדינה וכמה שיותר רחוק בעתיד. 

כל דבר אחר יכולה להיות מטרה משנית ובמידה והייתה התנגשות בין שני הערכים, אז מן הראוי שמקבלי ההחלטות יחליטו בהתאם לשיקול שאליו הם נבחרו. זה לא קל, אבל תמיד בהתנגשות ערכים השיקול הקר והרציונלי הוא הראוי. גם בועדת סל התרופות, כל שנה דנים אנשים, כולל ילדים, למות. מי שיש לו ילד עם מחלה נדירה זה בהחלט מכעיס אותו, אבל מה לעשות שהמאשבים נגמרים ומן הראוי שהחלטות יתקבלו לפי רציונל או סט ערכים שהוחלט עליו מראש מאשר לפי אמוציות או מי צועק הכי חזק או פוליטיקה או ועוד...

לא מקנא במקבלי ההחלטות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 8

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 15 דקות, DareDevil כתב:

הזכרת נשכחות, תקופת קורונה - אין טיסות ויש סגר בארץ. בדיוטיפריי החליטו שרוצים לתרום את האוכל שיש להם על המדפים. דורשים מהם לשלם מע"מ.

מה אתה רוצה, מישהו צריך לשלם על ה750 שקל מענק של ביבי.

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

מה אתה רוצה, מישהו צריך לשלם על ה750 שקל מענק של ביבי.

חביבי, אנחנו כבר לא בגזרת ה750 שקל אלא בגזרת האלפים לבנאדם..

הולך להיות כיף לשלם על זה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 49 דקות, עדי-אל כתב:

הוא עשה החלטה טובה לקדם את חישמול הרכבת בזמן הקורונה שלא היה רכבות.

בזה מסתכם כל הטוב וההגיוני שלו. לא משהו עם חזון או החלטה קשה

אז הוא דיבר על להקשיב לאנשי המקצוע במשרד, מה שעכשיו הוא עושה בדיוק ההפך.

אני מאד מקווה שהוא לא יעבור את אחוז החסימה כמו בסקרים.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אני לא מכיר את תא״ל ברק חירם. אני שומע שהוא מפקד מעולה, לוחם נועז ושאר תשבוחות.

אבל אם במקרה אני או בני משפחתי, איתרע מזלנו ואנו בני ערובה, אני מבקש ומתחנן, שלא הוא יהיה זה שינהל את האירוע.

סלח לי אבל אני לא.

אני רוצה שינהל את האירוע מפקד שידאג למזער נזקים ולא שידאג רק להציל את התחת שלי.

איך היית מרגיש אם היו מנהלים את האירוע שלך עוד 9 שעות והיו מליחים להציל 3 אנשים ובזמן הזה לא היו כוחות בקיבוץ שכן ונטבחו 30 ילדים?

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אז הוא דיבר על להקשיב לאנשי המקצוע במשרד

אם היה מקשיב להם היה תח"צ בשבת.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, DareDevil כתב:

חביבי, אנחנו כבר לא בגזרת ה750 שקל אלא בגזרת האלפים לבנאדם..

הולך להיות כיף לשלם על זה..

זה מתייחס למע"מ של הדיוטי פרי שציינת. אז היינו ב-750 לאדם מבחינת נזק.

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אז הוא דיבר על להקשיב לאנשי המקצוע במשרד, מה שעכשיו הוא עושה בדיוק ההפך.

אני מאד מקווה שהוא לא יעבור את אחוז החסימה כמו בסקרים.

אני לא חושב שהוא חייב להקשיב לאנשי המקצוע במשרד אבל הוא צריך להביא א. החלטות טובות ב. לעמוד מאחוריהם

הוא לא עושה שום דבר מזה.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

איך היית מרגיש אם היו מנהלים את האירוע שלך עוד 9 שעות והיו מליחים להציל 3 אנשים ובזמן הזה לא היו כוחות בקיבוץ שכן ונטבחו 30 ילדים?

הוא ידע שהוא יורה על מבנה שיש בו מעל 10 ישראלים, כולל ילדים. בחיים.

אולי אני לא בסדר שאני מאשים אותו בלי לדעת את כל הפרטים, אבל אני לא מבין מאיפה אתם מביאים את הרצון להמציא בשבילו תירוצים, כשגם אתם לא יודעים הכל.

חייבת להיות חתיכת סיבה טובה ומוצקה, למי שמחליט לירות על בני ערובה ולחסל אותם. לא השערות ולא ספקולציות.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מספרים שאישרו לטנק לירות על בית בבארי שהיו בו בני ערובה ב7.10

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

אולי אני לא בסדר שאני מאשים אותו בלי לדעת את כל הפרטים, אבל אני לא מבין מאיפה אתם מביאים את הרצון להמציא בשבילו תירוצים, כשגם אתם לא יודעים הכל.

חייבת להיות חתיכת סיבה טובה ומוצקה, למי שמחליט לירות על בני ערובה ולחסל אותם. לא השערות ולא ספקולציות.

כי לא משעמם לו

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, פינדר כתב:

אנחנו לא הבאנו תירוצים, אנחנו אמרנו שאי אפשר לשפוט אותו על סמך ציטוט חלקי של הניו יורק טיימס. 
כשתיגמר המלחמה/תכנס לשלב הרגוע יותר שלה ויהיו ועדות חקירה נוכל לגזור גורלות, או לחילופין לקבל החלטה על "האם ההחלטה המקצועית הייתה נכונה או לא" וזה רלוונטי גם למג"דים, מח"טים ומ"פים וגם ללוחמים בתוך שטח הרצועה.

עד אז אפשר לחכות עם אמירות מתריסות.

ציטוט מהכתבה דרך אגב:
"אבל לאחר שיגור טיל RPG החליט חירם: פורצים."
ראית פעם ירי RPG על כוח?

לפני 20 דקות, Mech Morphix כתב:

על מה מדובר? יש מצב לרפרנסים לאנשים שלא מחוברים למעגל החדשות בישראל 😕

"לפרוץ, גם במחיר נפגעים": התא"ל אישר - הוריתי על ירי הפגז לבית בבארי ב-7/10 (ynet.co.il)

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

על סמך ציטוט חלקי של הניו יורק טיימס.

שמעתי את זה כבר לפני זה, מעדויות של 2 הניצולות היחידות מהאירוע. (אני חושב שזה היה בעובדה).

לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

ראית פעם ירי RPG על כוח?

איך זה קשור?

הכח מכתר את המחבלים. לא ההיפך. ויש לו גם טנק.

תפקיד הצבא הוא להציל אזרחים, גם תוך סיכון חיילים. לא לחסל אזרחים כדי להגן על חיילים.

אני באמת לא יודע מה היו השיקולים שלו, אבל כמו שאמרתי, זה חייב להיות חתיכת הסבר מנומק היטב.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 47 דקות, פינדר כתב:

אני באמת לא יודע מה היו השיקולים שלו, אבל כמו שאמרתי, זה חייב להיות חתיכת הסבר מנומק היטב.

אז תחכה, תשמע את ההסבר המלא שכולל את כל השיקולים, ותחליט.

מה שאתה עושה זה בבחינת "אבן שמטומטם זרק לבאר גם 1000 חכמים לא יוציאו". פעם אחר פעם אתה מעלה פה איזה משהו מתריס, שבחלק גדול מהמקרים הוא גם פייק מוחלט/ סתם לא נכון, ואז נותן איזה חצי התנצלות. 

לפני 49 דקות, פינדר כתב:

שמעתי את זה כבר לפני זה, מעדויות של 2 הניצולות היחידות מהאירוע. (אני חושב שזה היה בעובדה).

בוא ניקח 2 ניצולות שבשוק כבר חודשיים וחצי, איבדו משפחה/חברים באירוע,  נשמע את העדות שלהן בתוכנית ערוכה שמוכוונת לרייטינג בצורה מובהקת, ונגזור מזה את ההחלטה שלנו לגבי מפקד אוגדה שפיקד על גזרה ענקית עם עשרות ואפילו מאות אירועים בו זמנית. הגיוני.

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

מה שאתה עושה זה בבחינת "אבן שמטומטם זרק לבאר גם 1000 חכמים לא יוציאו". פעם אחר פעם אתה מעלה פה איזה משהו מתריס, שבחלק גדול מהמקרים הוא גם פייק מוחלט/ סתם לא נכון, ואז נותן איזה חצי התנצלות. 

דווקא זה לא מה שפינדר עושה אלא העובדה שהוא התראיין ואמר את זה...

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...