Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוא גדל בתרבות מסוימת שהנחו ההורים, מ.ש.ל. :-)

אצלי היצורים ביסודי ולמרות שהתחילו ללמוד אנגלית 4 שנים לפני שאני התחלתי ללמוד אנגלית,

הרמה מתחת לכל ביקורת. רק מההתקשקשות עם הנינטנדו הם למדו יותר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

ומה שקלט מהטלוויזיה, אינטרנט וכו׳.

זה גם מה שנתן לי שליטה מעולה בשפה, וזה גם בדיוק מה שחסר ליוצאי החינוך החרדי- התכנים שלהם מוגבלים מאד.

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

הוא גדל בתרבות מסוימת שהנחו ההורים, מ.ש.ל

הילדים שלי שולטים באנגלית יותר מאשתי וגם אני לא ממש דיברתי איתם באנגלית.

לפני 5 דקות, hans כתב:

רק מההתקשקשות עם הנינטנדו הם למדו יותר.

בדיוק. שני הבנים התחילו לקרוא אנגלית כשהיו בערך בכיתה ב׳, רק כי בגלל המשחקים בxbox.

הבן הצעיר בן ה 15, כבר כמה שנים משחק אונליין עם אנשים מחו״ל ואני שומע אותו מבלבל להם במח באנגלית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

משחקים אונליין ואקס בוקס נכנסים תחת ההגדרה שלי ל״תרבות מסוימת שהנחו ההורים״.

לא מתחייב שההורים יהיו דוברי אנגלית בשביל שהילדים יידעו אנגלית. הסללת להם נתיב.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 דקות, hans כתב:

רק מההתקשקשות עם הנינטנדו הם למדו יותר.

אוי. הרשתות החברתיות המסוכנות. גם בהן לומדים אנגלית. ומהרבה בחינות היכולת החשובה היא הקריאה וההבנה - נניח של מחקר או טקסט טכני.

מזכיר לי את תקופת ״אנטונלה״ (כך קראו. לסדרה?) שהביאה הרבה מעריצות ללמוד כמה מילים בספרדית.

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

זה גם מה שנתן לי שליטה מעולה בשפה, וזה גם בדיוק מה שחסר ליוצאי החינוך החרדי- התכנים שלהם מוגבלים מאד.

התכנים לא צריכים להיות במסגרת לימודי האנגלית. אני נדרשתי, למשל, לסכם מאמרים מ-Scientific American ולהכין יומני קריאה על ספרים לבחירתי. אז תגידו שאני תוצר ישן - גם הבנים שלי נדרשו למשימות דומות. אגב, זו אחת הסיבות להשקעה בשכר לימוד של ה״ריאלי״ - הדרישות האלה התלוו להרבה דרישות של עבודה עצמית. שלושת הבנים שלי מתנהלים ביומיום מול זרים באנגלית - שניים במסגרת העבודה ואחד בשעות הפנאי.

אבל אם כל תכני הלימוד מוגבלים, ועוד לנושאים שעיקרם בעברית - איך ייחשפו לאנגלית? ואם אין לימודי מדעים - איך יזקקו למתמטיקה שמעבר לכיתה ג׳?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה אפילו לא חייב להיות הסללת נתיב, מספיק שיהיה חופש ולא הכתבה מלמעלה.

Life Finds a Way (Single), by Dinosaur Love

פורסם
לפני 4 שעות, 3n כתב:

הבאת את הניו יורק טיימס קיבלת תשובה על מהות העיתון הזה מימי מלחמת העולם השניה ועד היום.

אני מבין שזה לא מוצא בעינך, אבל לצטט מעיתון אנטישמי זה לא בעיה מבחינתך.

תפנה ישירות למקור ותתחיל לצוטט גם מה BBC.

אני יושב כרגע במדינה כלשהי בקצה השני של העולם, כזו שהאזרחים בה כל כך לא מעורבים פוליטית שהם בוחרים למי להצביע יומיים לפני שהם מגיעים לקלפי.

עד לא מזמן, "ישראל" היה מושג ערטילאי ותמוה. זו מדינה? משהו שאוכלים? שם של קרם לחות?

כרגע, אנשים יודעים מה זה ישראל פה, והתגובה לשם הזה לא כל כל טובה. 

ב nhk כבר ראיתי בלייב את הפרצוף של בן גביר, במדינה שבשפה שלה בכלל אי אפשר לכתוב או להגות "בן גביר" בצורה תקינה.

גם סמוטריץ' כבר כיכב, וגם אדון "נפציץ אותם בגרעין".

מזמין אותך לבוא ולנסות לשאול פה את אחד האקטיביסטים (או את כולם) מי זה יאיר גולן,  מהשמה רוזליו או כל "סמולן בוגד עוכר ישראל" שאתה מסוגל רק לחשוב עליו.

רק אל תשכח לקרוא לי כדי לצלם את הפרצוף המבולבל של מי שתשאל אותו את זה כי לא יהיה לו מושג ירוק. 

אמלק-

סמולנים, קמפיין מולטימיליארדים קטארי, ארגונים אנטישמיים סודיים ומה לא זה פינאטס.

אף אחד לא הורס את התדמית של ישראל בעולם כמו ממשלת ישראל, ההתנהלות שלה והפעולות אותן היא מבצעת.

• אהבתי 8
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

והנה בהמשך לפקיסטני שהודיע לנו על איראן, עכשיו טראמפ הסמולן החלש הזה מודיע לנו על הפסקת אש בלבנון. עוד שניה ביבי החזק יגיד לו don't, אין הפסקת אש בצפון עד שחיזבלה מחוסל. תושבי הצפון לא סבלו לשווא.

מזל שיש לנו ראש ממשלה חזק מהימין ולא איזה יהודי מומר כמו לפיד שבטח היה נותן להם את קרית שמונה, או בנט הנוצרי בסתר הזה, שבטח היה מקים ממשלה עם ערבים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

הפוך

יש הרבה ספרים באנגלית לילדים חרדים 

גם שמיעה לא חסר

לפני 7 שעות, פינדר כתב:

כל הישראלים שאני מכיר, שלמדו אנגלית בבית ספר ממלכתי ועשו 4-5 יח״ל, דוברים וקוראים אנגלית ברמה סבירה לפחות.

מה התוצאה של מה 

בגלל שהם יודעים אנגלית טוב הם עשו 4-5 יחידות או בגלל שהם עשו 4-5 יחידות הם יודעים אנגלית? 

לדעתי התשובה נוטה יוצר לתשובה הראשונה 

עריכה אחרונה על ידי עדי-אל
פורסם

אתה טועה. רובם לא הביאו את האנגלית מהאמבטיה. קיבלו יסודות בבית הספר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה יש תלונות?

מלך זה מלך.

______

חמש יחידות אנגלית זה ממש בסיסי, פחות מזה לא נחשב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אז סיכום קצר: אז אחרי כמעט 3 שנות מלחמה, חמאס עדיין שולט בעזה ומתחזק וחוזר לייצר נשק ורקטות, איראן חטפה אך נדמה כי היא יוצאת מחוזקת מהמלחמה וחיזבאללה עדיין על הרגליים וגם כאן עוד רגע המלחמה מסתיימת. כמובן שהצפון חוטף עכשיו חזק עד לכניסת הפסקת האש, בנוהל של סגול השיער. 

צפיתי עכשיו בעובדה, פסיק קטן מהשבת השחורה, לא מצליח להבין איך יש עדיין אנשים שמצביעים ימין, שמצביעים לחברי הממשלה הזו, שלא חושבים שכל הממשלה הזו צריכה לא רק ללכת הביתה אלא גם לכלא. אבל נו, כבר אמרתי שהמוסר של מצביעי הימין רדוד מאוד וגמיש מאוד. 

פורסם

כתושב הצפון (חיפה), אני אומר- Zיינו אותנו, בפעם השלישית. 

הראשונה- כשכמעט שנה בקושי הגבנו לירי מלבנון. אני עוד יכול חלקית לקבל את זה- הקשב העיקרי היה צריך להיות בעזה, ולא ממש היה ניתן לעשות מהלכי ענק בצפון. אוקי. אבל עדיין, הופקרנו. 

השנייה- כשחתמנו על הפסקת אש עם ארגון שלא יודע מה זה הסכמים, כשהיינו בשוונג של מבצע חיסול ולא גמרנו אותם עד העצם. 

השלישית- העתק הדבק לשנייה. 

ראש הממשלה טראמפ החליט על הפסקת אש, מסיבותיו שלו. 

נשבר לי. 

כל כך הרבה אנשים בחרו בטראמפ להיות ראש ממשלת ישראל, והוא עושה כל כך הרבה בלגאן. וגם חברי הכנסת שהוא בחר נוראיים. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 שעות, פריג'י כתב:

ונקודת המוצא שאם התחבורה הציבורית תהיה 24/7

לפני שיהיה 24/7, אני רוצה שהיא תהיה 24/6. אבל זה חלומות באסמפיה.

לפני 10 שעות, hans כתב:

משחקים אונליין ואקס בוקס נכנסים תחת ההגדרה שלי ל״תרבות מסוימת שהנחו ההורים״.

בוא נגיד שלפעמים יש לי את המילה באנגלית מאשר בעברית. ולך תתרגם אותה לעברית.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...