Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה.

הכותב צדבר על ההאשמות בהן הורשע על פי הודאתו אחרי תיקון כתב האישום במסגרת עסקת הטיעון. מה היה כתב האישום המקורי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001431113

השיח הציבורי הנוגע לעבירות המס בהן הורשע ח"כ אריה דרעי עושה לו עוול חמור. ניתוח מקצועי של האירועים מעלה כי דרעי לא הואשם ולא הורשע בהעלמת מסים, במעשיו לא נוצרה פגיעה באוצר המדינה, ונקבע כי לא הייתה לו כוונה לפגיעה כזו. 

מעניין. 

נכנסתי ללינק - "הורשע  ח"כ אריה דרעי".

לפי כתב האישום בו הודה דרעי, בשנת 2003 הוא רכש חלק ממגרש בגבעת שאול בירושלים, במסגרת קבוצת רכישה, תמורת מיליון דולר. הוא סיכם עם אחיו שלמה דרעי כי ימכור לו את השטח לפי שווי של 1.6 מיליון דולר, ששיקף את כלל העלויות שהוציא בגין הנכס. למרות זאת, חוזה המכירה לא שיקף את פרטי העסקה הנכונים, בין השאר משום שתמורת העסקה שצוינה הייתה 4.25 מיליון שקל, נמוכה מהשווי עליו סוכם - 1.6 מיליון דולר השווה לכ-5.78 מיליון שקל. פרטי העסקה החסרים היו מאפשרים לרשויות המס לגבות שומה לפי הסכום האמיתי.

דרעי איפשר את הגשת הדיווח על המכירה במתכונת החסרה, למרות שפרטי העסקה החסרים היו רלוונטיים ומהותיים מבחינת שיעור המס שחל על הקונים. הוא מואשם כי סייע לאחיו לערוך הצהרה שאינה נכונה, עבירה לפי חוק מיסוי מקרקעין.

אישום נוסף מייחס לדרעי עבירות לפי פקודת הכנסה ועוסק בקרן פיננסית להשקעות שפעלה בארה"ב גרין אושן. הקרן פנתה לדרעי ב-2011 בבקשה שיסייע לה בגיוס משקיעים בתמורה לעמלת מגייס. הוא גייס את חברת South Ferry וקיבל, דרך חברת דראר שבבעלותו, עמלת מגייס כנגד חשבוניות ייעוץ. לאחר שנבחר לכנסת בינואר 2013, סיכם עם הקרן כי תגמולים עתידיים מעמלת המגייס יועברו לאחיו שלמה דרעי. במהלך השנים 2013-2015 קיבל אחיו תשלומים בהיקף של כ-600 אלף שקל עבור עמלת המגייס.

דרעי מואשם כי לא כלל הכנסה בהיקף של כ-100 אלף שקל בדוח השנתי של החברה שבבעלותו. הוא לא ניהל פנקסי חשבונות ולא הגיש את דוחות החברה לרשויות המס לשנים 2014-2015, ובכך נמנע מלדווח בפני פקיד השומה על הכנסה של כחצי מיליון שקל. הוא מואשם בדוח וידיעות לא נכונים ללא הצדק סביר, אי-הגשת דוח ואי ניהול פנקסי חשבונות, עבירות לפי פקודת מס הכנסה.

החלק המודגש סותר את מה שכתבת:

לפני 17 דקות, falou כתב:

אז תקרא את הכתבה, הוא לא העלים הכנסות.

קראתי את הכתבה. הכנסה של 100K "נעלמה". 

יותר מזה, יש המשך לעבירות של ההעלמה. 

כתב האישום מדבר על עבירות אחרות, שבהן הודה, כחלק מעסקת הטיעון האומללה שלו.

אני מזכיר שמדובר על עבריין מורשע, שישב בעברו בכלא, על עבירות עם קלון בגינן. 

קשה לי לראות שיש פה רק "רשלנות" כמו שקראו לזה בכתבה. 

עוד, מתוך ויקיפדיה: 

במרץ 2016 החליט היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, על פתיחת חקירה פלילית בעניינו, בעקבות חשדות לעסקאות נדל"ן אסורות, שבהן היה מעורב גם אחיו, שלמה דרעי ואחרים[41]. גם אשתו יפה נחקרה בפרשה[42]. בנובמבר 2018 פרסמה המשטרה את עמדתה, שלפיה נמצאה תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגד דרעי בגין מרמה והפרת אמונים בעת שכיהן כשר, וכן עבירות מס והלבנת הון. אשר לאשתו ואחיו פרסמה כי יש להעמידם לדין בחשד לעבירות מס והלבנת הון[43]. בינואר 2021 הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי לא יגיש נגד דרעי כתב אישום על מרמה והפרת אמונים, אולם יגיש, בכפוף לשימוע, כתב אישום על עבירות מס הקשורות במכירת נכס והכנסות מחברות[44][45]. בדצמבר 2021 נחתם הסדר טיעון ולפיו דרעי יואשם ויודה בעבירות מס, יתפטר מהכנסת וישלם קנס בסך 180,000 ש"ח[46]. בהמשך לכך הוגש נגדו כתב אישום על עבירות לפי חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) ופקודת מס הכנסה[47].

דהיינו, האישום המקורי היה אמור להיות חמור בהרבה, רק שמנדלבליט, דמות מעניינת בפני עצמו, החליט "לרדת" מנושא המרמה והפרת אמונים. זאת כדי לאפשר הסדר טיעון טוב ומקל.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

וככה יוצא שהישראלים חושבים שזה הכל עניין של הסברה גרועה ולא מבינים שבאותה מידה אפשר להגיד שהבעיה של רוסיה היא שפוטין לא משקיע מספיק בהסברה.

ישנו הבדל מהותי בין המלחמה באוקראינה למצב בישראל. רוסיה היא הכוח התוקף באוקראינה, במקרה שלנו חמאס תקף אותנו. במלחמת העולם השנייה, למשל, קרוב ל-2 מיליון אזרחים גרמנים נהרגו. רק בקרב על ברלין לבדו, מניין ההרוגים כולל אזרחים, הוא כ-300000. בהירושימה ונגסאקי כ-100000 איש נהרגו בכל עיר. סביר להניח שלרוסים או לבעלות הברית לא היה אכפת יתר על המידה מהאבדות הללו. גם גרמנים וגם יפנים הרוויחו הכל ביושר.  מה שאתה זורע, זה מה שאתה קוצר. ישנו מחיר, הן לתוקפן והן לאוכלוסייה שלו.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אז בו. בבקשה.לקח 30 שניות:

לעשות למה? למצוא פרשנות משפטית למה בעצם לא היה צריך להגיש כתב אישום נגד עבריין ש*חתם על הסדר טיעון שבו הוא מודה שביצע עבירה*, ומסבירה שזה בעצם in the little? אתה גם שם לב שאתה מחליף את הטענה שלך, כן? כאילו.. על מה אתה מתווכח? אתה יודע? כי אני לא בטוח למען האמת.

לפני שעה, falou כתב:

זה לא אתה טענת, זה שי טען

לא הבנתי את המשפט. זה שהמימון הלך לאלף ארגונים כתוב במזכר. זו לא טענה שלנו. אלא כתוב במסמך. מה שאני טענתי הוא שהמזכר הזה מבוסס על תפיסת עולם של יריב לוין וקרוליין גליק, כדי להסביר למה שמאלנים זה פיפי וקקי, ושהביביסטים וחבריהם כמו רוטמן משתמשים בו כדי לבסס טענה שאין בו, וכבר הופרכה גם על ידי עיתונאים ימניים בישראל.

לפני שעה, falou כתב:

העובדות הן העובדות..

העבודות הן עובדות. דרעי חתם על הסדר טיעון בו הודה בביצוע עבירות וקיבל מאסר על תנאי. אתה רוצה להתווכח עכשיו שזה לא העלמת מס כי הוא רק לא דיווח וכי בגלובוס כתבו שזה בקטנה? אם מחר תחנה באדום לבן - תקבל דוח והרכב שלך יגרר. זה בקטנה. מאסר על תנאי, כדרך להתחמק ממאסר בפועל ומקלון זה לא בקטנה. אבל זו גם לא המהות. המהות היא שמדובר בעבריין שהודה שהוא עבריין והלך להסדר טיעון כדי להתחמק מעונש יותר רציני, ואז חזר לפוליטיקה. לשיטתך לעתור נגד זה לא בסדר כי ממש הרבה אנשים רצו אותו בכנסת וזה דמוקרטיה. לפי אותו ההגיון - שלום גודווין - אם מספיק אנשים ירצו להקים אושוויץ לשמאלנים מתישהו זה גם יהיה בסדר. אבל מסתבר שיש לנו עוד כלים ועוד תהליכים בארגז הכלים שהם לא רק הכרעת הרוב. היכולת לעתור לבית המשפט עדיין שם. אז עם מה נשארנו בעצם?

לפני שעה, falou כתב:

עכשיו, יד על הלב, בה בין ההתלהמות שלך להתלהמות של ביביסט?!

לקחת כותרת, עשית ממנה דגל, וקשר למציאות - איין.

אז דרעי לא חתם על הסדר טיעון ולא הודה בביצוע עבירות? זה הסיפור עכשיו? או שזה פשוט מה נשאר אחרי שאימצת את הטיעון הביביסטי על המימון נגדו, וסיפרת שזה לא דמוקרטי להגיש עתירה נגד בן אדם שממש הרבה מצביעים אוהבים?

עכשיו, יד על הלב, העדת פה על עצמך שהלכת להפגין נגד המהפכה? למה? 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

למנהל שמחק את התגובות האחרונות שלי ונתן לי אזהרה. 

לך חפש! אפילו לא הזדהית כשרשמת לי את התגובה.

אתה יכול לחסום אותי מהפורום. הנה, איבדנו עוד קצת מהדמוקרטיה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

די נו...

הפורום הזה פלטפורמה פרטית. 

אי אפשר לכתוב פה כל מה שרוצים, בין היתר כי זה עלול לחשוף את בעלי האתר לתביעות.

לא יודע מה כתבת, אבל אני בטוח שאם תעמוד ברחוב ותצעק את זה אף אחד לא יעשה לך כלום. אנחנו עדיין לא חיים בדיקטטורה, והביטוי כאן יותר חופשי מאשר במדינות מתקדמות יותר כמו למשל אנגליה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

לא יודע מה כתבת, אבל אני בטוח שאם תעמוד ברחוב ותצעק את זה אף אחד לא יעשה לך כלום. אנחנו עדיין לא חיים בדיקטטורה, והביטוי כאן יותר חופשי מאשר במדינות מתקדמות יותר כמו למשל אנגליה.

לאט לאט..

image.thumb.png.c0f112da46669239b068ea3b563eb78f.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי אני טועה כי לא בחנתי לעומק וזה ממבט מהיר, אין פה משהו פלילי. דין משמעתי זה לעובדים בארגון. הרופא  הזה עובד מדינה? 

אתה יכול לפרסם פוסט שיורד על המעסיקים שלך (אין לי מושג מה הוא כתב) ולצפות שלא יהיו השלכות?

• רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הוא כתב?

בטורקיה או ברוסיה לא עושים לך העמדה לדין משמעתי אלא מוציאים לך צו מעצר על "שחיתות" ואתה נכנס לכלא למספר שנים דו ספרתי. 

פורסם

אוו אז אנחנו עדיין לא רוסיה או טורקיה.

רק משהו באמצע.

להזכיר לך את האשה שנעצרה ועברה חיפוש בעירום כי חבשה כובע ועליו כתוב דמוקרטיה?

תהליכים וזה..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האם קשה למצוא ביקורות או עלבונות ברשת (או בחוץ) נגד הממשלה, העומד בראשה ואשתו הפסיכולוגית עטורת התארים?

מה שאתה מתאר זה היוצא מן הכלל.

עם כל הבעיות שיש פה, אנחנו שנות אור מרוסיה או מטורקיה.

פורסם

סלואורייד אתה רציני?

לצעןק ברחוב ולא יקרה לך כלום?

לצייץ בטוויטר ולהיות עצור מזכיר לך משהו מלפני כמה ימים? לא?

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אנחנו שנות אור מרוסיה

אתה כפסע מ,אם לא כבר שם. אתה פשוט לא מבין את זה, אתה - ספציפית אתה - מתנהג בול כמו חלק גדול מהרוסים שאתה כול כך מנסה להרחיק את עצמך מהם. לא יודע אם אפשר לעצור את זה בכלל, כול העולם מתדרדר לזה, אבל ספציפיתישראל כבר שם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

עם כל הבעיות שיש פה, אנחנו שנות אור מרוסיה או מטורקיה.

מתקרבים, מתקרבים. 

• מבאס 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 9 דקות, פינדר כתב:

אולי בטורקיה או ברוסיה.

אני לא יודע איך זה עובד בטורקיה, אבל ברוסיה זה 100% נכון. יש חוק שנקרא 'דיסקרדיטציה של הצבא', ומי שעובר עליו יכול להיכנס לכלא עד ל-15 שנה.

• תוכן חדש...