Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

גם אדם שנתקל בעבר לא יודע איך יגיב בהיתקלות הבאה. אתה יכול רק לנחש איך תגיב.

זה בדיוק מה שאמרתי.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אז.. לאחר העתירה שהגישו המתנחלים מת"א על זה שלא נותנים להם להפוך את כיכר דיזנגוף לבית כנסת, בית המשפט הכריח את עיריית ת"א לאפשר למתנחלים לארגן תפילות בהפרדה בגן מאיר.

ברמה העקרונית זו פשרה סבירה, אני מניח. הגן הוא מתחם די ענק, מגודר. אפשר להגיד שהוא קצת יותר צידי מכיכר דיזנגוף. ובאחת מהפינות שלו נמצא גם מרכז הקהילה הגאה בת"א - אולי זה יגרום למנתחלים להתפלל יותר חזק, לא יודע. בכלל, ברמה העקרונית, כל הסיפור הזה על התפר שבין מפגר לעצוב. לא צריכה להיות שום סיבה לריב על משהו כמו תפילה ובעולם אידיאלי היא לא אמורה לעורר כזו התנגדות, גם כשהיא במקום יותר מרכזי. 

ברמה הפרקטית, כשנכנסים לפרטים ונזכרים מי מארגן את האירוע ולמה, חבל שבית המשפט לא אימץ את מה שהימין הדתי ממליץ לאמץ מול הערבים כל הזמן, וניתח את כל האירוע מפוזיציה של זכויות במדינה דמוקרטית סבירה, ולא מפוזיציה של עוד קרב במלחמת דת שהמתנחלים הדתיים מנהלים נגדי ונגד דומיי. לא חושב שאמור להיות מקום למסיונרים מהסוג של "ראש יהודי" בת"א בכלל. ורק נשאר להתנחם בזה שלפחות שם הם עדיין מיעוט ולא שולטים בעיריה.

• אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בית המשפט עובד לפי חוק והוא עשה את מה שתריך היה לעשות (לאפשר תפילה אבל בלי לפגוע במי שלא רוצה להתפלל. צמון לגן מאיר יש מספיק מקומות להתכנס כך שאפשר גם לעשות מסיבה וגם להתפלל בהפרדדה, מה שלא ניתן בכיכר דיזנגוף).

מה שהפסיקה הזו בעיקר עשתה זה להראות כמה מטומטמים אלה שצועקים שבית המשפט הוא הריבון, המחוקק והשולט.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

בית המשפט עובד לפי חוק והוא עשה את מה שתריך היה לעשות (לאפשר תפילה אבל בלי לפגוע במי שלא רוצה להתפלל. צמון לגן מאיר יש מספיק מקומות להתכנס כך שאפשר גם לעשות מסיבה וגם להתפלל בהפרדדה, מה שלא ניתן בכיכר דיזנגוף).

מה שהפסיקה הזו בעיקר עשתה זה להראות כמה מטומטמים אלה שצועקים שבית המשפט הוא הריבון, המחוקק והשולט.

מלכתחילה גן מאיר זה מקום הרבה יותר מתאים לאירוע כזה, כן.

אחד מהשופטים אמר שזה נראה שהעיריה פועלת רק נגד יהדות אורתודוכסית ולא מאפשרת לדתיים מה שמאפשרים לקבוצןת אחרות. כמובן, זה די נכון במקרה הצר הזה. ואןלי הדבר היותר נכון מבחינת העיריה היה לפעול נגד "ראש יהודי" ולא הארןע עצמו.

מקווה, בכל מקרה, שהשנה הפרובוקציה תעבור בשקט. שהמתנחלים יתפללו להם בכיף בגן. ולא יקבלו את מה שבשבילו הם יבואו לשם מלכתחילה - הזדמנות נוספת לספר על סמולנים אנטישמים.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

'ראש יהודי' אלו עוד עובדי אלילים מבית היוצר של הציונות הדתית, מיסיונרים בכסות של נחמדות מזויפת. מזכיר לי את טנק חב"ד שהיה מגיע ליישוב שלי כילד, לכאורה פעילות תמימה אך בתכלס מיסיונרים. זוכר שפעם לקחו אותנו לראות איזה "רב גדול", כבר אז בגילי הצעיר, ילד שלא הבין דבר מהחיים שלו, היה נראה לי מפגר לחלוטין שאנשים מנשקים לאיזה רב זקן את היד. 

• רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הרב הראשי לישראל החליט שהתפילות צריכות להיות בבתי כנסת כדי למנוע את הביזיון שהיה בשנה שעברה. 

אם ראש יהודי יקיימו את התפילה למרות זאת, זה מוכיח שהתפילה מעניינת להם את התחת והם באו לעשות פרובוקציה.

אני חושב שבית המשפט פסק נכון, כי אם יש רצון של תושבים לעשות תפילה ציבורית בחוץ ויש מקום למה למנוע מהם? אבל אם אנשים מגיעים במיוחד מרחוק לעשות מזה הצגה, זה גועל נפש.

• רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המארגן של התפילות אומר בעצמת שהמטרה היא לא רק להתפלל.

זה פשוט עוד דריסת רגל. בצעדים קטנים משתלטים על המרחב הציבורי.

image.thumb.png.604b124879bd5250132316d309fc2ed4.png

עדכון:

(לדעתי גן מאיר הוא פשוט פחות אטרקטיבי עבורם מהכיכר)

image.thumb.png.a891d31d225bdacc2147e4e154899031.png

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כן, וזה תמיד מאוד חד כיווני. זכותו להיות מיסיונר והוא גם מנצל אותה עד תום. אבל אני לא מכיר אף אחד שהולך להחזיר ילדים מאלקנה בשאלה. למרות שגם זה זכותינו.

• אהבתי 6
פורסם
לפני 43 דקות, עדי-אל כתב:

בשורה התחתונה אנשים באים להתפלל שם או לא?

אני מדבר על אנשים שגרים שם בסביבה לא מרחוק 

לאנשים שגרים בסביבה יש 4 או 5 בתי כנסת ברדיוס של 10 דקות ממרכז הגן (שזה בעערך 5 דקות הליכה מהבתים מסביב).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

כן, וזה תמיד מאוד חד כיווני. זכותו להיות מיסיונר והוא גם מנצל אותה עד תום. אבל אני לא מכיר אף אחד שהולך להחזיר ילדים מאלקנה בשאלה. למרות שגם זה זכותינו.

זהו, שהוא לא מסיונר, הוא פעיל פוליטי.

הוא פשוט הבין שאם בית המשפט התיר להם אז לא יהיו שום פרובוקציות, לא יהיו הפגנות ולא יהיו כותרות, אז חבל על כל המאמץ.

איזה בן אדם חילוני ראה את הביזיון שהם עשו שנה שעברה ובעקבות זה אמר לעצמו וואלה אולי זה הזמן לחזור לשורשים היהודיים שלי? 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...