Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האם זה נכון שלמרות ההוראה לעצור את החשמל והמים לעזה יש להם עדיין אספקת מים וחשמל כי היועצת המשפטית לא מאשרת או משהו בסגנון?

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

האם תקיפה של תשתיות אנרגיה היא לא מטרה לגיטימית בכל מלחמה?

גם האמריקאים תקפו על ההתחלה את רשת החשמל של עירק ביום הראשון לשתי מלחמות המפרץ וגם בהתערבות של נאט"ו בסרביה עשו את זה.

הם אפילו פיתחו במיוחד בשביל זה פצצה שמפזרת שבבי גרפיט שנקראת BLU-114/B כדי לקצר את רשת ההולכה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 18 דקות, zaf כתב:

כשאתה נייח ומתגונן, אתה חשוף למתקפה, לכן התפיסה של העברת הלחימה לשטח האוייב היא תמיד הנכונה. 

במגננה אתה נכנס למצב שבלולי ורגיש לאבידות.

תסתכל על זה כמו על משחק כדורגל, בונקר או משחק התקפה פתוח. בדיוק כך.

קוי הגנה היו אמורים להיות ב 73 , בקו המעברים בסיני שמשאיר לך 50 קילומטר של שטח הריגה מול התוקף. כשאתה על קו המיים זה מצומצם ל 300 מטר.

בעוטף זה הטווח שיש לך ולכן זה לא יעיל והוכיחו לנו את זה בדם רב. 

לפני 17 דקות, sperial כתב:

@קורן בן אשר הבעיה היא איפה תשים את הקו השני, כשיישןבים "צמודי גדר" הם אכן.... צמודי גדר. עכשיו תחשוב על הגדה, שבה ההתנחלויות משובצות בין יישובים ערביים.

מרחב תמרון מסויים קיים ברמת הגולן ובבקעת הירדן. מול הרצועה, ןגם לבנון, יש יישובים המרוחקים  מהגדר מאות מטרים ספורים, לא מרחב המאפשר תמרון או קו הגנה נוסף.

אבל @zaf כתבת בעצמך שאם קו ההגנה הראשון נפרץ ואין קו שני, הדרך של האוייב פתוחה. 

הגדר נפרצה והמוצבים הושמדו, מאותו הרגע יכלו להגיע אם רצו גם לבאר שבע וגם צפונה משם. מה היה עוצר אותם? 

אני מבין שיש בעיה עם הישובים צמודי הגדר, אבל אולי צריך לעשות מה שניתן, אז חלק מהישובים יהיו בין קווי ההגנה, מה לעשות. 

האם צה"ל מחזיק מוצבים מאויישים בכוננות (לא סתם בסיסים עורפיים) עמוק בתוך גבולות המדינה? אני חושב שלפחות בעבר הרחוק מאוד (עשרות רבות של שנים) היו כאלה. 

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

שואל במלא הרצינות.

מהפרשנות ששמעתי היום (והאמת גם כאן חברים כתבו באותו סגנוןן) אם צה"ל מתוח עד הקצה-לא מצליח לנהל התקפה במקביל לטיהור וחסימת הגבול- וחושש מפתיחת זירה נוספת בצפון.

על סמך מה בדיוק אנו מאיימים על אופציה צבאית על איראן. הם יכתשו אותנו כמו ג'וקים.

עוד לא התחילה הלחימה וכבר מדברים על השלמת חוסרים?! 

וזה "כולה" ארגון טרור מקום שני בשכונה.

עכשיו זו סתם תחושה שלי שהצבא הטכנולוגי שלנו מושלם נגד פעולות נקודתיות. חוליה בודדת לעולפ לא תצליח לחדור כי חיישינים/גדר/תצפית/מלטי"ם/מסק"ר ושות'. אבל נגד מאסה של 1000 איש שפורצים קו אין שום מענה זמין. 

ואם לוקח 4 שעות לשלוח מסק"ר עם תדריך ומשימה מוגדרת היטב הסוסים כבר יברחו...

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
  • מבאס 2
פורסם

אף אחד לא חושב על לכבוש את אירן ולהשמיד את משמרות המפיכה, אלא על מכה כירורגית באתרי מפתח, בעיקר כדי לשלוח מסר.

פורסם

במלחמה שולחים ראשון את מי שהכי אין לו מה להפסיד

זה העזתים

אח"כ הלבנונים 

ואח"כ האיראנים

וזהו

והם מחכים מחכים אוהו, יש להם זמן - הם ממלאים את הארץ במהומה ומחבלים - שום חימוש מדוייק לא עוצר עובד במכולת עם סכין וכל הזמן שומעים עוד עוד.

ועכשיו זה

רועי קייס 'כאן': דיווחים לא רשמיים בסוריה ובאיראן שמפקד כוח קודס במשמרות המהפכה, איסמאעיל קאא'ני, הגיע לביקור בבירת לבנון, ביירות.

למישהו יש עוד שאלה מה ההמשך?

ואנחנו ממשיכים לריב - יש לנו תקנה!?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, bobi כתב:

אף אחד לא חושב על לכבוש את אירן ולהשמיד את משמרות המפיכה, אלא על מכה כירורגית באתרי מפתח, בעיקר כדי לשלוח מסר.

ומה אתה חושב שהם ישבו בחיבור ידיים אחרי זה?

פורסם (נערך)

ואני שואל את עצמי איפה ערביי ישראל, שבמקרה הטוב השתתקו, במקרה הרע הצטרפו ויצטרפו לחגיגות.

אלו שעובדים לצידנו, בבתי חולים, באבטחת הקניון, בסופר ובמוסכים. הם חושבים שאותם מחבלים מבדילים ביניהם לבינינו כשהם שוחטים אזרחים בכביש וברחוב באין מפריע?

אולי הציפיות שלי מהם גבוהות מדי.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם
לפני שעתיים, Coro כתב:

מצד שני,

image.thumb.png.30770e43d7ad03290b221206ce759950.png

זו דרכם של האמריקאים לסמן את גבולות הגזרה עבורנו. איראן כרגע מחוץ לתחום. 

קבוצת קרב אמריקאית בדרך לאזור, והם כבר רמזו שיתערבו אם נסראללה לא יישב על הידיים שלו. (הם ככל הנראה גם רוצים לוודא שאף אחד לא יחשוב פה בטעות בכיוון של ברירת שמשון). 

חזיר דיזל

פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

האם זה נכון שלמרות ההוראה לעצור את החשמל והמים לעזה יש להם עדיין אספקת מים וחשמל כי היועצת המשפטית לא מאשרת או משהו בסגנון?

לא.

תשאל את עצמך מי רוצה להפיץ שטות כזו?

ובאותו עניין, אין לי ספק שהציטוט הזה אמיתי לגמרי מחקירה של מחבל בשם מייקל ג'ורדן:

IMG_8389.jpeg

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 13 דקות, yd b-4 כתב:

שואל במלא הרצינות.

מהפרשנות ששמעתי היום (והאמת גם כאן חברים כתבו באותו סגנוןן) אם צה"ל מתוח עד הקצה-לא מצליח לנהל התקפה במקביל לטיהור וחסימת הגבול- וחושש מפתיחת זירה נוספת בצפון.

על סמך מה בדיוק אנו מאיימים על אופציה צבאית על איראן. הם יכתשו אותנו כמו ג'וקים.

עוד לא התחילה הלחימה וכבר מדברים על השלמת חוסרים?! 

וזה "כולה" ארגון טרור מקום שני בשכונה.

עכשיו זו סתם תחושה שלי שהצבא הטכנולוגי שלנו מושלם נגד פעולות נקודתיות. חוליה בודדת לעולפ לא תצליח לחדור כי חיישינים/גדר/תצפית/מלטי"ם/מסק"ר ושות'. אבל נגד מאסה של 1000 איש שפורצים קו אין שום מענה זמין. 

ואם לוקח 4 שעות לשלוח מסק"ר עם תדריך ומשימה מוגדרת היטב הסוסים כבר יברחו...

ההשערות שלי:

-צהל מתבסס בצורה רבה על כוחות המילואים, לאחר שהם מגויסים יש הרבה יותר סד"ק, בוא נזכור שאתמול היה שבת וחג על כל המשמעויות (תקשורת, הגעה וכו'...) ורבים נפשו בחו"ל (היה דיבור כזה בשבוע שעבר שהמדינה ריקה כי כולם טסו בחג ), עכשיו אנחנו מתחילים לצאת מההלם ולפעול עם הכוחות המלאים.

-יש לנו גיבוי כוחות אמריקניים שמקרבים אותם אלינו למקרה הצורך ובעיקר לאותת לאירנים לגבי חיזבאללה.

דרך אגב, משהו אחר שעלה לי בראש, לגבי חוסר התכלול של כל מה שקורה-  הוקמה רשות חרום לאומית (רח"ל) בדיוק למקרים שכאלה עם ארוע רב נפגעים ומתן מענה למשפחות וכו'...  אשר למיטב זכרוני מוסמסו ממנה הסמכויות שהממשלה לא רצתה לוותר עליהן (איכשהו קומבן שהיא יכולה לפעול רק אחרי החלטות ממשלה ארוכות ומסורבלות),  כך נותר בתור גוף די ללא שיניים וללא הפתרון הנדרש לשמו הוא הוקם והיה מאוד יכול לעזור.  

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, yd b-4 כתב:

ומה אתה חושב שהם ישבו בחיבור ידיים אחרי זה?

למיטב הבנתי אתה דיברת על כך שצה"ל מבצעית לא מסוגל לתקוף באירן גם אם ירצה כי הוא עסוק בדברים אחרים, לא על ההשלכות של זה שבטוח יהיו.

אין לי ספק שחיל האןויר עדיין מסוגל להוציא את מה שהוא מתאמן עליו כבר עשרות שנים.

ברור שזה צריך לבוא רק במקרה של הצטרפות של החיזבאללה שהוא שלוחה ישירה של אירן וברור שזה יגרום לאירן להגיב בנסיונות לפיצוץ של שגרירויות ישראליות בחו"ל, אבל אחרי שהאבק שיקע תיווצר פה משוואה חדשה שמלחמת הפרוקסי של אירן מגיעה אליה בחזרה.

הצינימום שצריך לעשות במקרה של הצטרפות של החיזבאללה ללחימה, זה להפציץ את שגרירות אירן בביירות. שהאגדה אומרת ששם נסראללה הסתתר בזמן לבנון השניה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)
דנה וייס בחדשות 12: גורם צבאי בכיר נמצא בשבי.
יודעים במי מדובר?

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

לא.

תשאל את עצמך מי רוצה להפיץ שטות כזו?

ובאותו עניין, אין לי ספק שהציטוט הזה אמיתי לגמרי מחקירה של מחבל בשם מייקל ג'ורדן:

IMG_8389.jpeg

מפיצים כל כך הרבה שטויות שאי אפשר לדעת מה עושים ומה לא. 

מה גם שאין שום דיווח על התקדמות משמעותית או עובדות אחרות כל היום חוץ ממספר הנרצחים.

זה או שצהל הפך לקבלן הריסות בעזה וחוץ מלהוריד בניינים ריקים לא קורה יותר מדי, או שנותנים עבודה שם ועושים דברים שאסור לספר.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, avi 1234 כתב:
דנה וייס בחדשות 12: גורם צבאי בכיר נמצא בשבי.
יודעים במי מדובר?

אתמול דיברו על קצין בכיר בדימוס שהתגורר באחד היישובים שם.

• תוכן חדש...