Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

כן לתחבורה ציבורית בשבת? פתיחת חנויות? אולי גם חתונה אזרחית? חייה ותן לחיות? במילים אחרות הפרדת דת מהמדינה? חזון אחרית הימים? והכל זה אנשים דתיים?  לא התבלבלת? 🙂

לא תהיה הפרדה של דת ממדינה, יהיו חיים הרבה יותר מאוזנים עם אחים יהודיים שמשרתים בצבא, לא חיים על חשבונך, מכבדים את הרצונות שלך.

יש מעט נושאים שהם go/no-go וכאמור תצטרך לבחור האם אתה מוכן לקבל אותם כדי לחיות פה בשלום ושלווה.

(רשמתי את זה כבר, כן?)

בסוף אפשר להחליט אם להיפרד ל-2 מדינות.

הרושם שאתה (אתם) נותנים הוא שזו המטרה, ושום דבר חוץ ממדינה חילונית לא מעניין, גם אם בדרך יש מאות אלפים/מיליונים שחושבים שונה  מכם.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 דקות, GTאי כתב:

לא תהיה הפרדה של דת ממדינה, יהיו חיים הרבה יותר מאוזנים עם אחים יהודיים שמשרתים בצבא, לא חיים על חשבונך, מכבדים את הרצונות שלך.

יש מעט נושאים שהם go/no-go וכאמור תצטרך לבחור האם אתה מוכן לקבל אותם כדי לחיות פה בשלום ושלווה.

(רשמתי את זה כבר, כן?)

בסוף אפשר להחליט אם להיפרד ל-2 מדינות.

הרושם שאתה (אתם) נותנים הוא שזו המטרה, ושום דבר חוץ ממדינה חילונית לא מעניין, גם אם בדרך יש מאות אלפים/מיליונים שחושבים שונה  מכם.

רוב המוחים מחפשים לבטל את הרפורמה, לגיטימי.

הבעיה במחאה זה שגם היא נחטפה על ידי גורמים קיצוניים שרוצים דברים אחרים. בגלל זה רואים פה ושם את הדגלים של ארגון הטרור אש"ף ושלטים "לשחרר את פלסטין".

הם פשוט הצליחו להכניס לראש של עוד אנשים שדתיים רוצים להכניס לכלא את כל אוכלי החזיר במדינה.

עצוב.

פורסם
לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

הם פשוט הצליחו להכניס לראש של עוד אנשים שדתיים רוצים להכניס לכלא את כל אוכלי החזיר במדינה.

הדבר שאני אוהב בימין הדתי, ואנשים שתומכים בו מהצד כמוך, זה המאמץ המוזר לנתק בין הרפורמה המשפטית, הכמיהה של הדתיים להיות שליטי ישראל - למרות שהם מיעוט, לבין אג'נדה פוליטית.

הם סתם רוצים להיות בשלטון וסתם רוצים שהרוב יוכל להעביר איזה חוק שבא לו. וסתם מקדמים מאות הצעות חוק. וסתם מקימים ארגונים משיחיים להחזיר חילונים בתשובה, או ללמד ערבים מה זה משילות (כי להם, הרי, מותר לבנות איפה שהם רוצים, מה שהם רוצים, מתי שהם רוצים). ביום כיפור הם כולם סתם התעצבנו במקרה על מה שקרה בת"א. זה לא שמישהו מהם תומך במקרב לבבות משיחי שבא לת"א לשנו אותה בכפיה. נכון?

אין להם מטרות. מה פתאום?!

בסוף המציאות היא אחת בדיוק: הדתיים זרקו לפח את בנט, ובחרו במקומו בבן גביר ורוטמן. גם לפני זה, נבחרי הציבור הליברלים שלהם כללו את סטרוק וסמוטריץ' ועוד כוכבים מיוחדים. וגם מתן כהנא, שמוצג פה כאיזה ליברל גדול, התנגד לתחבצ בשבת בימי הממשלה הקודמת ובחר לחזק לאחרונה את ההומופוב לוינשטין כשזה גורש מת"א.

אבל כן. הם לא יכניסו לכלא אוכלי חזיר. ברור. פשוט לא יהיה חזיר במדינת כל דתייה. כי מה אנחנו? גויים? ומה יותר מזכיר תמונות מתקופות אפלות באירופה מבני אדם אוכלי בשר חזיר וכו', נכון?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, GTאי כתב:

לא תהיה הפרדה של דת ממדינה

ככה המחלוקת לעולם לא תיפתר.

חובה להפריד את הדת מהמדינה, אחרת פתרון של 2 מדינות הוא בלתי נמנע. העימותים האלה רק ילכו ויחריפו. אנחנו טועמים עכשיו מה קורה כשלקבוצות מיעוטים קיצוניות יש כח לא פרופורציונלי ביחס לגודל שלהם באוכלוסיה.

אנח מניח שהדתיים השפויים, כשתדחף אותם לפינה לבחור צד, יעדיפו לחיות במדינה חילונית עם חופש דת ולא במישמש של הפנטזיה המשיחית 'ל בנגביר ומדינת הלכה של החרדים.

כלומר, הקרב הזה נדון לכישלון מראש וכולנו רק נפסיד ממנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 48 דקות, יובל .מ. כתב:

הבעיה במחאה זה שגם היא נחטפה על ידי גורמים קיצוניים שרוצים דברים אחרים. בגלל זה רואים פה ושם את הדגלים של ארגון הטרור אש"ף ושלטים "לשחרר את פלסטין".

איך היא "נחטפה" אם אתה בעצמך אומר שהדגלים הם "פה ושם", ומנסיון גם הם מושתקים מיד.

לצערי המחאה הזו לא עוסקת מספיק בכיבוש. אני יודע שאני מיעוט זניח גם בקרב חברים קרובים, שתומכים מאוד במחאה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

לצערי המחאה הזו לא עוסקת מספיק בכיבוש.

לעסוק בכיבוש תהיה כנראה הדרך האפקטיבית ביותר להרוג את המחאה. נתת לביבי רעיון עכשיו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, MiniMiz3r כתב:

לעסוק בכיבוש תהיה כנראה הדרך האפקטיבית ביותר להרוג את המחאה. נתת לביבי רעיון עכשיו. 

לא צריך לעסוק בכיבוש בקונטקסט של "אנחנו רעים. גזלנו להם אדמות" או משהו כזה. כולם שונאים לשמוע את זה מימלא.

צריך לעסוק בכיבוש בקונטקסט של "הורים מהפריפריה, הילדים שלכם, שממלאים את השורות ביחידות השדה, הם בשר תותחים לאחים היהודים, שמוכנים להקריב אותם בשם הדת שלהם. ע"ע הילד בן ה-18 שנהרג לפני חודש, כי לצבי סוכות היה מאוד חשוב להתפלל על איזה קבר".

לזה אולי יש סיכוי, לא יודע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

עצוב.

הבעיה היא שיש עדיין אנשים "על הגדר" שמנסים למצוא סימטריה או איזה דגל אחד מסכן בהפגנה של 200K אנשים ומתעלמים מהתמונה הגדולה.
התמונה הגדולה היא שמישהו פה החליט להפסיק לשחק לפי החוקים המאוד מאוד דפוקים שהיו פה עד עכשיו. חוקים שגרמו לנו לצעוק ולהתעצבן באינספור פעמים שהרגשנו ששודדים אותנו.
פה כבר רוצים לעשות משהו אחר, הורידו את המסכות עלק "אחים אנחנו", ונתנו לנו את המציאות שידענו עליה אבל התכחשנו לקבל, שאנחנו חיים פה עם המון אנשים שאין לנו דבר וחצי דבר איתם חוץ ממחסור בעורלה.
ככל שאתה ודמוייך, אנשים עובדים, תכלס ליברלים, תרדו מגדר הסימטריה שלכם ותבינו את המצב יש לנו סיכוי לסיים את זה בלי פיצוץ ענק.

• אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

ככה המחלוקת לעולם לא תיפתר.

חובה להפריד את הדת מהמדינה, אחרת פתרון של 2 מדינות הוא בלתי נמנע. העימותים האלה רק ילכו ויחריפו. אנחנו טועמים עכשיו מה קורה כשלקבוצות מיעוטים קיצוניות יש כח לא פרופורציונלי ביחס לגודל שלהם באוכלוסיה.

אנח מניח שהדתיים השפויים, כשתדחף אותם לפינה לבחור צד, יעדיפו לחיות במדינה חילונית עם חופש דת ולא במישמש של הפנטזיה המשיחית 'ל בנגביר ומדינת הלכה של החרדים.

כלומר, הקרב הזה נדון לכישלון מראש וכולנו רק נפסיד ממנו.

הדתיים השפויים לא יכולים לחיות בלי רישום נישואין ברבנות כי אחרי 2 דורות הם לא ידעו מי יהודי לפי ההלכה. אפשר לחשוב על עוד כמה.

הם מכבדים אותך ואת הרצונות שלך הרבה מעבר למה שאתה מדמיין, אבל הם יעדיפו לחיות במדינה שמכבדת את הרצון שלהם מאשר מדינה שבפוטנציאל מחר אסור למול בה או לקיים בר מצווה (לכל מטבע יש 2 צדדים)

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הדתיים השפויים יכולים לקיים רישום נישואין ומוסד רבנות פרטי שאין לו כח פוליטי.

תאמין לי שאני מכיר את הדתיים השפויים, גם אני מגיע משם.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

הדתיים השפויים יכולים לקיים רישום נישואין ומוסד רבנות פרטי שאין לו כח פוליטי.

אם אתה משם אתה מבין שזו אמירה שמשמעותה התבוללות המונית בהמשך, מפני שלא ידעו מי הוא "יהודי".

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כמו שידעו טוב מאד והתחתנו כהלכה לפני קום המדינה, ככה ימשיכו.

לא הגיוני שיש כח פוליטי לדת. זה הבסיס שהורס את החברה. לא הדת עצמה, אלא האנשים שרוכבים עליה בשביל לצבור כח. הפרדת דת מהמדינה, הפלת אותם מהסוס.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 10 דקות, GTאי כתב:

הדתיים השפויים לא יכולים לחיות בלי רישום נישואין ברבנות כי אחרי 2 דורות הם לא ידעו מי יהודי לפי ההלכה.

הסתדרו 2000 שנה בלי זה.

מסתדרים יופי גם היום במדינות שהן לא ישראל.

מצדי שתהיה רבנות ומי שרוצה שירשם שם. אבל שתהיה אופציה למי שרוצה, להתחתן בלי רבנות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

כמו שידעו טוב מאד והתחתנו כהלכה לפני קום המדינה, ככה ימשיכו.

אני איתך, ניתן להם את מה שהיה פעם.

עזרת נשים בבית המקדש והקרבת קורבנות על המזבח.

אנחנו לא בעבר. אנחנו בהווה ואיתו צריך להתמודד.

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

מצדי שתהיה רבנות ומי שרוצה שירשם שם. אבל שתהיה אופציה למי שרוצה, להתחתן בלי רבנות.

מה מפריע לך שתהיה חובת רישום + מי שלא מתחתן כדת משה וישראל שווה זכויות 1:1 למי שכן? 

פורסם

רציתי לרשום שההורים שלי וסבא וסבתא לא התחתנו ברבנות.

אבל אז נזכרתי שהחברה ברבנות אוהבים לזלזל ביהדותם, אז הטיעון שלי לא תקף.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...