Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרה נוספת לענייני שמאל/ימין.

כשצץ כל עניין נאווי ושות', רבים כאן אמרו שארגונים כאלה לא מייצגים אותם, הם לא דוגמא וכו'. האימרות של נציגי ימין על קשר בין הארגונים התקבלו בהבעות שמורות לתיאוריות קונספירציה זולות

היום הוסר צו איסור הפרסום. את נאסר נוואג'עה מייצגת עו"ד לסקי, אשר התמודדה לבחירות מטעם מרצ ואשר משמשת חברת דירקטוריון בשוברים שתיקה. כמו כן בין לקוחותיה ארגון אנרכיסטים על הגדר.

כדי להקדים את המקהלה - הכל חוקי מבחינתה. אני גם בטח לא אגיד לה את מי לייצג ואת מי לא, וממי לקבל שכ"ט ולעשות לביתה. אבל כל הטענות בדבר היעדר הקשר ו"אי-הייצוג" מאד מצחיקות לאור הקשרים שהתגלו, שתי וערב, בין אם כאן ובין אם בהעברות הכספים שנחשפו (של נאווי, למשל).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

ועדיין, אני שואל: האם יש מישהו בשמאל שלקח לו לעוזר מחבל מורשע, כמו שעשה נפתלי בנט?

ואם יש מישהו כזה, האם מדובר באדם שנמצא בפוזיציה בכירה בפוליטיקה הישראלית כמו בנט?

זה מאוד טבעי לכל קהילה באשר היא לראות בעצמה קורבן. בימין בשנים האחרונות אימצו מאוד חזק את הגישה הזו, היות וגם במקרה שלנו - יהודי ישראלי - נורא קל לגרום לאנשים להזדהות עם זה. הנה, עכשיו חבר הכנסת סמוטריץ' פרסם עוד איזו הודעה שהוא לא מתכוון להצביע יותר עם הקואליציה, בגלל פינוי המתנחלים מאיזה בית מפגר תורן בחברון, ומה שהוא מכנה "אכיפה דרקונית" מצד הרשויות הישראליות ביו"ש נגד המתנחלים.

זה סנדרום \ גישה שאי אפשר לנצח מולה. אין לי או לאף שמאלני אחר איך לשכנע את סמוטריץ' (אם הוא באמת מאמין בכך) שהמתנחלים הם לא קורבן של המערכת. אין לי איך לשכנע אנשים, שקוראים את קלמן ליבסקינד ב"מעריב" ומגלים שהקורבנות האמיתיים של רצח רבין היו נערים עם כיפה ש"פחדו להסתובב בתל אביב", בזה שהקורבן היחיד של רצח רבין הוא רבין, ושלשמאל אין קבוצה מקבילה ל"אריות של הצל", ל"לה פמיליה" או ללהב"ה, שחבריה ילכו להרביץ לנערים עם כיפה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ואחרי זה אתה אומר שאני משנה את הנושא בכדי לא לענות לשאלות קשות? :roll:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

משנה את הנושא? עניתי בדיוק לתהיות שלך: אכן, ישנם אנשים במרצ ואולי גם בעבודה שנמצאים בקשרים עם ארגוני שמאל ציוניים יותר וציוניים פחות, מייצגים אותם כעורכי דין, או מתנדבים בהם או מקבלים מהם כסף. גם יוסי גורביץ, למשל, שאני מקשר לבלוג שלו כאן מדי פעם הוא מתפקד של מרצ ופעיל, עפי הזכור לי, בארגוני שמאל.

הסברתי גם למה חשוב לימין לייצר את הסימטריה הזו.

אפשר להתווכח עד מחר מי עושה יותר נזק פוטנציאלי - אלו שבונים התנחלויות וגורמים לשגריר האמריקאי, לדוגמא, לתהות על מחויבותה של ישראל להסדר כאן, או אלו שמדברים בחו"ל על ההתנחלויות. בשני המקרים זה נכון שהמימון או חלק ממנו מגיע מחו"ל ובשני המקרים בהחלט אני לא חושב שזה תורם לא לי ולא לך שזה קורה. ועדיין, מה לעשות, בשמאל אתה לא תמצא פוליטיקאי ברמה של נפתלי בנט שיעסיק מחבל מורשע כיועץ. בדיוק כמו שאתה לא תמצא את לה פמיליה או להבה.

אפילו ברמה היומיומית, לא חסרים לי מכרים וחברים שמאלניים, שקיבלו איומיים אישיים ברשתות חברתיות מאנשי ימין נלהבים. לחלקם זה גרם להפסיק לכתוב את מה שהם חושבים, ולשמור את הדעה שלהם לעצמם.

לעומת זאת, אני לא מכיר אף איש ימין שקיבל פניות אישיות בפייסבוק או כל מקום אחר, עם איומים, איחולים לאונס בעזה ועוד כל מיני דברים ברמה הזו.

פורסם

ממתי לה פמיליה זה ארגון פוליטי?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מבטיח לך שאין אפילו מצביע עבודה 1 בלה פמיליה.

כל לה פמיליה הם ערסים גזענים שמצביעים לביבי או לבית היהודי.

אם הייתה מפלגה עוד יותר ימנית שדוגלת ברצח של כל הערבים, הם היו מצביעים גם להם.

פורסם

זאת לא תשובה לשאלה. אני לא מחסידי לה פמיליה וכנראה אשתכר משמחה אם בית"ר תרד ליגה, אבל מכאן ולעשות מהם אירגון פוליטי?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן לקרוא את התגובות שלך ברצף זה אירוני טילים (כאילו, מ3513 ואילך) כ;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

וכי למה? ומה זה קשור לכך שלה פמיליה זאת קבוצת אוהדים ולא אירגון פוליטי?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אור ויבגני, אתם לא קוראים את הדברים שרומן יהודה ואני כותבים.

אנחנו לא נגד, אנחנו טוענים שהשמאל משחק ( אפשר בלא ידיעה ) לידי אינטרסים שאפשר

כי הם נגד מדינת ישראל.

השמאל טוען כי הוא בעד מדינת ישראל ובמקביל מקבל תמיכה קשרים ופירסום ממדינות ואירגונים באירופה,

אשר מתברר כי הם בפועל חתרו, ואולי גם היום חותרים נגד מדינת ישראל.

לכן לקבל תמיכה כספית רוחנית ו פירסום כנגד המדינה, מגופים אירופאים אשר נגד מדינת ישראל זו טעות.

זה שולל את טענת השמאל, כי הם נלחמים על שמירת המדינה, האירגונים הללו חלקם הוא נגד קיום מדינת ישראל.

ואולי ההצהרה של חלק מהשמאל היא עלה תאנה..

ובפועל, גם הם נגד קיום מדינת ישראל במתכונתה הנוכחית, וכרגע מצהירים דברים מפחד שערוותם תחשף.

ולכן הם מקושרים לאירגונים הללו מתוך שיתוף פעולה - הוכיחו כי זה לא אחרת..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל אני קורא הכל.

כשאתה אומר "השמאל" למי אתה מתכוון? מרצ? חדש? ש"ש/בצלם?

מבחינתי "השמאל" מתחיל במרצ, וממש לא צריך לסנגר על המוטיבציה שלהם, גם אם חלק מדעותיהם אינן זהות לשלי/ך.

גם ש"ש אגב, איתם אני כמעט לחלוטין לא מסכים (בעיקר עם השיטות, שחלקן כוללות שקרים), *כנראה* מונעים מהרצון לשפר את המדינה, פשוט עבורם השיפור הזה כולל הפרדת ההגדרה היהודית מהגדרת המדינה, וזה אולי נוגד את תפיסתך(?) ולכן נדמה לך שהם נגד המדינה ואוכלוסייתה ככלל.

בכ"א המצב כאן מסובך, אנחנו מצד אחד מוגדרים כמדינת היהודים בגלל הפחד מגזענים שירדפו אותנו (ע"ע מלחע 2), ומצד שני בחזקת אותה הגדרה בדיוק ממדרים חלק ענק מהאוכלוסייה שגרה פה שנים ע"ג שנים, וזה לא משנה שסבסבסבא שלהם היה מהגר עבודה.

לי אין פתרונות בשלף, לא יודע אם יש פתרון בכלל. כן חושב שהדרך הנוכחית שלנו (הקפאת המצב, לנצח מבחינת הממשלה) היא אסון לכל הצדדים בטווח הרחוק. לא יודע איך כל זה קשור, צריך להפסיק להכנס לשרשור הזה..

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההגדרה של מדינת היהודים אך ורק כתשובה לאנטישמיות, רדיפות וגזענות היא מקור הבעיה.

למה? כי כדי לשמור על הלכידות והאחידות של המדינה אתה צריך לספק לאזרחיה "טעימות" מהסיבה הזאת מדי פעם.

ולכן הקפאת המצב.

יש 101 דברים סימפתיים יותר שעליהם אפשר להקים מדינה ליהודים. מה לעשות שעל זה נתפסו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חוק ראשון שאני אחוקק במידה ואבחר, ולא אהיה עייף.

הפרדת הדת מהמדינה.

חוק שני מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי בארץ ישראל. (אבל זה כבר קיים)

אז רק החוק הראשון..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, ברשותך, אין לי חשק לנהל עוד ויכוחי "אתה לא קורא - אתה לא מבין". היה לי מספיק מהם עם חברים שבחרו להפסיק לכתוב כאן, וטוב שכך. עניתי מה אני חושב על התהיות שלך כבר יותר מפעם אחת.

וכי למה? ומה זה קשור לכך שלה פמיליה זאת קבוצת אוהדים ולא אירגון פוליטי?

אפשר להתווכח על האם הם ארגון פוליטי או לא. אבל אני מניח שאור טוען שהכתיבה שלך אירונית כי אין לך ממש טענת קונטרה רצינית לעובדה שכל ארגון יהודי בארץ, שמזוהה עם אלימות פיזית ואיומים, מגיע מן הימין.

גם אם תוציא מזה את לה פמיליה. תשאר עם להבה, התארגנויות של נוער הגבהות, רבנים שתומכים ברצח עם, חבר שישב בכלא על זה שזרק רימון על מפגינים שמאלניים, חבר אחר שרצח ראש ממשלה, האריות של הצל ועוד כל מיני.

זה הבסיס.

פורסם (נערך)

לא עניתה לנושא האחרון..

האם ידעתה כי חלק מארגוני השמאל נתמכים כספית ורעיונית ע"י ארגונים פרו-פלסטיניים.

ומדינות אשר בהסכמות חשאיות מפחד הטרור הפלסטיני, עזרו ועוזרות לתנועות הטרור הפלסטיני.

ויותר ברור, לא אסרו, ולא הגנו על מוסדות יהודיים וישראליים מפגיעות והרג של הטרור הפלסטיני.

מרחו חקירות, ובפועל שיתפו פעולה עימם..

האם ארגון שמאל ישראלי התומך ברעיון מדינת ישראל דמוקרטית כבית לעם היהודי.

אמור לקבל מהם תמיכה ובמה להשמצת מדינת ישראל.

ובעצם גורם לארגוני השמאל הישראליים הקשורים אלייהם, להראות כאילו הם תומכים ברעיון של של ביטול מדינת ישראל במתכונתה הנוכחית.

- על-כך לא עניתה ואל תסבסב עכשיו, ענה ישירות האם ידעתה על-כך.. וזה לא בושה להגיד לא ידעתי..

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...