Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אתם אולי לא מכירים אותי, אבל אני נמצא בפורום כמה שעות ביום, אם זה מהנייד או מהמחשב פעם בחודש.

אני לא נוהג לרשום אבל משתדל לקרוא הכל.

הוספתי תמונות בתחתית ההודעה של החומרים והתוצאה הסופית של הרכב.

השתמשתי בחומרים:

פלסטלינה- Meguiars Quik Clay kit

סבון לרכב- Meguiars Gold Class Shampoo

וקס- Meguiars NXT 2.0 Liquid Wax

לג'אנטים- ספריי ניקוי מסדרת אקסטרים של טרטל

להברקת הצמיג (החלק החיצוני בלבד)- ספריי מיוחד של STP

למוצרי הפלסטיקה בתוך הרכב- ספריי של STP

בהתחלה שטפתי את הרכב עם צינור ואקדח מים לפיזור כמו מקלחת כדי להוריד עלים ואבק פשוט.

אחר כך השתמשתי בשיטת 2 הדליים עם ספוג ירוק ואהוב של חברה לא מוכרת שנקנה בהום סנטר (מיקרופייבר), בעזרתו העבודה פשוטה ומהירה מאוד. לייבוש השתמשתי במטליות מיקרופייבר של סנו (בצבע ורוד :lol:).

כשהעסק התייבש עברתי לפלסטלינה. השתמשתי בQD של מגווירס שעשה חיים קלים עם הפלסטלינה.

ניגבתי עם מטלית מיקרופייבר של סנו (הפעם הירוקה :cry:) אחרי כל חלק ברכב.

עברתי לווקס. מאוד קל למריחה ונוח לניגוב, עם ריח טוב שעושה הרגשה טובה :wink:. עשיתי חצי רכב, חיכיתי שיתייבש וניגבתי. וכך גם לחצי השני.

בסוף, עברתי לג'אנטים. שמתי את החומר של טרטל ואחרי דקה ניגבתי עם סמרטוטאת כל האבק בלמים.

חומר שקצת קשה לעבוד איתו- לא ממליץ. יש חומרים טובים יותר בשוק כמו הסונקס.

לחלונות השתמשתי בסוף ב "מגבוני נייר לחים לניקוי משטחי זכוכית" של ניקול. ניירות כחולים ולחים שלא משאירים סימנים ומנקים מצויין. השתמשתי בשניים לכל החלונות והשמשות ברכב. חבילה של 30 עולה 12 שקלים בחצי חינם. מאוד אהבתי.

בתוך הרכב השתמשתי בספריי של STP לניקוי פלסטיקה לאחר ניקיון האבק. חומר קצת מסריח אבל על פניו נראה שמשמר הייטב את הפלסטיקה ברכב ונותן לפלסטיק מראה חדש.

על הריפודים התזתי מרכך כביסה בריח חמאת אגוז (:roll:) בדילול של חצי פקק לליטר מים, עושה ריח טוב לזמן קצר.

בקרוב אני אמור לקבל 2 חבילות עם חומרים חדשים !

מאוטוסטור- ספריי ניקוי ג'אנטים של סונקס.

מברשת לגאנטים של קארפלן.

מקלין יור קאר- פוליש UC של מגווירס.

גלייז מספר 7 של מגווירס. (Show Glaze)

2 פדים Even Coat של מגווירס.

דוגמית 50 מ"מ של IROX X לג'אנטים (למבחן מול הסונקס).

נתראה בטיפול הבא.

אביב.

20130104_194927.jpg

20130104_1311421.jpg

20130104_131307.jpg

20130104_131254.jpg

20130104_131316.jpg

20130104_131215.jpg

20130104_131151.jpg

20130104_131328.jpg

פורסם

נדמה לי או שלפי הרקע אתה מקרית אונו?

בכל מקרה, נראה טוב מאוד. מומלץ להשתמש בכפפה ומטלית יותר טובים לעבודה יותר קלה.

פורסם

תודה ששיתפת ופירטת את התהליך - זה מה שצריך לראות בפורום! :)

הערה חשובה - מומלץ תמיד קודם כל לשטןף את הגלגלים, ורק אח"כ לעבור לאוטו. למה? כי אם אתה מתיז מים על הגלגלים, לכלוך יכול להינתז חזרה אל הצבע, ואז האוטו שהשקעת בו הרבה זמן של ניקוי חוזר להיות מלוכלך בכל מיני מקומות עם לכלוך קשה וחבל.

המלצה - לעבור לכפפת מיקרופייבר ולא לספוג, ולייבוש להשתמש במגבת מיקרופייבר שזה הייעוד שלה - Microfiber drying towel מסוג Waffle Weave. שלא תבין לא נכון, מה שהשתמשת גם עושה את העבודה, אבל אם תעבור לחומרים שציינתי אתה מקטין עוד יותר את הסיכוי שלך לפגוע קלות בצבע בתהליך.

שבת שלום!

פורסם

יוסי, התמונות לא צולמו בקריית אונו.

לא ניסיתי להשתמש בכפפה, כי זה נראה לי קצת מוזר. בחיים לא ראיתי מישהו ברחוב מנקה רכב עם כפפה.

עם ספוג העבודה קלה מאוד, מה היתרונות של כפפה לעומת ספוג? אני אוהב את העבודה עם ספוג.

לגבי המטלית מיקרופייבר בצורת וופל, זה נראה לי סתם הוצאה מיותרת של 50-60 שקל. במחיר הזה אפשר לקנות דברים יותר נחוצים לרכב.

תודה על התגובות, מבחינתי זה שזה ליסינג תפעולי, לא הופך את הרכב לרכב שצריך להרוס. אני משקיע בו יותר מהרכב הפרטי.

פורסם

לאחר שהתנסתי בכפפה,וויתרתי,הבעיה בה כשהוא רטובה היא נהיית כבדה ופחות נוחה מאשר ספוג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...