Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גני ילדים

laviil
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תרשו לי לצטט את פלאו משרשור אחר ולהגיד שחוק זה חוק, והחוק אוסר עליכם להחנות את הרכב באמצע הכביש (לרוב בצירוף של אמרה חוצפנית ישראלית טיפוסית ״למה מה קרה?״) וזה לא משנה אם הילד צריך ללכת לגן או לטיפת חלב. יש נהלים.

אני לא יודע מאין נגזר שאני מערבב סמים ואלכוהול ונוהג בהשפעות שונות כי אין לי ילדים. אני רק יודע שאני משתדל לסגל לעצמי תרבות נהיגה שאין בארץ ומתאימה למדינות נאורות יותר (כאלו שאני מתכנן מעבר אליהן) וזה גורם לי לעשות דברים הזויים ותמוהים כמו לא לעצור באמצע הכביש להורדת/העלאת נוסעים (כן, תתפלאו, אם אין מפרץ אפילו הכי קטן, אני פשוט לא עוצר) ולא לעכב את התנועה. אם הייתי יודע שתנועה שלמה מתעכבת בגללי הייתי מרגיש רע עם עצמי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה יקרה אם אבא/אמא יחנו את הרכב 100 מטר מהגן וילכו ברגל?

ל'

נהגת שודים,

בארבעה מילים, כשיהיה לך ילדים (תאומים) תביני.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

סופר במבה, מה שנכתב לך כאן זו היא הצביעות במיטבה. אנשים כאלו תמיד ממציעים לעצמם הצדקות למה מגיע להם לעשות מה שבא להם לעשות באותו רגע, כמו שכבר נכתב כאן.

לפני יומיים נסעתי ליד אחד מבתי הספר ליד הבית שלי. עוד איזה הורה גאון כזה, ש-"על הנקניק שלו אם הוא משאיר את רכב הליסינג גם באמצע הנתיב", חנה פחות או יותר על מעבר החצייה ליד הבית ספר. נסעתי שם בערך ב10 קמש, וטוב שכך, כי אותו רכב הליסינג חסם גם את שדה הראיה לכיוון מעבר החציה, וכך גם הסתיר את הילדה הקטנה שבדיוק באה לחצות שם, בדרכה לבית ספר.

אז בסוף מאוד קל לבוא ולכתוב כאן בפורום שילדים זה הדבר הכי חשוב בעולם, ולספר איזה מסומם ואלכוהוליסט כל מי שאין לו ילדים, כי הוא צעיר מדי או מכל סיבה אחרת. עוד יותר קל גם להגיע לבית ספר ו-"לשכוח" שכשאתה חונה כמו בסיטואציה שתיארתי, או סתם באמצע הנתיב, מעבר לזה שאתה מאט את התנועה, אתה גם מסכן ילדים אחרים, שהם אומנם לא שלך, אבל עדיין ילדים.

כמובן שאני לא מכיר את האיש שהתפרץ כאן וקרא לך אלכוהוליסט ומסומם, אבל שוב, לפי התאור שלו, אני מנחש שמה שהוא עושה לא רחוק ממה שאני תיארתי כאן.

אי אפשר להלחם בצביעות.

ולכל מי שטען שאין כאן מקום לתגובות של מי שאין לו ילדים: לי אין ילדים, אבל מפריע לי לא פחות מכם לראות איך הורים, שכ"כ דואגים לצאצא הפרטי שלהם, שמים ז** כ"כ גדול על כל שאר העולם, ובתוך זה גם ילדים אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה לא העניין של להיות הורים או לא להיות הורים, זה עניין של תרבות (או יותר נכון חוסר תרבות).

לצערי, הנורמה במדינה היא שכל אחד עושה מה שבא לו מבלי להתחשב בזולת. האגואיסטיות הפכה לתכונה אצילית.

זה בא לידי ביטוי בכל תחומי החיים וגם על הכביש.

למשל, בשישי בשעה שלוש בצהריים נהג חונה מטר מהגלידרייה האהובה עליו עם ארבעה גלגלים על המדרכה בצורה שחוסמת את המדרכה לחלוטין שנמלה לא היתה יכולה לעבור שם.

האם הוא שמע על התחשבות בזולת? האם אכפת לו ממישהו אחר מלבדו? ממש לא. הדבר היחידי שעניין אותו זה שאני אוותר לו על הדו"ח. זה לא עזר לו.

אני גם עכשיו וגם כאשר יהיו לי ילדים לא אחנה בצורה שתחסום או תפריע למישהו אחר, כי זה החינוך שקיבלתי. חבל שלא כולם עושים זאת גם כן, וזה לא שווה את העצבים שלי.

לא ברור לי מה הקשר לילדים או לסבתא נכה או לכלב צולע. לא יקרה לנהגים האגואיסטים שום דבר אם הם יחנו במרחק 10 מטר וילכו ברגל עם האוצר שלהם תוך התחשבות באחרים.

ליד הבית שלי יש שני גנים שכל יום בבוקר ובערב ההורים שם חוסמים נתיב אחד, עומדים באדום לבן ולא אכפת להם משאר משתמשי הדרך וזה לא שאין חניה ברחוב, יש פשוט הם צריכים להתקדם חמישה מטרים קדימה ולהחנות במפרץ.

זה קשה מדי לאימבסילים שכאלה.

פורסם

אייל אני מסכים עם כל מילה שלך, ואפילו יותר מזה, יום אחד אחת האימהות מהגן של הילדים שלי, חנתה בצורה שלא השאירה מקום אפילו למעבר של הולך רגל (אפילו שהייתה אפשרות לחנות בצורה אחרת - שלא תפריע להולכי רגל ולא למכוניות בכביש), ולא התביישתי להעיר לה, והסברתי לה יפה מאוד מה הבעייה (ואיך היא יכולה לחנות בצורה שלא תפריע).

וד.א. אני גם חונה כל יום במקום יותר רחוק ב-10 מטר רק כדי לא להפריע לאנשים אחרים.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

יבגניפ, לא רק שאתה צודק, יש פה כן מקום לתגובה של מחוסרי ילדים. מדובר פה בתופעה שבה ההורים מפריעים לכל משתמשי הדרך, תגובתו של נער צעיר עם רישיון חודש מקומה כאן כמו גם תגובתו של נהג אוטובוס זקן. מי שלא חושב ככה כנראה לא שם לב לכל האנשים שהוא הפריע להם בכביש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא צריך להיות בכלל דיון בנושא!

לא חוסמים שום דרך, לא מחנים היכן שאסור ולא מפריעים לתנועה - לא משנה מה המצב/שעה/מזג אוויר!

נקודה!

חוק זה חוק, ואם כל אחד יעשה לעצמו הנחות (מה שעושים לצערי) "רק לדקה/שנייה/שעתיים", אז אפשר כבר לדחוף את כל החוקים אתם יודעים לאיפה:roll:

התחשבות בזולת מעל הכל, שאף אחד לא ידפק/יפגע/יעוכב בגללי.

עושי ההנחות לעצמם מתחילים ברק להוריד את הילדים, אבל אחרי שכבר התחלת לזלזל בחוק ולשים משהו שמתחרז עם יין על כל החברה הסובבת אותך, פתאום זה הופך ל"נו טוב, אני אשאר כבר בשמאלי, כי אני צריך לפנות עוד 5 ק"מ" / "אופס, טעיתי בדרך, עכשיו אני אחתוך 3 נתיבים ואסכן את כולם רק בכדי לחסוך כמה דקות בגלל טיפשותי" / "עצור זה לחלשים, גבר אמיתי מתעלם" וכן הלאה....

סתם לדוגמא, כשאני טועה בדרך ונמצא בימני ביותר בצומת כאשר אני צריך את השמאלי ביותר, אתם יודעים מה קורה?

זה יפתיע אתכם, כי זה מאד לא ישראלי:

ממשיך כמו אידיוט ישר ומסתובב בצומת הבאה.

פעם אפילו התכסחתי עם האקסית שלי שרצתה שאחתוך את כולם בכדי לא לאבד כמה דקות.

יצאתי מטומטם - אני צריך לשלם, לא כולם סביבי.

קיצור, אל תעשו שום הנחות לעצמכם, יש חוק - שימרו עליו.

כבר חתמתי...

פורסם

אני האחרון שיצדיק מעבר על החוק.

החוקים שומרים על סדר ציבורי סביר.

בקלות אוכל להראות לכל אחד מהמבקרים שרשורים אחרים בהם הם מלינים על תשתיות דפוקות ועל כך שהן מכשילות את הציבור.

אין כאן הבדל. לטעון לעבריינות כלפי מי שהוכשל בתשתית לא ראויה זה ציניות במקרה הטוב...

ילדים חייבים להגיע לבי"ס בשעה מסויימת. לא כולם יכולים להגיע ברגל. מסיבות שונות.

ללא סידורים מתאימים, מדובר בהכשלת הציבור. לא ניתן להעמיד בי"ס עם 500 תלמידים כשבקוטר של 500 מטר ממנו אינה רציף העלאה/הורדה סבירים. או לפחות במרחק שבו משמרות זה"ב מאפשרות הורדה של ילדים בבטחה. כמות כזו של ילדים/הורים בשעה ספציפית - יוצרת גודש שבקלות הופך למטרד ציבורי.

כאשר מדובר בגן ילדים ציבורי אין מה לעשות - יש לאפשר נגישות בטוחה עד לקרבת השער.

אם אתם נהנים מלהטיח אשמות מבלי לחתור לפתרון - יגיע יומכם ותאכלו את הדייסה הזו. אני ואחרים כבר נהיה מזמן בצד השני...

דווקא הסגנון הזה של להאשים מבלי להבין את הבעיה הבסיסית אינו שונה ממה שאתם טוענים כלפי אותם "מפריענים".

תסלחו לי על הבוטות - אבל אף אחד לא יכול להבין סיטואציה של אחר מבלי להיות בנעליו. אפשר להזדהות/לא להזדהות, לפרגן או לא, לבקר ועוד הרבה דברים, אבל להבין אתם לא מבינים מבלי שתהיו שם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כשרכבי היה מושבת לחודש, נסעתי עם המנהל שלי לעבודה.

המנהל שלי הוא מאלה שמעדיפים לנסוע עוד 10 ק"מ יותר העיקר לא להיתקע בפקקים או להאט.

וכל יום הוא היה מוריד את הילד רחוב אחד על יד הבית ספר ונותן לו ללכת ברגל את המרחק הקצר.

אני מבין שיש בעיה עם גנים מכיוון שלא ניתן לתת לילד בגיל כזה לצעוד לבדו, אך לבתי הספר זאת אינה בעיה.

לגנים יש לתת אישור לעסק אך ורק אם סוגיית הורדת והעלת נוסעים נלקחה בחשבון, לא הגיוני שיפתחו גן ילדים על קינג ג'ורג' פינת אלנבי (קיצוני) או בכל מכל אחר שלא ניתן להוריד ילדים בבטחה מבלי לעצור את התנועה ולסכן אחרים

כבר חתמתי...

פורסם

לכל אלה שחושבים שהחיים הם שחור לבן, זה מאוד קל להגיד, רק קשה קצת ליישם.

חוק זה חוק, בזה אתם אולי צודקים, אבל מצד שני, יש חוק שהציבור אינו יכול לעמוד בו.

ואני לא מדבר על אותם המטומטמים שחונים בצורה שברור לך שהם לא שמים *ין על אף

אחד, וכל מה שמעניין אותם זה איך הם "מעיפים" את הילד לגן, וטסים לעיסוקיהם האחרים.

אם שמים לך גן ילדים, במקום שאין בו חניה נורמלית ברדיוס של קילומטר, אז להגיד לי

לא לעצור, בצורה שהכי פחות מפריעה לשאר משתמשי הדרך(נהגים והולכי רגל), זה משהו

שאני ואף אחד לא יכול לעמוד בו.

אם היו מקצים 20 מטר להורדה והעלאת ילדים, ודורשים מכל הורה שעה בחודש כדי

להוריד ולהעלות ילדים, אז הייתי מבין אתכם, ואומר, ואללה, מי שלא עוצר שם ומוריד את

הילד וממשיך, שיזמברו אותו ואת אמאמא שלו.

ונכון, גם לי קורה לא פעם לראות הורים שמחנים בצורה חסרת התחשבות, גם שיש להם אפשרות

לחנות בלי בכלל להפריע לאף אחד. אבל אנשים כאלה עושים את זה בכל מקום, ולא סתם יש את

שרשור "רק על הקווים", בו אתם רואים את תרבותו של הנהג הממוצע.

פורסם

שי, אתה הצעת פתרון שנראה הגיוני ביותר ואפילו ישים, לפי מה שאתה מתאר.

הבעיה היא מובנת, אני גם מבין שהורה ממוצע כנראה יעדיף להסיע את הילד שלו ולא לשלוח אותו ברגל או בהסעה, כמו ששלחו אותנו בתור ילדים. אין לי ספק שאני בתור הורה גם אעדיף להתנהל כך.

עם זאת, אני עדיין חושב שכתבו כאן אנשים, שהעקרון המניע מאחורי כל מעשה שלהם, ובפרט זה, הוא "מגיע לי".

עם אנשים כאלו קשה לדבר או להגיע להסכמה כלשהי. "מגיע לי", לא משנה באיזו עטיפה יפה אורזים אותו, הוא עדיין חרא של תרוץ לכל דבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תוהה אם שלקייס ובמבה מכנים כך גם את ההורים שלהם. אבל אם לא היתה התנצלות על התבטאות אומללה ומקוממת כזו - אז אפשר להבין כמה דברים אודות טיפוסים כאלו.

אתה חושב שאתה מבין עליי משהו? בוא תספר לי! כי אין לך מושג מי אני ומה עשיתי בחיי, אומר לך רק דבר אחד - אין הרבה הורים שיתנגדו שהילד שלהם יגיע למה שהגעתי.

פעם הבאה שמישהו חוסם לך את הכביש רק ל5 דקות לקנות סיגריות תבין אותו, הוא לא יכול בלי, הוא לא מסוגל להתאפק והוא ממהר!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עם זאת, אני עדיין חושב שכתבו כאן אנשים, שהעקרון המניע מאחורי כל מעשה שלהם, ובפרט זה, הוא "מגיע לי".

עם אנשים כאלו קשה לדבר או להגיע להסכמה כלשהי. "מגיע לי", לא משנה באיזו עטיפה יפה אורזים אותו, הוא עדיין חרא של תרוץ לכל דבר.

מסכים ב 100%.

יחד עם זאת - נושא השרשור הוא "גני ילדים". אני נותן התייחסות ספציפית ולא כללית.

כבר דנו, גם שנינו, בשרשורים אחרים, בחוסר התרבות בארץ. הלוואי ובעיית ה"מגיע לי" הייתה רק במקרה זה. אז זה היה פשוט...הבעיה אולי מתחילה בגיל של "גן ילדים" אבל זה נושא אחר לחלוטין-כבד יותר, רציני יותר ולצערי הרבה הרבה יותר עצוב מאשר חניה ליד מוסדות חינוכיים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רק בקשה קטנה לי אליכם.

ותהיו לרגע כנים עם התשובה שלכם.

אנא פרטו מבין כל המגיבים מי עם ילדים ומי ללא. זה הכל. בשביל הדיון.

אם יוצא שרק אחד או שניים בהמות - מעולה. סגרנו את הפינה.

אם יוצא שכל מי שהגיב נגד (ולא שאני מצדיק , זה רק לשם הדיון), אין לו ילדים - אז הנקודה תהיה ברורה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
נהגת שודים,

בארבעה מילים, כשיהיה לך ילדים (תאומים) תביני.

כשאותך יעכבו נהגי מוניות שמעלים נוסעים,

כשנהגי אוטובוס לא יכנסו למפרץ החניה,

שהשכן שלך יחסום לך את הרכב כי אין חניה בקרבת מקום,

אל תתלונן ואולי אז תבין.

אני הצעתי פתרון מאוד פשוט שניתן ליישם, הורה תורן שמגיע ב 07:15 והולך ב 08:15.

אבל למה לתרום לחברה אם אפשר לעשות מה שרוצים ולא להתחשב באף אחד.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...