Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חבר מעוניין לרכוש פורסטר 2009 ולאחר בדיקה במעבדה לרכב בחולון (התותחים, כרגיל) נמצא כי יש להחליף את הבוקסות במשולשים הקדמיים.

מישהו יודע בוודאות האם ניתן לרכוש רק את הבוקסות או שיש צורך בהחלפת המשולש קומפלט?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדגמים הישנים של סובארו (לגאסי\אימפרזה) היה ניתן להחליף את הבוקסות האחוריות של המשולשים ללא בעיה בכלל וללא שום כלים מיוחדים.

רק צריך לקחת בחשבון שאם ניתן להחליף, מחיר של כל בוקסה מקורית הוא שערוריה לשמה, כך כדאי שתשבו טוב לפני שאתם שומעים את המחיר.

בנוגע לעניין עצמו, דיי תמוהה שרכב בן 3-4 שנים כבר נזקק להחלפת הבוקסות האלו. אתם בטוחים שהרכב עבר חיים קלים ?

אם המבנה של הבוקסה דומה לזה של הלגאסי\אימפרזה הקודמות

(הנה דוגמה שנראית ממש דומה: http://cdn0.autopartsnetwork.com/images/catalog/wp/full/W01331652599OES.JPG) ,

אזי מדובר בבוקסה מאוד חזקה ומאוד מאוד עמידה - והייתי תוהה על קנקנו של הרכב בכלל מאשר הבוקסות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הפורסטר היה ג'יפ.על כבישי אספלט לא נגמרות הבוקסות בגילו.בדוק גם את הסופורטים של המנוע,הגיר-טרנספר/דיפ.,רדיאטור ,בולמים,ציריות ומתלי האגזוז ("מחוזק" עם חוט ברזל ?) כדי לאשר את התמונה.

פורסם
הפורסטר היה ג'יפ.על כבישי אספלט לא נגמרות הבוקסות בגילו.בדוק גם את הסופורטים של המנוע,הגיר-טרנספר/דיפ.,רדיאטור ,בולמים,ציריות ומתלי האגזוז ("מחוזק" עם חוט ברזל ?) כדי לאשר את התמונה.

שלילי.

מדובר בפורסטר שמור בצורה קיצונית, יד ראשונה שטופל במוסכים מורשים + תיעוד.

יותר מזה, זה היה הריג'קט היחיד ברכב שדורש התייחסות, ואין מקום שאני סומך עליו יותר מהמעבדה לרכב. גם לאחר הבדיקה ובשיחה שלי עם הבוחן וג'וג'ו לאחר שהלך המוכר הוא התעקש שהן קרועות וצריך להחליף אותן.

ולענייננו, מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שניתן לבדוק איתו את העניין ולקבל תשובה ודאית גם לגבי המחיר?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה כי הבוקסות של המשולש מגיעות כחלק נפרד, חלק מספר 12 ו 16 באיור למטה.

לא ממליץ על תחליפי כחלקי מתלה ולכן כדאי להתקשר למוסך מורשה לברר מחיר.

583495020001.png

פורסם

הפורסטר המדוברת היא צורה חדשה או הישנה כמו של 07 08?

אם כן גם בסובארו שלי בוקסות

משולשים היו קרועות מדובר בדגם 08 החלפתי רק את הבוקסות,

אם אתה מעוניין אני יכול להמליץ לך על בעל מקצוע מעולה.

Feel.Think.Drive

My BimBa B4

פורסם

אם הבוקסות הן כמו בשירטוט של דניאל - אז לא צריך להתרגש מיוחד. זה תכנון חר* שראיתי אותו גם ב 206-ים ואלו בוקסות שנקרעות דיי מהר, במיוחד בשילוב של מתלים רכים ונסיעות בכבישים משובשים (לכן מראש אמרתי שאם התכנון הוא זהה ללגאסי\אימפרזה הקודמות, יש לתהות על קנקנו של הרכב - אך לפי השירטוט נראה שזה לא כך).

אם זה הרג'קט היחידי ברכב - לא נראה לי שיש מה לפסול את הקניה בגללו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מדובר בצורה החדשה.

תודה דניאל, תחליפי אפילו לא עלה על הפרק, רק מקורי.

איתמר.

פורסם

יצרני חלקי חילוף תחליפיים לא משקיעים אפילו לא קמצוץ בבחינת התנהגות רכב במצבים שונים, כפי שעושה יצרן הרכב ומאפיינים את המוצר בהתאם.

לכן, כל חלק שאינו מקורי במתלה, גם אם יהיה עמיד יותר, משנה את התנהגות המתלה וההיגוי ועלול לגרום להתנהגות לא מתוכננת וחריגה של הרכב במצב חרום או קיצון.

פורסם
.יצרני חלקי חילוף תחליפיים לא משקיעים אפילו לא קמצוץ בבחינת התנהגות רכב במצבים שונים, כפי שעושה יצרן הרכב ומאפיינים את המוצר בהתאם.

נכון, אבל מכאן למסקנה שהמוצר התחליפי הזה פחות טוב, יד עדיין כברת דרך.

.לכן, כל חלק שאינו מקורי במתלה, גם אם יהיה עמיד יותר, משנה את התנהגות המתלה וההיגוי ועלול לגרום להתנהגות לא מתוכננת וחריגה של הרכב במצב חרום או קיצון

עלול, יכול להיות אבל לעיתים מוצר תחליפי טוב גם יכול לשפר דווקא את המגרעות של האוריגנל.

יש לא מעט לקוחות בחו"ל ובארץ המרוצים ממוצרי החברה הזו.

פורסם

לא פחות טוב, פחות מתאים, בודאות.

אם רק היית יודע מה עובר על רכב אצל היצרן בפיתוח מכלולי בטיחות וכמה כסף נשפך על זה.

אגב, זה לא רק האלמנט הבטיחותי אלא NVH של הרכב , תורה שלמה בפני עצמה.

מה באמת נהגים יודעים או על מוצר תחליפי זה או אחר ששמו להם ברכב?

מזכיר לי משפט טחון פה מהפורום "אני שם שמן X במנוע ואני מזה מרוצה...".

פורסם

זה שהוציאו כסף והשקיעו לא תמיד אומר שהתוצאה הסופית טובה.

יש יצרנים שתכנון המיתלים ובמיוחד בתחום הבושינגים לא מוצלח, ומתבטא בהיגויי מעורפל ורך מידי למכוניות ספורטיביות ובכלל.

הסובארו אימפרזה WRX ידועה לשמצה במיוחד.

יש יצרנים שחלקי המיתלה מוצלחים ומספיק טובים לשימוש יומיומי מתון אבל לא מספיק למי שרוצה יותר.

למשל צרפתיות חמות.

יצרנים מנסים לקלוע למכנה משותף גדול ככל האפשר, ובעלי רכבים עם מכנה נמוך יותר מחליפים חלקי מיתלים שיתאימו יותר לדרישות שלהם עם האפשרות של פגיעה מסוימת באיכות חיים (לא בהכרח, תותבי משולשים מגומי קשה יותר לא פגעו בשום נוחות)

חוצמזה זה אתה מסתמך רק על הנחות עבודה, ומתעלם מהתוצאה הסופית בשטח בעוד שאני מכיר ממקור ראשון או שני לכל היותר

לא מעט התנסויות חיוביות עם חלקים תחליפיים, בין אם משופרים ובין אם סטנדרטיים הכל בהתאם למטרה.

לא הייתי יוצא בהכללה גורפת.

פורסם

את התוצאה הסופית בשטח אני מכיר טוב יותר ממך פי כמה, כי אני לא רק יודע קצת מה קורה בפיתוח אצל היצרן, אלא גם מניסיון של שנים של תיקון רכבים והתקנות חלקים תחליפיים ומקורים, ברוב המכריע של המקרים, הסחורה התחליפית לא מספיק טובה ואיכותית או / ו לא מתאימה, במיוחד שזה מגיע למוצרי גומי ודומיהם.

נתייחס לדוגמא שנתת, נהוג לחשוב שתותבים קשוחים עדיפים מבחינת אורך חיים וגם היגוי מדוייק יותר כאשר בפועל הם גורמים לנזק, מעבירים זעזועים לחלקים אחרים של המתלה והמרכב עצמו שסובלים מעומס לא מתוכנן ועלולים להכשל או לא לתפקד כראוי, רעשים ותחושה לא נעימה ברכב ובהגה ואולי אך להתנהגות מסוכנת של הרכב במצבי קיצון.

חשבת על זה שבוקסות האלו יש התנהגות מסווימת בזמן תאונה שבה הגלגל פוגע במשהו? משהו צריך לספוג את המכה ולא להעביר אותה בצורה אלימה לידיים של האוחז בהגה, גם זה נלקח בחשבון.

שינוי קשיחות של תותב ברמה של התחליפיים המשופרים מחייבים שינוים נוספים במתלה על מנת לפצות על השוני בקשיות, זה משהו שיצרני החלקים האלו לא מתייחסים אליו.

אגב, תכנון של מתלים והיגוי זה משהו שהשתנה לפני כמה שנים מקצה לקצה, מושקעים שם משאבים רבים מבעבר אצל הרבה יצרנים וזה בעקבות אירוע מכונן בעולם הרכב...אולי אתה יודע על מה מדובר?

• תוכן חדש...