Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי תהיות באשר למודרניזציה של ענף הרכב בעולם....

האם היא הביאה יותר תועלת או יותר נזק לאנושות?

אני עוקב באדיקות אחר הפורום הזה ואני מגיע למסקנה שכל המחשבים והחיישנים למינהם המותקנים ברכבים החדשים עושים רק בעיות לבעלי הרכב ומקשים על המכונאים לאתר תקלות ובשורה התחתונה נזק רציני לכיס.

למזלי אני בעלים של כמה רכבי אספנות ושם כל תקלה ניתנת בקלות לאיתור זולה לתיקון ובשל מיעוט המכלולים גם תדירות התקלות נמוכה מאד.

האם אתם מסכימים איתי?

ac cobra - יצירת אומנות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אתה טועה בגדול. הטכנולוגיה שיפרה משמעותית את ביצועי המנועים מבחינת תצרוכת דלק,בקרת מנוע ותיבת הילוכים , מעצורים וכמובן גם את נושא זיהום האויר.

אחת הבעיות הכבדות כתוצאה מהקידמה הטכנית ברכבים היא שמעט מכונאים מבינים ברמה סבירה כיצד לטפל או לתקן רכבים חדישים.

כשמכונאי לא בדיוק מסתדר עם מערכות בדיקה יעודיות אז נכנסת לתמונה שיטת הניחוש שגורמת להחלפת רכיבים עד שבמזל פוגעים בינגו ברכיב התקול. על כל התהליך והרכיבים המיותרים שהוחלפו שעלותם לא נמוכה משלם בעל הרכב.

פורסם

לדעתי אתה טועה בגדול. הטכנולוגיה שיפרה משמעותית את ביצועי המנועים מבחינת תצרוכת דלק,בקרת מנוע ותיבת הילוכים , מעצורים וכמובן גם את נושא זיהום האויר.

אחת הבעיות הכבדות כתוצאה מהקידמה הטכנית ברכבים היא שמעט מכונאים מבינים ברמה סבירה כיצד לטפל או לתקן רכבים חדישים.

כשמכונאי לא בדיוק מסתדר עם מערכות בדיקה יעודיות אז נכנסת לתמונה שיטת הניחוש שגורמת להחלפת רכיבים עד שבמזל פוגעים בינגו ברכיב התקול. על כל התהליך והרכיבים המיותרים שהוחלפו שעלותם לא נמוכה משלם בעל הרכב.

דוד אתה טועה בגדול.

הרכב שלי היה מושבת שלושה ימים לצורך איתור ותיקון תקלה (מנורת כרית אויר לא נכבית) במוסך מורשה!!

כלומר לכבות נורית כרית אויר ברכב חדש צריך להשבית את הרכב שלושה ימים ולשלם 1000 ש"ח.

פורסם
דוד אתה טועה בגדול.

הרכב שלי היה מושבת שלושה ימים לצורך איתור ותיקון תקלה (מנורת כרית אויר לא נכבית) במוסך מורשה!!

כלומר לכבות נורית כרית אויר ברכב חדש צריך להשבית את הרכב שלושה ימים ולשלם 1000 ש"ח.

וזאת בדיוק הבעיה. לא בגלל הסיבוך במרכיבים, אלא בגלל מקצועיות המכונאים. הרכבים החדישים לא פחות אמינים מהקודמים להם - אמנם יש רכיבים מסובכים יותר ויקרים יותר, אבל רמת האמינות שלהם עולה בהתאם ורמת ההשקעה באיכות גם היא עולה פשוט כצורך ליישור קו עם המתחרים. דוגמא טובה לכך היא ההתקדמות של היצרנים הקוריאנים.

הבעיה היא שאם פעם לא היית צריך הכשרה מסובכת במיוחד בשביל להיות מכונאי, כיום דרושה הכשרה במגוון תחומים גדול וכן בדברים ספציפיים ולא סטנדרטיים בשביל לטפל ברכבים חדישים.

בעבר מכונאים התעסקו בעיקר בדברים הדורשים ידע בסיסי למדי במכונאות ובחשמל. מערכות המנוע היו פשוטות ודומות ברוב הרכבים, בלמים, גירים, לוחות שעונים, מזגנים, חיווט חשמלי וכן הלאה - היו פשוטים וסטנדרטיים.

כיום יש לנו מחשבים לכל חלק מרכזי ברכב. יש מערכות ניהול מנוע מתקדמות, תזמון שסתומים, מערכות בלימה מחוברות למחשב עם שלל מערכות עזר כגון ABS, גירים מתוחכמים, בקרות אקלים ממוחשבות, מערכות חשמל מיוחדות (מולטיפלקס למשל) וכן הלאה.

הקידמה הופכת רכבים להרבה יותר בטוחים, מאובזרים, מהנים לשהיה ואיכותיים, אבל אובר-תחכום הוא בעיה רצינית בשביל המכונאים, שפתאום צריכים לעבור קורסים במחשבים, הכרה של מערכות מתקדמות מאוד (במיוחד ברכבי יוקרה אבל לא רק) וכמעט התחלה מאפס עם כל דגם חדש שמוצג.

לדוגמא עם ה-407 החדשה, שאינה רכב יקר בצורה מוגזמת - כל מוסך מורשה חייב (!) לשלוח עובד אחד לפחות לקורס בן שבועיים בחו"ל ללימוד מערכות הרכב.

ברכבי היוקרה של ב.מ.וו או מרצדס בכלל אין מה לדבר - המכונאים יצטרכו עוד כמה שנים תואר בהנדסת מכונות מינימום :wink:

ברכבי יוקרה הבעיה אפילו יותר רצינית מכיוון שהמערכות מאוד יקרות ואם הן מתקלקלות לרוב לא ניתן לתקן אותן (או לא משתלם) אז פשוט מחליפים. והעלויות בהתאם.

הייתי מצפה מיצרני הרכב שממלאים את רכביהם בטכנולוגיה, לדאוג לאפשרות בדיקה פשוטה לכל אביזר טכנולוגי, בשביל להקל על המוסכים. צריך ליישר קו ולהביא את הרכבים למצב שבו אם הם משופעים בטכנולוגיה, שהיא תהיה מספיק טובה עד כדי לאפשר בדיקה פשוטה במחשב לגילוי כל תקלה אפשרית. כיום הבדיקות הממוחשבות מגלות את רוב התקלות אבל לעיתים זה לא מספיק...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נשאלת השאלה גם האם תמו ימי התיקונים העצמיים? היום רק יחידי סגולה יכולים לפתוח את מכסה המנוע ולבצע תיקונים וטיפולים שגרתיים בלי לגרום נזק. גם איתור התקלות קשה יותר ופותח פתח לשרלטנים לעשות קופה על חשבוננו. אגב, גם לי נדלקה הנורה של הכרית אוויר ואחרי ששמעתי את מחיר התיקון (כמו שאמרת בערך 1000 ש"ח) החלטתי להשאיר את זה ככה.

פורסם

נורת כרית אויר דולקת ושהוחלט להשאירה כך, פרוש הדבר שמע' כריות האויר אינה פועלת כלל וחס וחלילה במקרה תאונה לא תפתח כרית אויר.

ברכב המודרני מחשבי הבדיקה והאבחון, עם התוכנות המתאימות, יקרים מאוד (50000 ש"ח והלאה), מדי פעם יש צורך לשדרגם בפריטי חומרה ובעדכוני תוכנה יקרים. בנוסף לכך יש צורך בספרות טכנית

או תקליטורי ספרות טכנית, שרטוטי מע' החשמל, אלקטרוניקה ומיחשוב שברכב, למידתם פענוחם, הבנתם והכרתם. רק אז כל המכלול של ציוד אבחון, ספרות טכנית, ידע וכושר חשיבה וניתוח של המאבחן יביאו לאיתור תקלה ברכב מודרני.

בעיה קשה לאיתור הנה תקלה רגעית חולפת שאינה נרשמת בזכרון מחשבי הרכב (ויש הרבה כאלו).

בברכה - רפי לין :|

פורסם

לפי דעתי ודעת חבריי לעבודה ,

נהג שיש לו מושג במכונאות ויש לו כלים מתאימים לעבודה ,לא יכול לעשות כלום באמצע הדרך כאשר הוא ניתקע.

כל מה שצריך זה פנס ופלאפון.:?

פנס -שיראו אותו בלילה

פלאפון -להיתקשר לגרר:wink:

פורסם

באופן אידיאלי, מכונית היתה צריכה להיות מוצר של "להשתמש ולזרוק". כמה מאיתנו מתקנים היום מכשיר וידאו? זה עולה מעט, עובד הרבה, וכשמשהו מתקלקל קונים חדש.

מכוניות עדיין לא הגיעו לרמה הזו - אבל זה בדרך. המכוניות של היום מתקלקלות הרבה פחות, וגם עולות הרבה פחות ממכוניות של פעם.

הפתרון לקושי הטכנולוגי הוא שידרוג מעמד המכונאי. אני לא רואה סיבה למה מוסך לא יהפוך למתקן היי-טק. המכונית בנויה מכללים-מכללים. כל מה שצריך (בהפשטה כמובן) זה אדם שיודע מספיק כדי לתת אבחנה נכונה - איזה מכלל להחליף.

בכל מקרה, למכוניות של פעם אני מתגעגע כנוסטלגיה, לא כמשהו פרקטי. ביום-יום טוב לי במיצובישי של היום.

נמרוד

פורסם

מכיון שיש הרבה מחשבים ואלקטרוניקה ? מכיון שמכונאי שרגיל למכונית ללא מחשבים עומד חסר אונים?

ההסבר שנראה לי הוא שאנו במצב של קפיצה מדור לדור, שזה תהליך שקורה גם במכונות כביסה ועוד מוצרים. בהתחלת הדור החדש כל יצרן בונה ציוד בדיקה ותכנה מיוחדת לעצמו. אלה כמובן יקרים ויחודים רק למוסכי השירות שלו, ומכונאי של מוסך בלתי תלוי מתוסכל מכיון שאין לו הציוד הזה.

אבל אז מתערבת הממשלה לטובת הציבור . ( להירגע , ברור שלממשלה שלנו לא איכפת, הכוונה לממשלה האמריקאית למשל) ומכריחה את היצרנים להשתמש בשקע סטנדרטי לחיבור ציוד הבדיקה ( באמריקה OBD2) וגם תוכנות הבדיקה מגיעות להרבה יותר אנשים, כולל חובבי רכב.

והנה , פתאום כל מכונאי יכול בקלות ובזול לבדוק כל אוטו. טוב , לשלב הזה עוד לא הגענו (גם לא במכונות כביסה) אבל בקרוב יקרה.

ואז יתברר שהמודרניזציה היא רק לטובת הצרכן : יותר ביצועים , יותר בטיחות ואמינות וגם קל יותר לתקן.

אני לא יכול להתאפק נוכח הציטוט: "למזלי אני בעלים של כמה רכבי אספנות ושם כל תקלה ניתנת בקלות לאיתור זולה לתיקון ובשל מיעוט המכלולים גם תדירות התקלות נמוכה מאד."

היה לי פעם טריומף הרלד שהיה כבר אז ישן וחשבתי לטפח אותו כרכב ישן. אבל האוטו הזה שינה את דעתי. עשרות פעמים פירקתי והרכבתי את מנעול הדלת . התכנון היה פשוט דפוק. הצלבים בדרייב-שאפט חוזקו בברגים עם אבטחה עצמית שאחרי כ 5000 ק"מ החלו להתרופף והאוטו שגם ככה הרעיש, הפך למכונה ליצור רעש מחריד. אמנם לקח לי כמה שנים לקלוט (והיו עוד כמה סיפורים כאלה) אבל בסוף ויתרתי על הרעיון של אוטו ישן. עדיף לי לשמוח מרחוק בשמחתם של אלה האוהבים מכוניות אספנות .

יהודה

פורסם

דוד אתה טועה בגדול.

הוא שכתבתי, כשהמכונאי לא מספיק מבין אז נכנסים למסלול שמתבטא באובדן זמן וכסף.

אומנם לך היתה תקלה מעצבנת אבל לא לשכוח שרוב כלי הרכב נוסעים ללא שום בעיה למשך שנים וזה מה שקובע.

הטכנולוגיה שברכבים של היום זו הקדמה למבוא לעומת ההתקנות ברכבי העתיד שיצאו לכבישים בעשור הקרוב.

אם המוסכים לא ישכילו להעסיק מומחים אז באמת נאלץ בעתיד הלא רחוק להשבית כל רכב שיתקע ולהזמין חדש..

פורסם

בנוגע לשינוים שחלו על עולם הרכב, השינוים האלו מושפעים גם מעוד הרבה דברים.

הטכנולוגיה התפתחה, מה שהפך את החיים שלנו ליותר דינמיים. אך עם זאת ליותר דוחקים.

קדימה! למהר! להספיק כמה שיותר! לדברים לא סלחניים כמעט ואין מקום בעולם המשוכלל הזה. אחידות ייצור במקום אחד בעולם ואי-מקוריות של יצרנים ברכבי העולם גורמת להצפת השוק במגוון מוצרים והורדת מחירים, מה שהופך (כמו שאמר נמרוד) אחזקת רכב לזמן ארוך כמעט ואיננה כדאית ורק מיעוטי יכולת מחזיקים רכבים בני יותר מ10-15 שנה.

אתה תראה שגם הטכנולוגיה מערערת את ערך המשפחה. פעם בנים היו הולכים עם האבות לדיג או שסתם היו מתקנים (גם אם לא היה תקלות למינהן) את המכונית המשפחתית.

היום? האבא עובד עד שעה מאוחרת במשרד מתנתק מהמשפחה במשך כל היום ועוד מביא את העבודה הביתה או שהוא כל היום בדרכים (במקרה שלי) וכל העיסוקים שהיו אמורים בעצם להנחות את הבנים לקראת החיים נזנחים בצד אם בכלל מתקיימים.

אולי קצת לא קשור, אבל זו דעתי.

פורסם
יש לי תהיות באשר למודרניזציה של ענף הרכב בעולם....

האם היא הביאה יותר תועלת או יותר נזק לאנושות?

אני עוקב באדיקות אחר הפורום הזה ואני מגיע למסקנה שכל המחשבים והחיישנים למינהם המותקנים ברכבים החדשים עושים רק בעיות לבעלי הרכב ומקשים על המכונאים לאתר תקלות ובשורה התחתונה נזק רציני לכיס.

למזלי אני בעלים של כמה רכבי אספנות ושם כל תקלה ניתנת בקלות לאיתור זולה לתיקון ובשל מיעוט המכלולים גם תדירות התקלות נמוכה מאד.

האם אתם מסכימים איתי?

פתחת בדיון בכמה נושאים נפרדים ורגישים,

לגבי המודרניזציה (תועלת או נזק לאנושות) התשובה פשוטה: תועלת כמובן, המכוניות כיום הרבה פחות מזהמות את האויר והסביבה, צורכות הרבה פחות דלק, ומגמה של שימוש בחומרי גלם ממוחזרים או מיועדים למיחזור תביא בעתיד לפלנטה נקיה יותר.

הנקודה השניה היא ההתמודדות של הטכנאים עם הטכנולוגיה המואצת הרכב המודרני:

הבעייה היא אמיתית, וכולנו, בעלי הרכבים מרגישים אותה טוב טוב בכיס.

ראשית ,המכוניות של היום אמינות יותר, אך הבעיה המתחילה שיש תקלה. בעבר זיוף מנוע היה מסתכם בפלגים פלטינות איזה 'אלמנט' ואולי, במקרה הגרוע, ראש מנוע.

אבל היום במה נתחיל, מערכת הצתה? מזרקים? לחץ דלק? מערכת יניקת אויר? שסתומים? איכות דלק? חיישנים למינהם? חוווט? מחברים חשמליים? מחשב?

המערכות המתקדמות ברכב נעשו מורכבות יותר יקרות יותר, וכמובן קשות יותר לאיבחון.

איבחון זו מילה קצרה מידי, אין אפשרות לחייב הרבה כסף באיבחון, דיאגנוסטיקה! זו מילה! עכשיו יחיבו אותך 300 ש"ח בדיקה!

אך דיאגנוסטיקה אומר גם הרבה כסף שהמוסך צריך להשקיע. ציוד איבחון יקר מאוד, תוכנת מידע טכני כולל עידכונים תקופתיים, קליטת עובדים ברמה גבוהה והכשרתם, וכמובן הדרכות טכניות.

כיום בעלי המוסכים הוותיקים רק התחילו לקבל מוסג איזה השקעה נדרשת להם כדי להתקדם לשלב הבא, ולרוץ קדימה עם התפתחות טכנולוגיית הרכב.

והרוב לא, ואז אתה משקיע , הלקוח, באיתור התקלה: בוא נחליף את המודול ונראה...נראה שהחיישן חמצן עושה את הבעייה...נתחיל בניקוי בית מצערת ומזרקים...נראה לי שהלך המחשב...

מוכר לכם המשפטים האלה??

כאשר יש ברכבכם תקלה...חפשו את המוסך שכן יקח כסף על בדיקת מחשב, (זה אומר שיש לו מחשב איבחון או סורק) והמוסך כן צריך להחזיר את ההשקעה שלו כנ"ל. תזכרו שלהיות בעל רכב אומר להשקיע כל הזמן כסף, ביטוח דלק ,טיפולים, תיקונים בלאי, ה לעשות?? לא רוצים/יכולים להשקיע? תקנו אופניים.

אני קורא בפורום על חבר'ה, שבדיקת מחשב איבחון יקרה להם, והם מחפשים "קוסם" שיצוץ ויגיד להם בהחלטיות שחלק א' או ב' לא תקין, והם ירוצו לפרוקים וירכיבו לבד, וזהו נגמר העסק.

בחייכם.

פורסם
בנוגע לשינוים שחלו על עולם הרכב, השינוים האלו מושפעים גם מעוד הרבה דברים.

הטכנולוגיה התפתחה, מה שהפך את החיים שלנו ליותר דינמיים. אך עם זאת ליותר דוחקים.

קדימה! למהר! להספיק כמה שיותר! לדברים לא סלחניים כמעט ואין מקום בעולם המשוכלל הזה. אחידות ייצור במקום אחד בעולם ואי-מקוריות של יצרנים ברכבי העולם גורמת להצפת השוק במגוון מוצרים והורדת מחירים, מה שהופך (כמו שאמר נמרוד) אחזקת רכב לזמן ארוך כמעט ואיננה כדאית ורק מיעוטי יכולת מחזיקים רכבים בני יותר מ10-15 שנה.

אתה תראה שגם הטכנולוגיה מערערת את ערך המשפחה. פעם בנים היו הולכים עם האבות לדיג או שסתם היו מתקנים (גם אם לא היה תקלות למינהן) את המכונית המשפחתית.

היום? האבא עובד עד שעה מאוחרת במשרד מתנתק מהמשפחה במשך כל היום ועוד מביא את העבודה הביתה או שהוא כל היום בדרכים (במקרה שלי) וכל העיסוקים שהיו אמורים בעצם להנחות את הבנים לקראת החיים נזנחים בצד אם בכלל מתקיימים.

אולי קצת לא קשור, אבל זו דעתי.

באמת לא קשור , אבל אני מסכים עם כל מילה.

אנשים היום רק רצים ורצים ומחפשים להספיק עוד ועוד אבל את הדברים החשובים באמת הם מחמיצים...

אני רק מקווה שיש מספיק אנשים כמוני וכמוך שייקלטו את זה ויביאו שינוי.

וואלאק אתה!!

פורסם
כאשר יש ברכבכם תקלה...חפשו את המוסך שכן יקח כסף על בדיקת מחשב, (זה אומר שיש לו מחשב איבחון או סורק) והמוסך כן צריך להחזיר את ההשקעה שלו כנ"ל. תזכרו שלהיות בעל רכב אומר להשקיע כל הזמן כסף, ביטוח דלק ,טיפולים, תיקונים בלאי, ה לעשות?? לא רוצים/יכולים להשקיע? תקנו אופניים.

אני קורא בפורום על חבר'ה, שבדיקת מחשב איבחון יקרה להם, והם מחפשים "קוסם" שיצוץ ויגיד להם בהחלטיות שחלק א' או ב' לא תקין, והם ירוצו לפרוקים וירכיבו לבד, וזהו נגמר העסק.

סליחה ? ושאני הולך לעשות טיפול 10 (15 בעצם) אז אני צריך לחפש את המוסך שייקח ממני כסף על זה שהוא מעלה אותי על ליפט ? מה, הליפט לא עולה כסף ? אין לו תחזוקה שוטפת ? המוסך זה עסק, ולעסק יש הוצאות הכרחיות כדי לשמור אותו פועל, וחלק מזה זה לקנות כלי עבודה. מכשיר אבחון (סליחה, דיאגנוסטיקה) זה מבחינתי כלי בדיוק כמו מפתח מומנט או מכווץ קפיצים או כלי לפתיחת פילטר שמן. אז אני צריך לשלם למוסך בגלל שהוא השתמש בשבילי במכווץ קפיצים ? אני משלם עבור העבודה, כלומר הזמן שהעסקתי את המוסכניק, ואני משלם על החלקים יותר ממה שהם עולים אצל היבואן, וזה צריך לגלם את כל ההוצאות שיש למוסך, כולל גם שכר דירה וחשמל וקומפרסור אויר, וכן, גם מכשיר דיאגנוסטיקה שהוא קונה פעם אחת, באמת בהמון כסף, אבל משתמש בו כל החיים בערך, כמו שהוא קונה ליפט.

מי שגובה על דיאגנוסטיקה עושה את זה פשוט כי הוא יכול, והוא יכול פשוט כי האינפורמציה איך לעשות את זה לא מספיק נפוצה, ואז ללקוח כאילו 'אין ברירה'. אני עושה דיאגנוסטיקה לבד, וראיתי לא פעם מוסכניק עושה דיאגנוסטיקה וזה תהליך של בדיוק 10 דקות אם מסתבכים. אז לדעתי זה פייר (בקושי) לשלם 10 דקות עבודה. נכון שבמקרה שהתוצאות לא חד משמעיות צריך לחשוב, ולתת פתרון, ולבדוק עוד, וכאן המקצועיות נכנסת לתמונה, אבל כל זה נכון גם לסתם תקלה מהסוג הישן שמאבחנים, נגיד, 'בשמיעה'.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

מחשב אבחון, סורקים, ספרות טכנית וכו' הנם יקרים מאוד ומצריכים תשלומים שוטפים לאחזקתם ושידרוגם שלא כמו "מכשיר לכווץ קפיצים" או מברג או פטיש.

ציוד האבחון המוסך הנו כמו MRI או CT בבית החולים שעבור אבחון בהם משלמים לחוד

(החולה או קופת החולים).

בברכה - רפי לין :|

• תוכן חדש...