Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאתה צריך זה לא לחפש לך הרפתקאות מיותרות.

החסרונות עולים על הייתרונות אם בכלל ישנם במעבר לשמן סינטטי בעל צמיגות נמוכה יותר ברכב הספציפי שלך.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שאמרתי, הייתי לוקח בערבון מוגבל ביותר את עצתו של מישהו כזה או אחר לרדת משמן 10W-40 לשמן 5W-30. לעומת זאת לא הייתי פוסל מעבר לשמן 5W-40.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רוב חברות השמן רושמות במפורש: ברכב בו מחזירי השמן והאטמים במצב תקין וטוב אין שום סיכון לנזילות במעבר לשמן סינטטי.

אבל לך יש דרך לדעת מה מצב האטמים? ברכב בן 10 עם 200K המחזירי שמן יבשים בוודאות.

פורסם

לדעתי בשביל לימנוע חוייות מיותרות(אחרי הכל הרכב עם 200K), תיקנה שמן 5W40 סינטטי מלא מחברה מוכרת ואכותית ותיראה איך ההרגשה והאם יש אכילת שמן וכו' ואם הכל סבבה אז או שתמשיך להישתמש בו או שבטיפול הבא תוכל לרדת ל0W40 או ל5W30 כמו שהיצרן המליץ .

בהצלה וחג שמח!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
כמו שאמרתי, הייתי לוקח בערבון מוגבל ביותר את עצתו של מישהו כזה או אחר לרדת משמן 10W-40 לשמן 5W-30. לעומת זאת לא הייתי פוסל מעבר לשמן 5W-40.

שמן 5w40 זה לא השמן שהיצרן ממליץ, היצרן ממליץ במפורש 5w30,

אתה לא פוסל מעבר כזה בגלל שזאת דרגת צמיגות אחת מעל 5w30?

או שמחליפים כמו שצריך, או שנשארים אם 10w40 של פז, זה מה שחסר לי להתחיל

לשחק עם צמיגויות שונות שהיבואן, וגם היצרן לא משתמשים.

פורסם

אני אומר לך שברכב 1:1 כמו שלך שטופל באופן שוטף במוסך מרכזי בתדירות של חצי שנה עם ק"מ נמוך של 90K ומנוע מבריק גם מלמעלה וגם מלמטה יש לי נזילות ממספר מוקדים עקב מעבר לשמן בצמיגות 5w30.

אם היה מדובר בסיריון משנתון גבוהה, הייתי אומר לך לא להתבלבל בכלל וממחר בבוקר להחליף ל 5w30 סינטטי.

פורסם
לדעתי בשביל לימנוע חוייות מיותרות(אחרי הכל הרכב עם 200K), תיקנה שמן 5W40 סינטטי מלא מחברה מוכרת ואכותית ותיראה איך ההרגשה והאם יש אכילת שמן וכו' ואם הכל סבבה אז או שתמשיך להישתמש בו או שבטיפול הבא תוכל לרדת ל0W40 או ל5W30 כמו שהיצרן המליץ .

בהצלה וחג שמח!

אם מעבר לצמיגות נמוכה תעשה בעיות במחזירי שמן, גומיות שסתומים במעבר לשמן 5w30

למה אתה חושב שבצמיגות אחת מעל, לא יהיו את אותן תופעות לוואי שצויינו כאן בשירשור?

פורסם

עד היום השתמשת בשמן בצמיגות 40 בטמפ' העבודה, לכן בשביל לעבור בראש שקט לשמן אכותי יותר שיהיה פחות סמיך בהנעה ויגן טוב יותר על המנוע בלי כל הצרות שחבר פורום אחר עבר עם הרכב שלו- תישאר בצמיגות זהה ותיקנה 5W40.

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
שמן 5w40 זה לא השמן שהיצרן ממליץ, היצרן ממליץ במפורש 5w30,

אתה לא פוסל מעבר כזה בגלל שזאת דרגת צמיגות אחת מעל 5w30?

או שמחליפים כמו שצריך, או שנשארים אם 10w40 של פז, זה מה שחסר לי להתחיל

לשחק עם צמיגויות שונות שהיבואן, וגם היצרן לא משתמשים.

ידידי, בוא וניצמד לטקסט המדובר.

אמרתי שאם אומרים לך "לרדת" לשמן 5W-30 משמן 10W-40 אז לא הייתי עושה זאת כלל וכלל עקב כך שאתה יורד בצמיגות של השמן כאשר הוא בטמפ עבודה וזוהי לקיחת אחריות לא קטנה.

לעומת זאת לרדת משמן "לרדת" לשמן 5W-40 משמן 10W-40 אז בזאת אני לא רואה כל בעיה. אני "ירדתי" משמן 15W-40 לשמן 10W-40 ומתכוון לרדת לשמן 5W-40 ואולי ביום אחד מן הימים כאשר אני אשתגע אני "ארד" גם ל 0W-40. בינתיים המנוע אצלי לא אכל טיפת שמן והוא עם 91 אלף ק"מ.

אם היצרן ממליץ במפורש על 5W-30 הייתי הולך על זה ללא כל חשש. בקורולה של קרובת משפחה עם 173 אלף ק"מ שנת 2006 עברנו מ 10W-30 ל 5W-30 סינטטי מלא ואין שום בעיות. טיוטה ממליצה בכל מקרה על שמן 5W-30 לכל הפרטיות שלה בכל מקרה. למה במוסך החליטו לשים 10W-30 על דעת עצמם זה כבר מעבר לבינתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אני אומר לך שברכב 1:1 כמו שלך שטופל באופן שוטף במוסך מרכזי בתדירות של חצי שנה עם ק"מ נמוך של 90K ומנוע מבריק גם מלמעלה וגם מלמטה יש לי נזילות ממספר מוקדים עקב מעבר לשמן בצמיגות 5w30.

אם היה מדובר בסיריון משנתון גבוהה, הייתי אומר לך לא להתבלבל בכלל וממחר בבוקר להחליף ל 5w30 סינטטי.

נזילות בסיריון משנתון גבוה עם 90 אלף ק״מ?

זה אוטו חדש איך יכול להיות, אתה בטוח שהאוטו במצב טוב?

הרכב שלי שנת 2002 ואין לי נזילת שמן 1 ובדקתי את זה במוסך טוב טוב שהרכב היה על הליפט עם המוסכניק שהוא

במקרה דוד שלי :-)

בקיצור אנשים אומרים פה לעשות מעבר הדרגתי,

קודם כל 5w40 ואם אין בעיות לעבור ל- 5w30 אתה אומר שאני צריך להישאר עם שמן ששמים במוסך,

חצי סינטטי סינ-טלקאר 10w40 של פז?

פורסם
ידידי, בוא וניצמד לטקסט המדובר.

אמרתי שאם אומרים לך "לרדת" לשמן 5W-30 משמן 10W-40 אז לא הייתי עושה זאת כלל וכלל עקב כך שאתה יורד בצמיגות של השמן כאשר הוא בטמפ עבודה וזוהי לקיחת אחריות לא קטנה.

לעומת זאת לרדת משמן "לרדת" לשמן 5W-40 משמן 10W-40 אז בזאת אני לא רואה כל בעיה. אני "ירדתי" משמן 15W-40 לשמן 10W-40 ומתכוון לרדת לשמן 5W-40 ואולי ביום אחד מן הימים כאשר אני אשתגע אני "ארד" גם ל 0W-40. בינתיים המנוע אצלי לא אכל טיפת שמן והוא עם 91 אלף ק"מ.

אם היצרן ממליץ במפורש על 5W-30 הייתי הולך על זה ללא כל חשש. בקורולה של קרובת משפחה עם 173 אלף ק"מ שנת 2006 עברנו מ 10W-30 ל 5W-30 סינטטי מלא ואין שום בעיות. טיוטה ממליצה בכל מקרה על שמן 5W-30 לכל הפרטיות שלה בכל מקרה. למה במוסך החליטו לשים 10W-30 על דעת עצמם זה כבר מעבר לבינתי.

אתה ממליץ בקיצור לא לקפוץ ראש לבריכה בלי מים, להחליף תשמן בהדרגה,

מעבר ראשוני לשמן 5w40 ומעקב אחרי נזילות, במעדה ואין בעיות והכל חלק, בטיפול הבא לעבור לשמן 5w30 יצרן?

או שכבר עכשיו לקחת ״סיכון״ ולעשות מעבר חד ל-5w30 לא הצלחתי להבין אותך כל כך סליחה.

פורסם

אבל אני יכול לספר לך שבאופן אישי ברכב שיש ברשותי - דייהטסו סיריון 1.3 שעברה רק 90K עברתי לשימוש בשמן 5w30 סינטטי איכותי לאחר שהרכב כל חייו טופל במוסך מורשה אחת לחצי שנה והתחילו נזילות מאגן השמן, מחזיר שמן תחתון, כל המכסה טיימינג וחיבורים מתחת לאטם מכסה השסתומים.

זה נכון גם לגבי הרכב הקודם שלי שבו עברתי לשימוש ב 5w40 סינטטי, שם התחילו נזילות ממחזירי שמן של הגיר והטיימינג.

לכן המלצתי אליך היא המשך להשתמש בשמן 10w40 חצי סינטטי.

להביא סימוכין, המלצות ודפים כתובים יפה אפשר לספק פה עד שנה הבאה אבל בפועל הדברים הם אחרת. רוב הממליצים למעבר לשמן סינטטי אינם בעלי מקצוע אלא חובבי רכב.

אני לא יודע באיזה שמן השתמשת אבל שמן סינטטי מלא ועל אחת כמה וכמה שמדברים על רכבים שיוצרו לאחר שנת 2000 אינו יוצר שום נזילות, זה בדוק ומוכח. ההסתייגות היחידה היא לגבי שמנים אסטריים (Ester), שמנים המבוססים על כוהלים שטוענים שהם גורמים לניפוח אטמים וכתוצאה מכך לנזילות. השמנים האלה כמעט ולא נפוצים בעולם האוטומטיבי בעיקר עקב מחירם הגבוה מאוד והעובדה ששמן מקבוצה 4 (בסיס PAO) עושה את העבודה לא פחות טוב.

אלא אם השתמשת בשמן אסטרי הייתי מוכן לקבל את הופעת הנזילות, בכל יתר המקרים כל קשר בין הנזילות לסוג השמן מקרי בהחלט.

אני לא מאמין לשום חברת שמנים בעלת אינטרס. אותי מעניין תוצאה בשטח ומה שאני רואה בעיניים ביום יום.

ברכב מזדקן שעבר ק"מ גבוהה סיכוי לנזילות שמן הינו גדול ואת זה יגיד לך כל בעל מקצוע שעובד על רכבים ביום.

ברכב של פותח השרשור לא יהיה שום שיפור או תועלת במעבר לשמן סינטטי בצמיגות נמוכה אלא רק סיכוי טוב יותר לטיפטוף מתחת לרכב, אני גם "חסיד" של שמנים סינטטים אבל לא בכל רכב וצריך לדעת באיזה רכב כן ואיזה רכב לא.

לא נכון!

כמו שאמרתי בהתחלה, יש אנשים שיגידו תישאר בשמן 10w40,

ויש כאלה שיגידו לעבור לשמן 5w30 בלי לחשוב פעמיים,

ישנם אנשים שריכבם עלול הישן עלול לעשות בעיות כתוצאה

ממעבר לצמיגות יותר נמוכה ויש רכבים שיכולים ליסוע בלי בעיה

ואף ליסוע יותר טוב, השאלה מה טוב לאוטו שלי :-/

צריך לעשות סקר בפורום, לכמה היו בעיות ממעבר לשמנים אחרים

ומי מרוצה מהמעבר.

הסברתי לך את זה והסבירו לך את זה גם אנשים נוספים בשרשור. רכב ישן עם מנוע שעבר 200,000 ק"מ הוא לא מנוע צעיר גם אם הוא טופל ביד אוהבת. מעבר לשמן 30 עלול לעשות יותר נזק מתועלת. אולי הכל יהיה בסדר אבל הרכב שלך משתייך ל"קבוצת סיכון" בעלת סיכויים גדולים יותר לבעיות לאחר המעבר.

רוב חברות השמן רושמות במפורש: ברכב בו מחזירי השמן והאטמים במצב תקין וטוב אין שום סיכון לנזילות במעבר לשמן סינטטי.

אבל לך יש דרך לדעת מה מצב האטמים? ברכב בן 10 עם 200K המחזירי שמן יבשים בוודאות.

תראה לי איפה ראית את זה. לפני 3 שנים מכרתי טויוטה משנת 97' עם כמעט 200,000 ק"מ שטיפלתי בה רק עם שמן סינטטי מלא. ביום המכירה היא הייתה יבשה כמו טוסיק של תינוק אחרי לילה עם האגיס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מצטער שלא הבנת, כנראה לא הסברתי את עצמי נכון. אז ננסה שוב בצורה פשוטה יותר.

בדרגת צמיגות של שמן ישנן שתי צמיגויות. הראשונה עם האות האנגלית W שמבטאת את הצמיגות של השמן כאשר המנוע קר (בדרך כלל קר מתייחס לטמפ' של 40 מעלות צלזיוס כאשר עושים ניסוי במעבדה).

המספר השני מייצג את הצמיגות של השמן כאשר המנוע חם והגיע לטמפ עבודה ( במעבדה זה 100 מעלות צלזיוס). עד כאן מובן?

נניח שיש לך במנוע שמן 10W-40 כלומר צמיגות 10 כאשר המנוע קר וצמיגות 40 כאשר המנוע כבר נמצא בטמפ העבודה שלו ועובד בצורה חלקה.

אין בעיה לעבור להשתמש בשמן בעל צמיגות 5W-40 כי כאשר עוברים לשמן עם צמיגות יותר נמוכה בטמפ שהמנוע קר הדבר מקל על זרימת השמן במערכת והגעתו ביותר מהירות לחלקים הקריטיים שעובדים ללא שמן.

לעומת זאת, מה שצריך לשים עליו ייתר תשומת לב הוא לא "לשחק" על דעת עצמנו עם הצמיגות של השמן כאשר הוא נמצא בטמפ עבודה. אם היצרן מבקש 10W-40 או 5W-40 לא הייתי מעיז לעבור לשמן עם צמיגות 5W-30 שזה אומר צמיגות 5 כאשר המנוע קר וצמיגות 30 כאשר המנוע חם ובטמפ העבודה שלו.

אין צורך לעשות מעבר הדרגתי למשל מ 15Wל 10Wל 5W ולבסוף ל 0W. פשוט ככה יצא.

היצרן אצלי מבקש 15W-40. מיכוון שזה היה לפני מעל 16 שנים ומאז יצאו כבר שמנים יותר טובים עברתי ל 10W-40 חצי סינטטי. היה לי לפני זה 15W-40 מינראלי בדרגת SN API שהיא הדרגה המתקדמת ביותר היום. מיכוון שהוסבר לי ששמן מינראלי עם כל הכבוד לדרגת ה SN הוא עדיין שמן מינארלי וככזה יש לו המון חסרונות אז עברתי ל 10W-40 על בסיס סינטטי. מיכוון שההפרש בין ה10W-40 ל 5W-40 סינטטי מלא לא מה שיהפוך אותי לעני או עשיר אז אני שוקל להשתמש בשמן כזה בפעם הבאה. לגבי שמן 0W-40 זה כבר אולי מוגזם מדיי. בסך הכל מדובר ברכב שלי עם מנוע לא מי יודע מה מתקדם, ישן בתכנון אבל מאוד אמין. לכן שמן סינטטי מלא 0W-40 שהיום מחירו בשוק הוא לא ממש זול נראה כמיותר לחלוטין במקרה של הרכב שלי. 5W-40 יעשה את העבודה טוב מאוד.

בקיצר, "שחק" עם הצמיגות של המנוע שהוא קר לא כאשר הוא כבר חם ועובד עגול.

בכדי לסיים את הדיון הזה מבחינתי ובשביל השקט הנפשי שלך, פעם הבאה תעבור לסינטטי מלא 5W-40 למרות שהיצרן מבקש 5W-30 ותראה איך המנוע מגיב לזה. למרות שהשמן המומלץ הוא 5W-30 מעבר ל 5W-40 סינטטי מלא מ 10W-40 חצי סינטטי זה בהחלט עדיף יותר.

תבדוק בספר רכב שלך, בדרך כלל היצרן נותן כמה אפשריות לשימוש בשמן וכמובן את השמן שנמצא בעדיפות ראשונה אצלו בתור שמן לרכב. ייתכן שהיצרן שלך ממליץ גם הוא על 5W-40 במידה ושמן 5W-30 אינו בנמצא.

פורסם

הרכב שלך כמו שאתה מתאר ללא שום נזילות, עבר את רוב חייו בשמן "חצי" סינטטי, עבר כבר ק"מ מכובד ולכן אין שום תועלת בשינוי סוג השמן. כל שינוי כזה לא יועיל אלא רק יכול להזיק לראיה אתה מוזמן לבוא ולראות מה ביצעתי ברכב כדי לתקן את כל הנזילות. (ולא הם לא היו לפני המעבר לשמן בצמיגות נמוכה יותר). אל תחפש לך הוצאות מיותרות שלא יביאו לשום תועלת. רוב היצרנים ממליצים על טווח מסוים של צמיגויות ולא על צמיגות אחת ספציפית וגם לאורך השנים יכולים לבוא עדכונים מצד היצרן.

סופו של עניין שום נזק לא יקרה לרכב אם תמשיך בשגרת הטיפולים הקבועה ע"י שימוש בשמן של המוסכים המורשים לעומת זאת בשינוי סוג השמן ישנו סיכון שלא שווה לקחת.

פורסם
אני לא יודע באיזה שמן השתמשת אבל שמן סינטטי מלא ועל אחת כמה וכמה שמדברים על רכבים שיוצרו לאחר שנת 2000 אינו יוצר שום נזילות, זה בדוק ומוכח. ההסתייגות היחידה היא לגבי שמנים אסטריים (Ester), שמנים המבוססים על כוהלים שטוענים שהם גורמים לניפוח אטמים וכתוצאה מכך לנזילות. השמנים האלה כמעט ולא נפוצים בעולם האוטומטיבי בעיקר עקב מחירם הגבוה מאוד והעובדה ששמן מקבוצה 4 (בסיס PAO) עושה את העבודה לא פחות טוב.

אלא אם השתמשת בשמן אסטרי הייתי מוכן לקבל את הופעת הנזילות, בכל יתר המקרים כל קשר בין הנזילות לסוג השמן מקרי בהחלט.

לא נכון!

הסברתי לך את זה והסבירו לך את זה גם אנשים נוספים בשרשור. רכב ישן עם מנוע שעבר 200,000 ק"מ הוא לא מנוע צעיר גם אם הוא טופל ביד אוהבת. מעבר לשמן 30 עלול לעשות יותר נזק מתועלת. אולי הכל יהיה בסדר אבל הרכב שלך משתייך ל"קבוצת סיכון" בעלת סיכויים גדולים יותר לבעיות לאחר המעבר.

תראה לי איפה ראית את זה. לפני 3 שנים מכרתי טויוטה משנת 97' עם כמעט 200,000 ק"מ שטיפלתי בה רק עם שמן סינטטי מלא. ביום המכירה היא הייתה יבשה כמו טוסיק של תינוק אחרי לילה עם האגיס.

איתמר.

חח איתמר הרגת אותי מצחוק עם התשובות שלך

״קוטל אנשים״

לעינייננו למרות שאתה בעד שמן סינטטי מלא לעומת שמן חצי סינטטי,

במקרה שלי אם הבנתי אותך נכון לא שווה לקחת את הסיכון במעבר לשמן 5w30?

חשבתי לרגע אולי היצרן שינה את צמיגות השמן במשך השנים והמוסכים פועלים לפי מה שהיצרן שינה,

אבל לא כך הדבר, הספר רכב שלי של חברת ״טלקאר״ יבואנית דייהטסו/ קיה כיום (הספר הודפס בישראל שנת 2000)

כבר לפני 12 שנים כתוב בספר בהמלצות סיכה שמן סינ-טלקאר 10w40 חצי סינטטי.

אנשים פה מציעים אולי מעבר לשמן 5w40 מה שאני יכול להגיד זה שבהמלצות סיכה בספר רכב (שהודפס ע״י היבואן)

רשום צמיגויות אחרות כמו 20w50/ או 10w30 ו- 5w30 ולא כתוב כלל 5w40 :-/

התקשרתי לפז שמנים וכימיקלים בכדי לדבר עם אחד המנהלים הבכירים בחברה,

בהתחלה זה היה כדי לברר עם אני יכול לקנות את השמן דרכם, שמן סינ-טלקאר שאני יודע שהוא של ״פז״ ואולי אני יכול לקנות אותו ביותר זול, המנהל אמר לי שלא ניתן לקנות את השמן הזה בשום מקום פרט למוסכי דייהטסו,

כשהוא נשאל ע״י מה טיב השמן?

הוא אמר: ״ זה אומנם 10w40 חצי סינטטי, אבל הוא מיוצר במיוחד עבור רכבי דייהטסו ואיכותו מאוד גבוה,

אל תכניס למנוע שלך שום שמן אחר רק תשמן המקורי של דייהטסו״.

אני לא יודע אם הוא מודע בכלל שהיצרן בכלל ממליץ על 5w30 :-/

מה אתה אומר על מעבר בטיפול הבא פשוט לאותה צמיגות 10w40 אבל מחברה איכותית כמו רויאל פרפל, ליקווי מולי, קסטרול?

• תוכן חדש...