Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

מזה כשנה אני מחפש להחליף את הסיטרואן C5 באלפא ביצועיסטית וסקסית.

מכיוון שהתקציב שלי מוגבל לצורך השדרוג, נניח 50K לרכישה כולל יישור קו, ומכיוון שהסיטרואן במצב מעולה וכואב לי למכור אותה בנזיד עדשים, אני מתחיל לחשוב על להשאיר את הסיטרואן ברשותי ולהנות ממנה ביום יום, ולרכוש לצידה אלפא פחות פרקטית ופחות שפויה, אך יותר מהנה.

מדוע שני רכבים? בעיקר כי בנסיעות עם הילדה אני רוצה רכב בטוח ביותר, ואלפא תתן לי את זה רק בדורות החדשים והיקרים יותר.

האם זו גישה נכונה - רכב פרקטי וזול ובנוסף רכב ספורטיבי יקר לאחזקה? האם יש שיקולים נוספים לשיקול הכספי (דמי רישוי כפולים, ביטוחים וכדומה), מה דעתכם?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 140
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רעיון מצויין.

והוא הופך לטוב יותר אם תמצא אלפא בת למעלה מ 30, כך שתוכל להנות הן מאלפא קלאסית מצד אחד, והן מעלויות תחזוקה שוטפת זניחות - 1200 ש"ח בשנה, לביטוח ואגרת רישוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ובהסתכן שכל חובבי האלפא יקפצו עלי עכשיו, באלפא בת 30 יש סיכוי שהיא תהיה גם ספורטיבית וגם סקסית, מה שלא בטוח שאפשר להגיד על המודרניות (הנה הם באים...)

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לך סכום מוגבל לצורך רכישת ואחזקת הרכב - או הוצאות אחרות.

אני לא נהנה מנהיגה, אז לא הייתי משקיע ברכב "מהנה" - אלא בדברים אחרים שמהם אני נהנה, כמו חופשה או גאד'ט שימושי. סדרי העדיפות שלך שונים ולכן סביר שהשיקול שלך שונה משלי. הנה - למשל - חן שהגיב לפני ונהנה מהחזקת וטיפול ברכבים עתיקים.

עם זאת - עליך לחשוב עוד צעד אחד קדימה. לא מתפקידי לספר לך שאחזקת רכב נוסף היא עניין די יקר, כך שיהיה עליך לוותר על משהו. המשהו יכול להיות עכשוי או עתידי, כיון שתצמצם את יכולת החסכון שלך. כיון שתקציבך מוגבל והזקקות לכסף מסיבה לא צפויה היא דבר צפוי עליך לשקול את העניין היטב.

ועוד שאלה פרקטית - יש לך מקום להחנות שני כלי רכב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הקלאסיות פחות מושכות אותי, אני בקטע של נאו-קלאסיות :lol: כמו GTV 916, 166, 156 עם מנועי V6, זה הכיוון. אולי אפילו 147 מעניינת שתקבל חומוסצ'יפסלט...

כלומר עדיין אחזקה מלאה של שני רכבים בכלכלת בית מוגבלת תקציב.

עריכה לספריאל: התקציב מיועד בעדיפות גבוהה לרכב, השאלה איך יחולק. חניה יש (כרגע וכנראה שגם בהמשך כשאקנה דירה). הנאה מרכב היא במקום גבוה מאד בסדרי העדיפויות שלי, כולל ויתור על חופשות בחו"ל, ציוד ק"ב והנאות אחרות שאוותר עליהן בשמחה תמורת רכב כיפי.

כמובן שהוצאה נכבדת כזו היא סיכון מסויים, אבל מבחינתי סובייקטיבית רכב הוא מרכיב חשוב במישור הגשמי של תחבורה ותחביב, אחרת לא הייתי חושב על קומבינציה של שני רכבים לאדם אחד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חבל הן על אלפא והן על סיטרואן.

חברות שהיו מובילות טכנולוגיות, כל אחת בתחומה, הפכו לשוליות וחסרות השפעה, והמכירות בהתאם.

קשה למצוא שתי חברות כה שונות ומנוגדות זו לזו מאלפא וסיטרואן; באלפא המנוע היה לב המכונית ואילו בסיטרואן הוא לא היווה רכיב משמעותי, סיטרואן התמקדו במערכת המיתלים המופלאה שלהם, שסביבה נבנו מכוניות סיטרואן, ואילו באלפא הפליאו לעשות המהנדסים בייצרם מכוניות מהנות ומרגשות ממיכלולים סטנדרטיים לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחד הדברים שיפים בלדבר איתך זה שאתה תמיד מגיע לאופי המכוניות והיצרנים, לאורך ההיסטוריה.

הפרספקטיבה שלי אמנם צרה וטריה הרבה יותר, אבל אני מסכים ששתי המכוניות מייצגות גישות שונות מאד, כאשר כל אחת מצטיינת בתחומה בקרב המכוניות העממיות יחסית. כל פעם כשאני יושב או נוהג באלפא אני מוותר על המון נוחות, ביטחון בכביש ופינוק, אבל מקבל rush אדרנלין, ריכוז והנאה מעצם הנהיגה, שהסיטרואן תיתן לי רק בנפילה חופשית מצוק.

זו בדיוק הדילמה.

Winston S. Churchill -

פורסם

רעיון קוסם ודילמה קשה.

לפני כמה ימים היה שרשור קטן על נושא דומה.

השיקול העיקרי הוא עלות: נניח תקנה במחיר זול משהו אקזוטי לטעמך, תשקיע 5-20K בשיפוץ מסיבי, ואז ימים יגידו איך תרגיש.

גשש מה קורה עם ספרינט מסוף שנות ה-80 (שהיא יפהפיה ונעימה מאוווד) או GTV בת 10 פלוס. לפי התקציב המיועד.

פעם הייתי במצב הפוך: החלפתי אלפא סוד משובחת שהיתה אצלי 11 שנים לסיטרואן ZX.

עם עלות הרישוי והביטוח הסתדרתי, צרכי טיפול מיוחדים לא היו, אבל אחרי זמן מה הגעתי למסקנה שאין טעם להחזיק שתי מכוניות.

האלפא נמכרה בצ'יק לזוג שעבר ברחוב וראה פתק על האוטו. עברו כמה שנים ובאה התובנה שאני מצטער על כך שלא שימרתי ושמרתי אותה, אבל יש לנו מצבים בחיים של "הייתי יכול" שאנו לא מממשים. הולכים קדימה עם חיוך.

נראה לי שאולי, בסופו של דבר, תעדיף לשדרג ל-C5 חדישה יותר או אוקטביה.

[בינינו, גם היותו בסביבה של ניצן משאפט הוא סוג של שיקול...]

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

C5 דור אחרון מושכת מאד, אבל כרגע יקרה מדי ולא ממלאת את דרישת ההנאה. לגבי ניצן, ובכן גם כשתהיה אלפא אני אבוא לעשות חראקות ליד שאפט ולהשאיר שלוליות שמן בסביבה (הרגלים קשה לשנות).

המחשבה היא להשאיר את ה C5 שלי בחיים עוד 2-3 שנים ואז לשדרג את הקומבו לרכב אחד שממלא את כל הדרישות, או לרכוש רכב מנהלה חדש ולהשאר עם האלפא המהנה.

דיון ערטילאי משהו... :shock:

Winston S. Churchill -

פורסם
ובהסתכן שכל חובבי האלפא יקפצו עלי עכשיו, באלפא בת 30 יש סיכוי שהיא תהיה גם ספורטיבית וגם סקסית, מה שלא בטוח שאפשר להגיד על המודרניות (הנה הם באים...)

159 לא מודרנית סקסית וספורטיבית?

פורסם

159 לא רלוונטית לתקציב כרכב שני.

אני בהחלט מתחבר לתחושה שלא כדאי למכור את הסיטרואן בפרוטות שתקבל עבורה, אבל לשלם פעמיים ביטוח וטסט? לא חבל?

אני הייתי מנסה להעביר את הc5 במשפחה או משהו דומה לכך, ונשאר עם 156 או 147 כרכב שהוא גם מנהלתי כשצריך וגם יודע לתת פאן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תודה עמיקם, ולעניין ההחזקה הכפולה?

היא כפולה :-)

מנסיון, 147 מתוחזקת כמו שצריך שנוסעת מעט כמו שיש לי, לא אוכלת יותר מידי כסף. אם אתה רוצה להמר אפשר לוותר על מקיף שעולה כמה אלפים בשנה ולהוריד את העלות.

פורסם

אם כבר אלפא כרכב שני - לך על ישנה, אפילו מאד. גם אם יהיה קשה למצוא GTV או ברטונה - ספיידר טיפה פחות נדירות. תעשה סיבוב, ממליץ. במיוחד אם ה-C5 נשארת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...