Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

איזה רכב עדיף מבחינת אמינות, אחזקה זולה וחסכון בדלק? ואולי גם ירידת ערך תוך כמה שנים? אני אסע לא מעט מחוץ לעיר.

פיאט פנדה 2010

פיאט פונטו גרנדה 2010

אלטו 2010\2011

שברולט ספארק 2010\2011

או אולי יש דגם אחר שיותר מומלץ?

תודה רבה!

פורסם

אני חושב לנסיעות מחוץ לעיר עדיפה פונטו שהיא רכב מקטגורייה גדולה יותר מאשר אלטו ושות'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מבחינת צריכת דלק- פנדה. ואם תחליט ללכת על 2011 אז גם המנוע משופר ומואם ליורו 5 אבל כמו שכתבו לך פה, אם אתה מתכנן הרבה נסיעות מחוץ לעיר, כדאי סופר מיני כמו הגרנדה פונו שציינת ויש לא מעט חלופות, למשל סוזוקי סוויפט.

פורסם

עדיפה הגרנדה פונטו, כי יהיו הרבה נסיעות מחוץ לעיר.

מעבר לזה - ירידת הערך מזעזעת בכל הרכבים, אפשר בכיף לצפות ל-20% בשנה, ככה או ככה.

מבחינתך זה אומר שרכב שקונים עכשיו ב-50K, מוכרים עוד 3 שנים בסביבות 20K או עוד 5 שנים ב-10K מקסימום.

פורסם

מבין האופציות – האלטו נחשבת לאמינה מאד (ועם גיר ידני – חסכונית מאד).

הספארק היא חדשה יחסית, ולכן נתוני ירידת ערך ארוכי טווח אינם זמינים עדיין,

אך היא נחשבת לרכב אמין יחסית ובחודשים האחרונים גם מבוקש מאד.

אם צריך לבחור אחד – לך על האלטו.

גיל מאוויס

פורסם

למזלך הגדול נהגתי על הפנדה (יש לי אחת), על הגרנדה פונטו ועל האלטו.

על האלטו אין לי הרבה מה להגיד - רכב קטנטן, אבזור מינימלי, מאיץ לאט מאוד, חסר כח, צפוף מבפנים ומרגיש כמו רכב זול מאוד.

מצד שני, השמועה אומרת שהיא אמינה.

הפנדה - מנסיון שלי היא אמינה, היא הרבה יותר מרווחת מהאלטו ויותר נעימה ממנה בנסיעה בין עירונית, יותר חזקה ממנה ומרגישה יותר אוטו. מצד שני, קצת פחות חסכונית.

הפונטו - הכי פחות חסכונית מבין השלושה, אבל אין ספק שהכי גדולה ומרווחת מביניהן, והכי נוחה גם. המנוע הוא בבסיסו אותו המנוע שבפנדה (1242 סמ"ק), או בבסיסו המנוע 1.4 של פיאט (1372 סמ"ק). הרכב נחשב אמין מאוד.

יתרון נוסף לפונטו - היא יותר בטוחה מכל אחת אחרת שהזכרת כאן.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הספארק היא חדשה יחסית, ולכן נתוני ירידת ערך ארוכי טווח אינם זמינים עדיין,

גיל מאוויס

זמינים מאוד. ירידת הערך היא פסיכית, כיאה לדגמי שברולט.

אפשר להשיג את הרכב ב"0 ק"מ מליסינג" במחירים נמוכים בהרבה ממחירי היבואן, ולכן כשאתה בא לקנות אחת כזו, המיקוח מתחיל ב-5K פחות מהמחירון, בשביל הסיפתח. זה משתקף גם במחיר המחירון עצמו.

פורסם

לא מעט מחוץ לעיר משאיר אותי רק עם רכב אחד - גרנדה פונטו.

שתיסע כמו בנאדם, שיהיה לך נוח ושיהיה לך רכב בטיחותי.

נסיעות רבות בינעירוניות על מכונית מיני לא נשמעת לי חוויה מהנה במיוחד. :|

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לי ניסיון עם האלטו והפנדה הישנה:

לפני חודש היתה לי אלטו שכורה ליומיים אינטנסיביים הרב בבין עירוני, היה גם בתוך עיר בפקקים של עמידה, האלטו מרגישה זולה, הדגש הוא על חיסכון, הרכב עושה את העבודה גם בנסיעה מהמרכז לדרום הרחוק וחזרה, וסוחב בסך הכל בסדר באוטומט, צריכת דלק נמוכה זה ברור, החסרון העיקרי זה במושב לא נוח, כאילו יושבים על ערמת קש עטופה בריפוד, יחד עם המתלים שמעבירים ישירות לגב כל אבן על הכביש, בשורה התחתונה למישהו לא מפונק שמחפש משהו זול וחסכוני זה אפשרות שלא הייתי פןסל

הפיאט פנדה הישנה, יצא לי לסוע עליה שבוע באירופה, רב הנסיעות היו בכבישים בין עירוניים במהירויות גבוהות, הפנדה מרגישה הרבה יותר אוטו, נוחות בכמה ליגות יותר טובה, גם המנוע זכור לי כחזק משמעותי וחסכוני מאוד בדלק, בגדול הרכב הרבהיותר נעים ולמרות צניעותו הוא לא מרגיש כמו ערמת ברגים שהתחברו במקריות לרכב, לכן אני מעדיף אותה כפיתרון זול וחסכוני שנעים לשהות בו

• תוכן חדש...