Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון חלון חשמלי יונדאי אקסנט 99 וגם מילה טובה על מוסך

numnuts
שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי ,

ברשותינו יונדאי אקסנט 1500 5 דלתות 99' .

לפני מספר ימים הפסיק החלון החשמלי בצד הנהג ( קדמי שמאלי ) לתפקד .

אפשר היה לשמוע את המנוע מנסה לעבוד , אך ללא תנועה כמעט .

לצערי לא צלמתי .... כי כרגיל חושב על זה רק אחרי .

פירקתי את ריפוד הדלת :

- פירוק משולש מול הראי ( משיכה )

- פירוק ברגים בדלת ( 2 גלויים בקו מתחת למשולש ראי , אחד בידית פתיחה גלוי ו2 בתוך חורים בידית הגדולה של הדלת )

- פירוק כפתור נעילה ( הברגה פשוטה )

- משיכת התופסנים מסביב לריפוד

- שחרור ידית הפתיחה ( הזזה קצרה הצידה ותרגישו שהיא שוחררה )

- הרמת החלק למעלה תשחרר אותו מהמוט נעילה ומן שפה שמחזיקה אותו

פירוק ניילון אוטם - שימו לב לנתק את הידית פתיחה ואת המוט שלה :

- יש נועל בבסיס הידית למוט המקשר מסובבים אותו ואז מרימים את הידית מחיבור המוט

- מוציאים את המוט מהמחזיק שלו על הדלת

מנגנון החלון מורכב מהמנוע שמחובר לרגולטור ב3 ברגי פיליפס בצד הרחוק מכם

המנגנון מחובר בצד המנוע ב3 אומים 10 מ"מ ( היו סגורים ממש חזק אצלי ) ועל המוט שמוליך את החלון ב4 אומים 10 מ"מ

החלון עצמו מחובר למנגנון בשני ברגים עם ראש 10 מ"מ

התקלה : כבל המתכת הסתבך בקסטה וגם אחרי שהוחזר כבר היה מקומט וקפץ החוצה

אפשרויות :

בשיחה עם מספר מוסכים ומתקני שמשות ההצעה היתה לשפץ את המנגנון עלות סביב ה300-350 שח'

בבדיקה ביונדאי שופ היה את החלק עם הנחה לחברי הפורום הגיע ל125 שח' -- תודה רבה לאלי על העזרה והרצון .

במוסך יונדאי החלק עולה 130 לפני מע"מ

החלטתי ללכת על האמצע ולקנות ממוסך יונדאי כדיי שואכל לראות בעיניים שזה אותו דבר כמו אצלי ( אוטו ישן לך תדע מה כבר עשו )

במוסך יונדאי אקספרס בחיפה היה את החלק , נסעתי לשם הבוקר וכאן מילה טובה !! על המוסך .

אחרי ששילמתי על החלק ניגש אלי מישהו מהמוסך ( בוחן / מנהל , לא יודע לא שאלתי אבל הוא היה נקי :lol: )

ושאל אם אני מתכונן להרכיב לבד , עניתי שכן ואז הוא הציע שאעשה את זה בתחומי המוסך אם אצטרך עזרה

אמרתי המון תודה וחשבתי לחפש לי פינה שלא אפריע , כשהוא ראה הוא אמר לי , כנס לעמדה ככה שתעבוד בצל

בזמן ההרכבה הוא עבר ליד וכבר שאל ... הכל בסדר ? וכמו כן אחד הבחורים העובדים שראה שאני מחזיק את השמשה ביד אחת בא ושם יד שניה

זה לא עלה להם כסף וגם תכל'ס לא באמת במאמץ אבל אני בטוח כבר חושב שהם אנשים טובים .

אין לי מילה להגיד על מקצועיות לא יצא לי לטפל שם , אבל יצאו ממש ממש נחמדים וזה גם חשוב !!!

לעניין התיקון :

לפרק את החלון כשהוא כמעט למטה ( מאפשר גישה לברגים ואז להעלות אותו ידנית ולתפוס עם מברג או משהו שלא ייפול

לפרק את ברגי המנוע

לפרק את ברגי המנגנון ( החדש מגיע מגורז - גם נחמד אבל גם מלכלך ידיים :) )

לשחרר את צמת החשמל מהמנוע

לשלוף מהדלת

להעביר את המנוע למנגנון החדש ( 3 ברגי פיליפס )

לחבר צמה ( אחר כך יותר קשה )

לחבר מנגנון ( בשלב זה בדקתי העלאה הורדה ללא החלון סתם לדעת )

לשחרר את החלון מהמברג ולהחזיק אותו ביד שלא ייפול

להוריד אותו ולחבר למנגנון

לחבר ריפוד

זהו

קצת ארוך מקווה שעזר / יעזור למישהו

עפר .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...