Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב - פורד פיאסטה שנת 2000, מנוע 1.3, 130,000km

הבעיה- לאחרונה כשהרכב עומד, קורה מצב של מים חמים ואדים יוצאים ממיכל העיבוי עקב התחממות.

אציין שהדבר לא קרה לי אף פעם, הרדיאטור והתרמוסטט די חדשים, הוחלפו לחדשים לפני כחצי שנה, ואף פעם לא קרה לי מצב כזה של מים רותחים יוצאים ממיכל העיבוי עקב התחממות, ומד חום המנוע עדיין נשאר על החצי ולא עובר אותו.

מה שהיה בעבר, בשגרה, מד חום המנוע הגיע לחצי ולא עובר אותו, ולא קרה מצב של מים ואדים יוצאים ומתפרצים

ממה שראיתי בעבר ואני זוכר, למאוורר יש שתי מהירויות, איטי ומהיר, תלוי בחום המנוע, וזה היה משתנה לבד בהתאם לחום.

מה שמוזר הוא שמד חום המנוע מגיע עד לחצי ולא יותר מזה, אבל מאוורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה ואני חושב שזו הבעיה.

אם אני מדליק את המזגן אז המאוורר מתחיל לעבוד, אבל בלי זה הוא לא מתחיל לעבוד.

מה יכולה להייות הבעיה? כי בעבר זה לא קרה לי מצב כזה של מים יוצאים ממיכל העיבוי, המאוורר תמיד נכנס לפעולה בזמן ועכשיו כבר לא. האם יש אפשרות שהמאוורר יעבוד קבוע כל הזמן? או שזה יגרום לעומד כלשהו/צריכת דלק מוגברת?

אשמח לעצות

שלומי

פורסם

קצת מוזר. לדעתי יש כאן מספר בעיות

במידה והמאוורר לא נכנס לפעולה - אתה אמור לראות את המד חום עולה (במצב שהרכב בעמידה).

במצב כזה היה ניתן לומר שהבעיה היא המאוורר או היוניט חום.

מצד שני - אין מצב שבחום של אוגוסט המאוורר לא יכנס לפעולה.

אז איך זה שהמד חום עומד עדיין על החצי ?

צריך לבדוק מספר דברים:

1. האם היוניט חום עובד ? (עד כמה שאני זוכר צריך לתת קצר במצב חם)

2. האם המאוורר תקין ? (יש לתת לו 12V ולבדוק)

3. האם ישנה סירקולציה של מים ? האם יתכן שהרדיאטור סתום ? (בדיקת הצינור העליון והתחתון של הרדיאטור)

האם הוחלף רדיאטור בשנים האחרונות ?

איזה מים אתה ממלא ?

פורסם

זה נשמע יותר לכיוון של: יש לך תקלת ראש מנוע וקומפרסיה מהפליטה עוברת למערכת המים, מה שגורם לעליה במפלס המים ולקיטור ויחד עם זאת לא לטמפרטורה גבוהה מהרגיל

נתקלתי בסימפטומים אלו מס רב של פעמים בראשי מנוע..

הפתרון לא קשור למשהו חשמלי \ מאווררים או סנסורים והוא שיפוץ ראש מנוע..

לבדיקה וודאית יותר גש למוסך ובקש בדיקות קומפרסיה במים ובדיקה של גזים במים עקב חשד לראש מנוע..

פורסם

1. היוניט חום עובד- כשמתחילים נסיעה המחוג נמצא על 0 ועולה לרבע לאט לאט, אם עומדים במקום הרבה זמן הוא מגיע לחצי, ואם יש נסיעה ארוכה ורצופה הוא עומד בערך על טיפה פחות מהחצי ונשאר שם, ולפעמים יורד שוב לרבע אם זה נסיעה קרה בלילה.

אם עומדים במקום והוא מגיע לחצי ומדליקים מזגן אז הוא יורד לכיוון השליש/רבע אחרי כמה דקות בגלל שהמאוורר נכנס לפעולה.

2. המאוורר עובד- כמו שאמרתי, בהדלקת מזגן הוא ישר מתחיל לעבוד.

3. הרדיאטור לא סתום ויש זרימת מים, הוא רדיאטור חדש בן פחות משנה.

מה שמוזר לי הוא זה שבעמידה ממושכת מד החום מגיע לחצי ועוצר שם, והמאוורר לא נכנס לפעולה, ויש התפרצות של אדים ומים ממיכל העיבוי.. למה הוא לא מראה לי שחום המנוע גבוה יותר אם זה ככה? ולמה המאוורר לא נכנס לפעולה?

שלומי

פורסם

סליחה, התכוונתי ליוניט מאוורר.

מספר דברים - אם הטרמוסטט שלך תקין אז המד חום אמור במצב נורמלי להיות על החצי כל הזמן ולא על הרבע.

זה נשמע יותר לכיוון של: יש לך תקלת ראש מנוע וקומפרסיה מהפליטה עוברת למערכת המים, מה שגורם לעליה במפלס המים ולקיטור ויחד עם זאת לא לטמפרטורה גבוהה מהרגיל

OK

אם כך בדוק מספק דברים:

מה מצב המים ?

מה מצב השמן ? - האם יש קצף לבן ?

במצב שהמנוע עובד, יש ביעבוע במיכל מים ?

חזור לעדכן בבקשה.

פורסם

1. מצב המים לא משתנה אם הבעבוע הזה לא קורה, כשהוא קורה ומתפרצים מים- חסר כליטר 1 של מים.

2. מצב השמן- המנוע לא אוכל שמן בכלל, ואין טחינה בשמן/ מכסה מילוי השמן, אפילו טיפה.

3. כשהמנוע עובד אז אין בעבוע של מים.. רק לאחר המון זמן שהרכב עומד ואז יש בעבוע והתפרצות.

שלומי

פורסם

שלומי

כשאתה אומר מים אתה מתכוון למים או לנוזל קירור?

המאוורר לא נכנס לעבודה כל כך מהר.

מה לגבי הפקק?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

היי יניב

כן.. אני מתכוון לנוזל הקירור של הרדיאטור..

כשהרכב עומד הרבה זמן אז החום מגיע לחצי ולא עובר אותו, ופתאום יש התפרצות של נוזל קירור וקיטור מהפקק של מיכל העיבוי.

כשזה קרה לי אז שמתי לב שהמאוורר לא עבד, ומד החום היה על החצי, לא יותר

כשאני מדליק מזגן אז המאוורר עובד, ככה שהוא תקין.

הבעיה היא ההתפרצות המוזרה של נוזל הקירור מהפקק, כשהחום לא עבר את החצי אז אני לא מבין למה זה קורה.

בדקתי פיוזים וכולם תקינים, הרדיאטור חדש בן פחות משנה, כשמפעילים מזגן אז המאוורר עובד ככה שהוא תקין, וגם מד החום משתנה בהתאם לטמפרטורה- מתחיל מ0 בתחילת נסיעה ועולה לחצי ונשאר שם רוב הנסיעות, הוא יורד לרבע בנסיעות ארוכות במזג אוויר קר מה שאומר שמד החום תקין..

אז אני לא מבין מה הבעיה פה, מה פשר ההתפרצות של נוזל הקירור מפקק מיכל העיבוי?

אני זוכר לפני שנה בערך כשהיה לי רדיאטור סתום אז החום עלה ל3/4 ורק אז המאוורר עבד והתחיל לפעול אוטומאטית, בלי שהפעלתי מזגן או משהו, אני זוכר שהיו לו 2 מהירויות- איטי ומהיר.

אי אפשר לתכנן את המאוורר שיידלק ב1/2? יש טעם להתחבר לסורק תקלות ברכב כזה?

שלומי

פורסם

לפני שנכנסים/מכניסים לסרטים של ראש מנוע,יש לבדוק אצל חשמלאי רכב את עניין המאוורר.אם אכן,יש לו 2 מהירויות יתכן כי יש בעיה במהירות הראשונה שלו,(אולי נגד מהירויות אולי משהו אחר) ותיקון הבעיה הוא הפתרון.

לאחר תיקון המאוורר,אם עדיין יש בעיה,צריך לבדוק את כל מערכת הקירור בלחץ ולראות אם יש איבוד לחץ מהמנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עד כמה שאני יודע,כשהמד חום במצב אמצעי המאוורר לא עובד (כך זה אצלי באסקורט) אך ברגע שזה עובר את החצי

(ממש טיפה מעל החצי) המאוורר נכנס לפעולה. אצלי אין שתי מהירויות.

זה שבזמן נסיעה הרכב לא מתחמם לטמפרטורת עבודה - זה בגלל הטרמוסטט לא מתאים (נפתח מוקדם מדי עבור המנוע, כלומר בטמפרטורה נמוכה מדי) - האם הטרמוסטט מקורי ? (אני מניח שלא).

כמו כן, אצלי (ובכל רכב אחר עם מזגן שאני מכיר) ישנם 2 מאווררים שונים: 1 למזגן ו-1 למנוע:

המאוורר של המזגן לא קשור למנוע - הוא מופעל ברגע שמפעילים מזגן.

היוניט מאוורר קובע מתי יפעל המאוורר של המנוע.

האם החלפת יוניט זה ? האם התקנת מקורי ?

פורסם

רוב הסיכויים שזה באמת החיישן טמפרטורה שתפקידו להפעיל את המאוורר.

כדי לבדוק אותו צריך למדוד את ההתנגדות שלו ולהשוות אותה למפרט שצריך להיות.

אתה יכול לבדוק את זה ע"י קיצור הרגליים שלו אבל עדיף לעשות את זה מול סכימה חשמלית כדי לא לעשות נזקים.

פורסם

לפותח השירשור, סליחה שאני שואל שאלה מטומטמת אבל אני רוצה רק לוודא. יש לך ברכב שני מאווררים. אחד של הרדיאטור והשני של המזגן. אתה בטוח שאתה מסתכל על אותו מאוורר כאשר אתה מפעיל את המזגן? כי זה האחרון נדלק מיד שמפעילים את המזגן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש לו רק מאוורר אחד

ולוקח לו זמן להתחיל לפעול. ככה זה אמור להיות

שלומי, תבדוק כמו שאמרו לך את המהירות הנמוכה

והתרמוסטט שלך לא בסדר.

כשקר לוקח לנוזל זמן להתחמם, אבל אח"כ זה צריך להשאר בחצי.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

איך יש לו בדיוק מאוורר אחד? כל רכב שראיתי עד היום עם מזגן, כולל הפיאסטה שלי מגיעה עם 2 מאווררים. אחד על הרדיאטור קירור של המנוע והשני על הרדיאטור של המזגן. אגב, מזגן עובד הפוך. המזגן "אוכל" חום בכדי לייצר קור ואילו הרדיאטור של המנוע פולט את החום בכדי לקרר את המנוע. שני הוונטות עובדות הפוך. של המזגן היא מעיפה חום על הרדיאטור ושל המנוע היא מעיפה את החום מהרדיאטור הלאה ממנו.

תקן אותי אם אני טועה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אפשר לדבר עוד הרבה על חשמל ומאוורר וסנסורים..

אבל כל עוד המנוע לא חם הרבה הרבה מעבר למותר אין קשר כלל לאיזה מאוורר עובד ואיזה לא,

יש כאן בעיית ראש מנוע ומעבר קומפרסיה..

מנוע קצת חם לא משפריץ ככה מים.. אין כלל קשר למאוורר.. הוא גם רואה שהטמפרטורה לא גבוהה מהנורמה בצורה כלשהי..

• תוכן חדש...