Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה ידידי. מי אמר שאין אנשים טובים בפורום?

אבל זה עקרון, אני לקוח של איזיפרק לא חוזר להיות. יש פנגו, גם טוב. הרוב אומרים

שזה יותר טוב, אבל אני כנראה מזדקן :-)

אחרי חודשיים בפנגו תחזור לשרשור הזה ותצחק על עצמך שבכלל בזבזת שיחה עליהם איזיפארק.

פנגו זה שירות חניה הרבה יותר נוח.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא הבנתי את הסיפור הזה של התזכורת אישית בפנגו.

אם הזמן שמותר להחנות בת"א הוא 3 שעות, וזה נותן התראה לפני כדי שאני אצבע סיום חניה ויצירת חניה חדשה כביכול. מה קורה אם אני עובר את אותם 3 שעות ולא נרשמתי למנוי הזה של התזכורת?

זה ממשיך לחייב אותי כל עוד לא הודעתי להם שאני מסיים את החניה שלי? הרי עברו 3 שעות...

איזה עוד מתחרים יש טובים חות מפנגו? לפי רשימת התעריפים שלהם הם לא תופסים את כל הארץ

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לדעתי אחרי 3 שעות החיוב נפסק, אבל גם החניה, ואז אתה עלול לקבל דוח.

יש עיריות כמו כפ"ס, אאל"ט, שאין הגבלה, ואז אתה ממשיך להיות מחוייב עד

סיום שעת החניה בתשלום, שזה תאורטית יכול להיות 11 או 12 שעות.

יש את סלופארק, אבל גם להם אין כיסוי מלא, ואני חושב שיש דמי מנוי חוץ מת"א.

פורסם
1)העניין הוא שזו ביצה ותרנגולת.

אני לא מאמין שלאורך זמן, אם תתן שירות טוב והוגן, זה לא ישתלם לך.

2)אתה יודע מה, קח את איקאה לדוגמא. הם נתנו החזר כספי הרבה לפני

שהחוק חייב, ובלי לקזז 5% או כל סכום אחר מהעסקה(כמו שהחוק כיום מתיר).

לפי נתונים של איקאה, הדרישה להחזר כספי היתה נמוכה מאוד, אף שזה הוצע לאנשים.

בנוסף, בד"כ יש דרך לדעת מי הוא הסחטן ומוצץ הדם, ומי באמת מציג בעיה

אמיתית.

1) האמת? נחייה ונראה... לצערינו. ראה סעיף 2.

2) אם תתן אופצייה שאיננה דבר סטנדרטי, הדבר הראשון שיקרה הוא העלאת תיאוריות קונספירצייה שונות ומשונות. "למה הם נותנים החזר כספי ולא זיכוי? זה נשמע חשוד, אולי זו תרמית מס? אולי זה בגלל שהם יודעים שהמוצרים שלהם על הפנים?". וחשד לא עוזר לאף אחד... במקרה של איקיאה, זה לא עניין אף אחד כי המחיר היה משתלם מאד, כך שלא היה טעם בלהימנע מלקנות שם למרות שהם כנראה "עובדים אלילים במחסן ומבצעים טקסים פאגאניים לפני העמסת משאית ללקוח" או משהו בסגנון.

מה אתה רוצה מהם? שיספגו את העלות? לא ברור...

אין פה בכלל דיון על תודעת שירות - כן או לא. זכותך לבקש מהם שיתחשבו בך, וזכותם מנגד לסרב.

זה שהתשובה שלהם לא נראתה לך זו סיבה להתלונן?

לעומת זאת, תראה מה קרה בחברה האמריקאית. אמר נגנב, קיבל הנחה משמעותית, ונשאר לקוח מרוצה. אין הנחה משמעותית? האמריקאים מבינים, שלא רק שלא יקנה שם, גם לא ימליץ לחברים, וגם להיפך, יגיד להם להימנע והשמועה תתחיל לעשות כנפיים. חברה חכמה סופגת פה ושם עיזים, אבל מגדילה כמות לקוחות בזכות זה.

אין סוף לדוגמאות אודות רמת השירות הנחותה בארץ לעומת רמת השירות הגבוהה בחו"ל.

הנה כמה דוגמאות רלוונטיות מתחום יקר לליבנו:

1.המוסכניק שלי מגיע אלי הביתה לקחת את הרכב לטיפול ומחזיר לי אותו בגמר הטיפול.

2.הוא משתמש רק בחלקים שמאושרים על ידי (מק"טים) ואין לו בעיה שאביא לו חלפים ואשלם לו רק על עבודה.

3.הוא מעדכן אותי בהודעות בדיוק מה צריך לבצע ברכב, עלויות ואלטרנטיבות.

4.הוא לא גובה ממני שקל על סריקות מחשב לאיתור תקלות.

5.כשהרכב שלי בעבודה יש על הכנפיים מגינים כדי למנוע לכלוך ונזקים אחרים.

6.בגמר הטיפול מנקים לי את כל תא המנוע.

7.מנקים\שוטפים את הפח אם התלכלך מסיבה כלשהי.

8.מחזירים לי את הרכב לחניית הבית עם חשבונית מפורטת על המושב.

עם יד על הלב,

כמה מוסכניקים נותנים שירות כזה בארץ?

במיוחד בהתחשב בזה שבכל זמן נתון יש לו איזה 2 פרארי\פורשה מפורקות על הליפט ואני מחזיק רק 325 מזדקנת.

ובשורה האחרונה שלך, נמצאת העז. כמובן שאתה מקבל שירות מדהים, זה מוסך יוקרתי שחי משירות טוב, כי לאנשים שיכולים להחזיק רכבים כאלו אין הרבה סבלנות להתחכמויות, לא תתיחס טוב- אתה מחוק, ואף אחד לא יעשה אתך עסקים...

אתם רק שוכחים את הלקוח הישראלי, זה אותו לקוח ששובר את האקווריום שלו ברשלנות ומצפה מהמוכר שיתן לו אחד חדש חינם.

וגם איזו מתנה יפה ככה לאקווריום על הדרך (חדש! מה, לא תיתן מתנה אחוקי? לפחות תן ת'דגים בחינם :shock::roll: )

ToMeR, זה נכון, וציינתי את זה בהודעות קודמות. אבל אתה יכול לסנן את רוב אלה שמנסים לנצל,

לא צריך להיות גאון גדול.

בלי קשר, יש מקרים שברור לך ב 100% שזה לא ניצול או נסיון לסחיטה וכד', ועדיין עסקים

בארץ מגלים אטימות. אתה לא יכול להיות אטום כלפי כולם בגלל שיש כמה אחוזים בודדים

שהם רקובים. וגם את אותם רקובים יש דרך להרחיק.

אני בעבר עבדתי במקומות שנותנים שרות, והאמן לי, אני יודע מה זה לקוחות כאלה.

יש חוצפנים שבא לך לזרוק אותם החוצה יחד עם המוצר שהם קנו. אני אישית בשניה הייתי

מזהה במי מדובר, כולל כאלה שלמראית עין נראים לך החננות התמימים הכי גדולים.

ולכן הייתי יודע מה לבדוק, איך ומתי. ונגיד שטעיתי באיזה לקוח או שניים,

לעומתם הוצאתי עשרות לקוחות מרוצים, והם חזרו. כי הם קבלו שרות טוב.

לצערי הגדול, התחום שבו הקמתי את העסק שלי מלא תחמנויות ורמאויות, בצורה כזו שלקוח לא יודע למה להאמין כבר. שירותיות עוזרת קצת, אבל אנשים פשוט חשדנים כל כך, שמה שאני מציע להם הוא אמיתי וכנה, ללא משחקים, ואני נראה ההזוי בחבורה- בדיוק בגלל זה.

אני לא מעוניין לציין דוגמאות. מי שהסתקרן, שישווה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, אני מבטיח לך שבטווח הארוך זה ישתלם לך, כי רוב מי שנתת לו שרות טוב,והיית הגון איתו,

יזכור את זה, יספר לחברים, למשפחה וכד׳, וגם שהוא יחשוב על שדרוג או יזדקק למוצר אחר,

הוא יחזור אליך. הרי רוב מי שעסק מוכר לו, הוא לא החולירות, אלא האנשים שהם בסדר.

ועל האנשים האלה אתה בונה.

פורסם

לאט אבל בטוח הגישה בארץ משתנה.

שתי דוגמאות בשלוף, דווקא מעולם התיקים:

קניתי תיק צילום של חברה מסויימת, מוכרת ומכובדת (תיק של 1000 ש"ח). יומיים אח"כ טסתי איתו לחו"ל ושם החלה להיפרם אחת הכתפיות ורצועה נוספת איימה לקרוס. כשחזרתי לארץ אחרי שבוע והגעתי לחנות מוכן לקרב - הפתיעו אותי והציעו מיוזמתם להחליף בחדש או לקבל חזרה את הכסף. בחרתי בכסף ונשארתי לקוח נאמן ומבסוט (אם כי את הכסף העברתי לחנות אחרת עבור תיק אחר).

בתיק נוסף שהיה ברשותי משהו כמו שש שנים התקלקל הריצ'רץ'. התיק של חברת לואופרו שמצהירה על אחריות לכל החיים. קפצתי למשרדי היבואן לשלוח אותו לתיקון, תוך שהם מתנצלים על זה שיקח לפחות חודש. אחרי ארבעה ימים קיבלתי טלפון לבוא לקחת. לא רק שהוחלף רוכסן, גם תפרו קרע קטן שהיה בכתפיה על דעת עצמם. כמובן שבחינם ועם חיוך גדול.

באותו ביקור רציתי לקנות מהם אבזם לתיק אחר (אותו אחד מהפסקה הראשונה), לא היה במלאי. הציעו לי להביא את התיק ולהשאיר לתיקון באחריות. אמרתי כולה אבזם, אני מרכיב לבד, וחוץ מזה לעס אותו כלב, אני לא חושב שהאחריות תופסת כאן. תגובתם? תופסת, תביא. נשארתי המום. לא הבאתי. הזמנתי אבזם מאיביי :).

סתם, כדי להכניס קצת אור לשרשור...

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני גם מכיר חברות מסויימות שנותנות שירות כמו שצריך.

למשל יבואני לדרמן. העברתי להם בעצמי + שמעתי ממקור ראשון (אנשים אחרים שנעזרו בהם בעצמם) לדרמנים לתיקון, וברוב המקרים במקום לתקן, קיבלו או חצי אולר חדש, או ... אולר שלם חדש.

במסגרת עבודתי הקודמת מסרתי אולתר וויב לתיקון אצלהם עבור לקוח כחלק משירות שנתתי לו על דעת עצמי(המדיניות הייתה נגד זה, "לקוח צריך לקנות ולשלם הרבה וזהו", או במילים אחרות: הכסף של הלקוח זה טוב, הלקוח עצמו הוא מטרד :shock::roll: ) מהיכרותי עם החברה. האולר היה מרוט, עבר נסיון השחזה נוראי ללא ידע מה שדפק את כל הלהב, שריטות, מה שתרצו.

הוחלף לחדש בלי למצמץ!

אותם סיפורים ממקום ראשון גורסים, שגם כשהיה רק שבר בפלאייר או משהו דומה, הם קיבלו גם סכין "שהושחזה" או ש"הוחלפה". אחרי נסיוני האישי, אני מאמין שהיא פשוט הוחלפה כחלק מהשירות שלהם.

T&I- כל הכבוד!

יש גם דברים הגיוניים שלא היית מצפה למצוא. במוסך מורשה מאזדה, אמרו לי "תשאיר את האוטו, 500 ש"ח, יום שלם, לא מבטיחים כלום" - על בדיקה מחור**ת! 20 מטר משם, מוסך פרטי, אמר לי הבחור: "אני אחבר לך מחשב לבדיקה. (בצורה מתנצלת:) אם אני מוצא תקלה, תצטרך לשלם. זה 150 שקל. לא מוצא כלום- לא משלם כלום".

אני עם פרצוף :shock:

מאז, עברתי רכב, ועשיתי שם טיפול 90K (ב-85K...) וטיימינג. והזרוע עוד נטוייה. והכל בגלל 150 ש"ח...

OSHRI, זו התיאורייה וחלק מהתקווה. בינתיים, ההפנייה היחידה שקיבלנו מלקוח זה מהלקוחה הראשונה שלנו, עבור אמא שלה, שבסוף לא יצא מזה עסקה (זוכר שכתבתי על האקווריום החדש "תביא לפחות ת'דגים"? :shock::?:roll::evil: ).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...