Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף אובייקט מנוצל עד המקסימום על חשבון המגבר או מגבר מנוצל עד המקסימום על חשבון האובייקט?

מה מחזיק יותר זמן? ובאיזה מיקרה הצליל יהיה נקי יותר בווליום גבוה?

פורסם
תחשוב בהיגיון.

אובייקט מנוצל יפיק מן הסתם יותר מאשר שתיקן מגבר 60x4 ותשים אותו על רמקול שמבקש 140RMS

עדיף איזון, ובאמת שמעניין אותי למה השאלה הזו ?

יש עוד שאלה באיזה מיקרה הצלילי יהיה נקי בווליום גבוה

לגבי למה שאלתי? כי המליצו לי על מגבר+רמקולים GTO1004+morel tempo 6 6.5 פה בפורום

וכידוע לכם הרמקולים הם 120RMS והמגבר 100RMS פר ערוץ אז המגבר מנוצל במקסימום והרמקולים לא ובכל זאת המלצתם על השילוב הזה יותר מפעם אחת

פורסם

אני לא יודע לגבי מערכות ברכבים , אבל הרבה מאמרים בתחום ההגברה והאולפנים (שיצאו תחת שמות של חברות גדולות , למשל הספר סאונד של חברת JBL) טוענים שרצוי הספק מגבר כפול מהספק הרמקולים שהוא מזין (3dB+ HR).

אפשר להתחכם עם זה באין סוף דרכים ולומר שאין צורך ממשי , או להיפך , להקצין את גישתם להשגת "מרווח ראש" ולטעון שצריך מגברים אפילו יותר חזקים מפי 2 - לא מתכוון להיות זה שיתווכח , בשורה התחתונה זה מה שהסיקו ברוב המאמרים (בהתייחסות גם לקליפינג וגם לתופעת הקומפרסיה) .

אני מאמין שבתחום הרכב , בדומה לתחום המערכות האודיופיליות (הביתיות) , שם העניין קצת יותר פתוח (או פחות ממה רשום על הנייר) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

1.ברב המקרים תיהיה סטיה לפה ולשם, כלומר החברה שמיצרת מגברים (כאשר מדובר בחברה טובה) לפעמים תכתוב פחות מההספק שיוצא באמת מהמגבר.

2.אותו דבר גם ברמקול היצרן הולך על בטוח ורושם קצת פחות מקצה היכולת של הרמקול.

3.כאשר אתה שומע מוזיקה (אלא אם כן אתה שומע טונים)העוצמות הם לא קבועות כלומר המגבר לא מוציא בכל רגע נתון 100RMS בפיקים הוא יכול להוציא יותר ובשקט כמעט ולא להוציא כלום

4.כנ"ל הרמקול, הרמקול יכול לעמוד בפיקים שמעל הרמס שלו.

5.עדיפות תמיד לתת קצת ספייס מבחינת הספק לרמקול, זאת אומרת עדיף לקחת במקרה שלך רמקול 120W RMS שיכול לעמוד בפיקים עד 280W בערך ולחבר אותו למגבר קצת יותר חלש ממנו, במקרה שלך 100W RMS ויכול להגיע לפיקים באזור ה150+.

6.במידה ותעשה הפוך (מגבר חזק מהקומפוננט) בסופו של דבר אתה תשרוף את הקומפוננט.

7.הרמס של הרמקול זה היכולת שלו לעמוד בעוצמה מסויימת מבלי להפגע(להשרף), כלומר קליפ(CLIP-גל מרובע)של 150W

יגרום לסליל של רמקול 50WRMS להתחמם עד כדי שריפה של הסליל.

עריכה:

8.במידה ואתה מנסה להגיע לרמה של אולפן הקלטות ברכב ו/או שאתה עובד באופן ממש ממש מסודר כאשר אתה יודע בדיוק מה המגבלות של הציוד ואתה נמנע מקליפים וכו' אז העדיפות שהמגבר יהיה חזק מהרמקול,

בגלל שברכב מנסים לשמוע מוזיקה קצת יותר חזק מהרגיל ו אופן העבודה והגבולות אינם ברורים, עדיף לשמור על הציוד וללכת על בטוח! והכי בטוח זה מגבר שלא סוטה ממגבלות הרמקול לא למעלה מדי ולא למטה מדי(מבחינת הספק).

פורסם
1.ברב המקרים תיהיה סטיה לפה ולשם, כלומר החברה שמיצרת מגברים (כאשר מדובר בחברה טובה) לפעמים תכתוב פחות מההספק שיוצא באמת מהמגבר.

2.אותו דבר גם ברמקול היצרן הולך על בטוח ורושם קצת פחות מקצה היכולת של הרמקול.

3.כאשר אתה שומע מוזיקה (אלא אם כן אתה שומע טונים)העוצמות הם לא קבועות כלומר המגבר לא מוציא בכל רגע נתון 100RMS בפיקים הוא יכול להוציא יותר ובשקט כמעט ולא להוציא כלום

4.כנ"ל הרמקול, הרמקול יכול לעמוד בפיקים שמעל הרמס שלו.

5.עדיפות תמיד לתת קצת ספייס מבחינת הספק לרמקול, זאת אומרת עדיף לקחת במקרה שלך רמקול 120W RMS שיכול לעמוד בפיקים עד 280W בערך ולחבר אותו למגבר קצת יותר חלש ממנו, במקרה שלך 100W RMS ויכול להגיע לפיקים באזור ה150+.

6.במידה ותעשה הפוך (מגבר חזק מהקומפוננט) בסופו של דבר אתה תשרוף את הקומפוננט.

7.הרמס של הרמקול זה היכולת שלו לעמוד בעוצמה מסויימת מבלי להפגע(להשרף), כלומר קליפ(CLIP-גל מרובע)של 150W

יגרום לסליל של רמקול 50WRMS להתחמם עד כדי שריפה של הסליל.

עריכה:

8.במידה ואתה מנסה להגיע לרמה של אולפן הקלטות ברכב ו/או שאתה עובד באופן ממש ממש מסודר כאשר אתה יודע בדיוק מה המגבלות של הציוד ואתה נמנע מקליפים וכו' אז העדיפות שהמגבר יהיה חזק מהרמקול,

בגלל שברכב מנסים לשמוע מוזיקה קצת יותר חזק מהרגיל ו אופן העבודה והגבולות אינם ברורים, עדיף לשמור על הציוד וללכת על בטוח! והכי בטוח זה מגבר שלא סוטה ממגבלות הרמקול לא למעלה מדי ולא למטה מדי(מבחינת הספק).

המגבר הוא 100RMS פר ערוץ ב4אום והספק כללי 600W והקומפוננט הוא 120RMS ב4אום הספק כללי 280W 90DB

מפה מה אני מבין? מה מנוצל יותר? ובמידה שהמגבר מנוצל במקסימום עדיף לקנות מגבר אחר או קומפוננט אחר בטווח מחירים זהה?

פורסם

אתה ממשיך לשאול את אותה שאלה ומצפה לשמוע תשובה שונה.

תקנה jbl gto 1004 וסט מורל טמפו ותיהיה מאושר!

אתה רוצה שכל המספרים אצלך יהיו זהים תקנה max audio z4500 125w לערוץ.

אבל הjbl יהיה מצוין לסט הזה ובמחיר עוד יותר מצוין.

פורסם
אתה ממשיך לשאול את אותה שאלה ומצפה לשמוע תשובה שונה.

תקנה jbl gto 1004 וסט מורל טמפו ותיהיה מאושר!

אתה רוצה שכל המספרים אצלך יהיו זהים תקנה max audio z4500 125w לערוץ.

אבל הjbl יהיה מצוין לסט הזה ובמחיר עוד יותר מצוין.

איך מצוין איך שהקומפוננט 20%+- לא מנוצל בכלל? לקנות מותגים ושמות כולם יכולים... זה או קומפוננט חלש יותר או מגבר חזק יותר אין פה משחקים באמת שאני כבר לא מבין את האנשים פה פעם אומרים שצריך 20 RMS עודף לטובת ה מגבר פעם נותנים סט שבכלל לא טועם לכם את העקרונות אני לא מבין...

• תוכן חדש...