Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היבואן עושה את מה שנדרש ממנו,ישנן מכוניות שאין בהן שום תקלה ויש שכן,איני יודע לשם מה העדכון תוכנה אך היא נעשתה במכוניות שלפי מיטב הבנתי לא תפקדו באופן סביר,לאחר נסיעה של לפחות אלו מבין מכריי הרכבים קיטעו,איבדו כוח הוחלפו סלילי הצתה ולאחר מכן מנועים ,אני תקווה שבעלי הרכבים יפיקו מהם את מירב ההנאה כי אכן הרכב הזה מהנה.

עופר בן צבי

• תגובות 255
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים עם falou , על מה בדיוק אתה מציע שיתבע? נראה לך שהוא יכול בכזו קלות להוכיח ש vag ייצרו מנוע דפוק,

ובגלל שהם לא רצו להחליף לכולם, הם מכרו אותם בידיעה שהם דפוקים ורק חלק מהם ידרשו החלפה במסגרת האחריות.

אם זה נכון הוא צריך להגיש תביעה ייצוגית עולמית כנגד vag.

כמו שכבר כתבתי, היבואן מבחינתו עשה מה שצריך. הלך מנוע, קיבלת מנוע חדש מהקופסא. זה שאתה לא מרוצה מזה,

או נשארת עם הרגשה לא טובה, איך אומרים, בעיה שלך.

וזה לא שאני לא מבין את פותח השרשור, זה באמת מבאס, אבל חוקית, משפטית, אין לך מה לעשות.

פורסם

ואם היבואן היה מודע לזה שהיתה סדרה של מנועים "דפוקים" והוא עדיין המשיך למכור רכבים מאותה הסדרה?

זה שהבעיה תוקנה בהמשך יכול מאוד להיות.

כשהם הבינו שהיתה סדרה של מנועים שהיא דפוקה , למה לא לעשות ריקול ולהגיד ללקוחות שהיו מהסדרה הנ"ל שיש בעיה במנוע ויש צורך להחליפו.

במידה ליבואן היה ידוע שיש מנועים דפוקים והוא ממשיך למכור אותם, זה לא נחשב לרמאות?

Got To love It

פורסם

היבואן הזמין את בעלי הרכבים לריקול עד כמה שאני יודע,מאמין שהנושא של מנועים אולי פגומים נבדק על ידיו ומטופל ויטופל בהתאם,צמפיון מנוסים בנושא הם מטפלים ברכבים עשרות שנים,עוברים קורסים ונשלחים להשתלמויות.

עופר בן צבי

פורסם
ואם היבואן היה מודע לזה שהיתה סדרה של מנועים "דפוקים" והוא עדיין המשיך למכור רכבים מאותה הסדרה?

זה שהבעיה תוקנה בהמשך יכול מאוד להיות.

כשהם הבינו שהיתה סדרה של מנועים שהיא דפוקה , למה לא לעשות ריקול ולהגיד ללקוחות שהיו מהסדרה הנ"ל שיש בעיה במנוע ויש צורך להחליפו.

במידה ליבואן היה ידוע שיש מנועים דפוקים והוא ממשיך למכור אותם, זה לא נחשב לרמאות?

כי הוא יבואן ולא יצרן. הוא לעולם לא יעשה משהו שהיצרן לא אמר לו לעשות.

לדעתי יש פה שטח אפור, שבו היצרן אכן מודע לבעייתיות מסויימת במנועים מהסוג שלך, ולכן הוחלט\הוסכם להחליף את כל המנוע ולא לבצע רק תיקון. זה עדיין לא אומר שהיצרן מוכן להודות באופן גורף שיש בעיה מתמשכת במנועים מהסוג שלך. ייתכן שגם יותר שווה ליצרן להחליף מנועים ספציפיים, כמו אצלך, מאשר להתמודד עם ריקול שעולה הרבה יותר ואאל"ט נדרש רק במקרי בטיחות (כל הפיסקה הנ"ל היא רק השערה שלי, אני לא מבסס את זה על שום מידע. סתם common sence).

ברור שכל זה לא עוזר לך, ואני משתתף בצערך כי זה אכן מבאס. שאלת פה מה אנחנו היינו עושים, ואענה לך את דעתי: תיפטר מהרכב. לא משנה איך, לא משנה בכמה, פשוט תעשה את זה ותתחיל דף חדש. יש ביטוי באנגלית שאומר cut your losses and run, שאני חושב שמתאים במקרה שלך. כל עוד הרכב הזה בחנייה שלך, כל פעם שתיכנס אליו אתה תרגיש מרומה ומנוצל, שזה הרבה יותר גרוע מעניין הכסף. תעשה את זה בשבילך ולא כי צ'מפיון צריכים לפצות\לשלם על התנהגות כזו או אחרת (ואני בכלל לא בטוח שהם צריכים, אבל עזוב את זה כרגע- יש פה כבר 17 עמודים של ויכוח בלתי-פתיר סביב זה). הם כבר ישלמו בכך שאתה כבר לא תמשיך איתם- גם אם תחליט לקחת את הגולף שמוצעת לך כפתרון, אחריו אתה כבר לא תחזור אליהם.

הערה: אני בדרך כלל נמצא ב"אגף" האספנות, במקרה זה ראיתי לנכון להגיב. בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

בן, אני חושב שכאן אתה טועה, זה לא כלכלי ולא הגיוני שלא לדבר על יחסי הציבור שזה יעורר כאשר יבצעו ריקול לכל הרכבים שצוידו במנוע הזה, הם פשוט מחליפים רק למי שהתפגר לו המנוע. נכון שזה מורגש כאילו המון מנועים הולכים, אבל יחסית לכמויות שמיצרים זה זניח.

קח את זה צעד אחד קדימה, אתה לא מרוצה מירידת הערך עקב החלפת מנוע (שלא לדבר על איכות העבודה בהשוואה להרכבה במפעל). אתה מעוניין שהיצרן יגרום לכזו תחושה אצל מאות אלפי רוכשי הרכב בעולם ? ממש לא הגיוני!

זה יהיה מעניין לראות את הגישה של היבואן והיצרן כאשר מנוע כזה יתפגר בתום האחריות, אם הוא יסרב לשאת בעלות וידרוש תשלום מלא כאן יש (אולי) סיבה לתבוע כי זה כשל תכנוני ולא כתוצאה מבלאי/שימוש לא סביר.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
זה לא מדוייק וגם בדיון הקודם - העלתי במיוחד בשביל ההיתממות שלך , דיונים מספרד של אנשים אשר מנועי TSI התפגרו להם .

וגם ראיון עם מכונאים וטכנאים של VAG - אשר טוענים לבעיה ברצועת תזמון של המנועים הללו - בעיית תאימות מרווח (טולונסים לא מתאימים )

- ולטענתם במנועים החדשים הבעיה תוקנה .. אבל המסר שלהם (VAG) כי זה לא הגיוני להחליף מראש אלפי מנועים שנמכרו בשנים עברו - ולכן .

רק מנועים שנפגעים ( בד"כ בוכנה מס' 3 - הם מחליפים ) והם מעבירים את האחריות על התקלות ליבואן/סוכן .

וחברת VAG לא לוקחת אחריות כאילו בכלל - הבעיה לכאורה בין הסוכן לקונה ..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=431181&page=2

מתורגם מספרדית

כך שיש בעיה ולקוחות נפגעים .

ו בן - נסה לבדוק אולי ב טרייד אין של אוטו - דיל , יש רכב טוב אשר אפשר לקנות .

אייל .

אז מצאת כמה דיונים מפורום ספרדי שבהם המנועים התפגרו, ו? האם זה מעיד על התפגרות רבתי של המנועים האלה או בעיה סידרתית? כפי שאמרתי קודם, נסה לחפש בגוגל דיונים על התפגרות של מנועים של טויוטה וגם כאלה תמצא לא מעט.

הדיון הזה פשוט מזכיר נשכחות מדיונים קודמים על צרפתיות ועל אנשים מוזרים שהיו סופרים סיטרואן ופיג'ו שעומדות בצד הדרך - כאילו שבכל יום לא ראיתי מזדות וטויוטות באותו מצב צבירה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

ולמכור רכב ללקוח בידיעה שהוא מרמה אותו כי ידוע לו שיש בעיות במנוע הנ״ל זה תקין?

זה נקרא רמאות, זה כמו שאני בעסק ימכור למישהו מוצר בידיעה שזה מוצר פגום. ההבדל היחידי הוא שפה מדובר על סכום של כמעט 200 אלף ובמקרה שלי זה סכום של 10k, עדיין אני לא היתי מוכר מוצר פגום בלי שום קשר לעלות והרווח!

אני שילמתי 185 אלף עבור מוצר תקין וקיבלתי מוצר שהוא ידוע כפגום.

Got To love It

פורסם
טרייד אין הוגן? זה סוג של אילוץ מבחינתי ההחלפה, הרי רק הפכו את שעון החול ויקח עוד זמן עד שהוא ילך שוב.

איזה הנחה הם עשו? הם העלו את המחיר של הגי טי אי ב20 אלף שקל, ואז הם אומרים לי תתן את השירוקו, ב100 אלף ותוסיף עוד 94 אלף. זאת אומרת שאחלה נתנו מחירון פחות 10 אחוז, אבל גי טי אי במחיר מלא.

איל, מזה משנה בכמה זמן עשיתי את הקילומטרז? 70 אלף זה 70 אלף, לא אמור ללכת מנוע במספר כזה של קילומטרים, גם לא בכפול ובמשולש!

בן, אז אני מבין שאתה לא היית מעוניין בהחלפת הרכב בזמן הקרוב?

האם אתה תכננת להחזיק את הרכב עוד שנה שנתיים?

אם כן, אז בנסועה שלך (40-45K ק"מ בשנה, תקן אותי אם אני טועה) אתה היית מגיע בתום תקופה של 4 שנים ל-160-180K ק"מ!

נראה לך שמישהו היה קונה ממך שירוקו עם מנוע בעל טורבו+מגדש על, ועם 160-180K ק"מ?!

ואם בכל זאת היית מצליח למכור, נראה לך שהיית מתקרב אפילו למחירון?

לדעתי התשובה היא: ממש לא.

לגבי המחיר שההוצע לך בטרייד, שוב אני חוזר ואומר לדעתי המחיר מאוד הוגן.

אם תיקח בחשבון שכעת השירוקו הבסיסית נמכרת ב-160K ש"ח חדשה, אז ניתן לחשב פלוס מינוס את המחירון של הרכב.

נניח ירידת ערך של 20% בשנה (לא משהו קיצוני, דיי סביר), אזי לאחר שנתיים מגיעים מחיר מחירון של 102K ש"ח.

אם נתחשב בק"מ הגבוה מאוד לרכב בן שנתיים ונוריד עוד 10% (במחירונים אני חושב שזה פחות אבל זה לא ריאלי) אז מגיעים כבר ל-92K ש"ח.

זה המחיר פלוס מינוס שהייתי משקיע ברכב הנ"ל, ללא קשר למנוע שהוחלף.

זה נכון שזה 50% ממה שאתה רכשת את הרכב, אבל מה לעשות שצ'מפיון קיצצנו דרמטית במחירון, אם כבר אז על זה הייתי הרבה יותר מתוסכל!

לגבי השמאי שהתייעצת איתו, לדעתי אתה מתבלבל.

אם אתה צריך להתייעץ עם שמאי רכב אשמח לשלוח לך פרטים בפרטי, תדבר איתו ותהיה חכם יותר.

אם לסכם, עם ק"מ כמו שלך אתה חייב להחליף בכל מקרה את הרכב כל שנתיים, ללא קשר למצב המנוע.

גם חברת הליסינג מחליפה לנו רכבים אשר עושים יותר מ-30K ק"מ בשנה כבר בתום שנתיים, מאותה הסיבה בדיוק שרכב חדש לא ניתן יהיה למכור עם ק"מ מעל 70K במחיר סביר.

פורסם

ברור שכל זה לא עוזר לך, ואני משתתף בצערך כי זה אכן מבאס. שאלת פה מה אנחנו היינו עושים, ואענה לך את דעתי: תיפטר מהרכב. לא משנה איך, לא משנה בכמה, פשוט תעשה את זה ותתחיל דף חדש. יש ביטוי באנגלית שאומר cut your losses and run, שאני חושב שמתאים במקרה שלך. כל עוד הרכב הזה בחנייה שלך, כל פעם שתיכנס אליו אתה תרגיש מרומה ומנוצל, שזה הרבה יותר גרוע מעניין הכסף. תעשה את זה בשבילך ולא כי צ'מפיון צריכים לפצות\לשלם על התנהגות כזו או אחרת (ואני בכלל לא בטוח שהם צריכים, אבל עזוב את זה כרגע- יש פה כבר 17 עמודים של ויכוח בלתי-פתיר סביב זה). הם כבר ישלמו בכך שאתה כבר לא תמשיך איתם- גם אם תחליט לקחת את הגולף שמוצעת לך כפתרון, אחריו אתה כבר לא תחזור אליהם.

מסכים עם כל מילה. לא משנה מה יהיה עכשיו, מבחינת ההרגשה אתה כבר כנראה לא תהנה מהאוטו. כשתקנה רכב אחר, אתה תשכח מכל הסיפור הזה ותהנה עם הרכב החדש.

emotion of motion

פורסם

אלון אני מחזיק רכב טיפה פחות מ3 שנים ואז מחליף.

אל תדאג, אני אצליח למכור את הרכב, גם אם לא במחירון עדיין ביותר ממה שהציעו לי בטרייד.

Got To love It

פורסם
אלון אני מחזיק רכב טיפה פחות מ3 שנים ואז מחליף.

אל תדאג, אני אצליח למכור את הרכב, גם אם לא במחירון עדיין ביותר ממה שהציעו לי בטרייד.

OK, אז בכל מקרה לא היית מחזיק את הרכב עוד זמן רב.

לדעתי הכיוון שלך נכון,תמכור את הרכב שלך כמה שיותר מהר ותעבור ליצרן אחר אשר מציג אמינות עדיפה.

אני במקומך לתוצרת VAG לא הייתי חוזר בזמן הקרוב, ולא בגלל היחס של היבואן (שלדעתי במקרה זה לא היה רע כל כך) אלא בגלל שתי סיבות עיקריות:

1. אמינות - האמינות בשנים האחרונות של VAG לא משהו, ועל זה נפתחו כבר אין סוף שרשורים. וכן, כשקונים רכב חדש עושים זאת בעיקר בגלל שרוצים שקט נפשי הנובע בעיקרו מהאמינות שהרכב מציג בשנותיו הראשונות.

2. מחירון - צ'מפיון בזמן האחרון יוצאים במבצעים כל שני וחמישי, בדר"כ זה עם סיאט אך לפעמים גם לשאר המותגים והדגמים. כלומר כשאתה רוכש את הרכב אתה בעצם לא יודע אם אתה פראייר שמשלם מחיר מופקע או שזה המחיר הסופי שהיבואן מוכן לשחרר את הרכב. בנוסף, כל המבצעים האלו עושים לא טוב למחירון של הרכב כמשומש.

פורסם

שלום לכולם

אני עוקב וקורא את השרשור הזה כבר כמה ימים.

מצאתי בוואלה כתבה המדברת על כך כי פולקסווגן תפסיק את ייצור מנועי ה1.4 כפולי המגדשים...עקב עלות ייצור גבוהה:oops:

מפתיע/תמוה :roll:

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...