Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

רכשתי פולו 1.4 אטמוספרית וגמענו יחד 480 ק"מ

לפי ספר הרכב אני מחוייב לבצע הרצה 1500 ק:מ כאשר עד ה1000 ק"מ אני אמור לנצל עד 2/3 מהסל"ד המרבי.

ומ1000 עד 1500 ק"מ לעלות ביצועים בהדרגה.

אני לא מצליח להבין כמה זה 2/3 מהסלד המרבי, המחוג שלי מגיע ל8 כשמשעה 6 התחום האדום.

דבר נוסף שמטריד אותי, בכל פעם שאני מעביר הילוך אני שומע אותו נכנס (כמו הקליק הנשמע כשמעבירים הילוך בחניון שקט כשהמנוע דומם). האם זה בסדר?

תודה

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
היי חברים,

דבר נוסף שמטריד אותי, בכל פעם שאני מעביר הילוך אני שומע אותו נכנס (כמו הקליק הנשמע כשמעבירים הילוך בחניון שקט כשהמנוע דומם). האם זה בסדר?

תודה

אני גם שומע קליקים כאלה כשאין רעש מסביב. איביזה 1.4. לדעתי זה בגלל שהאוטו קטן והבידוד לא משהו. בהרצה לא עליתי על 3000 סל"ד והייתי מעביר הילוך יחסית מוקדם (בהתאם למחשב הדרך).

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

תתחדש!

זה לא שעה 6 (:shock:) אלא 6,000 סל״ד.

שני שליש מ-6,000 סל״ד הם כמובן 4,000 סל״ד.

תשתדל לא לעבור אותם, גם לא בהרצות וגם לא במהירות שיוט.

פורסם

עומר המכלול שלנו דומה. וגם הצבע :)

כמה עשית עם הרכב?

פורסם
תתחדש!

זה לא שעה 6 (:shock:) אלא 6,000 סל״ד.

שני שליש מ-6,000 סל״ד הם כמובן 4,000 סל״ד.

תשתדל לא לעבור אותם, גם לא בהרצות וגם לא במהירות שיוט.

תודה על התגובה :) כמובן שזו צורת ביטוי (אני לא באמת כזה NOOBיש )

השאלה אם המשורר אכן התכוון ל2/3 מהמחוג, או אוליי להספק או למומנט?

אם כבר אנחנו כאן, למנוע שלי, מהוא הסלד המומלץ להעברת הילוך עבור ביצועים מרביים (בלי לשחוט אותו) וגם עבור צריכת דלק ?

פורסם

אין דבר כזה 3\2 מההספק או מהמומנט.

אם המנוע מגיע עד 6K סל"ד והמליצו לא לעבור את ה-3\2,

אזי אל תעבור את ה-4K סל"ד.

לגבי העברת הילוכים אופטימלית, בכל מנוע זה שונה.

לכל מנוע יש את טווח הסל"ד היעיל (עקומת מומנט) ואחרי סל"ד מסויים הוא כבר דועך.

תשובה לגבי המנוע שלך אין לי לצערי...

ומן הסתם, סל"ד גבוה יותר = צריכת דלק גבוהה יותר.

פורסם

שוב תודה.

קודם כל, 4000 סלד זה מעולה כי בכל ה480 ק"מ לא עברתי את ה3000 והיה לי קשה מאוד לנהוג כל כך מאופק במיוחד עם ידני.

הנה נתוני המנוע נכון לספר הרכב

מומנט פיתול מרבי: 132Nm מהירות של 3800 סל"ד.

הספק מנוע: 63Kw ב5000 סל"ד.

קוד - CGGB

פורסם

שאלה, מה קורה אם בטעות (הרבה זמן לא נהגתי על ידני), במקרים מסוימים ולא כדרך קבע הסל"ד עולה גבוה לכמה שניות במהלך תקופת ההרצה? מזיק?

אני מפחד שבטעות יהיו לי מקרים שאני לא אצליח לשמור את הסלד מתחת או שלא אשים לב או בזינוק בעליה או כל מצב אחר שיגרום לזה

פורסם

יש לי פאביה עם אותו המנוע כמו שלך.

בהרצה השתדלתי לא לעבור את ה4000סל"ד ולא לחצתי יותר מידי על הרכב.

בנוגע להעברת הילוכים, אני מעביר הילוך בין 3000-3500סל"ד, מצאתי שזה הטווח הנוח ביותר בשבילי בנסיעה רגילה.

כמובן שבנסיעה אגרסיבית יותר העברת ההילוכים מתבצעת באיזור ה5000סל"ד כי אחרי זה המנוע מאבד כוח. (וניתן לראות זאת בנתונים שהבאת)

פורסם

אני חושב שהגיע הזמן להשליט סדר בנושא ההרצה הנכונה. רכב מודרני לא זקוק להרצה "אמתית" - בעצם כל מה שחשוב לנהיגה נכונה, חשוב בזמן הרצה - רק יותר.

1. יש לאפשר לשמן להגיע לכל הנקודות במנוע לפני שנוסעים (עניין של 10-15 שניות).

2. יש לנסוע לאט ובמתינות בזמן שהמנוע קר. כלומר, לחץ מתון על דוושת הדלק והעברות הילוכים בסל"ד יחסית נמוך

3. לאחר שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה - ניתן ורצוי להעלות את העומס (יותר גז ויותר סל"ד).

בנוסף לכללים אלו, מומלץ להימנע מעומסים גדולים על המנוע בצורת מטען כבד (אפילו ריבוי נוסעים) ומהירויות גבוהות מאוד. נקודה נוספת וחשובה מאוד שיש להקפיד עליה היא לא לנסוע במהירות קבועה ובסל"ד קבוע לאורך זמן כדי לא לגרום לזיגוג על טבעות האטימה.

יש להקפיד על כללים אלו למשך כמה אלפי קילומטרים (עד חמשת אלפים) וכמו כן יש להקפיד לא למשוך הרבה זמן עם השמן שהיה במנוע בזמן ההרצה. לא צריך להיסחף ולצקת למנוע שמן מינרלי ולהחליף אותו לאחר 5,000 קילומטרים לטובת ההרצה, אבל כאן רצוי להחליף לאחר 15-20 אלף לכל היותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם היצרן אומר לי שהרכב אכן צריך לבצע הרצה, אני נוטה להאמין לו כי מי יודע ממנו?

בסדר... אולי נקרא לזה "שפשוף" ולא הרצה.

הנה דוגמא פשוטה, ביום שרכשתי את הרכב כמעט נכנסתי במישהו מאחורה בגלל שהברקסים כמעט ולא עבדו. פתחתי ספר ונכתב שם שהברקסים גם כן צריכים הרצה של 200-300 ק"מ ושכדאי לבצע מספר פעמים לחיצות חזוק במהירות גובהה, עשיתי מה שכתוב והברקסים עושים את העבודה.

תמיד חשבתי שנסיעה במהירות קבועה למשך זמן מנקה את המערכת, טוב לדעת שלא.

--

הרצת מנוע חדש מתבצעת במשך 1500 הקילומטרים הראשונים. במהלך שעות הפעולה הראשונות מתבצעת שחיקה פנימית רבה יותר במנוע מאשר מאוחר יותר, כאשר כל החלקים הנעים כבר מותאמים זה לזה.

אופן הנסיעה ב1500 הקילומטרים הראשונים משפיע גם על איכות המנוע. גם לאחר מכן - במיוחד כאשר המנוע קר יש לנסוע בסל"ד מתון כדי להפחית את שחיקת המנוע ולהפחית את צריכת הדלק. אין לנסוע בסל"ד נמוך מדי. הורד הילוך כשהמנוע אינו פועל עוד באופן "מעגלי".

עד 1000 ק"מ:

• אין ללחוץ על דוושת הדלק עד סופה.
  • אין לאמץ את המנוע מעבר ל 2/3 מן הסל"ד המרבי.
  • אין לחבר לרכב גרור.

1000-1500 ק"מ: הספק הרכב עולה בהדרגה למהירות וסל"ד מרביים.

לאחר שמנוע חדש עבר הרצה מתאימה, אורך חיי המנוע עולה ובו זמנית צריכת השמן שלו פוחתת.

פורסם

רק רוצה לחזק את כל מה שנאמר במיוחד העניין עם צריכת השמן מאחר ויש לי לאון 1.8 וקראתי הרבה עם ענייני איבוד שמן עם המנועים הנ"ל אבל אחרי הרצה לפי הספר ולפי המלצות כאן בפורום הייתי צריך להוסיף רק כ-300ml לאחר מעל 4000km

פורסם
עומר המכלול שלנו דומה. וגם הצבע :)

כמה עשית עם הרכב?

אהא, אז עשיתי כבר, 9500 ק"מ.

בקשר להעברת הילוך, כמו שאמרתי, בין 2500-2700, בעליות מעביר ב 3000 סל"ד.

יותר מזה אתה תעלה את צריכת הדלק, והמחשב יהבהב לך כל הזמן להעביר הלאה..

אה , חשוב להתכונן לצריכת שמן גבוהה בהתחלה, עד 2500-3000 ק"מ, אולי 700 גרם. לאחר מכן, לדעתי, -ואני בודק כל שבוע- אין ירידה במפלס שמן מנוע.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...