Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל התותחים בפורום!

אני ממש מודה לכולם על העזרה זה ממש תענוג לקבל את העצות המועילות כמי שלא כלכך בקיא בנושא.

אשמח אם תקראו את הפוסט עד הסוף ובעיקר בעלי ניסיון עם הרכבים בשנתונים האמורים, ומוסכניקים אשמח לעצות מנסיון:)

בעבר שלחתי כמה פוסטים אנסה לתמצת אותם:

ב12 שנים האחרונות התרגלתי לנהוג בניסאן אלמרה 98 האמינה שהייתה לי, עד שבצער רב הייתי מעורב בתאונת שרשרת והאלמרה הלכה קאפוט.

הלכתי לאוטו-דיל בלי נסיון ויצאתי משם עם פיאט גרנד פונטו שהייתה ירידת מדרגה גדולה מהאלמרה ובנוסף בגלל שאני לאחר שיקום מניתוח ברגלי הרגשתי לא בטוח לנהוג בה לעומת האלמרה בגלל דוושת הבלם שתנועתיות כף הרגל שלי לא יכלה להתמודד עם הגובה שלה ואם הייתי צריך לבצע בלימת חירום זה לא היה אפשרי.

מהר מאוד החלפתי לבינתיים עם אחותי בניסאן אלמרה פרפקט 2006 שלה וחזרתי לנהוג עד שאחליט על איזה רכב ארכוש.

הנתונים שאני צריך מהרכב בתור טכנאי מחשבים נייד כל היום:

*צריכת דלק נמוכה (נהיגה רגועה על הגז כמובן)

*תוספות חוסכי דלק ונוחות כגון - בקרת שיוט, בקרת אקלים, שמשות כהות.

*הרבה מקום לחלקי חילוף (של המחשבים) תאים, ואירגון -בשביל למנוע את הבלגאן שהיה לי באלמרה.

*אמינות לאורך זמן כל עוד הרכב מטופל - ביקורים במוסך גורעים ממני זמן יקר ואי מתן אפשרות לעבוד בזמן שהרכב במוסך.

אני מתכנן להשאר עם הרכב לאורך זמן (כ-4 שנים מינימום)

שוב אדגיש, אני לא אוהב להגיע למצבים שיש בעיה ברכב ואני חייב למצוא פיתרון מיידי לא רק ללקוח שאני בדרך אליו, אלא גם לכל

אלו אחריו באותו היום, ובימים אחריהם, כך הולך לי כל השבוע בגלל בעיה קטנה שצריכה מוסך וזאת סמטוחה שלמה.

*בסופי שבוע אני נוסע לטיולים כך שיש עדיפות לרכב גבוה ושיכול להתמודד עם שטח קל מאוד בלי ציריות/בולמים שנשחקים (כמובן בנהיגה זהירה).

אחרי שירדתי מההיברידיות (רק עכשיו מתחילות להכנס סוללות שהקיבולת שלהן לא נגרעת עם הזמן).

החלטתי ללכת לכוון של מיניואן ולהוסיף לו גפ"מ.

מהג'אז גם ירדתי למרות שהיא מכונית מעולה וגם ניסיתי אותה אבל אני חושש שהיא תהיה מעט נמוכה בביצועים זמינים ולהיברידית החדשה אין לי תקציב, כמו גם הספייס וורסו.

לאחר קריאה מרובה בפורומים ובאתרים השונים לקחתי לי כמה אופציות:

^ ניסאן נוט

^ רנו סניק II

^ רנו גראנד סניק

^ סקודה רומסטר

שנתונים 2007-8

התקציב שלי די גמיש בהיותי עוסק מורשה אך יש לו גבולות (כ-60-70,000 ש"ח)

בחרתי בארופאיות גם בגלל שהבנתי שבעבר היו הרבה בעיות עם גפ"מ (עד שהגיעו המשמנות) בעיקר ראשי מנוע שהולכים בגלל שסתומים והבנתי שהארופאיות יותר בנויות לגפ"מ.

היום השכרתי למס' ימים ניסאן נוט לנסות אותה ומאוד התלהבתי ממקומות האיכסון, המומנט הגבוה ואפשרות קיפול המושבים.

כמו כן לא הייתה לי בעיה עם הבלימה וגם מיקום המערכת מצויין לי כשאעביר את המעבדה הניידת שלי המיקום מעולה למסך המחשב שישמש גם כג'יפיאס ויחסית פשוט להתקנה בלי לשנות חווטים ומסילות המזגן כמו שעשיתי באלמרה.

הדבר היחיד שלא היה לי כלכך נוח זה צפיפות הרגליים בתא הנהג (אני צריך לקפל את הרגליים לצדדים, כנראה בגלל חוסר כוון מספק לכסא הנהג וההגה.

את הרומסטר עוד לא ניסיתי אבל הבנתי שהיא נוחה יותר מהביקורות.

לגבי הרנו - כמי שלמד לסמוך על ניסאן והיום הם משתפות פעולה אני מוכן לנסות צרפתית ונראה שלסניק ולגרנד סניק יש המון מקום לציוד שלי, כמו גם 7 מקומות בגרנד סניק אם רוצים לסוע יותר אנשים לטיולים השבועיים.

קראתי המון ביקורות שליליות על השנתונים הישנים יותר של הסניק, המון ביקורים במוסך המון תקלות, מעניין אותי אם התקלות האלה עדיין קיימות בשנתונים 06-07-08 מנסיונכם העשיר.

איני מוטרד מירידת הערך של הסניק כי שוב, אני לא הולך לרכוש רכב וגפ"מ לשנה, הוא צריך לשמש אותי למספר שנים.

משלושת היצרניות, מי הכי אמינה, זולה לאחזקה בעיקר מבחינת אמינות אבל גם הוצאות נלוות (ביטוחים, רישיונות, טיפולים).

מה הייתם ממליצים?

תודה,

נועם.

פורסם

בוקר טוב,

הסניק ובמיוחד הגרנד-סניק הם סדר גודל אחד מעל לנוט ולרומסטר. לכן הם בדרך כלל יהיו מעט יקרים יותר לאחזקה, כלומר פחות חסכוניים בדלק ויקרים יותר לאחזקה במוסך. אבל אם אתה מתכנן להתקין מערכת גז דווקא הגודל הזה יכול להיות לך ייתרון משמעותי, כי הרי בלון הגז יושב בתא המטען ותופס חלק ממנו.

אני לא מכיר מערכות גז ואת ההתאמה שלהם לרכבים בצורה מלאה, אז ההמלצה שלי אליך היא באמת לברר קודם כל מול מתקיני מערכות הגז אם כל הרכבים שציינת מקבלים כמו שצריך את מערכת הגז. יש רכבים שפשוט לא ממליצים להתקין עליהם מערכת גז וחבל שתקנה רכב ואחרי חודש תגלה שאי אפשר לשים עליו גז.

דרך אגב, גם אני חושב שניסאן נוט היא מכונית נהדרת. חבל שלא מספיק אנשים למדו להכיר אותה בארץ, היא מכונית משפחתית מעולה - מרווחת, חסכונית, זולה לאחזקה ולא יקרה לרכישה.

פורסם

בוקר אור ותודה רבה על התגובה המהירה!

לגבי הסניק והגרנד סניק - ידוע לי שמדובר ברכבים גדולים יותר (בייחוד הגרנד סניק) אך באורך של 4.2 (כמו הרומסטר) לסניק-II ו4.4 לגרנד סניק עדיין אפשר למצוא להם מקומות חנייה בערים היותר עמוסות - כמובן שהנוט עדיפה מהבחינה הזאת (כ-4 מטר אורך).

מה שכן בעניין הוצאות התחזוקה באמת מעניין אותי מה הן בייחוד האמינות, כמו שציינתי, אוכל כך לחשב אם למשך 3-5 שנים הוצאות תחזוקה מתקזזות עם המחיר הנמוך שהרכב נמכר בד"כ מתחת למחירון.

אכן נוט היא מכונית מעולה - אותו המנוע של ניסאן טידה מנהלים אךבמשקל נמוך יותר הרכב יודע להאיץ מעולה מתי שצריך במקרי חירום וסך הכל עם גרסת ה4 כריות אוויר וESP מאוד כיף לנהיגה ומרגיש בטוח. כמו האלמרה מכל השנתונים, עדיין לא מכירים את המכוניות האלה בארץ ולפי מה שקראתי הנוט באה לספק מענה למשפחתית במקום האלמרה שהופסק ייצורה.

היא גם די חסכונית יחסית למשפחתית ואם תקבל גיר רציף ומרווח מעט יותר גדול לנהג היא תהיה רכב מנצח:)

חוץ מזה אני חייב לציין שבעסק המשפחתי יש כ13 רכבים - 11 מהם רכבי ניסאן כך שאין לי נסיון בכלל עם רכבים אחרים, בגלל זה חשוב לי מאוד להתייעץ כאן בפורום ולקבל חוות דעת אמיתיות.

בתור עובד קרסו, אני מניח, האם אתה ממליץ לברר עם היבואן על נסיון עם התקנת גפ"מ במנועי ניסאן דומים?

פורסם

אתה מדבר על מקום להטענה אבל זה לא מסתדר עם התוכניות שלך להתקין גפ"מ. זה תופס חלק גדול מתא המטען ובנוסף אסור לחנות בחניונים תת קרקעים או סגורים ואם אתה רץ ללקוחות עלולה להיות לך בעיה עם זה. תנסה ללכת על רכב בנזין חסכוני מרווח. לא חסרים כאלה. לגבי הסניק, אני מבין שאתה חובב של קבוצת קרסו ואם יש לך ניסיון טוב איתם אז זה בסדר, אבל אני יודע על כמה אנשים שנתקעו עם סניק כי השוק שלהם על הפנים.

פורסם

תודה ג'וני בוי.

האמת שטנק של גפ"מ לא תופס כלכך הרבה, בניסאן נוט חשבתי להתחיל עם טנק במקום הגלגל הרזרבי שלפי החישוב תואם לקיבולת מיכל הבנזין (שגם ככה חסכוני יחסית) מבחינת הצריכה - הוא קצת יותר גדול וממלאים פחות מ100 אחוז ממנו וגם צריך יותר גפ"מ/פר ק"מ. זה מה שקראתי בפורומים בחו"ל שעושים, ובמקסימום אפשר תמיד להוסיף עוד טנק.

לגבי רכב בנזין חסכוני מרווח - בדקתי הרבה ולא מצאתי משהו נוח כמו מיניואנים שנראה שממש מתאימים לי.

במעט חניונים שאני משתמש, הם בדרך כלל מאווררים ואין עם זה בעיה חוקית, לגבי קרסו - יש לי נסיון טוב עם -הרכבים- שלהם:)

לא אכפת לי להתקע עם סניק אם אני מביא אותה במחיר נמוך מההתחלה (כיד שנייה) והיא תתאים לי, תהיה אמינה וחסכונית.

כאמור - סחבתי כמעט 12 שנים עם אלמרה ישנה:)

דרך אגב יש גם מוסכים מורשים לניסאן די זולים ועושים עבודה טובה ואמינה.

פורסם

אני רוצה לציע לך לבדוק גם יונדאי מאטריקס .

יש לאישתי כזאת בליסינג .

הרכב מאוד מאוד מרווח עם תא מטען גדול מאוד + אפשרות להניע את המושבים האחוריים על מסילה קדימה ואחורה (כמובן גם לקפל ולקבל תא מטען בגודל של טנדר..)

המנוע הוא 1600 עם תיבת הילוכים אוטומטית רגילה וללא יומרות (אפילו היתי נזהר ואוצר שהוא קצת עצל במהירויות גבוהות)

הגדולה של הרכב הזה:

1. אמינות אמינות אמינות ! - הוא אצלנו כבר שלוש שנים - עבר חיים לא קלים (כולל הובלות ) ולא זכורה

לי שום בעייה מלבד מצבר שהחליפו .

2. מרחב פנים עצום ! הרכב גבוה ורחב ויש אפשרויות רבות עם המושבים .דלת תא המטען גדולה מאוד מה שמקל על טעינה/פריקה.

צריכת דלק ממוצעת , אני מעריך כ 1:10 בעיר .

אני לא יודע מה המחירון שלו אבל הוא יצא די זול בליסינג (פחות משמעותית מהמאזדה 3 ) .

תודה

אהרון

פורסם

היי

צר לי לאכזב אותך אבל מנסיוננינו בקרסו איננו יכולים להמליץ על התקנת מערכת גז ברכבינו.

לא כולם מודעים לכך אך התקנת מערכת גז מחיייבת התאמה מראש ( אצל יצרן הרכב) של מנוע הרכב- במיוחד ראש המנוע.

מנועים מיושנים יותר היו "סובלים" התקנה כזו גם בלי התאמה כזו . מנועים מודרניים ( כמו ב NOTE וב- SCENIC ) עלולים להגיע לכשל בראש המנוע עקב ההתקנה.

גם מנועי רכב אחרים עלולים להגיב רע. עדיף פשוט שתבחר ברכב עם ביצועי צריכת דלק הטובים ביותר או שתשקול מנוע דיזל.

מעבר לזה, שני הרכבים מומלצים ביותר (אני כמובן משוחד:lol:)

פורסם

פוצינו - אני ממש מודה לך על כל הפרטים, האמת שלא שקלתי את המטריקס בגלל העדפה של ניסאן נוט וסקודה רומסטר בביקורות בארץ ובעיקר בחו"ל בין שלושתם אך נשמע שאתה מאוד מרוצה, אם כך - אנסה אותה גם.

אסף - רב תודות על האינפורמציה הרישמית. אקח זאת בחשבון כמובן אך ידוע לי שמערכות גז עדכניות (הותקנו לפני 3-4 שנים) אין בעיות בתחזוק נכון, מביקורות שקראתי, גם עם הגפ"מ ה"יבש" של הארץ.

אני בכל מקרה מתכוון להתקין מערכת גפ"מ, אשאל גם את היבואניות האחרות לגבי ניסיון עם רכביהם, כמו גם את חברות התקנת הגז.

אני מקווה לאוכל כך ליצור קשר עם מספר בעלי רכב שיש להם ניסיון-ארוך-טווח עם המערכות.

מצאתי גם מידע באינטרנט על ציי רכב שהוסבו לגז ע"י יצרני מערכות הגז ונמכרו דרך ניסאן באירופה

(משום מה דווקא אלה מערכות יותר זולות מסוג STAG, מותג פחות מוכר שגם מותקן בארץ הרבה יותר זול אך מומלץ מאוד ע"י פורומי הגפ"מ כמוצר אמין מאוד ולא יקר).

המערכת שאתקין תהיה הטופ שבטופ, ככל הנראה PRINS, יש לחברה ערכות התקנה מיועדות רנו וניסאן, כמובן עם תוספת שימון שסתומים, נראה שכך נמנעים בעיות השסתומים הידועות מהעבר והחלפת ראשי המנוע.

בכל מקרה אשמח לדעת אם יש אופציה להזמין דרככם ראש מנוע מיועד גפ"מ לניסאן נוט ורכבי רנו וכך אוכל לחשב את העלויות ביחס לאמינות לשנים הראשונות עם הרכב.

אשמח גם לתרום לפורום כל אינפורמציה שאתקל בה.

אני אשמח לעוד תגובות גם ממי שמכיר/שמע על בעלי רכב מהסוגים שהזכרתי, כאמור מהשנתונים האחרונים -- רנו סניק II וגרנד סניק 2007-8 למשל.

פורסם

לי היתה גרנד סניק 2007 כ-4 שנים.

סה"כ היה לא רע, חוץ ממשאבת דלק שהתפגרה פעמיים והעלות המחרידה של החלפת רצועת התזמון והמותחנים

(כל 90000 - כ-4500 ש"ח(!))

המכונית עברה אצלי 108000 ק"מ (כל הבעיות המתוארות הפציעו בחצי שנה האחרונה שהוא היה אצלי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit איזה תענוג זה היה הקש שהיה חסר לי.

אפשרויות הצטמצמו, הסניק ירדה מהפרק. רק בשנתיים האחרונות מסתבר שהפכה אמינה בהחלט כשקיבלה את מנוע HR16DE (טידה, נוט, קשקאי) עם תיבה רציפה וזה כבר יוצא מהתקציב שלי.

נשארתי עם נוט רומסטר ומאטריקס.

סופ"ש הזה אני חושב להשכיר רומסטר לנסות אותה, עושה רושם טוב:)

דרך אגב אני בנתיים נוהג בנוט ומפסוט לגמרי הדבר היחיד באמת שחסר לה זה אפשרות לכוון את ההגה קדימה ואחורה יש אי נוחות מסויימת בברך של רגל ימין שנוגעת אצלי באיזור המפתח והסוויץ', לא משהו שאי אפשרלהתרגל אליו:)

ממש אהבתי גם את זוויות הפניה שלה אפשר ממש "להסתובב במקום כמעט".

גם אני לא יודע אם זה הגיר הפלנטרי שלה, המחשב שלו, או שילוב של שניהם אבל מרגישים איך הוא מתאמץ להיות חסכוני כשבכל עזיבה של הרגל מדוושת הגז (למשל כשמזהים מרחוק רמזור אדום) הסל"ד יורד במהירות מאוד גבוהה כמו הרגשה של "ריסון" כזאת זה בטוח טוב לחיסכון בדלק:)

פורסם

אני חושב שברף העליון של התקציב שלך נמצאת יונדאי I30 CW, מדובר בדגם סטיישן ולא מיקרוואן כמו הנוט אבל היא מרווחת יותר, יש כמה תאי אחסון ויש לה תא מטען גדול ונוח.

בהצלחה.

פורסם

הפיקאסו ממה שקראתי רכב מדהים רק חבל שלC3 אין גרסה אוטומטית (שכחתי לציין שאני מחפש אוטומטי בלבד)

הC4 פיקאסו גם נפסלה בגלל גובה הגחון הנמוך מאוד.

I30CW נראת אחלה וגם הומלץ לי עליה אבל היא כבר משפחתית לכל דבר, אני חושב שלשימושים שלי עדיף המטריקס.

שוב נשארתי עם המטריקס, הרומסטר והנוט.

אבדוק כמו שצריך את כולן אבל עדיין אני אשמח לשמוע הערות והארות מבעלי נסיון.

בנתיים הביקורות הטובות דווקא על הרומסטר והנוט, המטריקס הכי גבוהה (16.5 ס"מ) עם בלימת זעזועים לא נוחה ממה שקראתי.

הרומסטר הכי נמוכה (14 ס"מ מרווח גחון) ואני באמת רוצה לבדוק את מנוע ה1.2 TSI. מעניין אם יהיה נוח לנהוג עליו גם עם הדיליי הקטן בהאצה כמה בטוח זה מרגיש לעקיפות והתמודדות עם סכנות בכביש.

הנוט (15.5 ס"מ), 5 מילימטר יותר מהאלמרה הישנה שלי.

למי שיש נסיון עם היונדאי הזולה - איך ההתנהגות שלה בעקיפות?

מישהו יודע גם מה קורה מתחת לרכבים? איזה חלק הכי פגיע והכי נמוך בשטח?

באלמרה הקודמת הקרטר התפוצץ כאשר נכנס בבזנט בשטח (ככה למדתי לא לתת לאף אחד אחר לנהוג ברכב:)

הנה השוואה נחמדה בין שלושת הרכבים האלה,

http://motocar.ifeel.co.il/test/915.aspx

פורסם

לסיטרואן C3 פיקאסו יש גרסה אוטומטית גם בדגם הבנזין וגם בדגם הדיזל. לא מזמן עשינו מבחן משווה לפיקאסו מול שתי מתחרות מעניינות מאוד, מבחן שאמור להתפרסם ממש בימים הקרובים. אני לא רוצה להרוס לך את ההפתעה אבל לצערי בהשוואה מול המתחרות שאנחנו בדקנו, סיטרואן C3 אינו מוביל בשום פרמטר מלבד צריכת הדלק (בדגם הדיזל).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...