Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב,

באחרונה ביצעתי טיפול פחחות שכלל צביעה בצבע ולכה מספר פגיעות פח בפורד פוקוס 2008 שלי.

הטיפול כלל 2 פגיעות קטנות אמנם בהיקפן אך עמוקות + תיקון שפשוף כנף אחורית לאחר יציאה לא זהירה מחנייה

בין 2 עמודים (מיהרתי והראש היה במקום אחר...) :-(

בהמלצת חברי הפורום נסעתי לטופקולור ביצחק שדה בת"א, החברה שם מאוד מקצועיים והם התאימו לי צבע רכב לפי קוד וכן

המליצו גם על לכה לאטימת הצבע. הצבע יצא ממש זהה למקורי (אם כי חסר קצת ברק), רואים את הפגיעה רק אם דוחפים

את האף לתוך הפח (וגם זה כי התעצלתי לשייף לפני הצביעה כי לא הרגשתי מספיק מיומן וחששתי להרוס יותר). אני ממליץ

לקנות את הצבע במיכל לחץ כך יותר קל לרסס את הצבע בצורה אחידה (ממרחק של 20 ס"מ זה יוצא ממש אחיד, צריך רק

להתחיל לרסס קצת לפני הפגיעה עצמה על העיתון שתדביקו מסביב לפגיעה כך שלא תיווצר זליגה של הצבע). פה בפורום

המליצו לי לרסס צבע על צמר גפן ואיתו לצבוע - מניסיון שלי - לא מומלץ בכלל, צמר הגפן משאיר סיבים והצביעה לא יוצאת

אחידה בכלל כמו ביד חופשית. לאחר שהצבע התייבש במשך חצי שעה (אלו הן ההוראות וחשוב להקפיד עליהן), ריססתי עליו

גם לכה לאטימה של הצבע עצמו (שוב, המליצו למרוח את הלכה באמצעות מכחול עדין - לא רואה בזה צורך, ביד חופשייה

האחידות היא הרבה ביותר). חשוב ביותר לפני הצביעה להדביק עיתונים או כל סוג נייר אחר על שאר החלקים הלא פגועים

על מנת שלא לצבוע אותם גם בטעות (ולשים לב שהדק בו משתמשים לא פוגע בצבע הרכב ויורד בקלות - אני השתמשתי

בדבק מסוג סלוטייפ אבל בגוון לבן חלבי כזה - מדביק טוב ואינו משאיר סימנים), וכן להצטייד במשקפיים להגנה על העיניים

מפני רסיסי צבע וכן מסיכה לאף - רצוי כזו שמונעת מעבר של אדים רעילים - לא יקרה, עניין של כמה שקלים. אני עשיתי

זאת ביום אביבי נעים, אמנם בחוץ ולא אידיאלי (אין לי סדנה סגורה לצורך העניין) - אבל כן הקפדתי על אספלט ולא במקום

עם הרבה חול ואבק וכן רוח מועטה.

מקווה שמדריך זה יעזור לכל מי שחושש/מתחיל כמוני.

הנ"ל הינה רק חוות דעתי הפרטית בלבד ואינני איש מקצוע.

חג שמח ונעים לכולם.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הכבוד על העבודה העצמית אבל תמונות לפני ואחרי יעזרו

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה על המידע, כמה שאלות:

בסופו של פרויקט, כמה היו ההוצאות?

מה הצבע של האוטו?

והאם אפשר לעשות את זה על צבע מטאל?

איתמר.

פורסם

הייתי שמח ליראות תמונות של כל התהליך. כל הכבוד על עבודה עצמית. אני לכמה מרכבים שלי גם עשיתי פחחות לבד - תיקון של חלודה בעיקר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לצערי נזכרתי בזה רק לאחר גמר ביצוע העבודה, כך יכולות להיות רק תמונות של "אחרי".

אני אשתדל לצלם בקרוב.

פורסם
תודה על המידע, כמה שאלות:

בסופו של פרויקט, כמה היו ההוצאות?

מה הצבע של האוטו?

והאם אפשר לעשות את זה על צבע מטאל?

איתמר.

נתחיל מהסוף דווקא:

1. האוטו בצבע כחול מטאלי.

2. ההוצאות היו כדלקמן: צבע כחול מטאלי ע"פ קוד במיכל תרסיס: 75 ש"ח. לכה גם במיכל תרסיס: 45 ש"ח.

קניתי גם ערכה שנקראת "קרקיט" שעלתה לי בסביבות ה-50 ש"ח אם זיכרוני אינו מטעני אבל בה לא השתמשתי

בסוף מתוך חשש להסב נזק גדול יותר. העדפתי לחכות עם זה עד שאני אתאמן על חתיכת פח ואצבור קצת ניסיון.

פורסם
תודה,

אז בעצם כל הסיפור אמור לעלות 120 שקל?

מיכל לחץ זה בעצם ספריי כמו גרפיטי?

אכן הבנת נכון, מאוד מומלץ ונוח לעבודה וההבדל במחיר בין לקנות צבע בפחית או מיכל לחץ הוא זניח.

• תוכן חדש...