Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה, ברצוני לשתף אתכם בבעיה שיש לי ואשמח לעצות.

קודם כל אומר שקצת חפרתי, עמכם הסליחה:wink:

אני יודע שיש כאן כמה "מוחות" ואשמח לקבל קצת טיפים, מאחר שכל הדיבורים והשאלות של הדודים בחג בלבלו אותי קשות.

אז ככה, למדתי בתיכון בין הגדולים והטובים בארץ, אך יש בגרות חלקית.

בצבא עד עכשיו צברתי לא מעט קשרים, בזכות מי שאני ולא בזכות אבא/אמא, ואני מדבר על הדרגות הגבוהות באמת, ככה שיש אפשרות לקבע.

עד ליל הסדר לא בדיוק חשבתי על מה אני אעשה שאשתחרר, וחשבתי בעיקר שאכנס לחברה של אבא.

לא אכנס לזה באיזה תחום מדובר אבל מובטח לי רכב ו8 אלף ש"ח נטו בחודש, אם אכנס לחברה.

הבעיה בחברה של אבא שזה ל"הינשא" לעבודה ולהיות משועבד ולא להתפתח מבחינת לימודים והשכלה.

בנוסף גם מדובר בעבודה שחורה. אז נכון שמכאן אפשר להתקדם בפנים אבל זה להרגיש תחושת פספוס אדירה שלא אתגרתי את עצמי ושאני אהיה בעצם "טיפש" וללא השכלה נוספת ממה שיש לי כרגע. (אבא לא תומך בלימודים גבוהים)

אמא והמשפחה מתנגדים בתוקף, שאכנס לתחום של אבא כי זה להיות משועבד לעבודה ולהיות ללא השכלה בעתיד.

מה שגם אני בעד לימודים והשכלה..

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין ואולי אפילו לספר איך אתם הצלחתם בחיים, האם אפשר להסתדר ללא גב כלכלי של ההורים, וכד'

תודה, וחג שמח וכשר

תמיר.

פורסם

לקבע לא צריך קשרים, מי שאיכותי מציעים לו,

הרוב, בוחר באזרחות, חלק חותמים חודשי קבע (תקופה של פחות משנה) כדי לצבור קצת דינרוס לקראת השחרור.

אני מציע לך לחתום לתקופה של עד 6 חודשים ואז להשתחרר, לעשות טיול קצר (ולא להתבזבז שנה בהודו), לעבוד בחברה של אבא במשך 12-18 חודשים, ואז להתחיל להשקיע בעצמך ובהשכלה.

----

פורסם

הלב שלך דוחף אותך ללמוד. אישית אני חושב שצעירים צריכים להשלים לימודים בהתאם ליכולתם ולתחומי העניין שלהם, על מנת להשתלב בעבודה בתנאי פתיחה טובים.

לא ברור לי מדוע הבגרות שלך אינה שלמה - האםם בגלל עצלות או חוסר יכולת. התחושה שלי היא שהאפשרות הראשונה נכונה, ובשבילך אני מקוה שזה המצב.

איני יודע באיזה סוג לימודים אתה מעוניין ומה תנאי הסף לקבלה אליהם. האם מדובר במסלול אקדמי? מסלול הכשרה מקצועי של כמה חודשים? מסלול הכשרה מקצועי של כמה שנים?

אם מדובר בלימודים אקדמיים או לימודים אחרים המחייבים תעודת בגרות שלמה יהיה עליך לפנות קודם כל להשלימה, וכן להבחן במבחן פסיכומטרי. לימודים כאלה מצריכים 1-2 שנים (כנגזר מהיקף ההשלמה הנדרשת). השאלה היא אם מדובר בלימודים בהיקף מלא או חלקי. אם מדובר בלימודים בהיקף חלקי הרי שאולי תוכל לשלב עבודה בעסק המשפחתי בהיקף חלקי. כמוכן, איני יודע מה תחומי העניין שלך, אבל יתכן שתוכל לבחור במסלול לימודים שמחד יפתח אותך ומאידך יתאים להשתלבותך בעסק והתקדמות בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה דוחף את עצמך ללמוד, שזה משהו שקבע מאפשר בקלות ובכיף לאנשים. אני לא רואה שום סיבה שלא תחתום קבע, ותתחיל את כל התהליך. תמיד תוכל לסיים את שירות הקבע ולבוא לעבוד אצל אבא אם משהו יבאס אותך בקבע, לא? תהיה מסודר מכל בחינה.

לשאלתך, האם אפשר להסתדר ללא גב כלכלי, קשה לי לענות לך על זה. כל מקרה לגופו, כל הורה לגופו.

בגדול, אם אתה מתנהל בחכמה, ניתן. אבל זה ממש לא קל. ממש ממש לא קל. (שוב- כל מקרה לגופו).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שאלה אלייך - התחום שבו אביך מציע לך להתעסק בו, מעניין אותך? אתה אוהב להתעסק בזה?

מצד שני, אתה יודע מה אתה רוצה ללמוד? במה אתה רוצה לעסוק בעתיד?

תעשה חושבים עם עצמך, תדמיין את עצמך לומד, עובד במשרה שנראית לך מעניינת ואטקרטיבית כל חייך ובדוק את אפשרויות

ההתקדמות שלך. אולי בסופו של דבר תראה שהכי משתלם כן לעבוד אצל אביך. או מצד שני, אולי ישתלם לך לחתום קבע ולהיות נגד.

פורסם

אתה מפחד "להתבזבז" בעבודה אצל אבא שלך?

אני מבטיח לך שכל חודש בקבע הוא בזבוז הרבה יותר גרוע מזה.

אם אתה צריך לחסוך לקראת לימודים אקדמאים, אבא שלך ככל הנראה מציע לך עסקה כלכלית יותר.

אם אתה לא צריך לחסוך, אז מה הדילמה?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אתה דוחף את עצמך ללמוד, שזה משהו שקבע מאפשר בקלות ובכיף לאנשים.

זה היה ככה לפני 20 שנה אולי.

ייתנו לך ללמוד מה שהצבא צריך ובתנאים של כלב אחרי הרבה מלחמות ישחררו אותך חצי שעה לפני תחילת הלימודים פעמיים בשבוע.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני מציע לך לחתום לתקופה של עד 6 חודשים ואז להשתחרר, לעשות טיול קצר (ולא להתבזבז שנה בהודו), לעבוד בחברה של אבא במשך 12-18 חודשים, ואז להתחיל להשקיע בעצמך ובהשכלה.

הרבה אנשים מתחילים ככה, ואחרי שנה נשאבים לתוך העסק המשפחתי ולא יכולים להרשות לעצמם לעזוב בעבור לימודים.

חמשת הסנט שלי -

לימודים אקדמיים לא מבטיחים לך הצלחה בחיים, בטח שלא בתחומים הריאליים. אם אתה הולך ללמוד, תעשה את זה כי אתה רוצה להרחיב את האופקים שלך. עבודה קשה, לעומת זאת, היא כן מתכון בטוח הרבה יותר להצלחה.

אתה צריך לשאול את עצמך מה אתה רוצה לעשות כשתיהיה גדול וכמה מאמץ אתה מוכן להשקיע כדי להגיע לשם. אם התשובה שלך לשאלה היא "וואלה, אין לי מושג", עשה חצי שנה של קבע ותחסוך לטיול של חצי שנה. כשתחזור תדע, בתקווה, לענות על השאלה הזאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הייתי מציע לך להכנס לתחום של אבא שלך. גם להנות מכסף ברמה טובה, וגם אולי לצבור נסיון כלשהו שיתרום לך בעתיד(אין לי מושג באיזה תחום העבודה, רק מציין את זה), ולך תדע , אולי אפילו תאהב את העבודה ותירצה בעצמך להמשיך להשאר שם.

כי היום אנשים יוצאים מהצבא, רואים שכולם מסביבם הולכים ללמוד, וזה נותן תחושה מציקה כזאת כאילו אתה "מפגר מאחוריהם", אבל להגיד לך בכנות? זה שטויות.

נתקלתי במלא אנשים(וגם אני בניהם) שבגלל הלחץ הזה הלכו ללמוד מקצועות ברירת מחדל("הכי מעניין פחות או יותר מהיצא שיש) שמאפשרים לך לעבוד בדברים ששונים מאוד ממה שחשבת, ולא נדבר בחלקם הגדול יש שכר לא משהו בכלל(אל תופתע אם בסיום הלימודים, תרוויח הרבה פחות ממה שאבא שלך מציע).

ובשביל להשיג ידע, מספיק לעשות מנוי לאנציקלופדיה אינטרנטית, וגישה למאמרים, לא צריך ללמוד 3 שנים למבחנים שדקה אחרי אתה כבר לא זוכר כלום, ולהוציא 30-40 אלף שקל על לימודים.

הנקודה שלי בכול זה, זה שתחקור קצת, תיראה מקומות עבודה, וסגנונות עבודה, ואז אם תמצא משהו שאתה אוהב ומחייב תואר, תילך ללמוד את זה. ללמוד רק בשביל לקבל תעודה יפה שאפשר לתלות על הקיר, זה די דבילי.

פורסם
זה היה ככה לפני 20 שנה אולי.

ייתנו לך ללמוד מה שהצבא צריך ובתנאים של כלב אחרי הרבה מלחמות ישחררו אותך חצי שעה לפני תחילת הלימודים פעמיים בשבוע.

לפני 10 להבנתי. אז שירתתי:lol:

זה לא ידעתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קשה מאוד לצייר עתיד לבן אדם בגיל 21, הוא יכול להשתנות בשבילך מספר פעמים עד שבאמת תגיע למחוז חפצך

תשאל את עצמך את השאלות הבאות:

במידה ותחתום קבע, באיזה תפקיד - האם זה משהו שיעניין אותך לתקופה קצרה או ארוכה, מה האלטרנטיבות שעומדות בפניך במקום החתימה ואיך הם משתלבות בחייך.

במידה ותתחיל ללמוד באיזה מקצוע אתה מעוניין, מה תעשה אחר כך עם הלימודים האלו.

גם אני הייתי יכול לחתום קבע באותה תקופה אך העדפתי לצאת לחופשי כדי לנסות את מזלי, את הלימודים האקדמיים שתיכננתי להתחיל בגיל 22 התחלתי בסוף בגיל 25 כי התחלתי לעבוד במקום מעניין שגם השתלט על חיי הפרטיים לחלוטין

בגיל 22 רציתי ללמוד תואר מסויים והיום אני בעצם לומד לתואר שונה כי הבנתי שזאת דרכי נכון לעכשיו

כל אלו נקודות שאתה צריך לקחת בחשבון כי אתה עלול לפגוש את השאלות האלו בשלב מאוחר יותר בחייך.

אם התחום שבו אביך עובד הוא משהו שמאוד מעניין אותך זה כנראה הג'וקר מול כל שאר הקלפים ולכן אין פה בכלל עניין, אבל אם לא אז תמיד תוכל להתחיל לעבוד שם במקרה הצורך

Confidence In Motion

פורסם

קשה לענות לך כי אתה לא מילאת פרטים שהרבה פה שאלו אותך:

1.

איפה אתה משרת או ליתר דיוק איפה תחתום קבע?

ממה שאמרת עדיף לעבוד במשפחה גם אם אתה "תתחתן" עם העבודה לא יקרה כלום אם תחסוך ללמודים

ואם זה נחשב מעודפת אז בכלל הרווחת עוד 9000 ש"ח שלא גדלים על העצים.

2.

כמה יש לך להשלים לבגרות מלאה או ליתר דיוק למה שאתה רוצה ללמוד?

אתה בכלל יודע מה אתה רוצה ללמוד ואם כן עד כמה אתה בטוח בזה?

יש מספיק סיפורים כמו של עידן אתה בן 21 עדיין כל החיים לפניך,

אולי מה שאתה רוצה עכשיו זה לא מה שיעניין אותך עוד 3-5 שנים.

עצה שלי - תנסה להשלים לבגרות מלאה בכל אופן,

ואז כשתחליט לימודים יהיה לך אפשרות ללמוד שנת מכינה וישר להתקבל לאותו מוסד שלמדת בו

(לא בכל המוסדות זה קיים אך יש לרוב).

בצבא יש אפשרות להשלים בגרויות על חשבונם או לפחות תנסה להוציא וואצ'ר לפסיכומטרי

זה יעלה לך 1500 ש"ח סה"כ לקורס, לדעתי זה הכי טוב שתוכל לעשות כרגע.

לקראת השחרור אולי יהיה לך יותר תשובות לעצמך.

404

• תוכן חדש...