Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש לי סובארו אימפרזה שנת 2004 שאני רוצה למכור בגלל צריכת דלק הסובארו שלי עושה 1.9 / 1.8

רכב פצצה רק הצריכת דלק מעיקה עליי בכיס

כל יום עושה כ 40 ק"מ לכן מחפשת רכב חסכוני בעלי המליץ לי על הטויוטה קורולה כי היא אמינה חסכונית ומשפחתית

הבעיה שקראתי שהמנוע רובוטי לא נח בגלל זינוק בעליה בגלל הטיקים בהילוך ראשון ושני

 

השאלה מה אתם יכולים להגיד על הרכב בעד ונגד

אני אישה שנסיעה שלי מאוד רגועה נוסעת מקסימום 100 קמש

בעיה אצלי זה בעליות ברגיל לא הסתדרתי בעליות תמיד האוטו הדרדר לי לכן פה מפחדת מהקטע של הזינוק בעליה

 

חייבת עזרתכם דחוף דחוף

פורסם

את רוצה אוטומט נכון?

יש לאבא שלי מושכר מהחברה קורולה אוטו טוב, יחסית חזק, מאוד נוח ומרווח בהחלט אוטו ששווה קנייה.

וגם לא זולל הרבה דלק(יש לנו דלקן) אבל בכל זאת הוא לא אוכל הרבה דלק.

לא כל כך הבנתי את הקטע של הבעיה של הזינוק בעלייה, אם תקני קורולה אוטומט לא תהיה לך בעיה של זינוק בעלייה אני די בטוח.

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם

היא מדברת על הגיר הרובוטי שאמור להיות תחליף לאוטומטי אבל יש לו את החסרונות שלו.

לדעתי כדאי לך לחפש יונדאי i30 או קיה סיד, אמנם לא חסכוניות כמו הטויוטה אבל עדיין חסכוניות ביחס לקבוצה.

בנוסף זכרי שצריכת דלק תלויה מאוד גם בנהג, נסיעה רגועה בלי הרבה בלימות וההאצות ובמהירות המותרת תשפר מאוד את צריכת הדלק.

אם את לא בעלת משפחה או שאת נוסעת לרוב לבד ובבית כבר יש רכב משפחתי אפשר להצטמצם בגודל ולרכוש רכב מיני או סופר מיני שיחסוך בדלק ובכלל ברוב עלויות התחזוקה.

 

בהצלחה.

פורסם

רווית שלום,יש לי נסיון יומיומי עם הדגם הזה,"הבעייה " שאת מתארת עםהעליות ניתן לתיקון פשוט ומהיר ע"י לימוד גיר בחברה,

חוץ מזה ,הרכב מושלם! גם בנסיעה גם באמינות וגם בדלק.ממולץ בחום( במיוחד עם השם שיצא לדגם הזה ניתן למצוא אותו במחירים יחסית נמוכים ואם תשתמשי במצב "ידני" אז גם תחסכי יותר בדלק :-)

מקווה שעזרתי .

פורסם

אני נוהג כבר למעלה מ - 15 שנה על קורולות ועתה אני מחפש להחליף למכונית נוחה וחסכונית יותר, המכוניות אמינות ביותר, שומרות על ערך והתחזוקה יחסית זולה אך זה הכל. איני מוצא את האוטו חסכוני (במיוחד בעיר) וגם לא כ"כ נוח. החל משנת 2006 מנגנון כסא הנהג לא מתאים בדיוק לאנשים נמוכים ( לדעתי).

שטות לדעתי לקנות את הדגם הרובוטי כיון שזה לא רק ענין של זינוקים בעליה אלא גם הקפיצות במעברי הילוך ( מאד דומה לגיר ידני), קורולה קונים בין השאר כי היא שומרת על ערך ואין כך עם הגיר הרובוטי.

נכון שע"י שינוי תוכנה ניתן לשפר "טיקים" למיניהם אך התשלום כנראה בהעלאת צריכת הדלק.

פורסם

במודל 2008 היה רובוטי (ואולי ידני שאני מניח שלא רלוונטי),

הגיר אמנם מניב תוצאות חסכוניות יחסית לרוב המשפחתיות בארץ,

אבל הוא לא נעים לתפעול, הערך של האוטו נופל משמעותית, איכות תא הנוסעים מאכזבת והאמינות זה ממש לא מה שהיה פעם.

 

אני אצטרף להמלצה על הi30 או על הסיד,

לנו יש I30 ואנחנו מוציאים ממנה צריכת דלק מאוד טובה בעיר, הסיד חולקת איתה אותה מנוע וגיר ולכן צריכת הדלק תהיה דומה מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
רווית שלום,יש לי נסיון יומיומי עם הדגם הזה,"הבעייה " שאת מתארת עםהעליות ניתן לתיקון פשוט ומהיר ע"י לימוד גיר בחברה,

חוץ מזה ,הרכב מושלם! גם בנסיעה גם באמינות וגם בדלק.ממולץ בחום( במיוחד עם השם שיצא לדגם הזה ניתן למצוא אותו במחירים יחסית נמוכים ואם תשתמשי במצב "ידני" אז גם תחסכי יותר בדלק :-)

מקווה שעזרתי .

 

גיר מעצבן, איבזור גרוע, איבזור בטיחותי עלוב, נוחות בינונית. זוזי הצידה ב.מ.וו סדרה 5, טויוטה קורולה - חווית הנהגיה המושלמת.

 

אם באמת את מפחדת מזינוקים בעליה ועוד באוטומט רגיל ממש ממש אין לך מה לחפש בקורולה, זאת אחת המכוניות היותר בעייתיות בנושא.

ותכל'ס עם 40 ק"מ ליום, הנסועה שלך כ"כ גבוהה שחיסכון בדלק חייב להיות בראש רשימת העדיפויות.

 

צריכת דלק של 1:8-9 היא סבירה בשביל 1.6 אוטומט בתנאים מסויימים. מה אופי הנסיעות שלך הרבה עירוני/פקקים? איזור ההרי?

כנראה שמשדרוג ל1.6 אוטומט אחר לא תחסכי יותר מ10 אחוז +/- בצריכת הדלק, בשביל חסכון משמעותיך תצטרכי לרדת לרכבים קצת יותר קטנים ו/או ידניים, מה שלפי רוח דברייך לא בא בחשבון.

אם באמת מרוצה מהסובארו שלך, והיא במצב טוב כנראה שבחישוב הכולל של שידרוג למשפחתית 1.6 חדשה יותר ב-4 שנים את לא באמת תחסכי הרבה.

אם את בכל מקרה רוצה לשדרג למשהו כבר יותר חדש זה כבר סיפור אחר....

פורסם

תודה לכל הפונים

אז ככה רוצה רכב חסכוני אני נוהגת מאוד רגוע הרבה פקקים כביש גהה :)

וגם צריך להתחדש :) אני בגיר רגיל לא הסתדרתי עם העברת הילוכים וגם לא בזינוק בעליה

כרגע נוהגת באוטומטי

 

השאלה שלי האם שווה להשקיע כסף לרכב טויוטה קורולה 2008 האם באמת עושה 1.14 1.12 זה כמעט כפול מימה שהרכב שלי עושה.

 

השאלה עם הרכב הזה מתאים לנשים שנוסעות ברגוע לא פתיחות במהירות וכאלה

 

בעליות גבוהות כמו לחנייה בקורקר עם עליה האוטו מדרדר עם האוטומט שלי עולה בקלות

 

אשמח לקבל חוות דעת ממישהו שהתנסה ברכב הנ"ל

תודה

פורסם
גיר מעצבן, איבזור גרוע, איבזור בטיחותי עלוב, נוחות בינונית. זוזי הצידה ב.מ.וו סדרה 5, טויוטה קורולה - חווית הנהגיה המושלמת.

 

אם באמת את מפחדת מזינוקים בעליה ועוד באוטומט רגיל ממש ממש אין לך מה לחפש בקורולה, זאת אחת המכוניות היותר בעייתיות בנושא.

ותכל'ס עם 40 ק"מ ליום, הנסועה שלך כ"כ גבוהה שחיסכון בדלק חייב להיות בראש רשימת העדיפויות.

 

צריכת דלק של 1:8-9 היא סבירה בשביל 1.6 אוטומט בתנאים מסויימים. מה אופי הנסיעות שלך הרבה עירוני/פקקים? איזור ההרי?

כנראה שמשדרוג ל1.6 אוטומט אחר לא תחסכי יותר מ10 אחוז +/- בצריכת הדלק, בשביל חסכון משמעותיך תצטרכי לרדת לרכבים קצת יותר קטנים ו/או ידניים, מה שלפי רוח דברייך לא בא בחשבון.

אם באמת מרוצה מהסובארו שלך, והיא במצב טוב כנראה שבחישוב הכולל של שידרוג למשפחתית 1.6 חדשה יותר ב-4 שנים את לא באמת תחסכי הרבה.

אם את בכל מקרה רוצה לשדרג למשהו כבר יותר חדש זה כבר סיפור אחר....

 

לפי דעתי:

אוי ואבוי אם 1 ל 8-9 זוהי צריכה סבירה של רכב משפחתי 1.6, אוי ואבוי!

צריכת הדלק של קורולה רובוטית היא מהטובים שיש ברכבים המשפחתיים בכלל, 1 ל ,16,17 מחוץ לעיר, 1 ל 13-12 בתוך העיר ווז אמיתי!

ממש לא 1 ל 8 או 1 ל 9 .

לעניין כוח הרכב, אין בכלל מקום להשוואה, לקורולה 125 כ"ס, למרות ובגלל הגיר הרובוטי שמסרס את הרכב,עדיין בהפעלה ידנית הרכב סוחב כמו שצריך ובכל מצב..הסובארו עגלתית בכל מצב.

הבימר שלך אולי שיא הנוחות אבל בלועה בדלק.

ולנושא האחזקה והאמינות אני מעדיף בכלל לא להתייחס כרגע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

פשש.... איזה צריכת דלק, ממש במקום לקנות אלטו ולסבול כולם צריכים לעבור לקורולה רובוטית לא?

בשיוט איטי יחסית (עד 90-100 קמ"ש) היא מצליחה להגיע לצריכה של 14 ק"מ לליטר, מעבר לזה ההילוכים מתוכננים דיי גרוע וכולם קצרים מדי ולכן ב-120 המנוע מסתובב לו בסל"ד גבוהה מדי ומה שמקבלים הוא גם אוטו רועש וגם לא חסכוני.

 

רוית, כבר אמרו שאם את לא מסתדרת עם גיר ידני אז אין מה לחפש האלה ובפקקים הוא בכלל לא נעים עם שלל קפיצות ושיהוקים מוזרים, קיימת האפשרות ללמוד להסתדר איתו או להתפשר בעניין החיסכון ולקנות רכב אחר.

 

בהצלחה.

פורסם

אז מה שאני מבינה ש... עדיף לא להתקרב לקורולה רובוטית... האמת שמחליפה רק בגלל צריכת הדלק וגם קצת להתקדם ברכב עם שנתון גבוה יותר

 

האם 91.000 ק"מ זה סביר? לרכב משנת 2008

 

האם מישהו פה נהג בטויוטה קורולה או שאתם מדברים משמועות?

שבוע טוב

פורסם

בתור אחד עם קורולה רובוטית 2008 מעל לשנתיים..

 

סה"כ אוטו מצוין.

 

נושא הגיר בפקקים באמת יכול "להביא את הסעיף" לפעמים גם במצב ידני.

 

ממליץ בחום רק ברכב שהוחלף בו מחשב-גיר לדגם החדש יותר.

 

איך יודעים? לבקש לראות בתיעוד מוסך שזה נעשה - דבר שיכול לקרות רק במוסך מורשה.

 

נשמע מוזר, אבל המחשב החדש משפר בצורה משמעותית את את אופי מעבר ההילוכים..

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם החלפת הרכב היא רק לצורך חיסכון בדלק ,

לא הייתי מחליף משפחתית 1600 סמ"ק במשפחתית אחרת עם אותו נפח מנוע.

 

אם אין צורך ברכב משפחתי, אפשר לקנות סופר מיני חסכונית, כמו הונדה ג'אז 2007 וליהנות מצריכת דלק באמת כפולה משל אימפרזה.

ג'אז גם יכולה להוות תחליף למשפחתית קטנה - היא מרווחת יחסית לרכבי סופר מיני אחרים ובעלת בגאז' סביר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

"אוי ואבוי אם 1 ל 8-9 זוהי צריכה סבירה של רכב משפחתי 1.6, אוי ואבוי!"

אז תזעק אוי ואבוי בוקר, צהריים, ערב.

אבל כן, רכב 1.6 אוטומט, אם נוסעים איתו הרבה בעיר יעשה לך סביב 1:8-9.

תראה את נתוני צריכת הדלק שמפרסמים מידי פעם כל מיני קציני רכב וכו', ותראה שמדובר על איזור ה1:10 לקטגוריה הזאת.

 

1:13 בתוך העיר.....תעשה לי טובה... יש לי 206 1.6 ידנית והיא עושה 1:11 בתוך העיר כשאני מתאמץ, 10 ברגיל ו1:8-9 בשיא הקיץ.

מחוץ לעיר היא עושה 1:17-18 עם אני לא עובר את ה100.

והקורולה בסה"כ כבדה ממנה באיזה 200 ק"ג, לא רציני.

 

בקיצור, זה מאוד נחמד שאתה ממש רוצה שהיא תקנה קורולה (השד יודע למה) אבל לא צריך לבדות כל מיני נתונים.

 

בקשר להמלצה על הג'אז, היא באמת מרווחת כמעט כמו משפחתית וסופר חסכונית. אך, יקרה בקניה, ומשום שמדובר ברכב ש2008 הייתה שנת המודל האחרונה לפני החלפת דגם מדובר ברכב מעט "מיושן" מה שמתבטא בעיקר ברמת בטיחות נחותה למול אופציות אחרות באותו מחיר.

×
×
  • תוכן חדש...