Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי במערכת קולנוע ביתי Bose 321 משומשת מחבר שהעיף אותה כי נעל את הDVD על איזור לא מתאים.

כשחיברתי אותה בבית, בלי לחבר אליה שום דבר חוץ מהחשמל, היא מזמזמת בכל המצבים (וידאו 1, וידאו 2, AUX וכו') למעט במצב של DVD.

כשאני מחבר אליה SPDIF מהטלוויזיה, הזמזום מתחזק מעט.

מחיפוש באינטרנט גיליתי שיכול להיות שמדובר בGround Loop, אבל אני לא בטוח איך להתמודד עם זה.

עצות?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פייר, אני מה זה מאוכזבת.

פתחתי את ההודעה בציפיה כבושה לגלות ששי הוא איש אשכוליות, ובנוסף לידע הנרחב במים וביוב נותן בראש גם בחשמלטוריקה.

פייר.

מאוכזבת.

עדכון:

עוד לא הייתי בבית בשביל לבדוק, אבל מצאתי עמוד שטוען שאחת הסיבות המובילות ללולאת אדמה היא חיבור רופף של החשמל.

היות וברוב חאפריות חיברתי את החשמל דרך שני מתאמים עד שאשיג כבל מתאים (הונג קונג), אני נוטה לחשוב שזו הבעיה.

המשך יבוא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נסה לנתק את ההארקה ולבדוק אם זה מפסיק. אם כן אז בדוק אם אין מכשיר אחר תקול בבית.

צר לי לאכזב אותך אבל אני לא איש אלקטרוניקה. אני יודע לזהות תקלות ולפתור אותן ברמת כרטיס או חיישן (כשיש לי את השרטוטים המתאימים/דיאגרמות סולם מתאימות) אבל ממש לא מעבר לכך.

אם הבעייה היא חיבור רופף אז רוץ לקנות מטף כי זה פשוט יכול לעלות באש. עם איזה מתאמים חיברת שהם כל כך רופפים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין הארקה, שני חיבורים בלבד, פאזה ואפס.

היות וההספקים מאוד נמוכים, אני לא דואג משריפה, מה גם שהמערכת לא מחוברת בשלב זה, אלא רק כשאני מנסה לסדר אותה.

התקע ישראלי עם מגעים עגולים, השקע בריטי. במתאם האוניברסלי לבריטי שלי השקע הישראלי ישב רופף מדי, אז חיברתי אותו למתאם לאמריקאי ואת המתאם הזה חיברתי למתאם הבריטי.

נכון, חאפרי, אבל לא מחובר כשאני לא נוכח, והיה מדובר בפיתרון זמני בשביל לראות שדברים עובדים, ואז להשיג כבל נורמלי. בכל אופן, בהספקים המזעריים האלו, אין התחממות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

ניטש, תאריק את המערכת באמצעות חיבור כבל חשמל דק לאחד הברגים בשאסי (פורום רכב, לא) ולנקודה שתוכל לשמש כהארקה. אצלי אני עושה את זה מול שקע ההארקה בקיר, אם אצלך אין שקע הארקה תבדוק אם שקע אפס של שקע אחר יוכל לשמש כהארקה.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קודם כל קח קאטר ותחליף את התקע לתקע מתאים (3 דקות עבודה).

הארקה כמו שנהג מתחיל כתב משוך מהגוף. ניתן למשוך לכל מכשיר מוארק.

פורסם
ניטש, תאריק את המערכת באמצעות חיבור כבל חשמל דק לאחד הברגים בשאסי

אני בספק רב אם זה יעזור. במכשיר שבו שני חוטי חשמל בלבד, אף אחד לא יטרח לחבר את השאסי לאדמה של המעגל.

תציץ בקבלים של ספק הכח (הכי גדולים) ותבדוק אם אין שם מישהו שסובל מהשמנת יתר.

:turn-l:
פורסם

אתחיל בהחלפת התקע כאמור, לגבי הארקה, זה לא יהיה פשוט כי כל העייסק עשוי מפלסטיק.

לגבי הצצה בספק הכוח, המבנה של המערכת הזו קצת מוזר.

כבל החשמל מתחבר לסאבוופר, ממנו יוצא כבל רב גידי עם חיבור כמו שהיה פעם למדפסות (פרללי) שהולך ליחידה הראשית:

images?q=tbn:ANd9GcROI4dl7XdbFvv6f8OKR2bkHo1oGQx1HsYMwma6GOxiSUnvCytb

מהיחידה הראשית יוצא כבל עם חיבור RS-232 שמתפצל והולך לשני הרמקולים:

images?q=tbn:ANd9GcS1VRoD3d9XcJguwaqdz1fJ2lftnqV-iCyC-_k6LIqNH83HKNoXWQ

מכל הסיפור הזה אני מניח שספק הכוח נמצא בתוך הסאב, שאני לא שש לפתוח, אבל אעשה את זה אם אאלץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אין בעייה עם לחבר הארקה. הגוף של התקעים האלה בד"כ מוארק כדי למנוע רעשי רקע.

בתקעים שמתחברים אליהם במקרה עם קצת חלודה?

פורסם

לא ראיתי חלודה אבל אחפש.

איך התקעים האלה יכולים להיות מוארקים אם כל המערכת לא מוארקת?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בזה קטונתי. אני מדבר מניסיון עם כמה מכשירי מדידה לא מוארקים שהשקעים והתקעים היו מחוברים. אולי זה כדי ליצור איזה רצף של סיכוך אבל כמו שכבר כתבתי זה לא תחום ההתמחות שלי.

במחשבה שנייה גם ניידים לא מוארקים ויש חיבור ל RS 232.

פורסם
ניטש, תאריק את המערכת באמצעות חיבור כבל חשמל דק לאחד הברגים בשאסי (פורום רכב, לא) ולנקודה שתוכל לשמש כהארקה. אצלי אני עושה את זה מול שקע ההארקה בקיר, אם אצלך אין שקע הארקה תבדוק אם שקע אפס של שקע אחר יוכל לשמש כהארקה.

בהצלחה.

אסור להאריק מכשיר שלא תוכנן להתחבר להארקה ! אל תיקח דוגמא מעולם השמע ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

נראה לי שהוא לא התכוון לעולם השמע ברכב, אלא למונח שאסי.

מה הסכנה בהארקת מכשיר שלא תוכנן לכך?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אצלי הפתרון עובד כבר שינם ארוכות עם רסיבר של סנסוי שלא מוארק (תקע 2 פין). אני מחבר חוט חשמל דק כמו של אוזניות לפין שהפרדתי מתקע, שם את הפין בחור ההארקה של השקע שבקיר וקושר את הקצה השני של החוט לבורג ההארקה של חיבור הפטיפון לרסיבר, במקרה שלי. גם כשחיברתי את החוט לבורג על השאסי של הרסיבר הזמזום ובעיות ההפעלה של הרסיבר נפתרו במלואן.

הסכנה היא נזק שיכול להגיע לכדי שריפה אם מקצרים מעגל בצורה מסוכנת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...