Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קפצתי לבדוק. ובאותה הזדמנות שאני בסביבה, גם בברזיל.

גן עדן לאספנים. אלא שמרבית המכוניות אינן "אספנות" אלא סתם כך נוסעות ברחוב, גם בין 7 ל-9. אבל התמזל מזלי ובעיר אחת מצאתי גם מכוניות אספנות "אמיתיות שהגיעו לארוע.

התנצלותי על חלק מהתמונות שצולמו בעת נסיעה באוטובוס ולא תמיד האיכות גבוהה. מקווה שתהנו.

אחת המכוניות הנפוצות בארגנטינה - הפאלקון. ראיתי עשרות רבות ממה. בכלל, פורד, לפחות הישנות יותר, נפוצות מאד בארגנטינה. הטאונוס קופה מאד מיוחדת. נדמה לי שאך בודדות היו כאן בארצנו הקטנה. גם פיאטים לרוב. החל מ 600, דרך ה 127 ואחות הגדולה, 128 וגם הרבה DUNA.

IMG_0735C.jpg

IMG_0198C.jpg

IMG_0192C.jpg

IMG_0196C.jpg

IMG_0717C.jpg

פורסם

הגעתי לקלפטה ונפלתי על ארוע של מכוניות אספנות. כמה מהן חנו במלון בו שהיתי.

נראות יפה מאד - מתוחזקות ברמה גבוהה. אוסף של פורדים ואולדסמוביל אחת.

IMG_0726C.jpg

IMG_0729C.jpg

IMG_0730C.jpg

IMG_0732C.jpg

IMG_0743C.jpg

IMG_0746C.jpg

IMG_0838C.jpg

פורסם

השברולט (המאד יפה) בבארילוצ'ה ברחה לי לפני שהספקתי להגיע ולצלם מקרוב, אח"כ עוד ראיתי אותה באחת החצרות, אבל גם שם לא הספקתי להוציא צילום איכותי. בנוסף - עוד כמה "דוגמיות". הטרנספורטר נפוץ למדי. (גם בברזיל, כפי שניתן לראות בהמשך). הדה שבו - ממש בונבונירה. עמדה וחיכתה לי כמו דוגמנית.

IMG_0194C.jpg

IMG_0835C.jpg

IMG_0841C.jpg

IMG_0833C.jpg

IMG_0062C.jpg

פורסם

בואנוס איירס גיליתי מאגר של דו-גלגליים. כנראה של המשטרה. אולי לא כולם "אספנות", אבל אני מהמר שרבים שם ישנים למדי. אסף בטח ישמח לשים שם את ידו.

בעיר הדרומית אושואיה הופתעתי מכמות הרכב הישן. פיאט 600 בונבונירה שצילמתי בחטף ונראתה לי "כמו חדשה", וטנדר ויליס ועוד משהו שהסתתרו להם באיזה חצר, רנו 4 במצב נסיעה סביר ומרצדס, כנראה הדרומית מסוגה בעולם שתעניין בודאי אחד כאן, רכניץ. כמובן, עוד הרבה הרבה שלא צילמתי.

IMG_1035C.jpg

IMG_0947C.jpg

IMG_0950C.jpg

IMG_0951C.jpg

IMG_0975C.jpg

IMG_0978C.jpg

פורסם

בברזיל הרבה מאד פורדים משנות ה -70-80. אסקורטים לרוב וגם סיירות. הסיירה היא אחותה התאומה של ההיא מלמעלה, מארגנטינה.

הרבה מאד פולקסווגן. נראה לי שהוואן, על כל צורותיו, מספר החלונות ומספר הדלתות האפשרי ומכל השנים הוא הנפוץ ביותר. לא פלא, לאור המפעלים הרבים של החברה הנמצאים בברזיל.

זהו, עד כאן. (יש כמובן עוד תמונות, אבל הרוב חוזר על עצמו או לא מחדש).

IMG_1044C.jpg

IMG_1390C.jpg

IMG_1693C.jpg

פורסם
אז קפצתי לבדוק. ובאותה הזדמנות שאני בסביבה, גם בברזיל.

גן עדן לאספנים. אלא שמרבית המכוניות אינן "אספנות" אלא סתם כך נוסעות ברחוב, גם בין 7 ל-9. אבל התמזל מזלי ובעיר אחת מצאתי גם מכוניות אספנות "אמיתיות שהגיעו לארוע.

התנצלותי על חלק מהתמונות שצולמו בעת נסיעה באוטובוס ולא תמיד האיכות גבוהה. מקווה שתהנו.

אחת המכוניות הנפוצות בארגנטינה - הפאלקון. ראיתי עשרות רבות ממה. בכלל, פורד, לפחות הישנות יותר, נפוצות מאד בארגנטינה. הטאונוס קופה מאד מיוחדת. נדמה לי שאך בודדות היו כאן בארצנו הקטנה. גם פיאטים לרוב. החל מ 600, דרך ה 127 ואחות הגדולה, 128 וגם הרבה DUNA.

אתה מעלה בי זכרונות לפוטורה שהיתה לי בשנות ה60 .איזה ימים אחחח...

שמע מכובדי איש יקר

הפחת כאן מעט רוח חיים עם הגשת התמונות הללו

פורסם
בואנוס איירס גיליתי מאגר של דו-גלגליים. כנראה של המשטרה. אולי לא כולם "אספנות", אבל אני מהמר שרבים שם ישנים למדי. אסף בטח ישמח לשים שם את ידו.

בעיר הדרומית אושואיה הופתעתי מכמות הרכב הישן. פיאט 600 בונבונירה שצילמתי בחטף ונראתה לי "כמו חדשה", וטנדר ויליס ועוד משהו שהסתתרו להם באיזה חצר, רנו 4 במצב נסיעה סביר ומרצדס, כנראה הדרומית מסוגה בעולם שתעניין בודאי אחד כאן, רכניץ. כמובן, עוד הרבה הרבה שלא צילמתי.

יופי של תמונות!

תודה על המרצדס הנפלאה , מדובר ב170 כמובן אבל לא בגרסת ה V אלה 170S (כולל תתי הדגם SV,SD) שייצורו החל בשנת 1952 ,אפשר להבחין בזוג פסים שעל צד מכסי המנוע ו"היעלמות" פתחי האוורור שמאפיינים דגמים מוקדמים יותר כמו כן החל ממודל זה מרצדס נפטרו מפתיחת הכנף המסורתית של המנוע (בשני צדיו) ועברו לתצורה המוכרת שיש עד היום עם מכסה עליון שעשוי חלק אחד ועולה ע"ג צירים כלפי מעלה.

גם חסר לו הפגוש המרכזי המסורתי שלדעתי מוסיף המון אופי לרכב.

הנה שלוש תמונות להתרשמות מהדגם:

אפשר להבחין מיד במכסה המנוע הבודד

800px-BEL-Benz2.JPG

1949-w136-170s-11.jpg

800px-W136.jpg

שוב תודה על התמונות, ושבוע טוב

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

סוסיתא מצאת?

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפיאט עם המנעול על המכסה מנוע הזכירה לי את המיני של מיסטר בין:lol:

תודה על שיתוף התמונות היפות!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סוסיתא מצאת?

לא סוסיתא, אבל בואנוס איירס מלאה בסוסים. בעיקר פסלים.

בכל מקרה, הסוסיתא הפרטית חיכתה לי בבית. עכשיו יהיה זמן להתחיל לעבוד מסודר. :-)

ובשבילך - אוטובוס. :shock:

IMG_0992C.jpg

פורסם

ורק וויליס אחד ראית?

גם בברזיל וגם בארגנטינה היו מפעלי הרכבה של וויליס באותה תקופה שהיה גם בארץ. בשותפות עם חברת פורד הם ייצרו כמויות גדולות מאוד של ג'יפים וטנדרים פתוחים וסגורים ובכבישים נעים עד היום מספר רב של וויליסים. אם לשפוט על פי יו-טיוב אז יש מספר רב של מועדוני 4X4 שיוצאים ל'טיולי קשישים', רק ששם הם לא רק מטיילים איתם אלא גם נוסעים עליהם ביום יום.

כוח העבודה הזול יחסית ותקנות תעבורה קלות משלנו מאפשרות להחזיק את הכלים הללו בחיים ולשים להם מנועי דיזל ממרצדס וטויוטה.

דוגמא אחת מעשרות:

משהו נחמד שפגשתי בשיטוטי הוירטואליים - כפי שאצלנו אהבו לקחת סופות ולקצץ אותן [או במפעל עצמו או לאחר האיזרוח] בברזיל יש חבורה שלמה שמקצצת וויליסים:

קיני רוג'רס בנה את מריה המשוגעת לעצמו וגם כלים מקוצרים נוספים לחברים. חבל שהפורטוגזית שלי והאנגלית שלו לא הספיקו כדי לשוחח יותר...

1268679801.jpg

פורסם

תמונות יפות, תודה רבה.

תמיד אשמח לראות עוד תמונות של VW.

בברזיל עדין ניתן לרכוש את הטרנספורטר הראשון

http://www.vw.com.br/pt/carros/Kombi.html

זו הצורה השניה (אם מתעלמים משינויים קטנים ), כיום הם כבר מיוצרים עם מנוע קירור מים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...