Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות - חפירה! :oops:

החלטתי שזה לא חכם להתמקד רק ברכב אחד (פונטו ספייס ELX), וגם שלא כדאי להסתמך על סטיגמות ולברוח מצפרתיות, ולכן אני זקוק לעזרתכם

מקריאה כאן בפורום ובעוד כמה אתרים, החיפוש צומצם לכמה רכבים אחרונים (כל הרכבים בעלי תיבת הילוכים ידנית) :

1. פג'ו 206 2001-2002 (75 כ"ס) 1.4 - מה דעתכם על הרכב? אילו דרגות גימור ישנן, ומה ההבדל ביניהן?

מצאתי 206 שנת 2001 עם סאן רוף, דגם XT (?) יד שנייה ועשתה 120,000 ק"מ - שווה לבדוק לעומק או שיש מחלות קבועות ברכב הזה שעלולות להביא לפשיטת רגל?

2. סיאט איביזה 2001-2002 - הבנתי שיש שני מנועים ושתי דרגות גימור - מנוע 1.4 ו1.6 עם 75 ו100 כ"ס בהתאמה, ודרגות גימור stella וsigno , כשהשנייה מגיעה עם בקרת אקלים ועוד כמה פיצ'פקעס..

3. הדבר האחרון שעלה בחיפושים היא רנו קליאו 2002 ידנית דרגת גימור EX עם 98 כ"ס ומנוע 16 שסתומים

בחיפוש ביד 2 מצאתי רנו יד שנייה, עשתה 90,000 ק"מ (!!) ולפי kml.co.il הצריכת דלק שלה בפועל היא 1 ל15 שזה מעולה, טסט על יולי '12

מנתונים יבשים עושה רושם שכדאי להתעמק בחיפוש

הבנאדם דורש 17,000 שזה בול המחירון המשוכלל עם הק"מ (אפשר לרדת עוד קצת אבל זו שיחה לפעם אחרת)

הוזהרתם מראש שמדובר בחפירה, ומי שהגיע עד לכאן - דבר ראשון כל הכבוד לכם, היו בטוחים שהיו כאלו שנשרו.

ודבר שני, תודה רבה שהשקעתם את הזמן וקראתם את התלבטותיו של ילד בן 18 , שכל מה שהוא רוצה זה להפסיק לראות את נהגי האוטובוס ולהציג בפניהם את החופשי חודשי...

אני מודה לכם על זמנכם, ומקווה שתשקיעו עוד מעט זמן ותמקדו את החיפוש שלי עוד טיפה

תודה רבה :-)

פורסם

לא כזו חפירה למרות הכל :wink:

בכל מקרה,סאן רוף נראה הרבה פעמים דבר מפתה,אבל תזכור שבלא מעט מהמקרים זה יכול להיות צרה.

רכב שלא טופל כראוי יכול להיות עם גומיה בלויה\חלודה,מה שיגרום לנזילות מהסאן רוף.

סטיגמות קונים בדרך כלל ביושר. בתור נהג צעיר שאני מניח שאין לו כסף למוסך,אני הייתי נצמד במקומך ליפניות.

אתה בן 18? אני מצטער אם אני נכנס לך לחיים האישיים,אבל כדאי שתחשוב שוב אם כדאי לך באמת לקנות רכב.

עוד מעט אתה מתגייס,אם תהיה קרבי או ג'ובניקים,בכל מקרה יהיו לך נסיעות חינם+לא יותר מדי זמן בבית.

יכול להיות {מבחינה כלכלית בטוח} שעדיף לך לחכות עד אחרי הצבא. תחשוב רק על הביטוח,שלנהג בגילך יעלה באזור ה5K כל שנה.

פורסם
לא כזו חפירה למרות הכל :wink:

בכל מקרה,סאן רוף נראה הרבה פעמים דבר מפתה,אבל תזכור שבלא מעט מהמקרים זה יכול להיות צרה.

רכב שלא טופל כראוי יכול להיות עם גומיה בלויה\חלודה,מה שיגרום לנזילות מהסאן רוף.

סטיגמות קונים בדרך כלל ביושר. בתור נהג צעיר שאני מניח שאין לו כסף למוסך,אני הייתי נצמד במקומך ליפניות.

אתה בן 18? אני מצטער אם אני נכנס לך לחיים האישיים,אבל כדאי שתחשוב שוב אם כדאי לך באמת לקנות רכב.

עוד מעט אתה מתגייס,אם תהיה קרבי או ג'ובניקים,בכל מקרה יהיו לך נסיעות חינם+לא יותר מדי זמן בבית.

יכול להיות {מבחינה כלכלית בטוח} שעדיף לך לחכות עד אחרי הצבא. תחשוב רק על הביטוח,שלנהג בגילך יעלה באזור ה5K כל שנה.

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה, חשבתי שאני היחיד שמסתובב כאן בשעות האלו

הסאן רוף ממש לא מעניין אותי, אני ממש לא קונה רכב לפוזה או משהו, ממש לא באופי שלי, סתם ציינתי שיש אותו, לא יודע למה האמת

אם כבר נכנסנו לחיי האישיים, אז מסיבה רפואית צה"ל החליט שאינני כשיר לשרת בשורותיו ולכן פטר אותי משירות חובה. אם תרצה לשאול למה, או לשאול למה אתה לא מתנדב, אתה מוזמן לשלוח ה"פ.

אני קונה רכב בגלל שאני עובד במרחק 20 ק"מ מהבית, מה שאומר 3 אוטובוסים ולא בא לי.

חוץ מזה תחושת העצמאות הזאת ולדעת שוואלה, עכשיו יום שבת שעה 14:00 ואני רעב. אני נוסע לקנות לאכול ולא מתחנן לקבל את האוטו מההורים.

את כל הנושא של הביטוח בדקתי, ואכן הסכום הוא באיזור ה5K , או 4800 ש"ח ליתר דיוק

זהו סכום שאני מוכן לשלם, בידיעה שבפריסה ל12 תשלומים מדובר במשהו כמו 400 ש"ח בחודש, נוסיף לזה עוד 800 שקל דלק (וזה בהגזמה לדעתי, לא מתכנן לחרוש את הארץ) ועוד 300 שקל לטיפולים שוטפים

אם אני מביא משהו כמו 5K בחודש, נוריד מזה 1.5K הוצאות קבועות נשאר לי 3.5K ביד ואושר בלב.

בכל זאת אשמח אם תוכל לתת את דעתך בנוגע לרכבים שציינתי ולא להתייחס רק לסטראוטיפ - תאמין או לא - אני מכיר כמה בלונדיניות חכמות :)

פורסם

הבנתי אותך.

האמת שאני במצב מאוד דומה לשלך,רכב עד 20K.

בכל מקרה לא הפריע לי אוטומט או ידני,ודוקא העדפתי משפחתיות.

ככה שמצאתי רכבים חביבים בתחום,אבל כמעט כולם אוטומטים לרוב ועם מנוע 1.6. אבל בכל זאת אולי יעניין אותך.

טויוטה קורולה 1998-2000

סובארו אימפרזה גראונג לאונה 1999-2002

הונדה סיויק 1999-2002

ובתחום המיני והידני באמת שמתי עין גם על ה206.

בכל מקרה אני שולח לך הודעה פרטית לגבי משהו שאולי יעניין אותך.

פורסם

הלוואי שבגיל שלך הייתי חכם מספיק לקנות את הרכב שיש לי היום (פולקסווגן פולו קלאסיק, דיזל ידני). :wink:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
הבנתי אותך.

האמת שאני במצב מאוד דומה לשלך,רכב עד 20K.

בכל מקרה לא הפריע לי אוטומט או ידני,ודוקא העדפתי משפחתיות.

ככה שמצאתי רכבים חביבים בתחום,אבל כמעט כולם אוטומטים לרוב ועם מנוע 1.6. אבל בכל זאת אולי יעניין אותך.

טויוטה קורולה 1998-2000

סובארו אימפרזה גראונג לאונה 1999-2002

הונדה סיויק 1999-2002

ובתחום המיני והידני באמת שמתי עין גם על ה206.

בכל מקרה אני שולח לך הודעה פרטית לגבי משהו שאולי יעניין אותך.

רכבים משפחתיים הם לא אופציה, אין לי שימוש ברכבים בגודל הזה

למה התכוונת בה״פ? לא הבנתי במה מדובר..

פורסם
רכבים משפחתיים הם לא אופציה, אין לי שימוש ברכבים בגודל הזה

למה התכוונת בה״פ? לא הבנתי במה מדובר..

קיבלת? תגיב כאן.

פורסם
קיבלת? תגיב כאן.

אני לא מוכן לקנות חתול בשק ולקנות רכב ממכרז כי לך תדע מה עבר עליו ומה באמת הוא שווה

שמעתי על האופצייה הזאת אבל אני מעדיף ללכת על בטוח

פורסם

ה206 בגירסה ידנית לא רעה,מציעה נוחות ועיצוב שלדעתי גם היום ניראית טוב,כיוון שהיא ידעתי אתה נפתר מהגיר לא מוצלח כל כך,אם מצאת רכב שמור אל תפסול. יש פה כמה אנשים שמאוד מרוצים מהרכב.

את האיביזה אני לא ממש מכיר לכן לא יכול לתת לך חוות דעת.

בתקציב שלך אפשר גם לבדוק גטס רק לא גרסת GLF.

בקשר לרמות איבזור,

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=307046

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר שווה לבדוק את ה206 לעומק? למרות כל הסטיגמות על רכבים צרפתיים?

אם נשים פונטו ELX עם 120,000 ק"מ נניח מול 206 XT עם ק"מ זהה, איזה רכב היית לוקח לבדיקה?

איך המרחב הפנימי שלהן? איפה הפלסטיקה יותר איכותית? איפה הנסיעה יותר נוחה?

אני שואל את זה על סמך זה שעושה רושם שאתה מבין דבר או שתיים ברכבים הנ"ל ותוכל לעזור לי מאוד

תודה רבה!

פורסם

אישית,במידה ושתיהם מכנית פחות או יותר במצב זה,פשוט הייתי הולך על מה שיותר שמור ומה שאני יותר אוהב.יש פה גם מזל אתה יכול לקנות 206 ויתחילו תקלות חשמל,אותו דבר יכול לקרות גם ברכב אחר.

לא ישבתי מאחור ב206,אלא רק בספייס וזה כשהייתי לבד שם,היה מקום לרגליים,והיה נוח מבחינת הישיבה.

מבחינת הפלסטיק שניהם ניראו לי אותו דבר.

אני מציע תבדוק את שתיהם,כי מה שנוח לי יכול להיות לא נוח לך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור אחד שהיה לו את שניהן , פונטו Dynamic ועכשיו 206 XS.

אני יכול לתת לך חוות דעת דיי טובה. בכל מקרה לאיזה כיוון שתלך- לך על הדגמים המאובזרים יותר , מכיוון שהתוספת היא קטנה ואתה מקבל הרבה יותר. שניהן בחירות טובות ולפי דעתי התמורה הכי טובה למחיר.

בפונטו לך על דגם Dynamic - שנתון 2005 ומעלה או ELX , אני חושב שאם אתה יכול תתאמץ להשיג עוד 10, שכן ב30 אתה יכול בתקציב להשיג אחת. ההבדל בדגם הוא הגיר הרציף שהוא מאוד חסכוני ואמין , סלון יותר נוח , דשבורד בצבע שמנת ומחשב דרך.

בפיג'ו אני אישית נוסע על XS - אם לא מפריע לך 3 דלתות אתה מקבל תמורה מאוד גדולה למחיר, אוטו מאוד זריז (110 כח סוס) ויחסית חסכוני. סאנרוף, מושבים נוחים ונסיעה מאוד כיפית.

אמינות

שתיהן פחות או יותר באותה רמת אמינות אם כי מהנסיון שלי הפיג'ו קצת יותר אמינה והפיאט מאוד רגישה להזנחה בטיפולים.

אצלי היא גם סבלה מבעיות התחממות שנבעו מסתימות חוזרות ברדיאטור (השתמשתי במי קרור מקוריים).

בפיג'ו אל תיגע באוטומט, ואם אתה לוקח את הדגם עם הסאנרוף אז כמעט בכולם הוא לא עובד , אבל אני פותח וסוגר אותו ידנית.

מצד אחד הטיפולים בפיאט יותר זולים אבל בפיג'ו מרווח הטיפולים הוא יותר גדול, אז קח שמבחינת הטיפולים נראה לי שפחות או יותר זה דומה.

צריכת דלק

מבחינת צריכת דלק הפיאט מנצחת - ממליץ לך ללכת על הדגם המאובזר (dynamic) שהוא מגיע עם גיר רציף והוא מגיע ל1 ל16 בקלות. בפיג'ו לעומת זאת אצלי יש מנוע 1.6 ידני , אבל בכל זאת אני מגיע איתו ל1 ל12 מעורב! והנסיעה שלי היא חצי חצי.

נסיעה

הנסיעה בפיג'ו מרגישה הרבה יותר הדוקה , אתה יושב יותר נמוך והנסיעה יותר ספורטיבית וגם אם אתה לוקח ידנית ואתה נמצא בפקקים רוב היום אז הנסיעה היא גם יותר מעייפת. מהבחינה הזאת עדיף לקחת את הפונטו רק בגלל הגיר.

לגבי הנסיעה בפונטו גם איכות סבירה...ההגה פחות מתקשר. אבל לי הדבר שהפריע זה הבולמים שאחרי 60K כבר נשחקו אצלי ממש וכל בור הרגשתי ממש.

מרווח פנים

שתיהם יחסית מרווחות אם כי נראה לי שהפונטו קצת יותר , היא גם יותר גבוהה אז אתה מרגיש שיש לך יותר מרחב.

מבחינת פלסטיקה בשתיהם יש איכות טובה , ובפונטו יש לך מלא מקומות לאחסן כל מיני דברים ..ובפג'ו אין הרבה...אפילו את המחזיק כוסות שמו בתוך התא של הנוסע...:shock:

אגב הבחור מעלי הזכיר לי שאתה גם יכול להוסיף פנדה לרשימה...גם אוטו נחמד וחסכוני

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

אני יכול לתת לך חוות דעת על האיביזה כבעלים גאה של אחת כזאת.

האוטו הזה הוא ראשון פרטי שלי, גם אני לפני כן נהגתי רק על רכב של אבא.

האיביזה לימדה אותי הרבה דברים, בעיקר על טיפולים, משמעת ונהיגה.

מהחינת אבזור, האיביזה יש לה לא מעט יחסית לרכבים משנת 2000-2002: בקרת אקלים, נעילה חשמלית, ABS בחלק מהדגמים,

מראות חשמליים בחלק מהדגמים (למרות שעדיף ידני לטעמי), חלונות חשמליים, וכו'.

רק מה? חלק מהפלסטיקים באיביזה הם די קקה. נשברים די מהר ודורשים ניקיון וטיפוח - אחרת הם דוהים/מתקלפים/נשברים.

היית מאמין שנשבר לי סוכך שמש צד נהג סתם ככה? כן... חתיכת קלקר שנשברה! בשום רכב לא ראיתי כזה דבר. ידיות נהג צריך להשקיע 200 ש"ח בשביל להביא זוג ידיות תחליפיות מכרום כי המקוריות מפלסטיק כל הזמן נשברות. ופנל השליטה גם מאוד רגיש.

תוסיף לזה את הרגישות של הצבע בחלק מהאיביזות/קורדובות לפיטריות שמש - ואם לא ניקו את הרכב טוב טוב יש סיכוי גדול להצטברות שלהן בשלב כזה או אחר. (ראיתי כמה וכמה איביזות/קורדובות מהשנתונים שלי שפשוט הפיטריה התפשטה שם בכל המכסה מנוע/גג עד למצב שדרש החלפת כל מרכב הפח!)

עם כל המגרעות של האיביזה, וההיגוי יתר המוגזם שלה. וצריכת הדלק הלא מזהירה שלה בגרסאות האוטומט (1-10 בתוך העיר).

אני עדיין מרוצה ממנה בגדול, כי ברגע שאתה יושב מאחורי ההגה שלה ומצמיד את הדוושה לרצפה, אתה מקבל הרבה יותר הנאה מאשר כמה וכמה מקררים יפנומטים/קוריאנים. (אמינים ככל שיהיו) והשילוב של סופרמיני (שמרגישה די מרווחת מבפנים) זולה וחזקה מאוד קורץ.

בנוסף איביזה תלמד אותך להחזיק רכב - כי מוסך היבואן המורשה של סיאט הלא הוא צ'מפיון ימח שמו וזכרו מלא בחאפרים וגנבים.

ואגב 206, ופונטו ספייס. אני לא הייתי פוסל רכבים רק כי אומרים שהם לא טובים. (למרות שרוב האנשים האלה ש"אומרים" לא החזיקו בפועל רכב כזה אלא מדברים משמועות).

בזמנו חיפשתי בנרות 206 אוטומטית (לפני שקניתי את האיביזה), אבל לא מצאתי משהו מספיק שמור.

כרכב ראשון שלך דווקא הייתי לך מציע להתלמד על רכב פשוט וזול שכן דורש תחזוקה שוטפת, אבל עם חלפים לא יקרים. (בכל זאת שלא יעשה חור לא נעים בכיס). כל מה שתלמד על הרכב הראשון שלך רק יעזור לך אח"כ עם הרכבים הבאים שלך.

ואחזק את ידי אלה שאמרו שהפונטו ספייס, ה-206 ואני מוסיף גם איביזה (עדיף גרסא ידנית מבחינת אמינות וחסכון דלק), כולן יהיו בחירות טובות.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

2 תגובות שנהניתי לקרוא!

קודם כל בנוגע לתגובה של dazzler99- האופצייה של חסכון של עוד 10K הוא לא אקטואלי כי אני מתכנן לשים משהו כמו 20K על רכב, עוד קצת בצד ליישור קו ועוד עשיקה של 5000 ש"ח ביטוח ופה הסיפור נגמר

כל שקל מעבר לזה - כסף שנכנס לחיסכון ללימודים.

בנוגע לפיג'ו XS עם 3 דל' - קראתי קצת על הדגם אבל הוא לא רלוונטי לגביי כי אני חייב רכב עם 5 דל' ולא 3..

חיפשתי עד עכשיו פיאט ושלשום עשיתי סוויץ' בראש וחשבתי שאין סיבה להתמקד במשהו אחד אלא להרחיב את החיפוש, ולהתגבר על הסטיגמות של הצרפתיות.

לגבי המלצתך לא ללכת על אוטומט ב206 - לא תכננתי - לא ב206 ולא באף רכב אחר. בשלב הזה אני מוכן לקנות רק רכב ידני - גם בגלל שלדעתי זה יותר כיף לדעת שיש יותר חלקים ברכב בשליטתך ולא בשליטת המחשב, וגם זה שאם והגענו למצב שהלך הגיר - לא מדובר במשכורת של חודש וחצי לתקן את זה...

הסאנרוף לא מדבר אליי, נראה מגניב אבל אין לו תועלת האמת.. אם וארצה להשתמש בו, אינני רואה סיבה למה לא לתפעל אותו ידנית.

בנוגע לצריכת הדלק - אני לא הולך לחרוש את כבישי ישראל כך ש800 או 850 ש"ח בחודש דלק לא יהיה הבדל שאני לא אוכל לספוג.

בנוגע לסייג שהעלית בנוגע לפקקים עם גיר ידני - אני גם בחדרה, מה שאומר שגם אם אצא מהבית בשעת השיא, אני לא אתקע בפקק של יותר מ2 דקות, והדרך לעבודה שלי מלאה בדרכים צדדיות דרך מושבים ככה שאם יהיה פקק, אני אוכל להתכונן בהתאם. חוץ מזה - כולם עברו את זה, כולם עמדו בפקקים עם רכב ידני ופיתחו שרירים ברגל שמאל - גם אני רוצה! :)

לגבי מרחב פנימי - אם יש שינוי שהוא לא מטורף בחלל הפנימי זה לא משנה לי כ"כ. הרכב הוא שלי בלעדית ואני נהג חדש לתקופה הקרובה, מה שאומר שאני מסיע 2 אנשים גג, ולא ישב מאחוריי אף אחד. מי שרוצה טרמפ ישב עם רגליים צמודות, לא יקרה כלום.

דרך אגב אני ממש מעריך את זה שלקחת את הזמן ופירקת את התגובה שלך לגורמים - זה ממש ממקד ועושה סדר בעיניים וממש כיף לקרוא!

chesy-

האמת שהעליתי את האיביזה כאופצייה אך ורק בגלל המראה החיצוני שלה - היא נראית מאוד צעירה ומגניבה והנקודות שהעלית גורמות לעוד יותר כאבי ראש ולבטים.

הפלסטיקים לדעתי הם תחום בעייתי בכל הרכבים מהשנים האלה, אבל אם החלטת לציין את זה אז כנראה שזו מחלה קבועה בסיאט.

אני בתור בנאדם חולה נקיון וסדר לא יסתדר עם פלסטיקים שבורים או בעיתיים וזאת בעיה...

אני מסכים עם הדעה שלך, שאין לפסול רכב בגלל שמישהו אמר שככה וככה.

אני שמח לראות שאתה מסכים שעליי לבדוק לעומק את ה206 והפונטו ספייס וכנראה שזה מה שאני אעשה.

דרך אגב חברים, לא התייחסתם בכלל לרנו קליאו שהעליתי- קליאו B II דגם EX מנוע 1400 עם 98 כ"ס, 90,000 ק"מ (בנוסף גם 4 כ"א, משהו שאין בספייס או ב206) - לא הייתה התייחסות כי היא לא שווה את זה, או בגלל שפשוט ריפרפתם ולא שמתם לב אליה?

בכל אופן תודה רבה לכם על העזרה עד כה - אני מקווה שתמשיכו!

אני בטוח גם שיש אורחים שיש להם את אותן דילמות שיש לי, אז בתכלס אתם לא עוזרים רק לי אלא לכל האנשים בעלי התקציב הזעום שמעוניינים לנוע בכוחות עצמם.

פורסם

אני אומר לך מראש שיהיה לך קשה לך מאוד למצוא רכב שמור מאוד גם מבחינה מכאנית וגם פנימית מהשנתונים האלה, בכל אחד מהדגמים האלה. רכבים שהם 10 שנה על הכביש עברו 10 חורפים ו10 קייצים ארצישראלים שממש לא הוסיפו להם לבריאות.

אם כבר אתה אתה צריך להתפשר איפשהו מבחינת האסתטיקה, תתפשר בחלק הפנימי של הרכב, כי פלסטיקים פנימיים במצב טוב הרבה יותר פשוט וזול בד"כ להשיג בפירוקיות מאשר חלקי מרכב חיצוניים. (פנסים, מראות, טמבונים וספויילרים זה החלקים הראשונים להיהרס בכל תאונה).

עוד טיפ בנוגע לאיביזה/קורדובה, בדגמים של ה100 כ"ס, יש להן מחשב מנוע שיושב במיקום בעייתי, ליד המנוע מגבים.

צריך לוודא שתעלת ניקוז המים שם פתוחה כי יש לה נטייה להיסתם עם הזמן (בדגמים של ה100 כ"ס) ואז המים מציפים את המחשב מנוע והורסים אותו וזה כאב ראש לא קטן להחליף אותו (וגם חור לא קטן בכיס). ככה שאם החלטת על האיביזה אז תבדוק שהמחשב שלב לא מלא בקורוזיה.

בנוסף, האיביזה דורשת לאכול שמן סינטטי מלא 5W40 וכל מי שיגיד לך אחרת אל תאמין לו. אפשר לשים לפי תקן מנוע 502.00 (במנועי 1.6 ליטר) גם שמן 10W40 אבל תכיפות ההחלפה המומלצת צריכה להיות כל חצי שנה (תקרא לזה טיפול תקופתי בשבילך). אם תאכיל את המנוע הזה בשמן זול, יהיו בעיות. אני ממלא בד"כ 5W40 כל חצי שנה ומחליף. למרות שהנסועה שלי נמוכה מאוד.

גם המים למערכת קירור הם מסוג מיוחד שנקרא G12+ והם בצבע אדום (ולא ירוק כמו רוב הרכבים האחרים). מערכת הקירור של האיביזה די רגישה לקורוזיה אז תבדוק את סוג המים שמילאו שם כי זה יכול לרמז לך על רמת האחזקה של הבעלים.

(גם הפונטו אגב מאוד רגישה לקורוזיה במערכת הקירור שלה וכבר ראיתי חבר שמחליף רדיאטור ברוב טיפשותו לפונטו שלו כי הוא מילא מים מהברז המערכת הקירור).

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...