Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבריי קארספורום !

בעקבות דיונים סוערים במועדון אלפא רומאו, וגם בעקבות החלטת הוועד שלנו, הגענו להחלטות הבאות:

נושא רציני מדיי בכדי לארגן משהו חפוז, הכישלון יעמיד בסימן שאלה את הלגיטימיות של מעבקנו בכלל. לכן, החל מהיום בעצם אנחנו מתחילים בגיבוש התוכנית המושלמת המבוססת על חוקי דמוקרטיה ומנהל תקין. רק כך נוכל להצליח ! זה חשוב. והנה הכללים, תוכנית ההתקדמות כפי שהוצגה ע" יושב ראש המועדון שלנו, אייל רגב:

1. גיבוש עקרונות ברורים לפני הכל:

צריך להתחיל לפני הכל בגיבוש העקרונות שעליהם נלחמים. כלומר לא מספיק לומר: מוחים נגד מדיניות הממשלה בנושא התחבורה או משהו כזה, אלא משהו הרבה יותר קונקרטי. כלומר לפרוט את הרעיון המעורפל למספר עקרונות ברורים, על מנת שאנשים יידעו בדיוק על מה נלחמים. גם מקרב הנהגים וגם מקרב אלו שכלפיהם מופנית הדרישה לשינוי. אחרת אנשים חוששים לתת יד כשהם לא יודעים בדיוק מה הדעות של האנשים שהם חוברים איתם.

2. הגדרת יעדים ולא יותר מדי (תפסת מרובה - לא תפסת) שהם מדידים:

יש להגדיר בדיוק מה אנו רוצים להשיג ולנסח אותם בצורה כזו שתאפשר לקבל תחושה של בקרה על ההתקדמות לקראת המטרות.

3. אמנם זה התחיל מחבר שלנו - מתי - אבל זו התארגנות שצריכה להיות מובלת לאו דווקא על ידינו בצורה רשמית, אלא ע"י הקמת גוף חיצוני תחת כותרת בסגנון איגוד מועדוני הרכב הישראלי שבו יהיה נציג מכל מועדון רכב בארץ, ויקבל מימון מאותם מועדונים. איגוד אשר יושתת על אותם עקרונות ויציב לעצמו את אותם היעדים. הגוף יוקם כעמותה על מנת שיהיה לו מעמד משפטי ומערכת מבוקרת של ניהול כספים. גוף זה יבטיח מאמץ מתמשך ורציף ולא אירוע חד פעמי שלבטח לא ישיג בפני עצמו הרבה.

4. גיבוש שלבי פעולה בתוך האירגון והוצאתם אל הפועל.

ולכן כמו שאתם מבינים - עדיין מוקדם לדבר על פעולה קונקרטית לפני שעברנו את כל השלבים הקודמים לה, אחרת צפוי לנו כישלון חרוץ. אנחנו אכן נצתרך להקים גוף נפרד העוסק רק בזה ובו נציגים של כל המועדונים המוטוריים בארץ, לקבוע עיקרונות, יעדים שרוצים להשיג, ובאילו פעולות ואיך.

אנחנו כבר התחלנו לגבש עקרונות התנועה שעומדת לקום והנה הם:

1. תרבות מוטורית היא הבסיס להתהוותה של תרבות נהיגה ויש לפעול ללא לאות למען החדרת המודעות אליה לחברה ולהנהגה הישראלית היות ויש לה השפעה ישירה על בטיחות ואיכות חיינו כנהגים.

2. התשתית התחבורתית הפיסית והחוקית חייבת להתאים להגיון הבריא ולנהוג ברוב מדינות המערב.

3. מסים גבוהים על רכבים וחלקי חילוף קשורים בצורה הישירה ביותר לרמת הבטיחות של הרכבים שנוסעים בכבישי הארץ ויש לפעול להורדתם בהקדם האפשרי

4. הספורט המוטורי הוא זרז כלכלי וסממן תרבותי למדינה ויש לפעול להפוך על פיהם את התפיסות המיושנות לגבי נושא זה בארץ.

5. אכיפת חוקי תנועה "חכמה" המבוססת על כלל מנחה שאף אחד לא יוצא לכביש ע"מ להרוג, לכן האכיפה צריכה לעסוק בעזרה לנהג להגיע בשלום במקום חיפוש אחר כיסו ע" קנסות לא מוצדקים, כלומר - עזרה והכוונה במקום חיפוש מתמיד אחר הענישה.

אלו העיקרונות. מה דעתכם ? מחכים לתגובות.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההחלטה להפוך את הפעילות לארוכת טווח עם עקרונות ויעדים מוגדרים היא החלטה מצויינת. אני מסכים איתה במאה אחוז.

לגבי העקרונות הספציפיים שפירטתם:

1. מעולה.

2. עקרון צודק, אבל היישום שלו ייקח שנים רבות עד עשורים רבים. בתור התחלה אין הרבה מה לעשות, או מקסימום משהו בנוסח מרכז הדיווחים של YNET.

3. נכון מאוד וחשוב, אבל צפו לזה שגם אם תהיה ירידה משמעותית במסים על רכב וחלפים, תהיה במקביל עלייה משמעותית במחירי הדלק.

4. מסכים חלקית. קודם כל ספורט מוטורי לא יביא הרבה כסף למדינה, וגם אם כן, זה לא ענייננו. אנחנו רוצים פחות תאונות ויותר בטיחות, לא הקטנת הגרעון הממשלתי או משהו כזה. בנוסף, אין הרבה מה לעשות בנושא מעבר לחוק שיעבור אינשאללה במושב הכנסת הקרוב. עם הזמן אנשים ילמדו להעריך את התחום.

5. יופי :)

הייתי מוסיף עוד סעיף: שיפור משמעותי של התחבורה הציבורית כך שתהיה אלטרנטיבה נוחה, יעילה, מהירה, זמינה וזולה לשימוש ברכב פרטי. יש הרבה אנשים שלא אוהבים במיוחד לנהוג והיו משתמשים בתחבורה ציבורית אם היא היתה טובה יותר. האינטרס של כולנו הוא שהם לא ינהגו :) כנ"ל לגבי שבילי אופניים.

פורסם

Luffield

תקנו את העברית שלי, זה רק לטובתי (אני עולה מרוסיה). תודה :wink:

לעצם העניין:

1. לגבי זה הסכמת, אין מה לפרט יותר.

2. גם אם זה יקח שנים - עדיין זה חייב להעשות ! וחוץ מזה - אתה לא ראית שבונים כבישים היום עם תכנון לקוי, לא הגיוני ? מיקום רמזורים לא היגיוני ? שיפוע כביש שלילי ? יש מלא דוגמאות. לפעמים נראה שרוב מהנדסי מע"צ למדו באותה כיתה עם מהנדס ה"פאלקאר"

3. עם זה אפשר לחיות, זה גם לא אמור לעבור את מחירי אירופה, אחרת זה פשוט יהיה פשע ללא סיבה.

4. ספורט מוטורי (לדעתי) כן יכול להביא תועלת ממשית גם במלחמה בתאונות הדרכים. אם ממוסכי טלוויזיה או סתם מפה לפה אנשים ישמעו ויבינו מושגים של תת-היגוי, היגוי יתר, חשיבות טיב הצמיגים, הבלמים וכו' - זוהי תועלת ישירה.

לגבי תחבורה ציבורית - גם חשבתי על זה, אולי במקום להוסיף עוד סעיף, אפשר להוסיף את זה לתוך סעיף התשתיות ?

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

אחת הבעיות בישראל זה "זה ייקח שנים" ולכן הכל נעשה בצורה חאפרית. רק עם תכנון ארוך טווח דברים יצליחו באמת מעבר למצופה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

אתה יודע מה, לגבי 2 אתה באמת צודק במידה מסויימת. אני לא חושב שנוכל להשפיע על איכות כוח האדם של מע"צ, אבל יש דברים שבאמת אפשר לשפר. הזכרת לי דבר אחד, שלדעתי יכול לעזור ממש:

לפני כמה שנים טיילתי בניו-זילנד עם חבר. קנינו באלף דולר מאזדה 626 מודל 82' ונהגנו בה בכל המדינה. בשלב מסויים שמתי לב שבכבישים בין עירוניים יש תמרורים מאוד מוזרים: הם נראה בערך כמו התמרור של "כביש מפותל" אבל נראו שונים כל פעם, והיו מספרים שונים מתחת לציור.

לקח לנו זמן לקלוט שמדובר פשוט במעין "נווט ראלי" באמצעות תמרורים. כל תמרור מראה את מבנה הפנייה הקרובה ואת המהירות המומלצת לפנייה - כל כך פשוט וכל כך חכם. אתה תמיד יודע מה מחכה לך בהמשך הכביש, וגם אם נראה לך למשל שאתה יכול להיכנס לפנייה הימנית הקרובה ב-80 קמ"ש, התמרור אומר שמייד אחריה יש פנייה שמאלית הדוקה וכדאי שתאט ל-60.

נראה לי ששימוש בתמרורים כאלה בכבישים מסויימים בישראל יכול לחסוך לא מעט תאונות, ולא יעלה המון כסף.

פורסם

מתי ,

אם אתה רוצה לחסוך לך עבודה , חפש ברשת את המצע של מפלגת "ישראל אחרת" זצ"ל.

כבר ישבו וניסחו הכל,לא צריך לעשות כלום.

אני מסכים שלא צריך לרוץ קדימה בלי רסן , אבל אם אתה רוצה להתחיל את "המפץ הגדול" , חייבים לעשות משהו , ועכשיו. כמו שאמרתי ,את עקרונות הפעולה כבר ניסחו בשבילך.

עניין התאונות יירד מהכותרות תוך שבועיים גג.

אם תרצה לעשות משהו -עשה זאת מהר.

פורסם

לגבי העקרונות הספציפיים שפירטתם:

4. מסכים חלקית. קודם כל ספורט מוטורי לא יביא הרבה כסף למדינה, וגם אם כן, זה לא ענייננו. אנחנו רוצים פחות תאונות ויותר בטיחות, לא הקטנת הגרעון הממשלתי או משהו כזה. בנוסף, אין הרבה מה לעשות בנושא מעבר לחוק שיעבור אינשאללה במושב הכנסת הקרוב. עם הזמן אנשים ילמדו להעריך את התחום.

יותר כסף למדינה זה כן ענייננו... בהחלט... יותר כסף שיכנס לקופת המדינה = פחות גירעון בקופת המדינה...

פחות גירעון בקופת המדינה = יכולת הממשלה להקטין את המסים עוד ולהייטיב עם אזרחיה (אם ייטיבו או לא, זה כבר שאלה של "מי ישב על איזה כסא").

לכן - בנוסף לשאיפתנו ליותר בטיחות ופחות תאונות, כאזרחים אנו גם צריכים לשאוך לגרעון ממשלתי קטן יותר.

הפחתת המיסים בלבד על מוצרים X ו Y לא יקטינו את הגירעון, ואף לא ייטיבו עמנו, שכן כפי שאמרת מחירם של מוצרים אחרים ייתיקר על מנת לשמור על אותה רמת מס (מסים = ההכנסות לתקציב הממשלה), שיפור תשתיות = גדילה בהוצאות הממשלה, ייתכן ששני אלה לא יוכלו לעבוד יחד, בטח שלא בו זמנית, אלא אם תקציב הממשלה יגדל ממקור אחר והוא הכנסות מהספורט המוטורי...

שורה תחתונה - אנחנו צריכים לרצות : פחות תאונות, יותר בטיחות (גדילה בהוצאות), פחות מסים (קיטון בהכנסות), ועל מנת לאזן את שניהם - צריך ספורט מוטורי (והרבה) כדי להגדיל את ההכנסות כדי שיפצו גם על הגידול בהוצאות וגם על הקיטון בהכנסות...

פורסם
מתי ,

אם אתה רוצה לחסוך לך עבודה , חפש ברשת את המצע של מפלגת "ישראל אחרת" זצ"ל.

כבר ישבו וניסחו הכל,לא צריך לעשות כלום.

אני מסכים שלא צריך לרוץ קדימה בלי רסן , אבל אם אתה רוצה להתחיל את "המפץ הגדול" , חייבים לעשות משהו , ועכשיו. כמו שאמרתי ,את עקרונות הפעולה כבר ניסחו בשבילך.

עניין התאונות יירד מהכותרות תוך שבועיים גג.

אם תרצה לעשות משהו -עשה זאת מהר.

:

:mm_yeah: :mm_yeah :mm_yeah:

:mm_surpr:

הרעיון של נסיעה בשיירה או בקבוצות נראה כרגע מה שייסב הכי הרבה תשומת לב.

באמת צריך לעשות משהו אבל שלא סתם לא יצא מזה כלום אלא לעבוד עם ראש...

אירוע כזה לא הכי קשה לארגן(בלשון המעטה)פשוט צריך לקבע ולהחליט מתי.

נשאר לסכם מה עושים(מה כבר אפשר)ועד כמה זה יעיל כדי לא לקפוץ סתם...

צביקה

פורסם

נסיעה בשיירה תעצבן את הנהגים האחרים ואנו נשיג בדיוק את ההיפך ממה שרצינו.

התכנסות במקום אחד, חנית הרכבים, השמעת האג'נדה באזני הנוכחים ולאחר מכן חתימתם על עצומה שתכלול את הסכמתם לרוח הדברים וכן התחייבות לנהוג בצורה תרבותית בכל מחיר !

ארוע כזה כשהוא מתוקשר ומצולם, כשאזרחי המדינה יצפו בו ב TV, ישיג את המטרות.

דני G.

פורסם

Luffield

כן, שמעתי כבר את זה על ניו-זילנד. רעיון באמת נחמד. אם כי אז מי שיחפש ריגוש ופניות לא צפויות, יצתרך לחפש את זה במקום אחר :wink:

RadarJedi

אני לא חושב שאנחנו צריכים לעסוק בפלגיאט, לגנוב למישהו את המצע. אנחנו יכולים לעשות זאת בעצמנו. מה גם - אני לא בטוח שאנחנו נוכל להסכים איתם בהכל.

זה ממש לא הרבה עבודה, זה כבר כמעט מוכן. מה שכן - אני מסכים איתך לגבי דחיפות העניין. אך יש כרגע אילוצים כמו הבחירות הקרובות במועדון שלנו למשל, עניין של שבועיים-שלוש בלבד.

הרעיון הכללי, כמו שכתבתי - זה להקים איזה שהוא גוף נפרד מכל המועדונים שיטפל וירכז את כל הנושא ובו יהיו מערבים נציגים מכל המועדונים המוטוריים בארץ ואולי גם אנשים עם שם מוכר בתחום הזה ונציגי תקשורת המעוניינים.

ttzz

נכון לעכשיו אנחנו נרתעים מרעיון של נסיעה בשיירה מחשש להתנהגות לא ראויה ומזיקה למטרה מצד כמה אנשים לא אחראיים שרק יהרסו לנו את הכל. לכן הפגנה, מפגש, עצרת מסודרים כרגע נראים יותר טוב.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
הכירו את היריבים שלנו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2945568,00.html

עוד אוסף חובבנים המתבססים על סתיגמות ישנות.

אשה טפשה. :evil:

כאילו חיים קורפו מדבר מפיה.

קבלו כמה ציטוטים מהאתר של העמותה הקיקיונית הזו:

מהירות הורגת – לכן יש להרוג מהירות – לא תמיד המהירות הנה הגורם לתאונה, אך היא ללא ספק גורם לרמת הפגיעה. לכן יש לפעול להורדת המהירויות באזורים המאוכלסים - שם מהירות התגובה בעייתית, וזאת על-ידי:

1. אכיפה – הצבת מכמונות מהירות ניידות.

2. בניית תשתיות מאיטות מהירות – מעגלי תנועה, פסי האטה, מעקות, תמרורי אזהרה ועוד.

תסלחו לי, אבל אני מוכן לשים כסף על כך שכל זה התחיל ממישהו/מישהי שקרוב שלהם נפגע או נהרג והחליטו לקום ולעשות מעשה, ולהקים עמותה - מכל הסיבות הנכונות ובכל השיטות הלא נכונות.

חבל שכל אחד פה במדינה גאון. כל אחד פה יודע הכי טוב איך לפתור את כל הבעיות, את הכלכלה, את הבטחון ואת התאונות - ולרוב בהסתמכות על סטיגמות ודעות קדומות.

השיטות של הגברת הזו להלחם בתאונות נשמעות כמו משהו שהעלה צוות סיעור מוחות בשוק מחנה יהודה. :evil:

מי נותן לדבילים האלו במה?

פורסם

מתי , חלילה לגנוב/להעתיק.

המפלגה הנ"ל התאיידה כלא הייתה (האמת עוד לפני הבחירות).

המצע , לפחות בענייני תחבורה , היה מצויין והוא דומה מאוד לעקרונות שעליהם כתבת.

אם צריך , נדמה לי שניתן ליצור קשר עם יוצר הפרק התחבורתי במצע ולקבל את ברכת הדרך ממנו.

לגבי בחירות פרוצדורות וכו' - לצערי , מנסיון רב שנים (ראה מקרה מריבות באנ"י , מועדון ה-5 , מירוצים באשקלון , עיתוני רכב , מירוצי מוטוקרוס בעבר) - תמיד יגיעו אלה שיתנגדו ,יפריעו , יריבו וכו'.

חייב לבוא מישהו שינהיג את כל חובבי הרכב , גם אם בצורה שתזכיר דיקטטורה בתחילה (אני יודע שזה נשמע רע , אבל לצערי זו השיטה היחידה שתעבוד. ברבות הימים והתבססות הגוף ,אינשאללה בימינו , ניתן לשלב דמוקרטיה ללא בעייה , אבל לא בהתחלה) , וימשוך אחריו את כל הגופים.

לצערי , לא כולם מבינים שבסופו של דבר המטרה המשותפת של כולנו היא לקדם את הנושא המוטורי בארץ , ורבים וטובים עסוקים בהתחשבנויות אישיות ובקטנוניות.

אני מציע שתדחוף לכיוון הפגנה שתהווה מעין "המפץ הגדול" להקמת גוף גדול ומאוחד.

שיירה? רק אם יש לך 100 מתנדבים או יותר שאתה סומך בעיניים עצומות על יכולתם להיות מעין "שוטרים" של השיירה ,כולל להטיס לקיבינימאט כל מי שיחרוג במילימטר מכללי השיירה.

אחרת נירה לעצמנו ברגליים.

דבר איתי אם תרצה עזרה/רעיונות נוספים. הנושא נטחן בעבר לא פעם.

שמר.

פורסם

תסלחו לי, אבל אני מוכן לשים כסף על כך שכל זה התחיל ממישהו/מישהי שקרוב שלהם נפגע או נהרג והחליטו לקום ולעשות מעשה, ולהקים עמותה - מכל הסיבות הנכונות ובכל השיטות הלא נכונות.

חבל שכל אחד פה במדינה גאון. כל אחד פה יודע הכי טוב איך לפתור את כל הבעיות, את הכלכלה, את הבטחון ואת התאונות - ולרוב בהסתמכות על סטיגמות ודעות קדומות.

השיטות של הגברת הזו להלחם בתאונות נשמעות כמו משהו שהעלה צוות סיעור מוחות בשוק מחנה יהודה. :evil:

מי נותן לדבילים האלו במה?

ערוץ 2 (חיים הכט ) ? :evil:

פורסם

אשכרה הכט. דברים כאלו מפרסמים - ואת הסרט עם הכוכבנית ושני משגליה אוסרים לפרסם.

איפה ההגיון? תהרגו אותי - א י פ ה ה ה ג י ו ן???

• תוכן חדש...