Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד מרכיב במבחר מקבץ האספנות שברשותי ריליי הגברה ,כל אחת מהן נדלקת בלחיצה ,כלומר הסטרטר מסתובב ברצף בנגיעה ראשונה .

העלות זניחה לעומת העיכוב בהתנעה .

פורסם
תודה לכל העונים, אעדכן בהתפתחויות.

תודה על הטיפ.

המתח אותו אני צריך לראות הוא 12+ על הסטרטר בזמן ההתנעה או בחצי סוויץ'?

מה הם התסמינים הנוספים שצריכים להדליק אצלי נורה ולדרוש את הרכבתו של ממסר הגברה?

זה מאוד פשוט תוודא שהרכב נמצא בניוטרל

חבר + מהמצבר לחוט הדק של המתנע ואם הוא מסתובב כהלכה

אזי יש תקלה במעגל ההתנעה ורצוי לחבר "ממסר הגברה"

פורסם

כאשר הסטרטר עובד, המתח בכל מערכת החשמל ברכב יורד בד"כ לאיזור ה 9-10 וולט, תלוי במצב המצבר, עוצמת המתנע וכו'. מתחת לזה מדובר בגבול תחתון מאוד בעייתי מבחינת מערכות מחשב שלא יתפקדו כראוי והרכב עלול להניע בצורה קשה מאוד, אם בכלל.

סביר להניח שאולי יהיו מקרים שמתח המצבר יפול פחות (נניח ל 10.5-11 וולט) אבל בעיקרון גם הסולונואיד של הסטרטר צריך את ה 9V לפחות (בעומס) בשביל לעבוד בצורה תקינה.

בשלב ראשון אפשר לבדוק את הפיקוד של הסולונואיד סטרטר מבלי שהוא מחובר למתנע ולראות מה ההפרש בינו לבין מתח המצבר. מומחים טוענים שהבדל של יותר מ 0.3V הוא בעייתי ומעיד על מפל מתח גבוה מידי.

מאחר ומדובר ברכב ישן, אני הייתי אומר שכדאי (אפילו כתחזוקה מונעת) להתקין ממסר הגברה לסטרטר. לא פעם גם ציינתי שכדאי לבדוק, אחת לכמה שנים, את הארקה גוף המנוע למצבר ולפתוח את האומים\ברגים, לנקות עם נייר זכוכית ולהחזיר חזרה ולהדק היטב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מישהו יודע איפה ניתן להתקין את ממסר ההגברה המדובר באיזור נתניה? וכמה זה עולה?

התקשרתי עכשיו לאיזה חשמלאי שלא הבין מה אני רוצה ממנו לאחר כמה נסיונות הסברה זרק לי שזה עולה 200 ש"ח.

פורסם
מישהו יודע איפה ניתן להתקין את ממסר ההגברה המדובר באיזור נתניה? וכמה זה עולה?

התקשרתי עכשיו לאיזה חשמלאי שלא הבין מה אני רוצה ממנו לאחר כמה נסיונות הסברה זרק לי שזה עולה 200 ש"ח.

אם אתה מסוגל לפרק סטרטר לדעתי אתה תהיה מסוגל להתקין ממסר זה כולה 4 חוטים

תקנה ריליי 12V 30A מכל חנות אביזרי רכב ותחבר כדלהלן

הסליל של הממסר מקבל (-) קבוע מהשלדה

הרגל השניה של הסליל מקבלת את החוט הדק המקורי של הסטרטר (צריך לנתק אותו מהסטרטר ולחבר לסליל של הממסר במקום)

המגע המרכזי + מהמצבר

המגע רגיל פתוח של הממסר מתחבר לסטרטר במקום החוט שפירקת

• תוכן חדש...