Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע עכשיו לפרסי,ורציתי לשאול איזה שמן אני צריך(חברה+צמיגות) ומי קירור

ושאלה נוספת היא נאם זה בסדר שאני יוסיף מי קרור על הקיים כבר באוטו?

במידה ואצתרך לרוקן ולמלא נוזל חדש מישהו יכול להגיד לי איך עושים זאת? לנסר 93

תודה מראש

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

לרכב שלך מתאים שמן בצמיגות 20/50 לדעתי אין מה להשיעק בשמן יקר,שמן של חברת פרסטון יספיק,נוזל קירור מומלץ הוא preston.

אם כרגע יש מים ריגלים במערכת הקירור ולא נוזל קירור יעודי פרק את הצינור התחתון שמחובר לרדיאטור ,תן למים להשפך החוצה,סגור את הצינור,מלא את הנוזל החדש,השאר את פקק הרדיאטור פתוח והדלק את הרכב,אמורות לצאת בועות אויר מפתח הרדיאטור.

כבה את הרכב ובדוק האם צריך להוסיף קצת נוזל.

בהצלחה.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אוקי עדכון: קניתי שמן של לקווי מולי(הכחול) מינרלי 20W50 ,ונוזל קירור של פרסטון .

באוטו יש מים ירוקים,ולא מי ברז

עכשיו איך אני ממלא את הנוזלים? לרוקן את השמן הישן והרדיאטור?

היתי רוצה לעשות את כל זה בטיפול שהוא עוד כ2500 ק"מ

אבל אם הדבר הינו חובה אז כמובן שארוקן הכל ואמלא מחדש.

רק השאלה היא איך עושים זאת?(ריקון רדיאטור,ריקון שמן ישן)

מה יקרה אם אני פשוט אוסיף על הקיים לפחות עד הטיפול,ושם כבר הכול יוחלף בחדש

אין לי מושג איזה שמן יש עכשיו במנוע,אבל המצב הינו שאני לא יכול ליסוע ככה.אני חיב למלא מים ושמן

תודה רבה על העזרה.

פורסם

שלום רב !

איכות השמן מצויינת, אלא מה עדיף שתחליף שמן ומסנן שמן גם יחד, מבלי למלא על הקיים, ואין צורך להמתין עוד 2500 קילומטר, אפשר להקדים, ולהבא לבצע טיפול כל 7500 או כל 6 חודשים למוקדם מביניהם.

לגבי החלפת מי קירור מומלץ שתמתין בינתיים כי יש לי הרגשה שתסתבך למרות שיוסי הסביר לך בתגובה קודמת, וההחלפה פשוטה למיומנים לטירונים באחזקת רכב מוטב שתמתין ,ומומלץ לא לערבב נוזלי קירור, ולא שמני מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב !

אני מקפיץ את השרשור , בגלל בקשתך בהודעה פרטית, ומשום שאיני נוהג לענות בהודעה פרטית, על נושאים שלא קשורים בתחום עיסוקי, אני מפנה את כולם לעזרת פורום טכני אחזקה וטפולים ,ובשביל זה קיים !

ברשותך אני מצרף העתק מההודעה הפרטית שקיבלתי ממך:

מתנצל על השעה המאוחרת ועל ההודעה הפרטית,פשוט אני נורה מודאג ואני חיב את עצתך,שמעתי לעצתך וקניתי את השמן מנוע 20W50 של לקווי מולי,לא התפשרתי,מיד נסעתי ליצחק שדה וקניתי את את השמן האיכותי והיקר ביותר,גם בנוזל קרור לא חסכתי וקניתי את הפרסטון שרבים המליצו עליו,והנני סטודנט שחי לבדי ומתפרנס כמתדלק,וכל פרוטה חשובה לי,אני לא רוצה לחסוך כלום מהאוטו שלי,הוא יקר לליבי ממש כמו בן(למרות שנולדתי כולה שלוש שנים אחריו =] ) אך אני חיב להגיד לך צביקה שאני מודאג,

[u]אחד מחברי הפורום שמחזיק ברכב זהה,אמר שנכון שהיצרן ממליץ על 20W50 ,אבל בגלל גילו של האוטו יותר בריא לעבור לחצי סינטטי 20W40,או 10-40 אני כבר לא זוכר,הוא אמר שכעת בגלל המעבר למינרלי האוטו יהיה חיב לעבור טיפולים והחלפת שמן כל 5000 ק"מ,וטען שב20w40 המרווחים הם כל 10000 או שנה[/H[/u]TML][/b][color=blue][b].

צביקה אני מאוד מודאג,האם יש אמת בדבריו? זה שהשמן לא עמיד בפני 10000 ק"מ? בתור אחד שמחזיק רכב זהה מה דעתך? הלוואי והיתה לי אפשרות לבצע טיפול כל חצי שנה,אבל קשה לי לעמוד בעלויות,לכן לצערי אני מושך ל8-9 אלף או שנה,אני אציין שוב שהרכב במצב נהדר,וכך אני רוצה לשמור עליו,אך בכל זאת אותו בחור הצליח להפר את שלותי,ואני מודאג,מה דעתך?

שוב סליחה צביקה,שיהיה לילה טוב ותודה![/b][/color]

[color=black] ועכשו לתגובתי העינינית בנושא:[/color]

ראשית אתה יכול להרגע!

יש ברשותך אפשרות להקשיב לעצות אחיתופל, או להקשיב לי, בחר אתה !

רכבםך הוא רכב ישן , שלא מותאם לשמן חצי סינטטי בצמיגות 10/40, ולא בגלל שסוג השמן הסינטי הוא לא איכותי אלא להפך

אך ברכב מעל 20 שנה המנוע שחוק, טבעות השמן והצילנדרים שחוקים ושמן דליל עובר בקלות יותר, את הטבעות שמן וגומיות השסתומים, וחודר בקלות לתא השריפה, ומשם בצורת עשן לבן נפלט מצינור הפליטה !

מכאן אתה יכול להסיק שצריכת השמן עלולה לעלות, והעשן יזהם את האוויר, יכשיל אותך בטסט השנתי, וגרום לך להורדה מהכביש על ידי ניידות משרד התחבורה, או נייידות של איכות הסביבה, ויגרום לך לעבור טסט נוסף.

השאר עם השמן הנוכחי, אך בדוק אפשרות סבירה ביותר שבמוסכים יש לפעמים מנהג מגונה, למלאות שמן מעל קו המקסימום, דבר שאסור בתכלית האיסור!

דאג שמפלס השמן יהיה כמחצית הליטר מתחת ל4 ליטר כלומר 3.5 ליטר מקסימום!

האם שמעת ביצתי והחלפת גם מסנן שמן, אן כן מה שם היצרן של המסנן הרשום על האריזה ועל המסנן?!

בברכה

צביקה

פורסם

לגבי שמן הפרסטון הזה, למה אני קורא עליו פה דברים דיי רעים שזה בא מחברת "מדבקה",

האם השמן הזה באמת תקין למכירה ולשימוש ברכבים?

האם מדובר באמת בשמן נורמלי בכלל??

אני לא בא לפקפק בדעותיך חלילה צביקה, והידע שלך הוא מעבר לכל ספק בכל הנוגע לרכבים,

אבל ממה שאני מכיר את פרסטון זה מי קירור שהם משווקים...

אשמח אם תאיר את עיני :)

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב 12 שלום רב !

היכן קראת שהמלצתי על פרסטון כשמן מנוע ופרסטון כמי קירור !

כפי שבוודאי ידוע לך יש ברשותי לנסר 93 12 שסתומים זהה לרכב של פותח השרשור, ואני משתמש בשמן ליקווי מולי מעל 12 שנה, בצמיגות 20/50 בלבד.

צריכת השמן במנוע שלי שואפץ לאפס, והמנוע שקט ולא מעשן, טפו טפו !!!

נוזל הקירור שבו אני משתמש הוא גרמני המכונה כמדומני ליפורד, או משהו כזה, והוא בא בגלון של ליטר וחצי, הנוזל בצבע כחול.

אני מחליף שמן ומסנן שמן פעם בשנה סמוך לטסט ואני נוסע כ3500 קילומטר בשנה בלבד!

בברכה

צביקה

פורסם

אחרי מבט שני התבלבלתי בין הודעה שלך לבין של yosi2u2

סליחה! טעות שלי כמובן.

מצטער על הבלבול!

ו - yosi2u2

תמיד שווה להשקיע בשמן איכותי עוד כמה שקלים, זה השומר מס' 1 של המנוע.

מאז ההמלצות שקיבלתי אני קונה רק שמנים ברמה ראשונה.

שוב צביקה תודה רבה לך על המידע וסליחה על הטעות!

Opel Adam S 2017

פורסם

צביקה רכשתי פילט שמן של man כהמלצתך

פורסם

20-50 של לקווי מולי.בקבוק כחול

פורסם

הוא בא בבקבוק של 4 ליטר,והוא עלה 80 שקל

• תוכן חדש...