Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשימו לב לתופעה נפוצה בחברות הליסינג.

הם לא מורידות את ה - 14% שהן צריכות המהמחירון. נכון הם מורידים סכומים של בין 10000 ל 20000 ש"ח, אבל...

אפילו שהרכב עם 0 ק"מ, כבר רשום לו ברישיון רכב, שהוא היה ליסינג בעברו, כלומר, אתם הקונים תצטרכו להוריד 14% מהמחירון ואפילו יותר במכירה.

לא ידוע, החברות האלה מרוויחות פעמיים, גם קונות בזול, וגם מוכרות במחיר שהוא גבוה מהמחירון לאחר שיקלול....

גם כשיושבים אצלהם הם לא נותנים הרגשה של בטחון בקניית הרכב. כל הזמן (לפעמים בצדק ולפעמים לא...) יש הרגשה שהן מנסות לדפוק אותך, או לא להגיד את כל האמת...

זאת התחושה שלי בכל אופן....

פורסם

אתה לא מצפה שהחברות לא ירוויחו, נכון?

הן נותנות לך אופציה לרכוש רכב שיעלה לך בסוכנות הרכב X כסף, בהנחה משמעותית.

אם קנית מאזדה 3 ב-100 אלף ש"ח במקום ב-120 אלף ש"ח, זה הרבה כסף.

תעשה את החשבון שלך ותראה שתמורת רישום הליסינג, אתה חוסך סביבות 400 ש"ח בחודש במימון לרכב.

אז אם אתה קונה את הרכב לשנה שנתיים, זה לא בדיוק עסקה משתלמת. אם אתה מחזיק את הרכב 5 שנים, אז כן יש לך יתרון על השאר - כי לך יש רכב עם ק"מ ממוצע ולא גבוה כמו רכבי הליסינג, אבל אתה יכול לתת הנחה גדולה לקונה הפוטנציאלי.

זו שיטה טובה, שלא מתאימה לכולם - אבל עדיין שיטה טובה.

פורסם

זה שהחברות צריכות להרוויח אני מסכים, הן לא קיימות למטרת צדקה.

אבל, מה שאני טוען, שהן מרוויחות יותר ממה שהן צריכות להרוויח על חשבון הלקוח התמים.

נתתי דוגמא מקודם, שהן קונות את הרכב בזול ובמכירה הן לא מורידות את המחיר לפי המחירון.

כלומר, לא מורידות את כל ה 14% שלפי המחירון הן צריכות להוריד.

כיצד הלקוח נפגע מכך?

נכון, שאם אתה מחזיק את הרכב כחמש שנים, זה בטל בשישים, אבל...

אתה מסכים איתי שרכב שאתה קונה בסכום של 50000 ש"ח ומעלה אתה מבטח בביטוח מקיף? פה התרגיל...

אתה ניגש לחברת ביטוח שלך, מבטח את הרכב לפי יד 2, מליסינג = X במחירון.

זה לא מעניין אותם שאתה שילמת יותר.

עכשיו חס וחלילה נגנב הרכב, הושבת הרכב, אתה תקבל את המחירון ולא כמה ששילמת על הרכב.

אז נכון, יש איזושהיא נוחות, מנקים לך את הרכב, דואגים לך שהכל יהיה מסודר, ואפילו דואגים לך למימון (למרות שאתה יכול לארגן מימון יותר טוב בצורה חיצונית) אבל הכל תחת קורת גג אחת.

אני אישית, חושב, שאם אין לך כסף לרכב חדש או כמעט חדש, אל תקפוץ מעל הפופיק...אבל זאת דעתי וככה אני מתנהל.

פורסם

הפחתת הליסינג נועדה לתמחר את העובדה שהרכב עבר ק"מ מעל הממוצע.

כמו שרכב השכרה בן שנה מפחיתים ממנו 10-15%, בן שנתיים 20% ועל רכב אחרי שירות של 3 שנים בהשכרה אפשר להוריד בקלות גם 25-30%.

במקרה שלך - אין בעצם "עבר ליסינג" למעט הראשון, אז גם ההפחתה הזו היא יפה מאוד.

סה"כ לבנאדם שיכול לעמוד במחיר של 100 אלף ש"ח, זו עיסקה יפה.

במקום להוציא עוד 20 אלף ש"ח מיותרים - אפשר לקבל רכב חדש לגמרי, במסירה מיידית.

נ.ב:

גם כשקונים רכב השכרה בן חצי שנה, בהפחתה נאה מהמחירון, ברגע שהעברת בעלות הרכב הופך להיות "השכרה לשעבר" וככזה הוא מחויב בהפחתה של 27% מהמחירון אוטומטית - ז"א שאם קנית רכב ששווה 100 אלף ש"ח, תמורת 90K, ברגע שיצאת מהדואר הרכב שווה 17K פחות! :|

ככה זה בחיים...

פורסם

מצטער, אבל לא שיכנעת אותי.

נכון כשאתה "יוצא מהדואר" הרכב כבר שווה פחות,

אבל במצב שהוצג, עוד לפני ש"נכנסת לדואר" ועוד לפני ששילמת , המחיר שאתה משלם יקר יותר ממה שהרכב שווה.

כשתנסה למכור אותו, זה לא מעניין את הקונה, וגם חובת ההוכחה היא עליך, שהרכב היה 0 ק"מ מליסינג.

מבחינתו ובצדק, הרכב היה ליסינג מכל המשתמע מזה ( רמת אבזור, בעלים קודמים וכו') ואתה תצטרך לרדת במחירון לפחות 14%.

בגלל שהשוק יד שניה על הפנים (והרבה בגלל חברות הליסינג וההשכרה), היום עדיף לקנות מבן אדם פרטי שהוא יד ראשונה או מקסימום שניה שהרכב בעברו לא היה ליסינג.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם שירות המכירות שלהם כמו שירות השכרת הרכב

אז אני ממליץ מאד להתרחק!! מהחברה הזאת!

בושה פשוט בושה!

שירות על הפנים!

"הצעת מחיר שקיבלת היא רק הצעה כל עוד לא שילמת אנחנו לא מחוייבים"

מה רציתי לקחת רכב באילת ביום חמישי ולהחזיר ביום ראשון בת"א

אז הנציגת שרות עשתה טעות... ובכל זאת אישרו!

רק העובד בסניף אילת לא היה מוכן לשחרר את הרכב במחיר שהיא הביאה לי (היא לא הוסיפה 100 שח על החזרת האוטו בת"א),

יותר נכון בהתחלה הוא הסכים ואחר כך לא (טען שהמנהל לא מסכים לשחרר את הרכב)

ולא רק שלא הסכים גם דאג שהנציג השלישי ממרכז ההזמנות (שגם אישר את המחיר) שישנה את דעתו באמצע השיחה תוך כדי בקשת מספר כרטיס האשראי לתשלום!

אז ביקשתי לדבר עם מנהל/מנהלת, הנציג טען שהיא לא נמצאת שהיא בבית (ממה שהבנתי אין מנהלים / אחראים משמרת כלום אף אחד עם סמכות גבוהה יותר לא נמצא)

אוקיי אז ביקשתי שיחזרו אלי ביום ראשון, חזרו? מה פתאום למה שיחזרו??

הרי השירות שלהם מנצח!

קלאוטו עשו את זה מאד קשה!!!!

שוב בושה!

מס' הצעה 1240160

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

רכשתי רכב מסוג מזדה 3 ביולי 2012 , במסגרת המצע.

בבואי לקבל האוטו (רחוץ ומלוקק), בחלונות צד הנוסע (כל השלושה) מצאתי נקודות של משהו לא מזוהה מפוזרות על החלון, לשאלתי מה זה? נענתי זה ליכלוך ירד בשטיפה הראשונה - נכון ! לא ירד לא בראשונה ולא בשניה, פניתי למגרש המכירות ו"לקחתי היד" את מנהל המשרד בכדי שיראה את הנקודות - אגב הכל קרה בנס ציונה ועדיין קורה, הבחור בדק (כאילו מבין) ואמר לי שיפנה את הענין ל"דרגים הגבוהים", במקביל פניתי לזגג רכב - במקרה חבר שלי ואלתי אותו מה זה? בדק וענה לי "מישהו ריתך ליד הרכב, וניצוצות מהריתוך חדרו פנימה לתוך החלון - לא ניתן להסירם" לאחר מספר ימים פניתי למשרד שבנס ציונה לשאול מה התקדם - התשובה שקיבלתי היא - " זה לא פגם, זה טבעי וזה קורה"!!!!!!!

שאלתי היכן ניתן להתלונן/ לפנות, נענתי רק לבחורה בשם מירב - נציגת תביעות הציבור בחברת קל אוטו, מחודש יולי ועד היום, למרות פקסים וגם לשימחתי פעם שוחחתי בטלפון עימה - כלום כלום לא נעשה, אף אחד לא פנה, אף אחד לא התעניין.

מציע למי שחושב, רק חושב, שירחק מרכישת רכב בקל אוטו, נראה לי סימפטום שפושה בחברה הנ"ל, אותי לימדו שבמקום הנגוע בסימפטום להתרחק פן נדבק.

בקיצור - "תן, קח, ושכח"

תן כסף.

קח אוטו.

שכח מאיתנו ואנו גם ממך.

אגב יש ברשותי תעודת אחריות של חברת קל אוטו שהיה כדאי לא להדפיסה כדי לשמור על היערות - כי אינה שווה את הנייר.

ראו הוזהרתם

• תוכן חדש...