Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי סונטה 2001 2.0 ליטר

הרכב המדובר הגיע אליי לפני כ-3 חודשים וכבר במכון בדיקה "עלו" על כך שרצועת משאבת הגה כוח+מדחס מזגן ורצועת אלטרנטור+משאבת מים פשוט סדוקות לתפארת הבלאי הטבעי, כדי להימנע מאי נעימות כגון איבוד הגה כוח בזמן נסיעה או חלילה משאבת מים הזמנתי במידיי שתי רצועות חדשות מקוריות.

בשישי האחרון אני וחבר היודע להתעסק עם מכלולי הרכב פירקנו את שתי הרצועות הבלויות והנחנו במקומן שתיים חדשות, מתחנו כל רצועה עד שנראה לנו מספיק, הנענו ואופס רעש החלקה מאלטרנטור, מתחנו את אותה רצועה שוב והפעם שם ציוץ לא נשמע, לקחנו את הרכב לסיבוב, שיחקנו עם ההגה ובהחלט הרגשנו שהכל מתפקד....עד שהפעלנו את המזגן ואז הרצועה (השנייה) החלה לצווח בקולי קולות כשהיא מלווה בהיגוי קשה, עצרנו מתחנו עוד קצת, הרעש נעלם אך לדאבוני אני עדיין מרגיש איבוד כוח הגה בזמן הפעלת מדחס מזגן. הווי אומר רצועה מחליקה ובכך לחץ השמן במשאבת ההגה פוחת וכך היגוי הופך לקשה מן האמור להתקיים.

האם מישהו יודע מהי המידה המדויקת למתיחה של רצועת הגה כוח ולרצועת משאבת המים ברכב זה?

פורסם

מה שאני הייתי עושה במצב שכזה פשוט מותח כל פעם קצת ואז בודק עד אשר אגיע לתוצאה הרצוייה. כמו כן לבדוק בסוף שהיא לא מתוחה כמו אבן.

:)
פורסם

ליאור היקר, איך יכולתי לשכוח ממך? הרי הרצועות נקנו ממך :wink: (אם אתה כמובן זוכר). בכל מקרה אני שמח שבנוסף לתמיכה הלוגיסטית שלך אתה גם יכול ומוכן לתמוך טכנית, אז קודם כל: כל הכבוד לך! ושנית, תהיתי אם תוכל לספק לי תמונות מסך (בקובץ PDF או משהו בסגנון) כי אם אתה זוכר אותי אני גר די רחוק מהעיר תל-אביב.

פורסם

במידה והרצועה עדיין מחליקה, תוכל למתוח אותה עוד כל פעם תמתח מעט ותבצע בדיקה אם עדיין מחליק, במידה ושוב מחליק בצע עוד מתיחה עד שהרצועה לא תחליק.

אם הרצועה מחליקה אז היא לא מתוחה מספיק ואין לך ממה לחשוש מלמתוח אותה עד שתגיע למתיחה הראויה.

יקיר.

פורסם
במידה והרצועה עדיין מחליקה, תוכל למתוח אותה עוד כל פעם תמתח מעט ותבצע בדיקה אם עדיין מחליק, במידה ושוב מחליק בצע עוד מתיחה עד שהרצועה לא תחליק.

אם הרצועה מחליקה אז היא לא מתוחה מספיק ואין לך ממה לחשוש מלמתוח אותה עד שתגיע למתיחה הראויה.

יקיר.

העצה לא טובה במיוחד . למתיחה יש מידה ואם תמתח יתר על המידה יגרם נזק

נתקלתי במצבים שהמתיחה נכונה והחגורה מחליקה , מדחס עייף ותפוס לדוגמא .

פורסם

התייחסתי לכל מה שפותח האשכול ציין ולפני החלפת הרצועות לא הייתה לו בעיה לכן יצאתי מנקודת הנחה שאין בעיה בשום דבר אלא רק המתיחה של הרצועות החדשות לא נכונה.

כמובן שמתיחה יתר על המידה תיגרום לנזק ולכן הצעתי לו לבצע מתיחה בשלבים כל פעם קצת, וזה הכי נכון שאפשר לעשות אם אין ברשותו כלי יעודי למדידת מתיחת הרצועה.

ואם ההצעה שלי לטענתך לא טובה במיוחד כפי שרשמת,אז מה לך יש להציע מלבד לרשום שההצעה שלי לא נכונה, כשאומרים הצעה לא טובה למישהו צריך להציע משהו אחר יותר נכון אם יש לך.

יקיר.

פורסם

כתבתי בצורה מאוד ברורה - למתוח לפי מידה .

לא לפי העין , ולא לפי הרגש .

יש הוראות יצרן ולפי זה צריך לבצע את המתיחה .

מתיחה לא נכונה גורמת נזק בל ישוער .

פורסם

בגלל זה היה חשוב לי לדעת מידה מדויקת שכן יש פה לא מעט מכונאים שמתעסקים עם יונדאי ואף יצא לי להיפגש אתם פנים מול פנים אך משום מה דממה מוחלטת בנושא זה מצידם.

ליאור עדיין לא החזרת לי תשובה בנושא, אשמח אם תצור איתי קשר פה דרך פרטי.

פורסם

טוב, מאחר וליאור לא עונה לי כרגע אני נאלץ לנסות ולכייל את רצועת ההגה כוח על עיוור.

הנעתי את הרכב, התחלתי לשחק עם ההגה ימינה-שמאלה (בעמידה), עבר די חלק ללא רעש לוואי והרגשה קלה ומתאימה של ההגה. הפעלתי את המזגן ושיחקתי שוב, הפעם נשמעו חריקות קלות בזמן שעזבתי את ההגה שהוא מסובב לימין או לשמאל וכן הורגש הגה קשה יותר ואף סל"ד המנוע החל לעלות ולרדת בהתאם.

החלטנו שכנראה הרצועה מתוחה מדי, שחררנו במקצת את המתיחה והשתפר, אך אני עדיין לא מרגיש שזה מספיק טוב, האם מישהו יכול לעזור לי בנושא דרך הפורום אני אשמח, יש לי הבנה טכנית גבוהה (אני מכונאי מסוקים במקור כך שהסברים טכניים אין לי בעיה להבין).

• תוכן חדש...