Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפושים רבים אחרי רכב הבא שלנו, ואחרי דגמים רבים שנשקלו אנחנו מסתכלים לכיוון טויוטה קורולה רובוטית.

הרכב צריך להיות אוטומט, מספיק אמין בשביל להתגבר על 30K קילומטר בשנה למשך 3-4 שנים. וכמובן חסכוני עד כמה שאפשר.

הרכבים ההיברידיים ירדו מהפרק עקב מחירם הגבוה בשנתונים 2008-2009

אז כרגע אנו בזום על קורולה רובוטית 2008-2009. לפי מה שראיתי ניתן להשיג אחת כזאת ב 65-75kNIS. כנראה בגלל שאין לה שוק כי אנשים נרתעים מהגיר.

הרכב הוא די מרווח, טוענים שהוא גם חסכוני לקטגוריה שלו, בעל תא מטען מרווח ואמינות סבירה (כרגע אני מוציא את הגיר מההגדרה הזו)

לאחר שקראתי חומר בפורום על קורולות רובוטיות הבנתי כי:

* עדכון תוכנת גיר עלול לשפר משמעותית את התנהגות הרכב.

* החלפת מחשב הגיר (או שזה מיותר מספיק לעדכן תוכנה) עלולה לשפר.

*איפוס של קלאץ' מדי 10-15K קילומטר עלולה לשפר התנהגות הגיר.

אז השאלה שלי לבעלי קורולות.

כשאני בה לראות רכב על מה כדי לשים לב (מבחינת הגיר הכוונה)? איזו אינדיקציה יש לי אם בעל הרכב ביצוע אחד הסעיפים שפירטתי?

האם עדכון תוכנה/איפוס קלאץ שלא במסגרת האחריות עולה הרבה כסף? ואני אשמח לטיפים מכל אחד מכם מה הוא היה בודק אילו היה מתעניין ברכב זה.

מודה מראש.

פורסם

מתברר שהכי כדאי להתבונן על הדלת שדרכה נכנסת ולמצוא את הדרך שלך החוצה

:-P

נראה כי הקלאץ' בגיר הזה הוא מאוד בעייתי ומוחלף לאחרונה לעיתים תקופות מאוד.

אבל אם להיות כנה זה נשמע היגוני - גם ברכב ידני מחליפים קלאץ' בערך אחת לשלוש שנים...

שני חברי צוות מהעבודה כבר החליפו את הקלאץ' לאחר שלאחד מהם הרכב התקשה מידי פעם להכנס להילוך והשני הגיע לחניון של העבודה והיה צריך לדרדר את עצמו הצידה...

הרכב הוא מרווח מאוד, יש לו לא מעט כוח והוא אכן חסכוני ויחסית זול לאחזקה.

תבדוק שהוא טופל היטב - ספר טיפולים מלא.

תבדוק שאין שיעבוד ושאין תאונות רציניות.

תיקח בחשבון את כל מה שנכתב כאן כבר לגבי הנושא של תפעול הגיר הרובוטי (מציע לך להריץ חיפוש נוסף גם על הודעות שאני הגבתי בהן).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האוטו עצמו מצוין, מנוע עוצמתי (124 כ"ס) וחסכוני ביותר, אך הגיר, כמו שאמרת, אנשים נרתעים. אני אישית מנהיגה של שנה וחצי (בחברת ליסינג, אפילו על כמה רובוטיות) באוטו הזה התרגלתי לדפיקות, חלקן חלקות וחלקן קטסטרופליות(כשהקלאץ' לא מכוון, אתה עלול לקבל בחילה בכל נסיעה, במיוחד ביציאה מהמקום). עדכון תוכנה של המחשב גיר אמור לפתור את הבעיה, אך במקרה שזה לא עוזר מחליפים את כל המחשב ובזה נגמרות הבעיות של הגיר. חוץ מהגיר האוטו מצויין, אמין, צריכת דלק מאוד נמוכה, וביצועים מפתיעים.

כשאתה הולך לבדוק אחת כזאת, תבדוק שוב ושוב איך ההילוכים עוברים גם בהאצה וגם בהאטה, בהאצה שאין רעש מתכתי של חיכוכים מוזרים ושהגיר לא מקפיץ את הרכב (כנו כיסי אוויר במטוס), הבדיקה הכי טובה לקפיצות האלו: תעמוד בעליה, תעזוב את הבלם (זה בסדר שהאוטו מתדרדר אחורה כשעוזבים את הבלם, לזה צריך להתרגל), ותלחץ בעדינות על הגז. הרכב מגיב חלק? הכל בסדר. הרכב קופץ ומגמגם? נורה אדומה.

ובהאטה, לבדוק שהגיר מוריד מהר הילוכים ולא נותן השהייה.

חוץ מזה, הבדיקות הרגילות של כל רכב: הבולמים, הבלמים, ההיגוי, נזילות במנוע, מצב פנימי...

מחלה נוספת ששמתי לב אליה באוטו הזה, הצג של הרדיו דוהה בהרבה מכוניות כאלו. שים לב לזה, אחרי 3-4 שנים כבר לא תראה כלום.

בהצלחה!

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

פורסם

בסך הכל הקורולה הזאת היא מכונית די טובה, למעט עניין הגיר הרובוטי שלא כולם מסתדרים איתו. אני בהחלט מציע לך לעשות נסיעת מבחן ולראות אם הוא מתאים לך, כי אם כן בסך הכל מדובר במכונית די חסכונית בדלק ואמינה.

היו בהתחלה כל מיני עדכוני תוכנה לגיר הזה, לדעתי רוב אם לא כל הרכבים עברו אותם. בכל מקרה זה לא אמור להיות יקר במיוחד במוסך מורשה ולפי מה שהבנתי בזמנו השינוי שעשו היו יותר פסיכולוגי ופחות מעשי.

פורסם

מצטער על הטרחנות.. אבל כשכותבים "עלול" מתכוונים לתוצאה שתהיה שלילית, להבדיל ממה שאתה עצמך כותב :תוצאה חיובית.

לאחר שקראתי חומר בפורום על קורולות רובוטיות הבנתי כי:

עדכון תוכנת גיר עלול לשפר משמעותית את התנהגות הרכב.

* החלפת מחשב הגיר (או שזה מיותר מספיק לעדכן תוכנה) עלולה לשפר.

*איפוס של קלאץ' מדי 10-15K קילומטר עלולה לשפר התנהגות הגיר.

• תוכן חדש...