Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Xenon, הכוונה ב"קבוצה מסוימת" זה לא בהקשר של הארץ.

התכוונתי לזה שתמיד הימין הוא יחסי לקבוצה מסוימת, במקרה הזה, הקבוצה היא "יהודים".

במקרה של גרמניה זה "גרמנים", אצל האמריקאים זה "אמריקאים מאמינים באל (בעדיפות לנוצרים)" , באירופה זה "אירופאים" (לא מוסלמים) וכו'.

אי אפשר להגיד "ימין" סתם ככה, אלא צריך להגדיר איזה ימין, כלומר של איזו קבוצה.

הימין מפריד את כולם לקבוצות ול"הם" ו"אנחנו".

השמאל מנסה להתעלם מהקבוצות ולתת לכולם את אותן זכויות (ואם אתם לא מסכימים, תקראו עד הסוף).

לא התכוונתי שיש "קבוצה של ימנים" בארץ, אלא בכלליות, שזה יחסי.

Falou, אתה אומר שאני לא יודע כלום על הציונות.

אז אני אומר לך שאני יודע, זה פשוט לא רלוונטי כי אני מתייחס להיסטוריה של העולם, לא של ישראל.

השמאל (באידיאולוגיה הטהורה שלו) רוצה שוויון וצדק.

זה שכמה מנהיגים עשו שטויות והחליטו לעשות את זה בכוח, זה ממש לא נחלת השמאל, אלא דווקא האלימים יותר הם מהימין.

הימין (בעולם) דוגל באינדיבידואליזם ובהפרדה על כל מני רקעים, ולא אכפת לו להפלות קבוצות מסוימות בשביל שהמערכת תעבוד, כי החופש של הפרט ושל המדינה בפרט, הם אלו שקובעים.

ואל תתנו לי את הדוגמה של היטלר למשל, כי הוא היה שמאלני בגישה הכלכלית שלו לתוך המדינה, אבל כלפי חוץ הוא היה ימין קיצוני שלא מאפשר חופש לעמים אחרים.

זה בדיוק המקום שבו רואים את ההבדל בין שמאל וימין.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי, ההפרדה בין שמאל אידיאלי לשמאל כפי שהוא יושם (קומוניזם, נאציזם וכו') היא מלאכותית. בסופו של יום, כל קיצון מתנהג באופן דומה, פשוט בתירוצים שונים. כך גם שמאל וימין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יוסי, אני ממליץ לך בחום לקרוא את ספרו של מקיאוולי - "הנסיך".

להערכתי ישנו סיכוי לא קטן שתלמד ממנו כמה דברים חדשים על מטרות ופעולות ועל הצידוקים שהמנהיג משתמש אל מול העם כדי להסביר את מעשיו.

הספר אקטואלי גם היום.

פורסם

אני ממליץ לא להגרר למעשים קיצוניים ואיך שרואים קיצוני (שמאלן או ימני) מיד לדפוק לו כדור בין העיניים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה שכמה מנהיגים עשו שטויות והחליטו לעשות את זה בכוח, זה ממש לא נחלת השמאל, אלא דווקא האלימים יותר הם מהימין.

צדק=שיוויון?

שיוויון זה צודק?

מי אמר?!

אל תספר לי סיפורים ותברח לי לעקרונות גלובאלים.

אתה כאן ויש לך זכות לגור כאן, כי אתה יהודי. אתה ניצלת את הזכות הזו, אז אל תבוא ותטיף למדינת כל אזרחיה. למדינת כל אזרחיה לא היתה לך זכות להגר אליה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את הנסיך קראתי לפני הרבה זמן.

וארה"ב וקנדה הן גם מדינות כל אזרחיהן... ועדיין יש לי זכות להגר לשם אם אני עומד בסטנדרטים מסוימים.

שוב לא הצלחתם לראות מעבר לפוליטיקה מקומית. לא קשור שזאת מדינת לאום בכלל. אפשר להגר להרבה מקומות.

פורסם
וארה"ב וקנדה הן גם מדינות כל אזרחיהן... ועדיין יש לי זכות להגר לשם אם אני עומד בסטנדרטים מסוימים.

ולמה אתה כאן ולא שם?

אתה עומד בקריטריונים שלהם?

אתה כאן, כי כאן קיבלו אותך, כי אתה יהודי.

ידעת לנצל טוב מאוד את מדינת ישראל כמדינה שקולטת יהודים. אל תבוא עכשיו ותטיף למדינת "כל אזרחיה" אחרי שנהנית מפירות האפליה. זו צביעות נ ט ו.

שתית מהבאר, איבדת את הזכות לירוק לתוכה.

עכשיו, אחרי שנכנסת למועדון, אתה רוצה לשנות את תנאי הקבלה?

צטט... צטט... צטט, זה לא עובד ככה.

לא אם יש לך אינטגריטי.

י

ש לך אידיאולוגיה של שוויון וצדק לכל?!

פעל לפיה, תחזיר את תעודת הזהות הכחולה ולך למדינה שמתאימה לך אידיאולוגית. אם לא, תחזור למדינה שיש לך זכות טבעית והיסטורית לגור בא, המדינה בה נולדת. אחרת אתה חלק מגזל המדינה הזו מתושביה הלגטימיים, אלו שנולדו כאן.

זה צדק, לא?!

פורסם

תזהר שאייל לא ישמע את הדיבורים האלה, עוד יוציא עליך דין מוסר:roll:

פורסם
ולמה אתה כאן ולא שם?

אתה עומד בקריטריונים שלהם?

אני יכול לעמוד בהם. מה הבעיה?

פשוט לא בא לי להיות שם כרגע.

אתה כאן, כי כאן קיבלו אותך, כי אתה יהודי.

ידעת לנצל טוב מאוד את מדינת ישראל כמדינה שקולטת יהודים. אל תבוא עכשיו ותטיף למדינת "כל אזרחיה" אחרי שנהנית מפירות האפליה. זו צביעות נ ט ו.

שתית מהבאר, איבדת את הזכות לירוק לתוכה.

עכשיו, אחרי שנכנסת למועדון, אתה רוצה לשנות את תנאי הקבלה?

מי רוצה לשנות את תנאי הקבלה?

מתי דיברתי על פתיחת הארץ לכל אזרחי העולם?

אני רוצה לחיות במדינה יהודית אבל זה לא מתנגש לי עם כבוד לכל אדם אחר.

האנושיות שלי היא מעל היהדות, למרות שהיהדות שלי חשובה לי.

אתה מתפרץ לדלת פתוחה ומכניס לי מילים לפה.

לא אמרתי אם אני שמאלני או ימני, רק נתתי תובנה לגבי ההבדלים המהותיים בין הימין והשמאל.

צטט... צטט... צטט, זה לא עובד ככה.

לא אם יש לך אינטגריטי.

י

ש לך אידיאולוגיה של שוויון וצדק לכל?!

פעל לפיה, תחזיר את תעודת הזהות הכחולה ולך למדינה שמתאימה לך אידיאולוגית. אם לא, תחזור למדינה שיש לך זכות טבעית והיסטורית לגור בא, המדינה בה נולדת. אחרת אתה חלק מגזל המדינה הזו מתושביה הלגטימיים, אלו שנולדו כאן.

זה צדק, לא?!

ולא, אין לי אידיאולוגיה של שוויון אבל כן של תנאים בסיסיים מינימליים לכל אזרח, שמשם כל אחד יכול לקבל הזדמנות ולהתקדם. בין התנאים האלו יכולים להיות חינוך, אוכל, מגורים, רפואה... רגע, נראה לי שקוראים לזה מדינת רווחה...

זה לא מה שכולנו צעקנו ברחובות השבוע?

כל מה שניסיתי להגיד זה שאנשים מהימין נוטים להפלות אחרים בצורות מסוימות, בעוד שהשמאל לא.

הבעיה עם הימין זה שרוצים להתבדל ורואים אחרים כזרים וכהשפעה שלילית, וזה גורם למלחמות ולחוסר שוויון.

הבעיה של השמאל היא אידיאליזם מוגזם וחוסר כבוד לפרט ולקבוצות שונות שנוצרו בגלל הצורך להיות קבוצה (שהוא צורך בסיסי בכל חברה).

אני לא רואה סיבה שקבוצות שונות ישנאו אחת את השניה, גם אם יחליטו לא לחיות באותו מקום.

למשל, אני לא מת על התרבות הערבית אבל אין לי בעיה עם זכות הקיום של אותה תרבות והחברים בה.

הימין נוטה להגיד "אנחנו יותר טובים, בואו ניפטר מהם".

השמאל נוטה להגיד "כולנו דומים, בואו כולנו ננטוש את התרבויות שלנו וניצור משהו ניטרלי".

מן הסתם כשאני כותב את הדברים האלו אני מדבר על קיצוניים, גם מימין וגם משמאל.

האמת היא איפשהו באמצע.

פורסם

ולא, אין לי אידיאולוגיה של שוויון .

אז אתה שמאל לא טהור?

אתה שמאל "מלוכלך"?

שמאל כשמתאים, כי הפוזה יושבת טוב?

אני לא רואה סיבה שקבוצות שונות ישנאו אחת את השניה, גם אם יחליטו לא לחיות באותו מקום.

למשל, אני לא מת על התרבות הערבית אבל אין לי בעיה עם זכות הקיום של אותה תרבות והחברים בה.

וואלה... "הם" באמת שמחים שאין לך בעיה. לחלק מהם דווקא יש בעיה מאוד גדולה עם העובדה שהם חיים כאן דורות לפניך ובכל זאת קבעו שכאן זה מדינת היהודים, והם לא חלק מההגדרה הזו (אני מבין אותם. מבחינתם הם צודקים). הם דווקא שונאים אותך על זה שאתה באת לכאן לחזק הגדרה של מדינה שלא מתאימה להם בכלל.

מה תגיד להם?!

וואלה, לי דווקא נחמד לראות לפעמים ריקודי בטן?

השמאל נוטה להגיד "כולנו דומים, בואו כולנו ננטוש את התרבויות שלנו וניצור משהו ניטרלי".

מן הסתם כשאני כותב את הדברים האלו אני מדבר על קיצוניים, גם מימין וגם משמאל.

האמת היא איפשהו באמצע.

כן?!

תמיד יש מקום "באמצע"?

גם עם היטלר וגרמניה הנאצית היה מקום להפגש באמצע?

יוסי, תתבגר. אין אמת, אין תמיד באמצע, אין צדק שכולם מסכימים עליו, אין הרמוניה וקיום לכל, אין פתרונות לכל מצב. החיים מורכבים מאינספור גוונים של אפור, אבל החלטות הרבה פעמים הן מוחלטות.

תפסת את חברה שלך שוכבת עם מישהו אחר. יש לזה הרבה סיבות, היא בגדה, אתה לא היית טוב אליה, שניכם לא הסתדרתם... אלף נרטיבים וחלוקות אשמה. אממה, אתה יכול לבחור להפרד ממנה או לא להפרד.

אין כאן "אמצע". יש החלטה.

אתה קובע את הגבולות שלך ומחליט לפיהם מי בפנים, מי בחוץ ועל מה יוצאים למלחמה ואיך.

זה נכון גם ברמת הקבוצה.

או שמדינת ישראל קולטת יהודים, ומפלה אנשים ממוצא יהודי לטובה או שלא. אין אמצע.

כל זמן שחוק השבות קיים, זו מדינה יהודית ליהודים, וזה בניגוד לאינטרסים של ערביי הארץ (שוב, מבחינתם בצדק).

שב עם אחמד טיבי עד מחר, זה לא מעניין אותו שאתה מוכן לסבול את התרבות שלו. הוא לא מוכן לסבול את העובדה שהוא חי במדינה שבהגדרתה איננה ביתו הלאומי. עכשיו לך תיפגש איתו באמצע בסוגיה זו.

פורסם

אתה לא באמת מקשיב, אה?

אני לא שמאל "מלוכלך". אני לא שמאל. יש רעיונות ימניים שאני מסכים איתם ויש רעיונות שמאלניים שאני מסכים איתם.

כמו שאמרתי, האמת באמצע.

לגבי הערבים, לא ממש אכפת לי מה הם חושבים כי אני לא מדבר על האידיאולוגיה שלהם, אלא על שלי.

אלו מהם ששונאים את היהודים הם למעשה הימין של הערבים.

זה לא שמאל, כי השמאל ברוב הצורות שלו מתעלם מעמים.

ברגע שאתה מתחיל לשנוא קבוצה מסוימת, אתה הופך לימין, גם אם אתה קורא למפלגה שלך "סוציאליסטית לאומית".

וכשאני מדבר על "האמת", אני מתכוון לזה שהדרך היחידה שהאנושות תמשיך להתקיים זה אם יהיה איזון בין ימין ובין שמאל, כלומר שאנשים ימשיכו להתאגד בקבוצות אם בא להם, אבל בלי לשנוא אחד את השני.

כל עוד אנשים ימשיכו לתקוף אחד את השני בגלל הדעות שלהם (כמו שאתה עכשיו תוקף אותי), אין שום אפשרות לא לשלום ולא לחופש אמיתי. בקיצור כולם מפסידים.

לא עובד שחלק מהאנשים יהיו מהשמאל וחלק מהימין. צריך להיפטר מהקיצוניים כמה שאפשר וללמד אנשים קצת כבוד לאחרים אבל גם לאינדיבידואליזם שלהם באותו זמן.

לדעתי זה לא יקרה במאה הזאת, אבל אולי כן במאה הבאה, אחרי שתהיה דעיכה של אידיאולוגיות קיצוניות ואנשים יתחילו לחשוב יותר על גידול ילדים מאשר חיסול האויב.

וספציפית לגבי ישראל:

שוב, אני מעריך שהרבה אנשים ממש ייעלבו ממה שאני עומד לכתוב, אבל כל ההגדרה של מדינות לא תמשיך עוד הרבה זמן.

ישראל כפי שאנחנו מכירים אותה לא תהיה קיימת עוד המון שנים, וחלק מזה יהיה בגלל שינויים חברתיים פנימיים שלנו.

אני לא אומר אם זה טוב או רע, פשוט שהמדינה לא תהיה קיימת לעד במתכונת הנוכחית.

זה נכון לגבי כל המדינות, ואם צריך הוכחה, פשוט צריך לפתוח ספר היסטוריה.

אני לא רואה שום דבר כקדוש, גם לא המדינה.

אני רואה אותה כמכשיר בשביל לספק לעצמי חיים יותר טובים, ולא משנה באיזו מדינה אני.

כיום לזה שזו מדינה יהודית אין שום ערך כי למרות שפעם חשבתי שבין יהודים אני אמצא את המקום שלי, שמתי לב שאת רוב הדברים שאני מעריך אפשר למצוא בהרבה מקומות, רק צריך לדעת איפה לחפש.

כרגע אני בישראל כי כדאי לי אבל אם מישהו ייתן לי סיבה מספיק מעניינת להיות במקום אחר (קריירה, פרוייקט כלשהו, כסף...), אני אשקול לעבור מפה.

פורסם
אתה לא באמת מקשיב, אה?

אני לא שמאל "מלוכלך". אני לא שמאל. יש רעיונות ימניים שאני מסכים איתם ויש רעיונות שמאלניים שאני מסכים איתם.

כמו שאמרתי, האמת באמצע.

כמה טוב שיש פורום ואפשר פשוט לחזור דף אחורה ולראות שפשוט נסוגתה מההצהרות שלך:

התפקיד של השמאל הוא להגן על זכויות של אנשים, בלי קשר לדת, מין, צבע אור או אם הם מעדיפים פיקנטו או פאביה.

הימין כן מפלה וגם נותן תמיד סיבות מפגרות לחלוטין ודמגוגיה של "רוצים להרוג אותנו," ולא משנה איזה ימין זה, מאיזה מקום בעולם.

מה בדיוק באמצע במה שכתוב למעלה?

זה בסדר גם להגיד, השתכנעתי, אני חוזר בי מדברי.

ההנחה שלך שהאנושות מתקדמת ללא אלימות בין קבוצות, אני לא רק שלא בטוח שזה לא נכון לעתיד, זה בטוח לא נכון לעבר.

עקרונות החופש והדמוקרטיה של ארה"ב הגיעו למעמד שלהם לא רק באמצעות עליונות כלכלית וטכנולוגית, אלא גם דרך תיעול היתרונות הללו ליתרונות צבאיים ברורים. במלחמת העולם השנייה חיסלה ארה"ב (עם בנות בריתה, אבל אי אפשר היה בלעדיה) את יפן וגרמניה. שתי מדינות שהטילו חיתתן על האזור בהן ישבו.

אותם עקרונות, שהינחו את המתיישבים בעולם החדש, התבססו בעקבות רצח העם של ילידי המקום הקודמים, האינדיאנים, שמיליונים מהם נטבחו באופן שיטתי. הדמוקרטיה הגדולה קמה על חורבן אסונם של ילידי צפון אמריקה.

יוסי, לסיכום, אני חושב שאתה מקווה למשהו שלא קיים. לא היה קיים ולא יהיה קיים.

אני לא איש של דארוויניזם חברתי, אבל אני לא מכיר תרבות שלטת, גם אם כזו שמוצאת חן בעיני, שלא קמה על חשבון קבוצות ורעיונות אחרים שהיא חיסלה.

פורסם

מן הסתם אני מדבר על הקיצוניים.

מה שנתתי שם זה לא תיאור של האמצע או של ימין מתון ומשמאל מתון, אז לא נסוגתי ממה שאמרתי.

אני הכי עקבי שאפשר.

ולא אמרתי שהאנושות לא מתקדמת בגלל מלחמות וכל זה.

עד היום זו הייתה צורת ההתקדמות הנפוצה במערב.

אני פשוט מייחל ליום שנגיע למצב שלא יהיה צורך במלחמות בשביל להתקדם, וזה יקרה רק כשהקונפליקטים הדביליים הבסיסיים ייפתרו וכולם יגיעו פחות או יותר למרכז בזה שמצב אחד יהיו קבוצות אבל מצד שני היחסים ביניהן לא יהיו מבוססים על שנאה.

זה שזה עוד לא קרה לא אומר שזה לא יכול לקרות.

אני לא מבין איפה הסתירה או איפה אני צבוע.

פורסם

אל תדאג יוסי

עוד מעט החייזרים באים וכל האנושות תתאחד...

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

עפ"י כל תסריט רציונלי (לא סרטי מד"ב) במידה ובעשרות שנים הקרובות יגיעו לכאן חייזרים, זה יהיה הסוף של המין האנושי.

• תוכן חדש...