Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי לסקודה יש תמחור מעולה ביחס למתחרים השונים בשוק הרכב הישראלי.

יחד עם זאת, אתה לא באמת יכול להכניס לכאן את הסופרב (בלי קשר למחיר). בעוד שסופרב הינו רכב משפחתי גדול ונינוח, אינסינייה OPC הינו רכב ספורטיבי בהגדרתו ואני מאמין שאין על כך ויכוח, נכון? מעבר לכך, העף מבט ברשימת הציוד של האופל ואל תשכח שאופל זיינו אותה במנוע אימתני. :)

לקחתי את הפאסאט CC כדוגמא כי :

1. גם הCC וגם הOPC הינם רכבי נישה.

2. CC נמכרת במחיר דומה לפאסאט 2.0T בזמנו.

קיימת פאסאט R36. מה היה מחירה לו צ'מפיון היו משווקים אותה בארצנו?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה CC? לך על סופרב 2.0T ...

סופרב 2.0T מתחרה באינסיניה טורבו הרגילה, בשום תחום דינמי אין לה בכלל מה להתחרות ב OPC .

אולי הסופרב 3.0 V6 יכולה להתמודד עם ה OPC על הדף אבל לדעתי, לא ביכולות הדינמיות על הכביש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני כבר מחכה למבחן רכב בארץ.

הרכב נראה מעולה ,אחד שיצליח לשלב בין פאר וספורטיויות עד כמה שאפשר.

התמחור מוגזם ולא חכם כמו שכבר ציינו פה ,ב250K הרכב היה נמכר כמו לחמניות חמות לדעתי.

לא יודע ,קשה לי לראות את הרכב בכמויות רבות וחבל כי זה דווקא רכב שמצידי יתפשט כמו מאזדה 3.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לדעתי התמחור יהיה בעוכרי הרכב, כמו תמחור ה- STI, וכמו - להבדיל - תמחור הכרומה.

אני אוהב את צורתה של האינסיגניה, אבל אני מניח שהיבואן מלכתחילה לא התכוון למכור יותר מכמה בודדות כאלה (במחיר הזה פחות 10% הנחה למתמקחים). אם כבר ספורטיבי, הוא היה צריך להתחיל עם גרסאות אלה לקורסה ולאסטרה. GSI נמכרה יפה בזמנו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה קצת מצחיק לחשוב שיתמחרו רכב כזה ב-250K.

בואו נראה את המתחרות. באיזור המחיר הזה.

סופרב V6 - עולה 290,000 שקלים ובעלת מנוע יותר חלש.

פאסאט R36 - לו היתה מיובאת היא היתה יותר יקרה מהסופרב.

הונדה אקורד 2.4 - 270,000 שקלים, ממש לא ברת השוואה לאופל.

ב-240,000 שקלים יש את המגאן קאפ והליאון קופרה R, אינסיגניה OPC היא ממש לא בליגה שלהם, אולי האסטרה OPC תעלה במחיר הזה (יש שמועות על מנוע מעל 250 כ"ס לאסטרה).

אם כבר, אף אחד לא ציין שלנסר איבולושן עולה 340,000 שקלים, האופל יותר גדולה ובעלת מנוע יותר חזק מהלנסר.

אם כבר השוואה מתבקשת היא בין האינסיגניה OPC, אלפא 159Ti ואינפיניטי G סדאן, שלושתן נמכרות באותו טווח מחיר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
למה לA6 2700 ב 419Kש"ח או ל A6 3 ליטר טורבו ב 524K ש"ח יש מקום ואינסיגניה OPC עם הספק ותאוצה עדיפים ב 365K ש"ח אין מקום?

בקשר למחיר, אני לא טוען שהוא לא מופרך אבל שימו לב שה OPC מגיעה מאובזרת עד קצות האוזניים בזמן שהאינסיניה הישראלית הסטנדרטית די ערומה.

כי אנשים קונים אודי כי זאת אודי.

לצורך העיניין

את הOPC יקנו כאלה שמחפשים רכב ספורט פריום.

אודי S4 קונים כאלה שמחפשים רכב פרמיום ברמת גימור הגבוהה ביותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעניין איך היא לנהיגה.

האינסיניה הרגילה משעממת עפ"י המבחנים.

נראית ממש טוב חיצונית. הכונסים האלה מתחת לפנסים הקדמיים נראים כמו שיניים של ערפד!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה קצת מצחיק לחשוב שיתמחרו רכב כזה ב-250K.

בואו נראה את המתחרות. באיזור המחיר הזה.

סופרב V6 - עולה 290,000 שקלים ובעלת מנוע יותר חלש.

פאסאט R36 - לו היתה מיובאת היא היתה יותר יקרה מהסופרב.

הונדה אקורד 2.4 - 270,000 שקלים, ממש לא ברת השוואה לאופל.

ב-240,000 שקלים יש את המגאן קאפ והליאון קופרה R, אינסיגניה OPC היא ממש לא בליגה שלהם, אולי האסטרה OPC תעלה במחיר הזה (יש שמועות על מנוע מעל 250 כ"ס לאסטרה).

אם כבר, אף אחד לא ציין שלנסר איבולושן עולה 340,000 שקלים, האופל יותר גדולה ובעלת מנוע יותר חזק מהלנסר.

אם כבר השוואה מתבקשת היא בין האינסיגניה OPC, אלפא 159Ti ואינפיניטי G סדאן, שלושתן נמכרות באותו טווח מחיר.

מצחיק? אם מונדאו סופר מאובזרת עם 240 כ"ס עולה 185K, זה ממש לא מצחיק.

בוא ונמשיך. מחירה של אינסיניה 4 דלתות עם יחידת כח ואיבזור מקבילים למוצע בארץ עומד על 35,025 יורו בגרמניה. מחירה של OPC ידנית 4 דלתות עומד שם על 46,615 יורו. קח מחשבון וחשב פרופורציונלית ממחיר המחירון של אינסיניה בארץ(ולא המחיר של 'הוט', בהנחת 12K ש"ח :lol:). כמו שכבר הבנת, אני ממש לא צחקתי כשדיברתי על 250K.

לנסר אבולושן? מתי ראית אחת לאחרונה? אימפרזה STI? שנדבר על הנחות מטורפות(ב-2008 שקלתי לרכוש את דגם 5 הדלתות. מחיר המחירון היה 330K לדגם בו הייתי מעוניין, "מבצע" הציע 50K הנחה לכל מתעניין, המכונית הוצעה לי ב-250K ועדיין היה מקום למיקוח)? מגאן קאפ וקופרה R הן מכוניות שמחירן נופח בארץ ולא ממש שייכות לעניין.

אלפא 159TI אינה ברת השוואה מול ה-OPC, בדיוק כפי שאינפיניטי G פונה לפלח אחר ויוקרתי יותר.

שימוש נרחב במותג OPC יכול לעשות רק טוב ל(אין) תדמית של אופל בישראל. מר ישראל ישראלי לא רואה בקורסה אלטרנטיבה ראויה לפולו או באסטרה תחליף מפתה לגולף. גרסאות OPC, על עיצובן המוחצן, יכולות להוביל את המהלך השיווקי של אופל צעירה ורעננה, לאחר שבמשך שנים שוייך המותג למכוניות סולידיות(מדי) לאשכנזים מבוגרים - בשנות השבעים זה עבד נהדר, בשנות התשעים זה חזר כבומרנג.

עם קורסה OPC ב-140K, אינסיניה OPC ב-250K ואסטרה ספורטיבית איפשהו באמצע, אף אחד כבר לא יתייחס לאופל כאל "עוד אוטו אפור".

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

504L (ולכל מי שחושב שהמחיר מנופח), על פניו יש צדק בדברייך. אלא שלא לקחת בחשבון כמה גורמים (לא שאני מצדיק אותם, אך יש לקחת אותם בחשבון):

1. הדגם הרגיל של האינסינייה (כפי שהוא נמכר בארץ) מיועד להמכר בכמויות גבוהות, כתוצאה מכך היבואן מקבל מחיר "נוח" מהיצרן.

2. הדגם הרגיל מכוון לפלח שוק בו קיימות : סקודה סופרב 2 ל' TSI, מונדיאו 2 ל' טורבו. לעומת זאת לOPC, אין לה למעשה בארץ מתחרות של ממש. בהעדר תחרות המחיר בהתאם.

3. המיסוי בארץ, כידוע, אינו נמוך (בלשון המעטה). כדי למכור אופל אינסינייה\פורד מונדיאו באיזור ה180K, דרוש שיתוף פעולה מצד היצרן, קרי נכונות למכור ליבואן את הרכב במחיר נמוך (בהשוואה לשווקים אחרים). האם אתה חושב שזה המצב כאן? אני בספק. תוסיף לכך את נכונות היבואן למתח רווחים נמוך (עבור אותו דגם) והיא מתקיימת כאשר יש כמויות יפות. שוב, זה לא המקרה כאן.

4. האינסינייה OPC בארץ תהיה, למיטב הבנתי לפי המידע הזמין כרגע, אף יותר מאובזרת מהסטנדרט בגרמניה, זה כמובן עולה עוד כסף.

5. בנוסף לכל אלה, הOPC תשלם קנס זיהום גבוה. בעקבות המיסוי הירוק, הועלה אחוז המס וניתן זיכוי בשקלים (עד תקרה של 15,000 ש"ח אאל"ט) עבור ציון "ירוק". מה קורה ברכב יקר ומזהם?

6. קידום תדמית? חשוב כמובן, אך ציי הרכב נותנים כאן את הטון (בהסתכלות רחבה, כמובן שלא במקרה של הOPC). מעבר לכך מדובר על יבואן חדש למותג שהיה עד לא מזמן מותג "מת". אני אישית הופתעתי מעצם המהלך עם הOPC.

לסיום, באופן כללי, לפי החשיבה הזו (ואני לא אומר שהיא בהכרח לא נכונה) אין הצדקה לרכישת ב.מ.וו, מרצדס, אודי וכו', למעט דגמי קצה\סלון\פאר. נכון, כל אחת מאלו הינה מכונית פרימיום וגם בחו"ל יש תוספת עבור אותו "פרימיום", רק שבדרך לארץ התוספת הזו גודלת פי 3 (מבחינת אחוזים, ללא קשר למיסוי).

אם נלך לפי אותו חישוב ביחס למחירים בגרמניה, אודי S4 לדוגמא, צריכה לעלות (בהתבסס על מחיר, מנופח לכאורה, של 365K עבור האינסינייה) כ400 אלף ש"ח, לפני הפחתות ומו"מ. מה תגיד על זה?

פורסם

בתגובה לתגובתו המעניינת של לב ספורטיבי :-);

-עם מנוע 2 ליטר מוגדש ותיבה אוטומטית, האינסיניה המשווקת אצלנו נמצאת בדרגת זיהום 14, אחת לפני המקסימום, כך שנקודה זו יורדת מהפרק.

-לא סתם נתתי כדוגמה את מבצע 'הוט', בו נמכרת עדיין אינסיניה ב-163K. במחיר מחירון של 175K, ליבואן יש יותר "בשר" ממה שאתה משער לטובת מבצעים והנחות לציי רכב. גם במחיר של 250K ל-OPC, היבואן לא יפסיד.

-איבזור ה-OPC, גם בגרמניה, מכובד מאד. מוטב יעשה היבואן אם יאפשר את הזמנת התוספות למי שבאמת חפץ בהן, בדומה למקובל באולמות התצוגה של מותגי הפרימיום.

-ציי רכב לא מקדמים תדמית, הם פוגעים בתדמית(ולאחר מכן בסחירות המכוניות כמשומשות).

ולסיום, לא טענתי שאין הצדקה לרכישת רכבי פרימיום. הכל הוא תלוי מחיר; היבואנים מפרסמים מחירונים מנופחים באופן שערורייתי ולאחר מכן מעניקים הנחות מטורפות, מה שהופך את אולמות התצוגה שלהם לשוק. האם זה מכובד? לטעמי לא. הייתי שמח לראות מחירונים הוגנים מלכתחילה, עם מקום למשחק ברמה של עד 10%. S4 ב-400K? למה לא, בעצם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
בתגובה לתגובתו המעניינת של לב ספורטיבי :-);

-עם מנוע 2 ליטר מוגדש ותיבה אוטומטית, האינסיניה המשווקת אצלנו נמצאת בדרגת זיהום 14, אחת לפני המקסימום, כך שנקודה זו יורדת מהפרק.

נכון, יחד עם זאת המס באחוזים וההטבה בשקלים. כלומר, אם לצורך העניין רכב א' בעל מחיר X ידורג במדד ה"ירקרק" בדרגה 1, הוא יקבל את ההטבה המקסימלית, קרי 15,000 ש"ח. למרות זאת אחוז המס שישולם בגינו דה-פקטו יהיה גבוה יותר בהשוואה לרכב העולה מחצית הסכום (X\2).

-לא סתם נתתי כדוגמה את מבצע 'הוט', בו נמכרת עדיין אינסיניה ב-163K. במחיר מחירון של 175K, ליבואן יש יותר "בשר" ממה שאתה משער לטובת מבצעים והנחות לציי רכב. גם במחיר של 250K ל-OPC, היבואן לא יפסיד.

ראה סעיפים 1-3 בתגובה הקודמת. בקצרה, לOPC אין מתחרות של ממש בסגמנט (בשונה מהאינסינייה הרגילה) כתוצאה מכך נכונות היבואן להרוויח פחות נמוכה יותר. מעבר לכך המחיר שהוא מקבל מהיצרן גבוה יותר יחסית עקב כמויות נמוכות יותר, בהשוואה למצב בו הOPC נמכרת בכמויות של הרגילה. בהמשך לכך, ההתחשבות של אופל היצרן במיסוי הישראלי פחותה במקרה של הOPC לעומת האינסינייה הרגילה, שוב בגלל הכמויות (הנקודה האחרונה היא בגדר השערה כמובן).

-איבזור ה-OPC, גם בגרמניה, מכובד מאד. מוטב יעשה היבואן אם יאפשר את הזמנת התוספות למי שבאמת חפץ בהן, בדומה למקובל באולמות התצוגה של מותגי הפרימיום.

נכון, יש יבואנים יותר גמישים בעניין זה מצד אחד, כמו קרסו אשר מביאים את ניסן Z גם ידני\אוט' וב2 רמות גימור. מצד שני מדובר על יבואן חדש למותג "חדש" (מותג חדש בהשוואה למצב לפני כן תחת כנפי UMI).

-ציי רכב לא מקדמים תדמית, הם פוגעים בתדמית(ולאחר מכן בסחירות המכוניות כמשומשות).

לא אמרתי שהם מקדמים תדמית. הם משלמים כסף והרבה.

ולסיום, לא טענתי שאין הצדקה לרכישת רכבי פרימיום. הכל הוא תלוי מחיר; היבואנים מפרסמים מחירונים מנופחים באופן שערורייתי ולאחר מכן מעניקים הנחות מטורפות, מה שהופך את אולמות התצוגה שלהם לשוק. האם זה מכובד? לטעמי לא. הייתי שמח לראות מחירונים הוגנים מלכתחילה, עם מקום למשחק ברמה של עד 10%. S4 ב-400K? למה לא, בעצם.

האם לדעתך ניתן לרכוש S4 ב400K ואף פחות מזה? אני בספק. כלומר, הביקורת כלפי אופל ישראל רלוונטית לא פחות (ואולי אף יותר) גם לעוד מספר יבואנים בארץ, ולא רק בנוגע לדגם יחיד.

לטעמי, סביר להניח שמדובר במחיר שהוא מנופח מסיבות שונות אך לא ברמה של "רכב לבן של היבואן". ייתכן ועם מעט מאמץ הרכב היה נמכר גם תמורת 300K, באותה תצורה.

אני זוכר שלפני כמה שנים דלק מוטורס שווקה את הפורד פוקוס ויניאלה (קבריולה), אאל"ט תמורת סכום "צנוע והוגן" של 280,000 ש"ח...יש לאן לשאוף :lol:

פורסם
אני כבר מחכה למבחן רכב בארץ.

הרכב נראה מעולה ,אחד שיצליח לשלב בין פאר וספורטיויות עד כמה שאפשר.

התמחור מוגזם ולא חכם כמו שכבר ציינו פה ,ב250K הרכב היה נמכר כמו לחמניות חמות לדעתי.

לא יודע ,קשה לי לראות את הרכב בכמויות רבות וחבל כי זה דווקא רכב שמצידי יתפשט כמו מאזדה 3.

למחיר יש כמה סיבות: ראשית היבואן לא בונה את העסק שלו על המכונית הזאת אלא על אלפי מכוניות שהוא ימכור בליסינג וכשיש בפרוטפוליו שלו מכונית כזאת זה בדרך כלל עוזר לתדמית של המותג.

שנית, בכמויות שהיבואן מתעתד למכור כאן, 10-20 ביום בהיר, אן לו סיכוי לקבל מחירים טובים מהיצרן לדגם הזה ולכן גם אי אפשר לגלגל את המחיר למטה לכיוון הלקוח. בקיצור, היבואן רוצה שיראו וידברו על הOPC ויקנו את האסטרה.

• תוכן חדש...