Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זקוק לעזרה דחוף -

אתמול בטיפול 15000 שביצעתי לרכבי (קיה ריו 2004 LS נפח 1500 בנזין - 140K ), חיפשתי

לשם שינוי שמן מנוע סינטטי איכותי.

קניתי שמן סינטטי מלא מסוג קסטרול אנדורון 10w40 low saps, אך רק בדיעבד לאחר שהחלפתי את השמן ונסעתי כ 30 ק"מ (אגב הנסיעה היתה חלקה ואפילו הורגש שיפור קל בכוח של המנוע), התברר לי מבחינה מדוקדקת של המיכל שמדובר בשמן לרכב כבד, משאיות אוטובוסים ורכבי Off-road.

ולשאלתי - האם יכול להגרם נזק, ועליי לרוקן מיד את השמן ולהחליפו?

או שהרכב יחייה עמו בשלום עד לטיפול הבא - בו לבטח אבדוק טוב טוב מה אני קונה?

ובכלל האם יש שוני מהותי בין שמני מנוע סינטטים המיועדם לרכב כבד לעומת אלה לרכב פרטי?

ובקצרה:

PRODUCT DESCRIPTION

Castrol Enduron Low SAPS is an SAE 10W-40 synthetic technology high performance diesel

engine oil for use in the latest technology low emission Euro IV heavy-duty diesel engines.

Castrol Enduron Low SAPS is ideal for truck, bus and coach operators looking for substantial

long-term cost savings in running the fleet, particularly in extended oil drain applications. The

advanced formulation of Castrol Enduron Low SAPS replaces Castrol Enduron Euro 4.

75_0.jpg

Typical Characteristics

Name Method Units Enduron Low SAPS 10W-40

Density @ 15C, Relative ASTM D4052 g/ml 0.864

Viscosity, Kinematic 100C ASTM D445 mm²/s 12.9

Viscosity, CCS -25C ASTM D5293 mPa.s (cP) 6700

Flash Point, PMCC ASTM D93 °C 208

Viscosity, Kinematic 40C ASTM D445 mm²/s 85.9

Viscosity Index ASTM D2270 None 150

Ash, Sulphated ASTM D874 % wt 1.0

Total Base Number, TBN ASTM D2896 mg KOH/g 12.4

Pour Point ASTM D97 °C -39

Product Performance Claims

ACEA Diesel - E6

ACEA Diesel - E7

MAN M 3477

MB-Approval 228.51

RVI RLD-2 RXD

Scania Low Ash

Volvo VDS-3

DAF - Meets extended drain requirements for MX Euro 4 and Euro 5 engines

castrol product data.pdf

damka.gif
פורסם

אני לא יודע ספציפית אבל יכול להגיד לך שתקן 10W40 הוא תקן שמציין את צמיגות השמן בטמפ' הנמוכה שלו למול הטמפ' הגבוהה

לדוגמא חורף מול קיץ כשהשמן קר אז הסמיכות שלו גבוהה וכשהוא חם אז הוא הופך להיות דליל יותר,

התקנים שאתה רואה הינם תקנים של SAE ואם שמן מסויים אמור לעבור את התקן של 10W40 אז זה אמור להיות זהה לכל המוצרים,

ככלל התקן והמספר קובעים את כמה השמן סמיך [ככל שהמספר גבוהה אז הוא סמיך יותר ולוקח לו זמן רב יותר לעבור את כלי המדידה שנמצא באורך ועובי קבוע].

ולכן גם אתה רואה ש 10W40 מציין בעצם דרגת סמיכות 10 בקיץ ו40 בחורף [W שווה WINTER ].

הפירוש LOW SAP דרך אגב נועד לציין שבשמן יש מעט מאוד סולפטים מה שגורם לפחות זיהום אוויר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מצאתי את זה בשרשור אחר

חבילת תוספים

עיקר ההסברים שמצאתי באינטרטט הם כלליים בסגנון : "שמן לדיזל יודע להתנהג יותר טוב עם הפיוח (איזה פיוח יש בשמן לעזאזל??), ועם סולר מדולל (שוב - מה הקשר?) ועם טמפרטורות נמוכות שמנוע דיזל לא אוהב (את זה אני מבין, אבל לא אפליקטיבי לארצינו החמה)"

גם כן אומרים באתר כזה או אחר שיש עניין לאופי השימון, כמה זמן יורד מהחלקים שהוא משמן וכו'. אני רוצה להבין את ההבדל הטכני בינהם. מה "טכנית" קורה במנוע בשמן S ומה ב-C ?

קראתי את howstuffworks והבנתי שלדיזל הוא "כבד" יותר ו"פחות מתאדה מתחת לטמפ' רתיחה של מים" אבל לא מבין למה זה טוב (שמן קרוסין)

פורסם

:?:תודה רבה,

גם אני חיפשתי באינטרנט מידע בנושא - וניסיתי לשאול לא אחת באנגלית עילגת, האם ניתן להשתמש בשמן מנוע לרכב כבד - ברכב פרטי... לצערי לא מצאתי תשובות.

אני מבין שבמנועים הקטנים אין שום הבדל בשמנים והמפרטים די זהים כך שניתן להשתמש בשמן המנוע הן במנועי דיזל והן במנועי בנזין.

השאלה המתעוררת היא האם ברכב כבד - משאיות ואוטובוסים, בגלל הגודל והמסיביות של החלקים

השמן שונה בתכלית? האם הוא פחות צמיג/דליל ולכן יכול לגרום נזק ברכב פרטי כשלא יצליח לחדור ולשמן חלקים עדינים וקטנים?

האם המנועים של משאיות פועלים בטמפרטורות אחרות? ולכן מפרטי השמנים שונים בתכלית בהתנהגותם?

הקו המנחה שלי הוא שמצאתי באתר של קסטרול - שני סעיפים שונים לגמרי לשמני מנוע,

האחד לרכב כבד, והאחד לרכב פרטי... ולכן אני יוצא מתוך הנחה שחייב להיות הבדל.

השאלה שלי - ומאחר והשמן המדובר כבר במנוע, ועברתי איתו היום נסיעה נוספת כשהרכב מרגיש מצויין - האם להשאיר או להחליף?

:?:

damka.gif
פורסם

עדיף שתשאל במוסך שאתה מטפל בכל מקרה כדי להיות שקט,

למרות שתקן זה תקן ולא אמור להיות הבדל בין שמן אחד ושמן אחר ששניהם באותו התקן.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

במקום לחיות בתחושות של אולי ומה אם ? אני פשוט הייתי מחליף לשמן מתאים, ונשאר בתחושה רגועה .

אחרי הכול יש איזשהו הבדל אחרת לא היו מציינים זאת .

פורסם

הצלחת לסקרן אותי אז עשיתי חיפוש קצר באנגלית וקראתי קצת בנושא.

אין מסקנה חד משמעית בעניין. שימוש בשמן למנועי דיזל במנוע בנזין לא יגרום בהכרח לכשל, בלאי או נזק מיידיים למנוע.

עם זאת, בשל היותו של השמן למנועי דיזל עשיר משמעותית בדטרגנטים. הוא יכול לגרום לפריצות ונזילות שמן ממחזירי שמן אם משתמשים בו לאורך זמן. ממה שקראתי, נעשה שימוש לעיתים בשמן דיזל במנוע בנזין בכדי לנקות בוצה ומשקעים בדיוק בשל תכונה זו של עושר בדטרגנטים.

השמן לדיזל הוא סמיך יותר ומספק הגנה פחות טובה בהתנעה קרה ובמיוחד בטמפרטורות סביבתיות נמוכות.

כל האמור לעיל יכול אינו מתייחס (ואינו יכול להתייחס) לכלל המנועים. בהחלט יכולות להיות השפעות כאלה על מנוע אחד ואחרות על מנוע שני.

למען השקט הנפשי שלך, הכי טוב יהיה באמת להחליף את השמן.

פורסם

אני רואה שהדעות נוטות לכיוון של השקט הנפשי והחלפת השמן - ואכן אעשה זאת בהקדם...

למרות שעדיין יש לי כמה הסתייגויות:

1. חבל לי על 4 ליטר שמן סינטטי יקר שירדו לטמיון - הפעם המנוע יסתפק בחצי סינטטי רגיל.

2. אם מה שאמרת נכון - ואכן השמן למנועים הכבדים מכיל יותר דטרגנטים שיעשו מעיין פלאשינג למנוע - יכול להיות שזה רעיון לא רע לסוע עליו 10K... זה יהיה מעיין טיפול אלטרנטיבי.

3. אשתי נוסעת בעיקר על הרכב והיא מתעקשת שמאז הטיפול (שלשום) הרכב פשוט סוחב טוב יותר,

ומרגיש חזק משמעותית.... אני מנסה לחפש את ההגיון להרגשה שלה, שאולי נובעת מפסיכולוגיה בגרוש ואולי מהעובדה שיכול להיות שהשמן צמיג יותר מה שמקנה שיפור בקומפרסיה?

האם יכול להיות הדבר?

damka.gif
פורסם

לדעתי אם קיימים סוגי שמנים המיועדים לרכבים כבדים ואחרים לרכב פרטי כנראה שיש סיבה טכנית לכך. מציע בכל מקרה להחליף לשמן המתאים, אולי קצת יקר אבל בהחלט מכניס שקט לסיפור.

פורסם

א. זה לא שמן סינטטי מלא, אלא "בטכנולוגיה סינטטית", בקיצור חצי סינטטי. על שמן סינטטי יהיה רשום "FULLY SYNTHETIC"

ב. לא רשום מה דרגת האיכות (רצוי SL\SM).

ג. לרכבים פרטיים עם מנוע בנזין בדרך כלל מתאים שמן במפרט ACEA A3\B3 או ACEA A3\B4,

ולא מה שרשום במפרט של השמן שמילאת (E6\E7).

תחליף לשמן מתאים לרכב שלך, בדרגת איכות SL\SM ומפרט מתאים, אפשר להסתפק בחצי סינטטי (10-40W ברוב המוחלט זה שמן חצי סינטטי).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...