Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מצ"ב תוצאות בדיקה שעשיתי עכשיו לפוקוס 2005.

סה"כ הרכב יצא בסדר, לבד מעניין אחד שדורש התייחסות: התגלתה בעברו הרחוק שתי תאונות שלפחות אחת מהן תאונת שילדה, שכתוצאה ממנה, לדברי הבוחן, בוצעה מתיחת שילדה (בעזרת מכשיר המכונה "דוזר"). הבוחן אמר לי בעל-פה שסה"כ זה לא סיפור והרכב בסדר. אני מבין גם שהרבה רכבים עברו מתיחת שלדה ונוסעים בסדר גמור אחרי זה. הרכב עבר טסטים בלי בעיות מיוחדות ככל הנראה.

בסעיף "שילדה" בתוצאות הבדיקה, תחת "ליקויים בעלי משמעות נמוכה", כתוב: "תיקון מכסה מנוע, תיקון דלתות ימין, תיקון מכסה תא מטען, פגיעה בקצה קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע, פגיעה ותיקון ברצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש ופח אחורי, תיקון פח סף חיצוני" (ראו תמונה מצורפת).

אני נהגתי על הרכב והוא סבבה לגמרי, בנוסף אני יודע שהתאונה לא קרתה ב-4 השנים האחרונות כיוון שראיתי את כל הביטוחים של הבעלים הנוכחיים במשך 4 השנים הללו, ובכולם כתוב "לא הופעל הביטוח".

בנוסף הבעלים נראים סבבה לגמרי, אמינים ומטפלים היטב ברכב, שמרו את כל תיעוד הטיפולים כולל הכל. התיקונים שבוצעו במוסך ב-4 השנים האחרונות נראים סבירים לגמרי, שום דבר קיצוני. הם קנו אותו מליסינג מאוטו סנטר לאחר שבילה שם שנתיים אצל מישהו, שבמהלכן אנחנו מניחים שקרו התאונות הנ"ל. כאשר הם קנו את הרכב צוין כבר אז, בבדיקה שערכו אוטו סנטר, ליקויי שלדה דומים (אם כי פחות מפורטים) בעלי משמעות נמוכה.

אני מנסה לקבל על מידע על היד הראשונה של הרכב. סביר במצב כזה לדרוש מהמוכר להוריד במחיר (כמה?). אני יודע שבמחירון יד2 יש שקלול של הערכת שמאי אחרי תאונה, אבל במקרה הזה אין לנו שום דבר כזה...

השאלה היא גם מה עלולות להיות ההשלכות של תאונת שלדה שכנראה תוקנה בצורה סבירה ע"י מתיחה בשנים שבהן הרכב יהיה אצלי? הרי אם הוא נסע מצוין אצל הבעלים הקודמים במשך 4 שנים למה שיהיו אצלי בעיות בגלל זה? מן הסתם במכירה אני אצטרך גם לספר למוכרים על זה ולהוריד במחיר, אולי ייקח לי קצת זמן למכור את האוטו אבל הביקוש די גבוה...

המון תודה על ההתייחסות!

גלעד

תוצאות הבדיקה - יותר קטן.jpg

פורסם

ממש חבל, לרכב יש "קצה שלדה", אין משמעות בטיחותית גבוהה אבל כן יש משמעות סחירותית לתאונה.

דווקא העובדה שהרכב עבר את התאונה כשהוא היה יחסית חדש צריכה להפחיד אותך מכיוון שככל שהרכב חדש הוא שווה יותר ואז מחזירים לכביש גם כשיש נזק גדול.

הבדיקה יצאה ממש יפה, הייתי בודק מדוע יש עודף שמן (אולי האוטו שורף שמן, אולי עשה טיפול לאחרונה וכו') ומוריד את בעל הרכב חזק על עניין התאונה (לפחות 10% מתחת למחירון אם לא יותר).

קח בחשבון שאם אתה מחליט לקנות את הרכב (גם אם נמוך מהמחירון) יהיה לך לא פשוט למכור אותו כשתחליט למכור, הרבה אנשים שומעים בטלפון את השילוב "תאונה" + "שאסי" (גם אם זה קצה) וישר מנתקים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לשלדה יש משמעות כלכלית בלבד אתה צריך להוריד במחיר שתוכל למכור אותו בהתאם.

בנוגע לתיקון מכסה מנוע, תבדוק במבט צד שהוא נסגר יפה ושקורת הרוחב הקדמית איפה שהמכסה נסגר שלמה ובלי כיפופים.

פתח וסגור מספר פעמים את החלונות האחוריים (אם הם חשמליים).

פורסם
שלום,

מצ"ב תוצאות בדיקה שעשיתי עכשיו לפוקוס 2005.

סה"כ הרכב יצא בסדר, לבד מעניין אחד שדורש התייחסות: התגלתה בעברו הרחוק שתי תאונות שלפחות אחת מהן תאונת שילדה, שכתוצאה ממנה, לדברי הבוחן, בוצעה מתיחת שילדה (בעזרת מכשיר המכונה "דוזר"). הבוחן אמר לי בעל-פה שסה"כ זה לא סיפור והרכב בסדר. אני מבין גם שהרבה רכבים עברו מתיחת שלדה ונוסעים בסדר גמור אחרי זה. הרכב עבר טסטים בלי בעיות מיוחדות ככל הנראה.

בסעיף "שילדה" בתוצאות הבדיקה, תחת "ליקויים בעלי משמעות נמוכה", כתוב: "תיקון מכסה מנוע, תיקון דלתות ימין, תיקון מכסה תא מטען, פגיעה בקצה קורה אורכית קדמית עד לנקודת ריתום המתלה/מנוע, פגיעה ותיקון ברצפה אחורית בחלק הסמוך לפגוש ופח אחורי, תיקון פח סף חיצוני" (ראו תמונה מצורפת).

אני נהגתי על הרכב והוא סבבה לגמרי, בנוסף אני יודע שהתאונה לא קרתה ב-4 השנים האחרונות כיוון שראיתי את כל הביטוחים של הבעלים הנוכחיים במשך 4 השנים הללו, ובכולם כתוב "לא הופעל הביטוח".

בנוסף הבעלים נראים סבבה לגמרי, אמינים ומטפלים היטב ברכב, שמרו את כל תיעוד הטיפולים כולל הכל. התיקונים שבוצעו במוסך ב-4 השנים האחרונות נראים סבירים לגמרי, שום דבר קיצוני. הם קנו אותו מליסינג מאוטו סנטר לאחר שבילה שם שנתיים אצל מישהו, שבמהלכן אנחנו מניחים שקרו התאונות הנ"ל. כאשר הם קנו את הרכב צוין כבר אז, בבדיקה שערכו אוטו סנטר, ליקויי שלדה דומים (אם כי פחות מפורטים) בעלי משמעות נמוכה.

אני מנסה לקבל על מידע על היד הראשונה של הרכב. סביר במצב כזה לדרוש מהמוכר להוריד במחיר (כמה?). אני יודע שבמחירון יד2 יש שקלול של הערכת שמאי אחרי תאונה, אבל במקרה הזה אין לנו שום דבר כזה...

השאלה היא גם מה עלולות להיות ההשלכות של תאונת שלדה שכנראה תוקנה בצורה סבירה ע"י מתיחה בשנים שבהן הרכב יהיה אצלי? הרי אם הוא נסע מצוין אצל הבעלים הקודמים במשך 4 שנים למה שיהיו אצלי בעיות בגלל זה? מן הסתם במכירה אני אצטרך גם לספר למוכרים על זה ולהוריד במחיר, אולי ייקח לי קצת זמן למכור את האוטו אבל הביקוש די גבוה...

המון תודה על ההתייחסות!

גלעד

מוזר שתאונת שלדה לא נכנסת תחת משמעות גבוהה, ועוד יותר מרגיז שכותבים משהו אחד ואומרים לך בע"פ משהו אחר, כמו שאני רואה המנוע כבר אוכל שמן והרכב עבר תאונת שלדה, אז אם כל הצער שבדבר והמחיר שבטח מאוד קורץ הייתי ממשיך לרכב הבא, יש כל כך הרבה פוקוס למכירה, עם אחריות, ללא תאונות, עם תנאי מימון, עם התחייבות לקנייה חוזרת, כנס לאיזו סוכנות רצינית, תן להם את הרכב שלך וצא עם אחת מודל 2008.

• תוכן חדש...