Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת KIA Spotage 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על טעם וריח, אין טעם להתווכח.

לטעמי רכב יפה, אהבתי כם את הגאנטים (אבל זה טעם אישי).

במקום שבו אני גר, יצא לי לראות כבר כמה כאלו. בהחלט רכב מרשים.

קאיה נמצאת בתהליך של זינוק גם במכירות וגם באיכות.

כפי שכתבו קודמים לי, מומלץ תמיד לעשות נסיעת מבחן. לבחון לפחות את הנוחות.

בכל מקרה תתחדש.

אני אהבתי.8)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:!

חבל שיש עוד כמה סוגדי צמפיון כמוהו שכל מה שלא מיבאת צמפיון לדעתם פשוט לא שווה.

לפותח השרשור,לטעמי מדובר בתמורה מצויינת למחיר וגם הרכב היפה בסגמנט,תתחדש ותהנה.

זו תופעה ידועה אצל הכותב BAR75. אם אתה לא VW אפשר לזלזל בך. מדהים.

---

פורסם

ילדים, לא עם הגרזן.

גם אם הוא היה קונה טוארג או Q5 הוא היה זוכה לאותה תגובה.

בארצנו הקטנטונת, מי שרוכש ג'יפ מדרכות (או סופר-ג'יפ, כלומר ג'יפ לסופר וחזרה), ומשדרג אותו לא באופן שיתאים יותר לשטח, אלא שיתאים יותר למשוך תשומת לב - שייך כנראה לאותו זרם בעם שאני, מה לעשות, לא מחבב. זו תוספת BLING לרכב שמלכתחילה הוא מוגזם ומיותר, וכל תוחלתו היא להרגיש גבוה יותר/חזק יותר/בטוח יותר/מוצלח יותר/גדול יותר וכו', כאשר חונים על המדרכה.

אם אתם חושבים שסופר-ג'יפים תורמים במשהו לתרבות המוטורית שלנו מעבר לשחצנות, התעלמות וחוסר אכפתיות מהזולת, אז אני מאחל לכם שגם בכם תיכנס אישה נהוגה בכזה רכב מיותר שנועד לצרכי אגו בלבד - ותגיד לכם שתעזבו אותה בשקט כי לא קרה לכם כלום, כמו שקרה לחבר הפורום.

הרי בנוחות יש טובים ממנו, במרווח יש טובים ממנו, בזריזות יש טובים ממנו - והכל באותו מחיר. ואם אתם חושבים שזה באמת הרכב האידיאלי - שיבושם לכם. אבל תזכרו שתמיד יהיה מישהו עם גדול יותר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, כשהייתי צעיר ויפה (היום אני רק יפה) אהבתי (והיו בבעלותי) מכוניות מהירות.

הגיל אובדן השערות והילדים הכירו לי את העולם הגיפים.

כל אחד והצרכים החלומות והיכולות הכספיות שלו.

כמו שאין הגיון אמיתי להתנייד בפקקים של גוש דן עם GTI או אין הגיון כלכלי לרכוש לנצ'יה (היה פה שרשור על זה), גם לרכב שטח שלא נוסע בשטח אין הגיון.

למרות שכך אנשים רוכשים מכוניות מהירות ותקועים איתם בפקק בדיוק כמו הסוזוקי אלטו שלידם.

אנשים קונים רכבי שטח בלי לרדת לשטח כי הגודל מתאים להם, תנוחת הישיבה ותחושת הביטחון שלהם שווה להם את המשקל, תצרוכת הדלק וזיהום האויר.

כל אחד והשיקולים שלו.

לא אהבת, אתה לא חייב להגיב. בנאדם השקיע הרבה מאוד כסף והגשים את החלום המוטורי שלו. למה לבאס?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מסכים.

יש משהו שקוסם לחלק מהאנשים בתחושה של רכב גבוה יחסית.

שימו לב שזה טרנד שמתחיל לתפוס תאוצה גם במכוניות קטנות יותר (ראו ניסן ג'וק וקיה סול לצורך העניין).

אל תמהרו לשפוט.

מעבר לזה, לספורטז' יש יכולת מסויימת לסוע בשבילים ויש במדינה שלנו הרבה יותר שבילים שניתן להנות מהם בשביל להצדיק את זה מאשר כבישי נהיגה\מסלולים שיצדיקו רכב ספורטיבי.

זו אומנם לא העדפה אישית שלי אבל אני יכול להבין אותה.

פורסם
ילדים, לא עם הגרזן.

בארצנו הקטנטונת, מי שרוכש ג'יפ מדרכות (או סופר-ג'יפ, כלומר ג'יפ לסופר וחזרה), ומשדרג אותו לא באופן שיתאים יותר לשטח, אלא שיתאים יותר למשוך תשומת לב - שייך כנראה לאותו זרם בעם שאני, מה לעשות, לא מחבב. זו תוספת BLING לרכב שמלכתחילה הוא מוגזם ומיותר, וכל תוחלתו היא להרגיש גבוה יותר/חזק יותר/בטוח יותר/מוצלח יותר/גדול יותר וכו', כאשר חונים על המדרכה.

אם אתם חושבים שסופר-ג'יפים תורמים במשהו לתרבות המוטורית שלנו מעבר לשחצנות, התעלמות וחוסר אכפתיות מהזולת, אז אני מאחל לכם שגם בכם תיכנס אישה נהוגה בכזה רכב מיותר שנועד לצרכי אגו בלבד - ותגיד לכם שתעזבו אותה בשקט כי לא קרה לכם כלום, כמו שקרה לחבר הפורום.

הרי בנוחות יש טובים ממנו, במרווח יש טובים ממנו, בזריזות יש טובים ממנו - והכל באותו מחיר. ואם אתם חושבים שזה באמת הרכב האידיאלי - שיבושם לכם. אבל תזכרו שתמיד יהיה מישהו עם גדול יותר :-)

אני לא מבין למה רכבי SUV מזוהים אצלך עם אגואיסטיות וחוסר אכפתיות. בארצנו הקטנטונת ובכל העולם זה סגמנט שרק תופס תאוצה, מדובר ברכבים מרווחים ואיכותיים שמעבר לתדמית הפנאי אותם הם מייצגים מאפשרים למשפחה לרדת קצת מהכביש אל השדות והשבילים היפים שבארצנו. אני לא רואה כל פסול ברכישת ג'יפונים שכאלה.

הרי לא מדובר בפג'רו או לנד קרוזר גדולים ותאבי סולר שבאמת מסורבלים לשימוש עירוני ומזהמים יותר את הסביבה. מדובר ברכבים שמבוססים על משפחתיות קומפקטיות ולא חורגים בהרבה מאותם מימדים, מצויידים ביחידות כוח שפויות וממוצעות למדי שלא מציקות לסביבה יותר מאותה משפחתית עליה הם מבוססים ובטח לא יותר ממשפחתיות גדולות.

אז אף אחד לא חושב שזה הרכב האידיאלי וברור שיש טובים ממנו. אבל הוא מציע למשפחה חבילה מאוד קוסמת ומגוונת ובמקרה של הספורטאג' מדובר גם ברכב שמתנהג היטב על הכביש לדברי עיתונאות הרכב ומעבר להכל עטוף בעיצוב נאה ביותר.

לדעתי במחירו הוא מהווה אלטרנטיבה מעניינת ביותר למאזדה 6 משעממת ונפוצה או סובארו B4 גדולה ומסורבלת.

שבת שלום.

פורסם
אז ככה: במדרכות ת"א יסתכלו עליכם בבוז, במדרכות חיפה (תלוי באיזו שכונה) ברחמים, ובמדרכות הוד השרון כנראה יקבלו אתכם בסבר פנים יפה (מבלי לפגוע בתושבי הוד השרון החביבים). אבל הג'נטים - אוי, הג'נטים - ישדרגו אתכם לעין ערוך וכולם יחשבו שאתם ממש ממש פרמיום.

ואני מנחש שאתה נוסע על מינימום מינימום ואני בכלל בכלל לא מגזים כי לפי התגובה שלך אתה אח של שרי אריסון

אז אני מנחש שהרכב שלך הוא איזה פורשה קררה או איזה במוו M5?

השחצנות שלך צהובה מאוד אפילו צהובה מדיי הייתי אומר,

זאת הקנאה שמדברת מפיך ולא שום דבר אחר, אם אתה מעוניין להמשיך את השיחה בפרטי אני יותר מאשמח לנהל אותה איתך

לנושא,

אני בן 18, הרכב הוא על שם ההורים אבל כמובן שישמש גם אותי.

אמא שלי מאז ומעולם רצתה רכב עם גובה, החלום תמיד היה גיפ כביש ולא למטרת שטח שיענה על הצורך לתחושת גובה, אנחנו לא הולכים להיכנס איתו לשטח או לבחון את שבילי ישראל כלל וכלל לא, וסופסוף כשהגשמנו אותו יש לאנשים פה עוד ביקורות על כך

אז אנחנו לא רוצים VW ולא ממש לא רוצים סקודה, אנחנו רוצים קאיה עם ג'נטים פרימיום כן כן ממש פרימיום.

תודה לכל מי שהגיב, אני מאוד התרשמתי מהרכב, מדהים ביופיו לטעמי, אפילו יפה יותר מהרבה רכבים גרמניים שאני מכיר אבל על טעם ועל ריח בכלל אין מה להתווכח

פורסם

היתרון המשמעותי של ג'יפ בארץ הוא שכל הערסים מפחדים ממנו,

כלומר הסיכוי שמישהו יחתוך, יצמד או לא יחזור לנתיב הימני כשהוא צריך קטנה.

מנסיון זה עובד טוב מאוד על כבישי ארצינו, כדי לקבל "כבוד על הכביש" (או במילים פשוטות כדי שלא ינסו אתכם על הכביש וכן ינסו לנהוג קצת יותר כמו בני אדם על ידכם) צריך רכב גבוה או רכב "כבד".

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני לא ראיתיי את הרכב,היום במוסף רכב של מעריב די קטלו את הספורטאג בעיקר בכל הקשור לאיכות ירודה של תא הנוסעים נוחות נסיעה גרועה ומנוע רועש.

מעריב צריכים לקטול קודם את עצמם עם בוחני מכוניות שאין להם מושג בכלום.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
ילדים, לא עם הגרזן.

בר, כל מה שכתבת לפי דעתי בכלל לא קשור למציאות או שיש לך משהו אישי נגד רכבי SUV/הבעלים או שאתה פשוט אוכל את עצמך שאתה לא יכול לרכוש אחד בגלל שאתה גר בעיר הגדולה, שחנייה לא תוכל הרי למצוא לה אז מן הסתם אין לך בכלל מה להתעסק עם רכב בסדר גודל כזה. אז וואלה יופי אפשר להיכנס בכל מי שרכש רכב כזה אז אני אחדש לך משהו אני למשל לא יכול לסבול מכוניות קטנות אני אוהב את המרווח, את הכוח, כמובן שגם את המותג :lol:, את הפאר והדבר האחרון גם את הגובה וזה נמצא בעיקר ברכבי SUV מנופחים וגדולים. אז נכון שהכלים האלה לא הכי חוסכים בדלק ושלא נדבר על הביטוח תלוי באיזה דגם... מה שאני רוצה לומר לך, או שאתה מתחבר לכלים כאלה או שלא זה כמו שאני אוהב לשמוע מזרחית ואתה לא אף אחד לא מכריח אותך לאהוב מה שאחרים אוהבים.

אגב השכן בבית לידי רכש לא מזמן מרצדס CL500 זה אומר שיש לו איתה איפה לנסוע, פשוט הוא אוהב מכוניות כאלה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

צרות עין לשמה.

ואגב, למה הוא תמיד חוזר לענייני "חבילה"/"גדול יותר" וכו ?

יש שם איזה רקע שאני לא מודע אליו (לא שזה רע, פשוט לא ידעתי....).

בקיצור, התנצלות תתקבל בברכה. לבעל הקאיה כמובן.

---

פורסם

חבריה עליזה ממש. ראשית, אם לא הבנתם (למרות שחלקכם כן הבינו, עושה רושם, אבל מסתבר שלא כולם) - לתגובתי אין כל קשר למותג כזה אחר. שנית, אם מישהו צריך רכב "גבוה" ו"גדול" כדי להרגיש יותר בטחון בכביש, זה אומר שעכשיו הוא ירגיש בטוח יותר גם להיכנס לתוך כיכר במהירות מופרזת? לא יודע, אולי. אבל הוא כנראה - לפי התגובות פה - באמת ירגיש יותר "בטוח" בעצמו, אולי יותר מידי. אתם לא חייבים להסכים, זו דעתי. יש פורומים אחרים, בהם הדעה כנגד רכבים כאלה היא חריפה בהרבה ולא מגיבים לשרשור שכזה, אם בכלל משאירים אותו. מצד שני, רוב הכותבים שם מבוגרים יותר.

ולגבי רכבי האישי - אני מאוד נהנה, תודה, בעיקר בסיבובים. הוא לא קשור בכלל לשרשור הזה, ופקקים כמעט ואין לי בנסיעה היום יומית ו/או בכלל, למעט אם ביום שישי אני מחליט בשעת צהריים לקחת סרט ב"אוזן" :-) קנאה כמובן שממש אין פה - מי שיודע על מה אני נוסע יודע שהוא עולה קצת יותר (לצערי הרב).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

השאלה מדוע אנשים צריכים משאית קטנה בתור אוטו, היא בהחלט מענינת ויש לה, אני מניח, מספר תשובות אפשריות. גם ההצדקה האוביקטיבית לקיומן של מכוניות כאלו, ודאי באזורים עירוניים צפופים, מוטלת בספק בשל זיהום אויר גבוה יותר, הגברת הצפיפות והגבלת הראות, הסיכון המוגדל הן להולכי רגל והן למכוניות נמוכות וכל זה עוד בטרם נכנסנו לנחיתותן הדינמית, לפחות יחסית למכוניות נמוכות שמחירן דומה. אלא שכאמור לכל אחד זכות מוחלטת להחליט איזה אוטו הוא רוצה שיהיה לו בחניה ושבתוכו הוא, או מקורביו, ייראו בכביש. אלא שמה שמתחולל כאן בכל הקשור לשאלה מי יותר גבוה, מי יותר עשיר ומי יותר חזק וההערה המוזרה בדבר התנצלות שמגיעה ממישהו למישהו, זה כבר באמת גן ילדים.

פורסם
השאלה מדוע אנשים צריכים משאית קטנה בתור אוטו, היא בהחלט מענינת ויש לה, אני מניח, מספר תשובות אפשריות. גם ההצדקה האוביקטיבית לקיומן של מכוניות כאלו, ודאי באזורים עירוניים צפופים, מוטלת בספק בשל זיהום אויר גבוה יותר, הגברת הצפיפות והגבלת הראות, הסיכון המוגדל הן להולכי רגל והן למכוניות נמוכות וכל זה עוד בטרם נכנסנו לנחיתותן הדינמית, לפחות יחסית למכוניות נמוכות שמחירן דומה. אלא שכאמור לכל אחד זכות מוחלטת להחליט איזה אוטו הוא רוצה שיהיה לו בחניה ושבתוכו הוא, או מקורביו, ייראו בכביש. אלא שמה שמתחולל כאן בכל הקשור לשאלה מי יותר גבוה, מי יותר עשיר ומי יותר חזק וההערה המוזרה בדבר התנצלות שמגיעה ממישהו למישהו, זה כבר באמת גן ילדים.

יפה מאוד, רק שספורטאג הוא לא משאית קטנה, הוא (גם קשקאי, גם IX35, גם ייטי) לא ממש שונה ממשפחתית גדולה, לא בנפח החניה שהוא טופס או בדלק שהוא שהוא שורף, יש אנשים שמעדיפים אותו מאזדה 6, זכותם והרבה פעמים גם הוא באמת מתאים להם יותר, הגישה לרבכים האלה יותר קלה מרכבים רגילים ויש אנשים שמעדיפים אותה, בן אדם שבחר בגולף GTI כמשפחתית קומפקטית שלו, וודאי שאין זכות לבקר את בחירתם של אנשים ברכבים אלה.

למה יש אנשים שנוהגים בג'יפים בתוך העיר? מאותה סיבה שיש מרצדס 6.3 ליטר, וילות 10 חדרים לזוג פנסיונרים, לא חסר דוגמאות, יכול להיות שיש בזה חוסר טעם, אבל זה לא הקטגוריה של רוכשי הספורטג ולשרבב את הדיון הזה כאן עושה עוול.

• תוכן חדש...