Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום. אני חוזר לארץ עם משפחתי אחרי 3 שנים בקנדה. יש לי 5 ילדים ואצטרך מיניואן מרווח (לא 6 מקומות על חשבון תא מטען). יש לי זכות להביא מחו"ל וזה כאב ראש לא קטן ממה שהבנתי, ועדיין עם מיסוי די גבוה. המיסוי הוא עוד יותר גבוה אם אביא רכב שלא מיוצר במדינה שבה אני נמצא. מבחינת רכבים המיוצרים כאן יש את האמריקאים, ויש גם הונדה אודיסיי למשל שמיוצר במפעל בקנדה. אני עדיין מתלבט אם בכלל להביא. היתרון כאן הוא שוק משומשות פרטיות ענק לעומת הארץ. כל משפחה עם ילד וחצי כאן נוסעת במיניואן ומחליפה אותו אחרי 2-3 שנים. בארץ, השוק העיקרי של מיניואנים אני מניח זה ליסינג. השאלה היא אם להביא משהו מכאן, או לקנות בארץ משהו שלא בהכרח מיוצר כאן כמו קאיה קרניבל וכו'.

אני יכול לקנות כאן למשל דודג' גנרד קאראבן, שהוא המיניואן הנמכר ביותר באמריקה שנת 2008 ב-10,000 דולר. החשש הראשון שלי הוא שבארץ מי בכלל מכיר את הרכב הזה, ושוק בטח אין לו. אבל יותר מזה אני מודאג שברגע שאצטרך תיקון כלשהו אתחיל להיתקע כי לא יהיו חלפים וכו'. האם למישהו יש תובנות בעניין הזה ויודע אם יש שירות מספק לרכבים האלה ? באותה נשימה אשמח לשמוע את דעתכם על הונדה אודיסיי שגם מיוצרת פה. היא משמעותית יקרה יותר (פי 2). אני לא יודע כמה כל הסיפור יעלה עם המיסים (120% בערך) ההובלה וההתאמה לדרישות הרישוי בישראל, והאם בכלל זה משתלם או פשוט לקנות בארץ וזהו.

לאור מחירי הדלק בארץ, האם יש למישהו המלצה על מיניואן זה או אחר, והאם יש עדיפות ברורה למשהו שנמכר בישראל על פני אלה שציינתי מבחינת צריכת דלק?

מאד אודה לכם על עזרה היות ואני חייב לקבל החלטה ממש בימים הקרובים. תודה רבה.

פורסם

שלום לך וברוך בואך לארץ הביורוקרטיה, החלם, המיסים, הדלק המוגזם, ו...והאדישות של הציבור.

ולענייננו: הונדה אודיסיי, אכן, לא מוכר בארצנו, ומעטים הגיעו ביבוא אישי.

לעומתו, הגראנד קראוון נמכר בארץ ביבוא סדיר ומקביל, כך שלא צפויה בעיית חלפים או שירות.

רכב מומלץ נוסף הוא הטויוטה סיינה, שלדעתי אף הוא מיוצר בקנדה/ארה"ב. הוא נחשב לרב-מכר בשוק רכבי הייבוא האישי.

ויש גם ניסאן קוואסט שמיוצר אצלכם. לא מכיר אותו.

אופציה נוספת: סוזוקי XL7 - רכב פנאי-שטח בעל שבעה מושבים, שמיוצר בקנדה. הבעיה: מנוע גדול מדי (רק 3.6 ליטר), וכמו כן, יוצר רק עד שנת 2009, זו השנה האחרונה שלו.

הבעייה של כל אלה: צורכים הרבה דלק. וישראל היא לא קנדה, הדלק יהיה יקר פי שתיים ומעלה מאשר המחיר אליו היית רגיל.

לגבי ביקוש וסחיירות בעתיד - קצת בעייתיים, אבל ממש לא נורא- עם ישראל התרגל לראות מכוניות ביבוא אישי, כך שאנשים כבר קצת יותר פתוחים לדגמים שלא מוכרים במחוזותינו...

לגבי שמירת ערך - מי בכלל חושב על שמירת ערך, כשהוא קונה מכונית. קנה רכב שמתאים לסגנון החיים שלך ולצרכיך, ואחרי מספר שנים, אלוהים גדול. מה שכן, תמיד יפניות יהיו מוערכות יותר (תדמית האמינות), וישמרו יפה יותר על הערך.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...