Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצאתי אדם מארה"ב שמוכן למכור לי כמה חלקים משומשים ל SVX שקניתי (לא דרך eBay), החלקים כוללים:

attachment.php?attachmentid=14964&stc=1&d=1299087179

- סמל סובארו (לא בתמונה).

- פלסטיק חיפוי על האלטרנטור והמדחס (מספר 4 בתמונה).

- החלק הכי הכי חשוב, זה שאי אפשר להשיג אותו אלה אם כן אני מוכר את אחת ה XT בשביל לממן אותו מיפן (אה רגע, אין יפן) הוא ה 2 בוכנות שמחזיקות את מכסה המנוע (מספרי 1 בתמונה).

החלק הזה הכי מדאיג אותי, מכוון שהוא מכיל בתוכו פיסטונים ונוזל הידראולי, אין לי מושג איך במכס יאכלו את זה, וזה חלק ממש חשוב וההזדמנות העכשיווית לא תחזור עליה כל כך מהר.

חשבתי אולי לבקש מהמוכר לפצל את המשלוח ל 3 משלוחים שאף אחד מהם לא יעבור את ה 50 דולר, אבל אני מבין שהעלויות משלוח יהיו גבוהות הרבה יותר.

מצד אחד, יצא לי להזמין קיט שיפוץ קרבורטור חדש (שיכול להיכנס למעטפה קטנה) של אופנוע אספנות לחבר, המחיר היה מעל 50$ והמכס לקח לי 140 שקל כדי לשחרר אותו.

מצד שני, הזמנתי ל XT קלטצ' במחיר של קצת יותר מ 50$ ולא רק שזה עבר במכס זה גם הגיע לסניף דואר הקרוב לביתי (מה שהביא אותי לעשות רכבת אוירית של קלאטצ'ים לישראל ואף אחד מהם לא נעצר במכס).

אז אני מבולבל, מאוד.

מה דעתכם? מה הכי כדאי לעשות? האם יסכימו לשחרר לי את הבוכנות האלה של המכסה מנוע?

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

הבאתי לפני חודש 4 בוכנות -2 למכסה מנוע ו2 לבגז'- נכנס בלי בעיות.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

תודה על התשובה המהירה, הרגעת אותי.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

לפי הנוהל לחלקים עבור רכב יש להוציא או לקבל ממשרד התחבורה ברח המלאכה 8 ת"א אישור לפי צו יבוא חופשי התשס"ו2006

עכשיו יש 2 אופציות או שהיבוא על שימך ואז אתה צריך צילום תעודת זהוי של המבקש צילום חש רכישה צילוםרישיון רכב והודעת דואר או חב שילוח תגיע לבינין בכניסה השומרים יקחו את הבקשה ותקבל תשובה בדואר תוך או עד שבועים

האופציה השניה תביא עים חב בעלת רישיון סחר ואז הכול זורם

למעשה משרד התחבורה עושה הכול כנגד האזרח הפשוט שמשלם מיסים וכו כדי להתעלל בו להמאיס את הרצון להביא חלקים לתחביב אישי

הנוהל הזה הוא בן כמה חודשים עצתי לך תביא עים עמיל מכס ותחת שם של עסק שיש לו רישיון יבוא וסחר בחלקי חילוף לרכב:lol:

BABY FORD 1949

CORVETTE BB 454 1972

MOKA:-D

פורסם
לפי הנוהל לחלקים עבור רכב יש להוציא או לקבל ממשרד התחבורה ברח המלאכה 8 ת"א אישור לפי צו יבוא חופשי התשס"ו2006

עכשיו יש 2 אופציות או שהיבוא על שימך ואז אתה צריך צילום תעודת זהוי של המבקש צילום חש רכישה צילוםרישיון רכב והודעת דואר או חב שילוח תגיע לבינין בכניסה השומרים יקחו את הבקשה ותקבל תשובה בדואר תוך או עד שבועים

האופציה השניה תביא עים חב בעלת רישיון סחר ואז הכול זורם

למעשה משרד התחבורה עושה הכול כנגד האזרח הפשוט שמשלם מיסים וכו כדי להתעלל בו להמאיס את הרצון להביא חלקים לתחביב אישי

הנוהל הזה הוא בן כמה חודשים עצתי לך תביא עים עמיל מכס ותחת שם של עסק שיש לו רישיון יבוא וסחר בחלקי חילוף לרכב:lol:

מישהו מכיר עמיל מכס כזה וכמובן שהוא יכול להמליץ עליו?

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

פורסם

ספק אם עמיל מכס יוכל לעזור אלא אם מדובר בעמיל שיש לו "קשרים"...

אכיפת התקנה ביחס לייבוא חלקי רכב היא של משרד התחבורה, כשמדובר ברכבי אספנות הגישה יחסית מקלה אבל הביוקרטיה בעייתית כלומר אין קבלת קהל והכל מתנהל דרך הדואר. לפעמים זה מהיר מאד ולפעמים זה יכול לקחת גם מעל חודש...

העניין הוא ש-SVX איננה רכב אספנות ושהחלקים משומשים. מנגד לא מדובר בחלקים בטיחותיים ואפילו לא מיכניים המשפיעים על תפקוד הרכב.

בכל מקרה אני מציע שאם תרכוש את החלקים תפנה מיידית למשרד התחבורה לקבלת רישיון הייבוא ואל תחכה עד שהחלקים יגיעו כך תחסוך זמן (בגלל גודלם של החיפויים והכיסויים וגודלה של הקופסה בה יגיעו,החבילה תיעצר במכס "על בטוח"..).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

בכל מקרה אני מציע שאם תרכוש את החלקים תפנה מיידית למשרד התחבורה לקבלת רישיון הייבוא ואל תחכה עד שהחלקים יגיעו כך תחסוך זמן (בגלל גודלם של החיפויים והכיסויים וגודלה של הקופסה בה יגיעו,החבילה תיעצר במכס "על בטוח"..).

קצת בעיה , היות שצריך אישור של הדואר כחלק מהמסמכים שמגישים עבור רשיון היבוא.

כלומר קודם צריך להביא , המוצר צריך לשכב בדואר , אז שולחים לך טופס את הטופס הזה (או צילום שלו) אתה צריך לצרף (בתוספת חשבונית מס/ צילום רשיון רכב בתוקף / צילום ת.ז. / מסמך של משרד התחבורה ממולא ) ואז מקבל תשובה בדואר או יכול לבקש שהמטעפה תחכה לך בלובי ברחוב המלאכה ואז אחרי יום יומיים מתקשרים אליך ואתה צריך לנסוע לשם שוב לקחת את המעטפה...

בהצלחה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אתה אולי יודע מהו מס' הפקס' שלהם?

תודה,

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

לאחר עיון מחודש אני מתקן את עצמי

להלן התקנה מאתר משרד התחבורה בנוגע ליבוא אישי של חלפים לשימוש אישי

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

למרות שמסמך של בקשה ליבוא אישי רשום שצריך לצרף אישור דואר , בנוהל זה לא מוזכר.

שאלה לקהל הרחב. משהו ניסה לקבל אישור יבוא ללא אישור דואר (אישור מראש)

אשמח לדעת דבר זה יכול לחסוך לי הרבה זמן אחסנה (=כסף)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

כן,אני קיבלתי אישור יבוא ללא הודעת הדואר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לאחר עיון מחודש אני מתקן את עצמי

להלן התקנה מאתר משרד התחבורה בנוגע ליבוא אישי של חלפים לשימוש אישי

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

למרות שמסמך של בקשה ליבוא אישי רשום שצריך לצרף אישור דואר , בנוהל זה לא מוזכר.

אפשרי לקבל את האישור ללא ההודעה של הדואר שהחבילה הגיעה. רק תרשום בטופס בקשה לייבוא חלקים שהחבילה עדיין לא הגיעה ושאתה רוצה לקבל את האישור עוד לפני שהיא מגיעה לארץ. היה לי כזו בעייה. מצד אחד הם מתנים את קבלת האישור בצירוף מסמכים שבתוכם כוללת ההודעה של הדואר שהגיעה על שמך. מצד שני כאשר שאלתי את איש המכס למה הדואר רוצה לחייב את בעל החבילה עבור איכסון עם לוקח למשרד התחבורה כל כך הרבה זמן (לפעמים מעל שבועיים) לספק את האישור? תשובתו הייתה תגיש את הבקשה לפני הזמן ככה שהחבילה מגיעה האישור מוכן.

מיכון שנוצר כאן ניגוד עיניינים בין הדואר- מכס לבין משרד התחבורה צילצלתי אליהם והסברתי את ניגוד העיניינים. הבחורה אמרה לי שאפשר לקבל את האישור גם בלי הודעת הדואר אבל אתה צריך לציין את זה על הטופס בכדי שהם ידעו שזה הסיפור ולא בגלל ששכחת את הטופס ואז האישור יתעכב. ככה היא אמרה לי, ככה עשיתי ואכן קיבלתי את האישור ללא הודעת הדואר.

ככה נראה דרך אגב הטופס בקשה שצריך למלא ולשלוח למשרד התחבורה. הכתובת רשומה בדף.

לנוחיות של כולם הטופס מצורך כאן. בהצלחה.

BakashaRisuiYevu.pdf

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

החבילה נעצרה במכס, ביום שלישי הלכתי לשם לאחר קבלת ההודעה, הפקיד פתח את החבילה ראה את הזרועות ואמר במבטא יידיש כבד "הווו פיסטויינים" הלך וקרא לפקיד בכיר יותר שלא הצליח לאמוד את ערכן של הזרועות ואמר לי לשלוח להם בפקס מסמך שיעיד כמה החלק הזה שווה.

באותו היום שלחתי להם פקס והם שיחררו את החבילה לסניף הדואר הקרוב.

עכשיו החבילה אצלי, לא שילמתי במכס כלום.

שאלה נוספת, הערך הכספי שנמצא תחת "postage and fees" בקבלה על החבילה הוא מחיר המשלוח המלא שאני אמור לשלם למוכר או שיכול להיות שהוא חלקי?

IMG_3680a.jpg

ארז

פורסם

ערב טוב וחג שמח לכולם

אני הבאתי ים חלקים מכל מיני מדינות בעולם ולמדתי שהכל זה עניין של מצב הרוח הדואר ואצל הנציג של משרד התחבורה במחלקת החבילות

היו חלקים שעלו הרבה מעל 50 דולר והגיעו אלי ישר ללא תשלום ביכלל (ישר הביתה כוונתי) וביכללם גם חלקים גדולים

והיו חלקים קטנים שעלו הרבה פחות כולל משלוח ועליהם נדרשתי לכל מיני הוכחות. הכל כראות עיניו ומצב רוחו של הממונה בדואר

נכון שיש חוקים וחלקם אפילו מיישם אותם אבל זה לא הכלל שם.

אני מזמין את החלק ומחכה לראות מה קורה כשהוא מגיע

אני מאחל לכולם חג שמח ומהנה.

.

• תוכן חדש...