Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, חזרתי לשתף ולהתייעץ איתכם בהתלבטות שלי בעניין הרכב הבא שלי.

בעיקרון אני מחפש פיאט פנדה ידנית לנסיעות בינעירוניות יומיומיות בשל מוניטין האמינות (לפחות יחסית) והעובדה שהפנדה חסכנית.

אני מאוד אוהב את הצורה של הפנדה ואת העובדה שהיא גבוהה מחד. מאידך, לפנדה יש רק 60 כוחות סוס שנראים לי מעט חלושים

מנגד, נחו עיניי על מספר מודעות של יונדאי גטס ידנית בשל האמינות הגבוהה של רכב זה. ובמיוחד אחת ספציפית שפרטיה להלן:

יונדאי גטס 1400 ידנית דגם GLF עם 2 כריות אוויר ו2 חלונות חשמל ללא ABS.

יד ראשונה - ליסינג (עבר 100K)

יד שניה - פרטית (10K)

נכנסתי למחירון יצחק לוי וקצת הסתבכתי שם כי לפי יצחק לוי לדגם ה GLF יש 4 כריות אוויר ו4 חלונות חשמל + ABS אך בפועל אין זאת כך ברכב. אני לא בטוח שהשקלול שעשיתי נכון (יצא כ39K לאחר שקלול)

אשמח לדעתכם לעניין השאלות הבאות:

1. האם עדיף יונדאי גטס אמינה על פיאט פנדה? הרכב מיועד לנסיעת שיוט של 120 ק"מ ביום בכביש החוף ולכן אני משער שיהיה חסכוני רק מעט פחות
  2. השוק מוצף ביונדאי גטס, אין ספק שכשיגיע יומי למכור את הגטס (אם ארכוש אותה) יהיה לי קשה למצוא קונה שישלם מחיר סביר. כמה באמת שווה כזה רכב? מה המחיר הסביר עבורו בהתחשב בנסיבות?

פורסם

שאלה קשה...

אמינות? בגדול, בתקציב שלך אתה קונה רכב משנתון 07-08, ככה שעניין האמינות יהיה די בסדר בשניהם

סחירות? בשניהם הסחירות לא תהיה משהו.

לאור הקילומטראג שלך, גם ההבדל של 3-4 קילומטרים לליטר יהיו שווים 3500-4000 שקל בשנה, אם לא יותר.

לא יצא לי לנהוג בפנדה, אבל בגטס חווית הנסיעה די רעה, אותי אישית היה מבאס לשלם 40 אלף על רכב כזה.

פורסם

יונדאי גטס אמינה יותר מפיאט פנדה (לא בפער גדול), וזולה מאוד לאחזקה. בנסיעה בין עירונית - צריכת הדלק שלהן די דומה (בנסיעה עירונית - יונדאי גטס "צמאה" יותר).

בנוסף - גטס יציבה יותר, ולכן לדעתי עדיפה יותר בנסיעה בין עירונית. מבחינת היכולת למכור אותה בעתיד - רמת המחיר הנמוכה יחסית שתקבל עליה בעתיד מתקזזת מול רמת ההנחות הגבוהה שהרכב הזה מעניק בעת הקניה היום. כלכלית - לא תפסיד.

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם

ביום שבו תזדקק ל-ABS או לכרית האוויר בצד הנוסע, אתה כ"כ תבכה על זה שלא קנית פנדה...

שום הנחה לא שווה את היעדר כרית האוויר וה-ABS.

הפנדה אמינה, טובה וחסכונית יותר מהגטס בכל פרמטר. ומצטער, אבל צריכת דלק של 1:17 מול 1:13 בגטס, זה עדיין הפרש גדול.

אולי פרד פלינטסטון יקנה גטס. כל אדם אחר, יקנה אוטו טוב.

פורסם
. כלכלית - לא תפסיד.

בהצלחה,

גיל מאוויס

אתה טועה. מחיר המחירון של הגטס הוא פיקטיבי לגמרי ולכן חברה כמו אוויס יכולה להעניק 27% הנחה.

לעומת זאת, הפנדה נותנת תמורה למחיר - יש בה אבזור בטיחות ברמה גבוהה יותר והגה חשמלי שמעניק תמרון בחנייה.

למה הדבר משול? למבצע של 50% הנחה במשביר לצרכן, כאשר המחיר הוקפץ פי 2 מראש.

מראש הגטס לא הייתה שווה את המחיר שבו היא נמכרת, אלא 20% פחות. כך שגם ההנחה היפה שנותנים בחברות הליסינג, לא מקזזת את העלויות של המכירה במחיר זנות בעוד 3-4 שנים. אני אישית לא רואה הרבה קופצים על גטס בת 7 עם 200 אלף ק"מ.

נ.ב:

פנדה כיום נמכרת מעל המחירון. כל אקזמפלר שמור עף מהלוחות בתוך דקה וחצי בכמה אלפים טובים מעל מחירון רגיל, לא משנה אם היה השכרה או לא. תראה לי גטס אחת שמקבלת תגובות כאלה.

פורסם

כיום אני נוסע 99% מהנסיעות שלי בשיוט בכביש החוף על קו נתניה-חיפה בסובארו DL בלי ABS ובלי כריות אוויר. נוחות הנסיעה קצת יותר טובה מריקשה ותצרוכת הדלק שאני מוציא מהDL נעה בין 1:14 ל 1:16, תלוי כמה מהר אני משייט (כמה אני מאחר למשרד). בסה"כ אני נהג רגוע שלא לוחץ חזק על הגז.

אני משער שגם בגטס וגם בפנדה נוחות הנסיעה תהיה טובה משמעותית מה DL. אני משער גם שהן הפנדה והן הגטס לא ישתו לי דלק רב בשל אופי הנהיגה שלי ומהותה (99% בינעירוני לא מאומץ).

לפנדה יש 60 כוחות סוס, לגטס 97 כוחות סוס. הפרש של יותר מ30% לטובת הגטס. הגטס מן הסתם תסע יותר טוב בעליות.

בגטס יושבים נמוך, בפנדה יושבים גבוה יותר.

הבנתי שהפיאטים נוטים להתחממות ובלאי גבוה יחסית של מערכות הקירור בעוד היונדאי אמינה כמו פרד, ללא מחלות טיפוסיות.

אי לכך, תיקונים שונים בפיאט יכולים בסופו של דבר לעלות יותר מאשר תחזוקה של גטס.

הפנדה יותר יפה בעיניי, ויותר חסכונית ובטיחותית, הגטס יותר חזקה וכנראה שגם יותר אמינה.

ואני... הלכתי לאיבוד :-( ממש מתלבט

אם הפנדה היתה יותר חזקה והיה לפיאט מוניטין יותר אמין, אני משער שהייתי בוחר בפיאט ללא היסוס.

אם הגטס היתה יותר זולה וחסכונית (יש גם גרסאות יותר בטוחות אך יקרות יותר), הייתי בוחר בה ללא היסוס.

אגב, drsubaru כתבת ש:

פנדה כיום נמכרת מעל המחירון. כל אקזמפלר שמור עף מהלוחות בתוך דקה וחצי בכמה אלפים טובים מעל מחירון רגיל, לא משנה אם היה השכרה או לא. תראה לי גטס אחת שמקבלת תגובות כאלה.

כמי שעוקב אחר המודעות ביד 2 בשבועות האחרונים, הטענה שלך לא מדוייקת.

כל הפנדות עומדות למכירה ימים לא מעטים והמחירים שלהם מעודכנים בקביעות כלפי מטה עד שהן נמכרות. ללא יוצא מהכלל.

פורסם

הייתה לי סובארו DL ויצא לי לנהוג לא מעט על יונדאי גטס.

בשבילי הסובארו הייתה יותר נוחה, גם מבחינת רכות מתלים גם מבחינת הכסא וסידור ההגה והדוושות.

יש משהו בגטס שגרם לגב שלי להתפס אחרי 30-40 דקות של נהיגה. משהוא במבנה של הכסא, הזווית בים הכסא למשענת, לא הצלחתי להבין מדוע זה כך, אבל זה הפריע לי מאוד.

מציע לך לחשוב על מכוניות נוספות שיותר נעימות לנסיעה, גם במחיר של ירידה בשנתון.

פורסם

תודה בוקי,

כמי שסובל מבעיות גב עקב תאונת דרכים ישנה, ההערה שלך חשובה לי מאוד. כיוון שהפנדה יותר זולה מהגטס, יש סיכוי גבוה יותר לקבל שנתון גבוה יותר ברכישת פנדה.

פורסם

לא נהגתי בפנדה, אבל אני מהמר שגם הכסא שלה הוא לא שיא הנוחות.

וזה גם משהו שבסיבוב התרשמות קצר קשה להרגיש.

כלומר אתה מתיישב, נוסע 10-20 דקות והכל נראה סבבה ואתה לא מרגיש חוסר נוחות.

אבל אחרי שאתה נוהג איזה 100 קילומטר, אתה מבין שלא נוח לך לשבת, אתה מתחיל לשנות פוזה כל כמה דקות, זז ימינה ושמאלה, עד שבסוף אתה עוצר בצד, יורד מהאוטו ומתחיל לשחרר את הגב.

נתניה- חיפה הלוך ושוב זה כמעט שעתיים נהיגה בכל יום, ו 150-160 קילומטר. אני אישית הייתי הולך על אוטו קצת יותר גדול ונוח. חיסכון חשוב, אבל חיסכון זה לא הכל.

פורסם

לנהיגה עם בעיות גב אני ממליץ על רנו קליאו B וממש לא ממליץ על גטס או פנדה.

הדרישה לרכב ידני היא עוד פלוס להמלצה שלי.

מכונית נוחה, בטוחה ודי חיסכונית (כל זה מתייחס למנועי 1400 סמ"ק).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

וגם כבר ישנה למדי, האחרונות הן שנת 2004. אחר כך הגיעה רק הקלאסיק 4 דלתות, ורק עם גיר אוטומטי.

פורסם
:

כמי שעוקב אחר המודעות ביד 2 בשבועות האחרונים, הטענה שלך לא מדוייקת.

כל הפנדות עומדות למכירה ימים לא מעטים והמחירים שלהם מעודכנים בקביעות כלפי מטה עד שהן נמכרות. ללא יוצא מהכלל.

לפני שנה ראיתי אותן נעלמות אחת אחת. רובן אגב, מתחילות הרבה מעל המחירון, כנראה שנסגרות סביבות מחירון + משהו סמלי.

אגב - סתם שאלה אליך - למה לא גרנדה פונטו? 40K בערך ויש לך אחת משנת 2007. מוכרים עכשיו בקל אוטו.

זה באמת אוטו יותר נוח מהפנדה.

מה שאומר לך BUKI, נכון מאוד. אני מאוד נהנה מהמושב של הספייס שלי בנסיעות העירוניות, אבל אחרי נסיעה לת"א אני מאוד שמח לחלץ את העצמות - מה שלא קרה מעולם כשנסעתי בסיטרואן קסארה, למשל. בקסארה עשיתי נסיעה מאילת לקרית ים ללא עצירה אחת...ולא הרגשתי אפילו לשנייה אחת שאני צריך לעצור.

פורסם

הגטס הידנית הרבה הרבה יותר חזקה מהפנדה, הפרש של 37 כ"ס, מרווחת ממנה, בעלת מזגן עדיף ומוניטין אמינות מצויין.

מצד שני, שקול את הגרנדה פונטו הדנית בעלת 65 כ"ס אם הביצועים אינם שיקול עיקרי עבורך, מדובר במכונית סופר מיני אמיתית וראוייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם 2 המכוניות מציעות אותה נוחות פחות או יותר, אני מאמין שאסתדר גם עם זו וגם עם זו. אני אמנם נוהג לפחות 120 ק"מ ביום, כ40 דקות בכל כיוון. מעבר לכך, אני לא ממש מבלה זמן רב ברכב אם בכלל. האמת היא שאני מעדיף את הישיבה הגבוהה בפנדה ונראה לי שיותר קל להכנס ולצאת ממנה עם בעיות גב.

אני לא מחפש "ביצועים" {לא ברור לי למה הכוונה במונח בדיוק בהקשר זה}. אני רוצה שהרכב לא ירגיש "לא סוחב" ואם יהיו מקרים של נסיעה בעומס או בנסיעה בעליות, אני מעדיף להרגיש שהאוטו סוחב ולא צריך להדביק את הדוושה כדי שיצליח לנסוע.

מעבר לזה, בסתם שיוט בכביש החוף אני נוהג רגוע ואין לי דרישות מיוחדות לביצועים או מהירות גבוהה.

האוטו צריך לשרת אותי בשנים הבאות בנסועה של כ30K בשנה. כאחד שמחזיק מכוניות לאורך שנים, חשובה מאוד האמינות וההוצאות על הרכב בתקופה זו כי ברור לי שכשיגיע יום המכירה, אני אמכור בגרושים. עדיף אוטו שדורש מינימום הוצאות פרט לטיפולים ובלאי.

כיוון שהאמינות חשובה מאוד, הדגש שלי הוא על שנתון גבוה כדי לצמצם תקלות ככל שניתן.

הגרנדה פונטו למיטב הבנתי חולקת את המנוע והמכלולים עם הפנדה. לא ברור לי מהיכן יש לה 5 כ"ס נוספים ולמה היא עדיפה על הפנדה.

פורסם

אני אנסה לחדד את השאלה כדי שיהיה אולי יותר קל לכם לעזור לי.

אם אני מתלבט בין יונדאי גטס פרטית עם 4 כריות אוויר וABS לבין פנדה?

האם גם אז הפנדה תהיה מומלצת יותר?

ושאלת עלוקה,

יודאי גטס עם ABS + 4 כריות אוויר במודל 2007/8, כמה מתחת למחירון שווה לשלם על אקזמפלר שמור מיד ראשונה?

• תוכן חדש...