Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לפניכם זוג נשוי טרי הנמצא בדילמה.

התקציב- כ 75K.

הרכב? שאלה טובה.

לאחר מכירה של האופנוע (עד לרכישה הבאה..) החלטנו להיות רציניים יותר ולרכוש רכב. יש לציין שזהו הרכב הראשון שארכוש אי פעם. חשבתי שזו משימה קלה אבל האמת שהלכתי לאיבוד.

כאן אני זקוק למישהו שמבין קצת בצד הטכני יותר כמו אחזקה,דלק,ביטוח,חלקים וכו'.

מחפשים רכב שיראה טוב (ולפי אחד הרכבים שאמנה תיראו שהדרישות לא גבוהות) , זריז חסכוני וחשוב לא פחות אמין!

ומאיפה כדאי לרכוש- ליסינג או פרטי?!

הרכבים שהתרשמנו מהם עד כה:

מאזדה 3 2007-8 - השמועות מספרות על צריכת דלק מוגזמת.

סוזוקי סוויפט החדשה 2008 - אין בליסינג!

פורד פוקוס 2008

סיאט איביזה 2008/9 אין בליסינג!

הונדה סיוויק 2006-7 אין בליסינג!

מאזדה 2 2008

מכירים רכבים אחרים עם מראה סביר ומתאים לזוג צעיר עם 1 בדרך? נא למנות זה הזמן...

אודה על כל תשובה.. ואנא תגובות מבעלי מידע ממקור ראשון בלבד..

פורסם

האם אתם צריכים רכב משפחתי מלא, או שתספיק סופר מיני?

בדקתם באולמות התצוגה איך נכנסת עגלה בתא המטען של כל אחת מהמכוניות?

פורסם

בעיקרון עדיף לרכוש מפרטי ולא מליסינג למרות שהיום ליסינג/מימון הם אופציות נוחות ומקלות לרכוש רכבים יחסית חדש בתשלומים נוחים.קח בחשבון שאם אתה קונה רכב מליסינג ירידת הערך שלו מעט גבוהה יותר ויש לבדוק בצורה מקיפה את הסטוריית הרכב מה שתקף גם ברכישת רכב פרטי אך על אחת כמה רכב ליסינג.

בגדול המאזדה שציינת הוא אוטו מעולה, אמין, בטיחותי, משפחתי ואפילו מפנק מבחינת אבזור,יש כאלה שטוענים שמבחינת ישיבה הוא לא נוח אבל זה כבר לטעמך האישי. אמא שלי מברכת כל יום על הסוויפט שלה היא מרוצה ממנה עד השמיים, רכב חסכוני, נוח ויפה לעין לדעתי גם בחירה טובה שיכולה להתאים לך מבחינת תקציב.אני אישית לא הייתי הולך על מאזדה 2 לטעמי היא מעט קטנה וצפופה ולא נותנת את התמורה למחיר הלא נמוך שלה אך יש לא מעט אנשים שאוהבים אותה.

את שאר המכוניות אני פחות מכיר שיהיה בהצלחה8)

פורסם

צהריים טובים,

ראשית – ברכות על ההחלטה. אם התקציב שלכם מוגדר, כעת צריך להגדיר את הצרכים. אם יש לכם "פלוס 1" בדרך – חשוב שהרכב יתאים לתוספת העתידית למשפחה: תא מטען שמתאים לעגלה, התקני איזופיקס לסל קל, וכו'. מתוך רשימת כלי הרכב שציינתם – אני ממליץ ללכת על המשפחתיות (מאזדה 3 או פוקוס). סוזוקי סוויפט / מאזדה 2 – יהיו לכם קצת צפופות, במונחי תא המטען. הונדה סיביק – רכב מצוין אך מעט יקר וחבל על הכסף. לגבי צריכת הדלק של מאזדה 3 – היא אינה מוגזמת אלא סבירה ודי ממוצעת לקטגוריה, ולא סעיף זה אמור להרתיע אתכם מלרכוש את הרכב. לגבי ההתלבטות של רכישה מליסינג או פרטי – השאלה היא יותר אמוציונלית מאשר רציונלית. כי אם משווים יתרונות וחסרונות – ההיגיון נוטה לכיוון הליסינג (יותר דגמים במקום אחד, מחיר יותר נמוך, אחריות על הרכב, פריסת תשלומים נוחה, התחייבות לטרייד אין וכו'). קניה מאדם פרטי נתפסת כעדיפה, שכן רק אדם אחד נהג ברכב, הוא בד"כ ביצע פחות קילומטרים והוא אמור היה לשמור על הרכב כעל בבת עינו. בפועל זה לא תמיד כך, ויש לא מעט נהגים "פרטיים" שמדלגים על טיפולים, לא מטפלים במוסכים מורשים וכו'. המלצה שלי – אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. תחפש רכב שמתאים לך, מבחינת מחיר, גודל, התאמה לצרכים ומצב מכאני / קוסמטי. מצאת כזה – תתחדש, ולא משנה אם זה מליסינג או מאדם פרטי. ההסטוריה אולי מעניינת אבל פחות חשובה. המצב הנוכחי הוא מה שקובע את שוויו של הרכב.

שיהיה בהצלחה.

גיל מאוויס

פורסם

1. צודק גיל לגבי נושא אבזור הבטיחות לתינוק, ואני מוסיף - חשובה אפשרות ביטול כרית האויר לנוסע שליד הנהג על ידי מפתח הרכב - למקרה שיהיה צורך להתקין את משוב הבטיחות ליד הנהג.

2. לגבי תא המטען - כדאי לכך לבדוק זאת פרטנית לגבי דגם הרכב שתבחר. מנסיוני (בעבר הרחוק) אפשר להתסדר יפה עם עגלה בתא המטען של סופרמיני - אבל, כאמור, זה בעבר הרחוק וכדאי לבדוק זאת לגבי הדגם שברצונך לרכוש. אולי כדאי לבחון סופרמיני עם תא מטען - כגון יונדאי אקסנט.

3. אני מניח שאתם רגישים מאוד לעלויות, ולכן לדעתי עדיפה סופרמיני, אם היא מספקת את צרכיכם מבחינת תא מטען. שימו לב שגם בחלק מהמשפחתיות תא המטען די קטן - למשל במאזדה 3 - כך שיתכן שסופרמיני בעלת ישבן אפילו עדיפה על חלק מדגמי המשפחתיות.

4. חשוב לדעת באיזה תנאים הרכב יצטרך לשרת. אם מדובר בעיקר בנהיגה עירונית יש יתרון למכוניות הקטנות. אם מדובר בנסיעות בין-עירוניות ארוכות יתכן שבכל זאת כדאי להשקיע ברכב יותר מרווח.

5. להערכתי בתקציבכם תוכלו לרכוש רכב בן 3 מליסינג וישאר עודף לטובת הרך הנולד, או לרכישת רכב משנתון יותר גבוה.

שיהיה במזל טוב!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צהריים טובים,

ראשית – ברכות על ההחלטה. אם התקציב שלכם מוגדר, כעת צריך להגדיר את הצרכים. אם יש לכם "פלוס 1" בדרך – חשוב שהרכב יתאים לתוספת העתידית למשפחה: תא מטען שמתאים לעגלה, התקני איזופיקס לסל קל, וכו'. מתוך רשימת כלי הרכב שציינתם – אני ממליץ ללכת על המשפחתיות (מאזדה 3 או פוקוס). סוזוקי סוויפט / מאזדה 2 – יהיו לכם קצת צפופות, במונחי תא המטען. הונדה סיביק – רכב מצוין אך מעט יקר וחבל על הכסף. לגבי צריכת הדלק של מאזדה 3 – היא אינה מוגזמת אלא סבירה ודי ממוצעת לקטגוריה, ולא סעיף זה אמור להרתיע אתכם מלרכוש את הרכב. לגבי ההתלבטות של רכישה מליסינג או פרטי – השאלה היא יותר אמוציונלית מאשר רציונלית. כי אם משווים יתרונות וחסרונות – ההיגיון נוטה לכיוון הליסינג (יותר דגמים במקום אחד, מחיר יותר נמוך, אחריות על הרכב, פריסת תשלומים נוחה, התחייבות לטרייד אין וכו'). קניה מאדם פרטי נתפסת כעדיפה, שכן רק אדם אחד נהג ברכב, הוא בד"כ ביצע פחות קילומטרים והוא אמור היה לשמור על הרכב כעל בבת עינו. בפועל זה לא תמיד כך, ויש לא מעט נהגים "פרטיים" שמדלגים על טיפולים, לא מטפלים במוסכים מורשים וכו'. המלצה שלי – אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. תחפש רכב שמתאים לך, מבחינת מחיר, גודל, התאמה לצרכים ומצב מכאני / קוסמטי. מצאת כזה – תתחדש, ולא משנה אם זה מליסינג או מאדם פרטי. ההסטוריה אולי מעניינת אבל פחות חשובה. המצב הנוכחי הוא מה שקובע את שוויו של הרכב.

שיהיה בהצלחה.

גיל מאוויס

ראשית תודה לך ולכולם על התגובות . לפי בעלי מאזדה 3 צריכת הדלק היא בגדר המעל לממוצע. דבר נוסף, מרוב ביקוריי הקצרים בסוכוניות הליסינג ממוצע הק"מ שם גבוה ביחס לשנה.. בנוסף על זאת המון חברות גם הם לא דואגות לטפל ברכבים שברשותם במועד הנכון, במוסך המורשה ובחלפים מקוריים מטעמי חיסכון כמובן. אני עדיין לא שולל את האופציה של ליסינג אבל בוא נהיה ברורים ולא נטעה אחד את השני או אחרים. יד פרטית ברוב המקרים תטפל ברכב בצורה קפדנית יותר מחברה שבשבילה זהו לא יותר מביזנס. שוב.. ברוב המקרים. בנוסף ביד פרטית יש אפשרות למיקוח מה שלא קיים בליסינג. והרכב נקנה בזול יותר זה נכון, אך גם כך הוא נימכר.. בזול יותר. ולפי סקר קטן שערכתי בעת מכירת הרכב (מליסינג) יד פרטית תמנע מלרכוש אותו אלא חברת הליסינג ממנה רכשת. אני דוגמא קלאסית לכך. אעדיף לקנות ישירות מחברת הליסינג ולא ממישהו שרכש פעם מליסינג ועכשיו מוכר לפרטי.

התחבטויות קשות.. מקווה שנמצא את הרכב הנכון.. תודה לכם ואם יש עוד רעיונות או דעות אתם מוזמנים..

• תוכן חדש...