Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום החניתי במקום שבו שביל הגישה לחנייה הוא בשיפוע תלול מאוד,נכנסתי לחנייה בירידה ברוורס והייתי צריך לצאת בעלייה בD. החנייה דורשת יציאה איטית ואי אפשר לצאת עם הרבה גז ובמהירות.

מה שקרה הוא שכאשר עזבתי את הברקס מערכת מניעת הדרדור בעלייה החזיקה את האוטו, עברתי לגז, האוטו עומד, הוספתי גז עד שהתחיל לסוע וברגע שמעט הרפתי מהגז האוטו החליק אחורה, אני משער כי הוא הכניס את הקלאץ' עקב העומס.

אחרי כמה פעמים כאלו יצאתי לבסוף מהחנייה אך היה ריח חזק מאוד של שרוף שעבר אחרי כ3 דקות נסיעה.

אני מעריך כי הריח מהקלאץ' שעבד קשה . השאלה שלי היא האם נגרם נזק והאם לא מומלץ לבצע את הפעולה הזאת באופן קבוע(לחנות שם קבוע או לחפש חנייה אחרת)

תודה.

נ.ב

האוטו בן חצי שנה עם כ6K קילומטרים. האוטו ב95% נסע במישור וב99% חנה במישור.

פורסם

בהנחה שהריח באמת מהמצמד, בהחלט יש כאן בלאי מואץ ואף אולי התחממות יתר של המצמד מעבר לתחום העבודה התקין, זה יגרום בסופו של דבר לאורך חיים קצר מאוד והחלקות.

חפש באמת חנייה אחרת.

פורסם

האם החלפת קלאץ' בDSG היא דבר שנעשה בצורה שוטפת (כמו בידני, כל תקופה מסוימת מחליפים), או שרק במקרים קיצוניים?

בנוסף, מה אני אמור לעשות כאשר אני אמצא בפקק בעלייה תלולה כאשר במהירות זחילה האוטו יכול להפתיע אותי ולהדרדר אחורה כמו שקרה לי בחנייה?

פורסם

קורה גם בקורולה רובוטית ובטח שגם ברכב ידני, בעליות חדות והתחלת נסיעה איטית הקלאץ' נמצא על נקודת החיכוך מה שגורם לו להתאמץ ולהתחמם, ואז יש ריח שרוף, מומלץ שלא יקרה, כי אז כמו שאמרו מעליי הבלאי מוגבר, אך זה קורה לפעמים ולא צריך להתרגש יותר מידי.

פורסם

אני לא מבין למה החלטת "לשחק" אם הגז?

ברגע שהגעת להחלטה לצאת מהחניה, תיצא ממנה בזריזות. לא נראה לי בריא כל העניין הזה של מנוע שעומד בשיפוע כזה והמשחק של הדוושה

פורסם
היום החניתי במקום שבו שביל הגישה לחנייה הוא בשיפוע תלול מאוד,נכנסתי לחנייה בירידה ברוורס והייתי צריך לצאת בעלייה בD. החנייה דורשת יציאה איטית ואי אפשר לצאת עם הרבה גז ובמהירות.

מיכאל, הוא לא "שיחק" עם הגז. רק לדוגמה מניסיוני האישי היום אחה"צ, דמיין שאתה בקניון במודיעין, אתה מנסה לצאת מחניון תת-קרקעי עם עלייה תלולה שבקצה שלה ישנו מחסום אוטומטי שכל מי שמגיע אילו מתעכב כדי להכניס את כרטיס החניה ויש פקק.:|

לדעתי, רכב שאינו ידני (בו מבצעים "זינוק בעליה" עם בלם יד) או אוטומטי קלאסי (עם ממיר מומנט בו מבצעים "גז-ברקס") כגון רכב כזה עלול לגמור את המצמד דיי מהר. במחשבה שנייה, אולי שינוי קושחה בתה"ל ובמחשב הרכב יאפשר לבצע "זינוק בעליה" בסיוע הבלמים?

פורסם

אין לי מה לדמיין שאני בקניון במודיעין, לא חסר כאלה גם באשדוד :)

במקרה יש לי את אותו הרכב וגם אני יודע שיש עליות (כגון עליות של היציאה מהחניון שהיא דיי תלולה) וכל מיני כבישים תלולים אבל עדיין להגיע למצב שיש ריח עוד לא הצלחתי.

מה שאני עושה ברכבי זה להחזיק את הברקס וכשאני רואה שיש לי לאן להתקדם אני פשוט מעביר את הרגל ותוך כדי נכנס לפעולה הזינוק האוטומטי וביחד איתו אני עולה את העליה.

בכל אופן, לא נראה לי הגיוני שהרכב יתגלגל אחורה.

אגב, אין שום צורך לבצע שום עידכון תוכנה, זהו פיצ'ר שקיים כבר בגולף, ברגע שאתה עוזב את הברקס (גם בעליה) הרכב מתחיל לנסוע

• תוכן חדש...